ateizm

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
kuran emevi hilafeti doneminde kitap haline getirilmistir, muhammed degil.

muhammed'in 'bilgilerine' gelince, onceki sayfalarda bu durumu yeterince isledik, ayni seyleri 100 kere yazmamiz mi gerekli? kuran'da yazan her turlu bilginin kaynagi yahudilerdir, masallarin kaynagi ise sumer mitleri ve zebed yazitlaridir. muhammed'in ibrani teolojisine ait inanclari ogrendigi sahsiyetin adi ise varaka bin nevfel'dir. yahudizm bilgilerinin kaynagi ise vedik ebediyattir.

Hım Cebrail A.S nin adının varaka bin nevfel olduğunu yeni öğreniyorum. Bu arada Yahudilik'in İslam'dan farklı olduğunu da nereden çıkartıyorsun? Hak dinlerin hepsi aynı temeli taşırlar. Tabi ki aynı olacak. Tabi ki orjinaliyle... :)

Bu arada söylediğin doğru Kitap haline Peygamber efendimiz zamanında getirilmedi. Ancak nasıl bir kitapsa kelimesi kelimesine ezberlenip aslını kaybetmeden yazılabildi.

Serdar Demir nette söylediğin cümleyi arattım talak suresi 4. ayette şöyle bir ibare geçiyor.

Diyanet İşleri: Kadınlarınızdan âdetten kesilmiş olanlarla, henüz âdet görmeyenler hususunda tereddüt ederseniz, onların bekleme süresi üç aydır. Hamile olanların bekleme süresi ise, doğum yapmalarıyla sona erer. Kim Allah’a karşı gelmekten sakınırsa, Allah ona işinde bir kolaylık verir.

bu ayet adından da anlaşıldıgı üzere boşanma ayetidir. normalde kadınlar boşanmalarından itibaren 3 aydır ve bu sürede belirli adet geçirmeleri gerekir. ancak bazı durumlarda bazı kadınların doğum ya da boşanma sonrası adetlerinde sıkıntı oluşur. mesela bazı kadın doğumdan sonra bir yıla yakın adet görmeyebilir. bu gibi durumlarda da 3 ayı süre olarak göstermiştir.

bu ayetten nasıl pedofili çıkardılar aklım hayalim almıyor.

Son düzenleme:
Yalnız bu dinci kardeşler şundan rahatsız.. kendileri kafalarının dikine inanıyor olsalar da bu forumu şüphe içinde olan zeki gençler de okuyorlar ve zamanla bize katılacaklar.. asıl endişe bu.. çünkü ben de eskiden onlardandım..

Cuma kaçırmayan bir müslümanken saadete erdim :)

guzel

o halde 'din alimlerini' ciddiye alan tiplere bakalim

930595.jpg

bir de almayan tiplere bakalim,

bertrand-russell.jpg

#no_comment

Yine metaryalist davranmışsın. İnsanların tiplerine göre yargılamak bilime hiç yakışmıyor. Ayrıca daha sonradan vereceğin müslüman terörist örneğin için de şimdiden cevap yazayım. İnsanların yaptıkları dini açıklamaz. Müslümanlık adına yapılan zulümlerin belki yahudiler belki de ateistler tarafından yapıldığını da söyleyebilirim. Belki de gerizekalı ve müslüman olduğunu sanan salaklar tarafından yapılıyordur. Ama bu İslamın söylediklerinin yanlış olduğun göstermez.

Yalnız bu dinci kardeşler şundan rahatsız.. kendileri kafalarının dikine inanıyor olsalar da bu forumu şüphe içinde olan zeki gençler de okuyorlar ve zamanla bize katılacaklar.. asıl endişe bu.. çünkü ben de eskiden onlardandım..

Cuma kaçırmayan bir müslümanken saadete erdim :)
Umarım o saadet ölüm sonrası yanından ayrılmaz. :)

evet dediğim cümleyi yine tekrarlıyorum ..
eksik bilgi insanı dinden çıkarır
bilgisi eksik doktor hastanın canını alır.

Serdar Demir nette söylediğin cümleyi arattım talak suresi 4. ayette şöyle bir ibare geçiyor.

Diyanet İşleri: Kadınlarınızdan âdetten kesilmiş olanlarla, henüz âdet görmeyenler hususunda tereddüt ederseniz, onların bekleme süresi üç aydır. Hamile olanların bekleme süresi ise, doğum yapmalarıyla sona erer. Kim Allah’a karşı gelmekten sakınırsa, Allah ona işinde bir kolaylık verir.

bu ayet adından da anlaşıldıgı üzere boşanma ayetidir. normalde kadınlar boşanmalarından itibaren 3 aydır ve bu sürede belirli adet geçirmeleri gerekir. ancak bazı durumlarda bazı kadınların doğum ya da boşanma sonrası adetlerinde sıkıntı oluşur. mesela bazı kadın doğumdan sonra bir yıla yakın adet görmeyebilir. bu gibi durumlarda da 3 ayı süre olarak göstermiştir.

bu ayetten nasıl pedofili çıkardılar aklım hayalim almıyor.

