Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Kimse kendini kandirmasin ama muslumanlarin 80% korkak oldugu icin musluman.
Birde kardesim, muslumanlar ile ateist arasindaki fark, ateistler kurani okuyorlar ama muslumanlar daha 5 vakit namaz bilmeden yada dualari ezbere bilerek ve ne hakkinda dua ettigini bilmeden kendine musluman diyor. Ateistler dusunen insanlar ama muslumanlar ise baski, korku ve bir umut icin musluman oluyor.
Allaha sukur muslumanim, ama muslumanlik bugun arap dini oldugu icin tiskiniyorum walla.
Ya kardesim bazi salaklar varki aynen bu tur teorilerde bulunuyorlar:
1- eger icki icersen 40 gun musluman olmazsin, yuh O_O
2- anal seks haram degildir, bunu ozelikle turbanli kadinlardan duyabilirsiniz!
3- Internette photoshop denen fotolarda bak ALLAH dinsizleri boyle carpar, ohaaa yani
4- musluman olmayanlar kafirdir, nasil yani?
ozelikle bu kafami cok karistiriyor, nasil yani sanki musluman olmayanlar kendilerimi secti baska dini yada dinsizligi?
eger ben japon yada ispanyol olsaydim suan ya ateist yada hristiyan olabilirdim. Herseyi cevre, aile ve ortam belirler.. yani kisacasi senin neye inandigin senin kendi sectigin bir karar degil, aksine dogal yollardan olusan bir karar.
Benim inancim su yonde: Bu dunya yada gezegen hersey bir illizyon olabilir, yada sunu dusunuyorum asil gercek nedir? Insanlar belki sandiklari kadar zeki degiller, olum ve dogum yasamin ozu baska birsey olabiilir. Mesela, aklimizin alamayacagi ve aslinda cevabi cok kolay olan birsey olabilir. belki gercekkeri ve cevaplari yanlis yerden ariyoruz..
Bana gore ALLAH bilmedigimiz yada yani bir varlik degil ama herseyi yaratan ve bizim algilayamacagimiz Allahtir. Yani zaman, gormek ve diger sezgiler gercekler yaninda hic birsey.
Son olarak sinav diyoruz ama oyle birsey niye gerekli? insan oglu kendi ricasiyla mi yaratilmak istedi ve sadece namaz kilarak cahil olan biri cennete gidiyorsa bunun mantigi nerde.. Aile baskisiyla turban giyen bir kiz, ve babasinin basisiyla musluman olan bir ve kendi iradesi ise farkli biiri cennetlik olurmu?
Karşılaştığım, sohbet ettiğim ateistler gerçekten iyi insanlar. İyi niyetli, hoş görülü, topluma saygılı insanlar. Ama ateizmin bana göre savunulacak bir tarafı yok. Bu evrenin ve bizlerin bir yaratıcısı olduğu çok açık. Bana da sadece saygı duymak düşer.
Neyse siz cennette sınırsız seks yapacaksınız diye kendinizi kandıradurun.
Dinin vaadine bak: dünyasal ve üreme amaçlı olan seks![]()
Bence müslümanın tartışmaktan kaçma sebebi:
mantıksızlıkların kendi de farkında olması ve tartışılırsa doğru yolu bulup, cesareti toplayıp kolpa diyenin çok olacağı korkusu.
madem her şeyin bir yaratıcısı var, yoksa hiçbir şey var olamazdı, o zaman o yaratıcı (tanrı) nasıl var olmuş?
Kendi içinde çelişen bir soru...
Yaratıcının yaratıcısını bekliyorsan, o zaman ona nasıl yaratıcı dersin.
Bir şeye Yaratıcı diyorsan, onun yaratılmasını beklememen gerekir.
Bu nedenle kendi içinde çelişen bir soru.
4- musluman olmayanlar kafirdir, nasil yani?
ozelikle bu kafami cok karistiriyor, nasil yani sanki musluman olmayanlar kendilerimi secti baska dini yada dinsizligi?
Özellikle sorgulamaların çok mantıklı.
Ben Kuran'daki dine, yani indirilen dine inanan biriyim.
Kuran uzmanı değilim, ama uzun süredir Kuran üzerinde kafa patlatan biriyim.
Soruna şöyle cevap vereyim.
Müslümanlık, Kuran'a göre, İslam ülkelerinin tekelinde değildir.
Yani, bir İspanyol'a müslüman değil, ben doğuştan müslümanım diyemezsin.
Müslümanlık, Kuran'a göre doğuştan olunmaz.
Kuran'a göre ancak, kendini müslüman sanan müşrik (anlamı, Allah'a inanan, ama Kuran'ı okuyana kadar dinini yanlış bilene denir) olur.
Ne zaman bir insan (dini, ırkı fark etmez) Kuran'ı okur ve Allah'ın dinine inanır, işte o zaman müslüman olur.
Soruna gelince,
Kafir'lik, Kuran okunmadığı için, sanki yabancı ülkelerdeki kişiler zannediliyor.
Bu tamamen yanlış.
Kafir, Allah'ın indirdiği Kuran dinini onaylamayan veya saklayan demektir.
Yani, bir örnek vereyim.
Ben eğer sana kendimi müslüman diye tanıtsam ve desemki Cami'lerde namaz kılabilirsin.
Ne dersin ? Aslında, ben sadece bu cümlem ile kafir olabilirim.
Çünkü senden bir şey sakladım.
Tevbe-107-108 ayetlerini sakladım. Bu ayetler derki, bazı camiler varki, orada asla namaz kılma.
İşte şimdi, konuyu tam olarak olarak açıkladım. Gerçeğin üzerini örtmedim.
Anlatabildim mi ?
Konunun (kafirliğin), başka ülke insanları ile alakası yok.
Eğer yorumumu beğendiysen, diğer soruların olursa, yardımcı olmaya çalışırım.
Son olarak sinav diyoruz ama oyle birsey niye gerekli?
insan oglu kendi ricasiyla mi yaratilmak istedi ve sadece namaz kilarak cahil olan biri cennete gidiyorsa bunun mantigi nerde..
Aile baskisiyla turban giyen bir kiz, ve babasinin basisiyla musluman olan bir ve kendi iradesi ise farkli biiri cennetlik olurmu?
Yok cok guzel anlattin kardesim
Asil sorun Islam dininde cok celiski olmasi,