Dediğim gibi kıvıradur kardeş :)

Henüz adet görmeyen karılarımızı nasıl boşayacağımızın anlatıldığını onayladın yani.. Günaydın :D

Kıvırmaya devam.. inanmak zorundasınız çünkü.. şıh uçmaz mürit uçurur.. uçurmaya devam..

Sonra "tek bir ayet gösterin" diye sabaha kadar yazarsın..

Henüz adet görmeyen karılarımızı nasıl boşayacağımızın anlatıldığını onayladın yani.. Günaydın :D

Kıvırmaya devam.. inanmak zorundasınız çünkü.. şıh uçmaz mürit uçurur.. uçurmaya devam..

Bekar mısın sen? Kadınların adet görmediği bir durum daha var... Gebelik dönemleri... Müthiş şıh...

o zaman o yahudi sümer ve zebed yazıtları ile ilgili örnek verde bilelim ama vereceğin örneklerdeki cümleler birebir olacak ona göre

muazzez'in kitaplarini siparis ver

https://ateistcanavar.files.wordpre...c3bcmerdeki-kc3b6keni-ocrden-gec3a7mic59f.pdf

zebed yazitlarina gelince, LH (אלה) adi (okunus: LAH) orijinal olarak bugunku guney suriyede, tabletlere civiyle yazilmistir, sonradan lat, mena ve uzza'nin babasi olacak tanri, yani el-lah, suryani/elaaho, keldani laha, aramice elaaha, ibrani eloah vb bu tanridir.

https://web.archive.org/web/2013101....org:80/History/Islam/Inscriptions/zebed.html
https://home.student.uva.nl/rogier.visser/ac/nabatean.html

kuran'ı yahudiler yazdı ise onlar bu mucizeleri nerden biliyordu ?

Yazdıklarının biri bile mucize değil.. çoğu etrafına ve gökyüzüne bakan ve beyni olan herhangi bir arap tarafından gözlemlenebilen şeyler..

Gökyüzünü bina etmiş? Hadi? Ben denizleri bina etmiş sandım.. :)

Ayın yörüngesi varmış? Yok canım aşağıdan bakınca hep sabit duruyor halbuki :) güneş de doğduğu yerde duruyor zaten..

Yahu bu safsataları mucize diye yazmaya utanman lazım :)

arkadaş ayetin derinine inemiyorsun kabul de etmiyorsun ..
islamda boşanma belirli aşamalarda oluşur.

boşadım seni git demekle olmuyor bu işin düzeni aşamaları var.
iki defaya kadar ayrılıklarda en büyük hak yine kocanındır tekrar barışmak isterse eşini alabilir.
karısını boşasa bile karısı iddet süresini bekler. bu sürede iddet görmüyorsa en fazla 3 ay bekler. sonra başkası onu nikahlayabilir. hatta kadının gidecek yeri yoksa bu sürede evde de kalabilir. hemen karını sokağa at da demezler.

şimdi şeytanın atına binip aha burda pedofili var demek nasıl bir şeydir akıl almıyor buna kıvırma diyorlar.

Bekar mısın sen? Kadınların adet görmediği bir durum daha var... Gebelik dönemleri... Müthiş şıh...

Ah be güzelim.. kadınların adet görmediği durumlardan bahsedilmiyor orada.. :D

Eğer bir mücahit olmasaydın "henüz adet görmemiş" cümlesindeki "henüz" kelimesinin anlamını kavrardın..

Bekar mısın diyor herif ya :)

Yine metaryalist davranmışsın. İnsanların tiplerine göre yargılamak bilime hiç yakışmıyor. Ayrıca daha sonradan vereceğin müslüman terörist örneğin için de şimdiden cevap yazayım. İnsanların yaptıkları dini açıklamaz. Müslümanlık adına yapılan zulümlerin belki yahudiler belki de ateistler tarafından yapıldığını da söyleyebilirim. Belki de gerizekalı ve müslüman olduğunu sanan salaklar tarafından yapılıyordur. Ama bu İslamın söylediklerinin yanlış olduğun göstermez.

tipine gore yargiladigimdan bahsetmissin de, fotografini verdigim adamin kim oldugunu biliyorsun herhalde?

islamin soylediklerinin yanlis olup olmadigi hususuna gelince - kuran icinde dogru seyler de var (orn, sems 13), yanlis seyler de var (tevbe 29), fakat tanri-vahyi olusu iddiasi sebebiyle (yani politik yalan oldugu icin) ontolojik bazda doktrinal olarak toptan reddedilmesi gerekir.

arkadaş ayetin derinine inemiyorsun kabul de etmiyorsun ..
islamda boşanma belirli aşamalarda oluşur.

boşadım seni git demekle olmuyor bu işin düzeni aşamaları var.
iki defaya kadar ayrılıklarda en büyük hak yine kocanındır tekrar barışmak isterse eşini alabilir.
karısını boşasa bile karısı iddet süresini bekler. bu sürede iddet görmüyorsa en fazla 3 ay bekler. sonra başkası onu nikahlayabilir. hatta kadının gidecek yeri yoksa bu sürede evde de kalabilir. hemen karını sokağa at da demezler.

şimdi şeytanın atına binip aha burda pedofili var demek nasıl bir şeydir akıl almıyor buna kıvırma diyorlar.

Kardeş boşama aşamaları beni ilgilendirmez.. "henüz" adet görmemiş bebeyi boşamak nedir ya? Sapık mısınız siz?

“Kadınlarınız içinden âdetten kesilmiş olanlarla, âdet görmeyenler hususunda tereddüt ederseniz, onların bekleme süresi üç aydır. Gebe olanların bekleme süresi ise, yüklerini bırakmaları (doğum yapmaları)dır. Kim Allah’tan korkarsa, Allah ona işinde bir kolaylık verir.”

Burada ki yanlış anlaşılmaya sebep, bazı meallerde ayetin anlamının “henüz adet görmeyenler” olarak çevrilmesi… Oysa;

“Arapçada “lem = لم” edatı dili ve mişli geçmiş zamanın olumsuzu (cahd-i mutlak), “lemmâ = لما” edatı ise şimdiki bitmiş zamanın olumsuzunu (cahd-i müstağrak) ifade etmek için kullanılır. Dolayısıyla “henüz” anlamını “lem” değil “lemmâ” edatı verir.
“lemmâ = لما” edatı başına geldiği muzari fiilin zamanını geçmişe, anlamını olumsuza çevirir. Fiilin henüz olmadığı ama olmasının beklendiği anlamını kazandırır.
Bize göre “lem yahıdne = لم يحضن ” ile kastedilen “mümteddetü’t-tuhr” (temizlik hali uzayıp giden) denilen ve hayzı bir kaç yıl uzayabilen kadınlardır. Ayet bu kadınların durumunu düzenlemektedir. Aksi halde bu durumda olan bir kadının boşandıktan sonra iddetinin bitmesi ve kocasının evinde geçireceği zaman seneler sürebilir.

Talak suresi 4, ateistlerin iddia ettiği gibi mi? | Mervece

Kardeş boşama aşamaları beni ilgilendirmez.. "henüz" adet görmemiş bebeyi boşamak nedir ya? Sapık mısınız siz?

lafı nasıl anlıyorsun bilmiyorum şu an mantıgını kavramaya çalışıyorum bak bir daha söylüyorum ...
doğum ya da boşanma sonrasında kadınların adetleri düzensizleşir...evliyim konuya vakıfım ...
bazı kadın doğum sonrası adet görmeye başlar bazısı ise hemen başlamaz.
aynı durum boşanma hallerinde de oluyor. ama bazı kadın adet görmüyor hemen ..
süreleri çok uzayanlar oluyor.
ayet de diyor ki adet görmese bile 3 ay beklese adet görmüş iddetini doldurmuş kabul edilecek ..
bilmem anlatabildim mi ?*

Ateizm konusuna gelip dinin doğruluğu üzerine tartışma mı yapıyorsunuz? Onca ayet sure yazanların amacı ne? Yani burada bulunan ateist birini müslüman yapmak mı? :D

muazzez'in kitaplarini siparis ver

https://ateistcanavar.files.wordpre...c3bcmerdeki-kc3b6keni-ocrden-gec3a7mic59f.pdf

zebed yazitlarina gelince, LH (אלה) adi (okunus: LAH) orijinal olarak bugunku guney suriyede, tabletlere civiyle yazilmistir, sonradan lat, mena ve uzza'nin babasi olacak tanri, yani el-lah, suryani/elaaho, keldani laha, aramice elaaha, ibrani eloah vb bu tanridir.

https://web.archive.org/web/2013101....org:80/History/Islam/Inscriptions/zebed.html
https://home.student.uva.nl/rogier.visser/ac/nabatean.html

bunlarda ayetlerdeki benzerlik değil birebirlik nerde.1 ayetin aynısı varmı bunların içinde kullandığımız yüzde 5 lik beyinle anca bunları bulabiliyorsunuz.dünyadaki 6 milyar aptal olduğu için bir olan Allah c.c. inanıyor.hasta olduğunda için için yanarsın o zaman sizi bu evrim kurtarır havada çarpışan moleküllerr cart curt olır sonra sana nefes verir sonra tekrar verdir.sizin kaynaklarınız 10 ise tek tanrı dinlerinin kaynakları trilyondur. bu boş şeytan işlerini bıırakın.bu beynin sınırı nerden geliyor yüzde yüze ulaştığında sonrası varmı yok.insan acizdir.

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt