ateizm

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ateizm konusuna gelip dinin doğruluğu üzerine tartışma mı yapıyorsunuz? Onca ayet sure yazanların amacı ne? Yani burada bulunan ateist birini müslüman yapmak mı? :D

alakası yok ..burda ateizmin propagandası yapılıp çarpıtma ve yanlışlar üzerinden dine saldırı var..
doğru söyleseler neyse de adamlar resmen öküzün altında buzağı arıyorlar...
koca güneşi inkar edip sivrisinek kanadında çizik sayıyorlar.

“Kadınlarınız içinden âdetten kesilmiş olanlarla, âdet görmeyenler hususunda tereddüt ederseniz, onların bekleme süresi üç aydır. Gebe olanların bekleme süresi ise, yüklerini bırakmaları (doğum yapmaları)dır. Kim Allah’tan korkarsa, Allah ona işinde bir kolaylık verir.”

Burada ki yanlış anlaşılmaya sebep, bazı meallerde ayetin anlamının “henüz adet görmeyenler” olarak çevrilmesi… Oysa;

“Arapçada “lem = لم” edatı dili ve mişli geçmiş zamanın olumsuzu (cahd-i mutlak), “lemmâ = لما” edatı ise şimdiki bitmiş zamanın olumsuzunu (cahd-i müstağrak) ifade etmek için kullanılır. Dolayısıyla “henüz” anlamını “lem” değil “lemmâ” edatı verir.
“lemmâ = لما” edatı başına geldiği muzari fiilin zamanını geçmişe, anlamını olumsuza çevirir. Fiilin henüz olmadığı ama olmasının beklendiği anlamını kazandırır.
Bize göre “lem yahıdne = لم يحضن ” ile kastedilen “mümteddetü’t-tuhr” (temizlik hali uzayıp giden) denilen ve hayzı bir kaç yıl uzayabilen kadınlardır. Ayet bu kadınların durumunu düzenlemektedir. Aksi halde bu durumda olan bir kadının boşandıktan sonra iddetinin bitmesi ve kocasının evinde geçireceği zaman seneler sürebilir.

Talak suresi 4, ateistlerin iddia ettiği gibi mi? | Mervece

Dediğim gibi dinciler iş başında.. kıvır kardeş kıvır.. diyaneti dikkate alma da; "henüz" kelimesini silen mervece.com diye bir siteyi dikkate al..

Ahaha.. mervece.com'a kalmışsın kıvırabilmek için.. yazık.. 6 milyon bütçe harcanan diyanet değil de, senede 50 lira hosting parası ile dönen, "bugün var, yarın yok" mervece.com :D

Bravo.. dincilerin "henüz" ü silmeye çalışması bile beni haklı çıkarıyor..

Neyseki araplar doğru anlamış ki hala çocuklarla evleniyorlar..

Son düzenleme:
Yazdıklarının biri bile mucize değil.. çoğu etrafına ve gökyüzüne bakan ve beyni olan herhangi bir arap tarafından gözlemlenebilen şeyler..

Gökyüzünü bina etmiş? Hadi? Ben denizleri bina etmiş sandım.. :)

Ayın yörüngesi varmış? Yok canım aşağıdan bakınca hep sabit duruyor halbuki :) güneş de doğduğu yerde duruyor zaten..

Yahu bu safsataları mucize diye yazmaya utanman lazım :)

yerin 7 kat oldugu rahatca anlasılabilir yani.

dünyanın yuvarlak oldugu kaç yılında ortaya cıktı ?

evrenin genişlemesini nasıl akıl etmisler ? evrenin genislediği gerceği kaç yıl sonra ortaya cıktı ?

ayın sürekli dönerek hareket ettigini anlamıs ya adamlar, ee basit tabi senin sıfır bilgin olsa aya baksan sende anlardın degil mi ?

dağların yüksekliklerinin dışında yerin altına doğru adeta bir kazık gibi uzantıları vardır. Hatta bu uzantılar dağın normal boyunun 15 katı kadar olabilmektedir. örneğin yaklaşık 9 kilometre yüksekliğindeki everest’in 125 km kadar bir kökü mevcuttur. bunu yıllar önce kafadan sallamıslar tutmus öyle mi.

akdeniz’in suyu ile atlas okyanus’un suyu birbiriyle bu boğazda karşılaşmasına rağmen, iki taraf birbirine karışmamaktadır. aynı şekilde bir çok yerde benzer durum gözlemlenmektedir.
İki denizin birbiriyle sınır olmasına rağmen karışmamasının sebebi, yüzey gerilimidir. o zaman kesif yapıp bu olayıda cözmüsler heralde.

görmek isteyen icin mucize var.

bunlarda ayetlerdeki benzerlik değil birebirlik nerde.1 ayetin aynısı varmı bunların içinde

Untitled_1_copy.png

kullandığımız yüzde 5 lik beyinle anca bunları bulabiliyorsunuz.

:uncomfortableness:

dünyadaki 6 milyar aptal olduğu için bir olan Allah c.c. inanıyor.

6 milyar insan allah cc mi inaniyor?

hasta olduğunda için için yanarsın o zaman sizi bu evrim kurtarır havada çarpışan moleküllerr cart curt olır sonra sana nefes verir sonra tekrar verdir.sizin kaynaklarınız 10 ise tek tanrı dinlerinin kaynakları trilyondur. bu boş şeytan işlerini bıırakın.bu beynin sınırı nerden geliyor yüzde yüze ulaştığında sonrası varmı yok.insan acizdir.

insanin aciz olmasi allah diye birinin evreni yarattigi manasina mi gelmektedir? WOW

Dediğim gibi dinciler iş başında.. kıvır kardeş kıvır.. diyaneti dikkate alma da; "henüz" kelimesini silen mervece.com diye bir siteyi dikkate al..

Ahaha.. mervece.com'a kalmışsın kıvırabilmek için.. yazık.. 6 milyon bütçe harcanan diyanet değil de, senede 50 lira hosting parası ile dönen, "bugün var, yarın yok" mervece.com :D

Bravo.. dincilerin "henüz" ü silmeye çalışması bile beni haklı çıkarıyor..

Neyseki araplar doğru anlamış ki hala çocuklarla evleniyorlar..

henüzü silmiyorlar..henüzün yanlış çevirisinden bahsediyorlar..yanlış manayı da düzenlemişler.
çünkü senin gibilerin yanlış manalar yüklediğini gördüler.

eksik bilgi insanı dinden çıkarır

alakası yok ..burda ateizmin propagandası yapılıp çarpıtma ve yanlışlar üzerinden dine saldırı var..
doğru söyleseler neyse de adamlar resmen öküzün altında buzağı arıyorlar...
koca güneşi inkar edip sivrisinek kanadında çizik sayıyorlar.

Varsa dine hakaret raporlayın değerlendirip işlem yapalım. Ben kaç yıldır bu forumdayım. Bu konu 1 yıldır burada daha girip bakmışlığım yok şimdi girdim oda senin ismini görünce ne oluyor acaba diye.:D

İnanmayan insan din çok doğru diye gezecek hali yok ya, elbet yanlışlarını ya da yanlış gördüğü noktalardan bahsedecek bu konuda o yüzden bu konuyu teğet geç en iyisi burada gelip sayfalarca ayet yazmanın pek bir mantığı yok bence :)

Bazen sizin sırf bu tür konulara girip yorumları tek tek okuyup "bak burada da dine hakaret var" diye dolaştığınızı düşünüyorum.

Untitled_1_copy.png

:uncomfortableness:

6 milyar insan allah cc mi inaniyor?

insanin aciz olmasi allah diye birinin evreni yarattigi manasina mi gelmektedir? WOW

orda beynimizle yazacaktım neyse

6 milyar insan tek tanrıya inanıyor

insan acizdir evet şiddetli bir yağmurda bir karın ağrısında bir sivrisineğin ısırmnasında çocuğunun ölmesinde tuttuğu takımın yenilmesine engel olamayışında

bunların bir başlangıcı ve sonu var karnının ağrıması nasıl başlıyor neden başlıyor.çok yersin yada zehirlenmişsindir vs. sonra ileç alırsın doktora gidersin yan yatarsın geçer veya geçmez.ama bir başlangıç var nasıl çok yedin kim sen çok yedin başlatan sensin. yani bir kişi var arkasında somut.bu koca kainatı başlatan yaratan sen ben değiliz.bununda bir yaratıcısı var başlatanı var.eğer ben Allah c.c. inanmakda yanlışsamki değilim benim kaybadecek birşeyim yok sonuçda sana göre toprak olup yok olcağız eğer varsaki var. sen neler kaybedeciğini hayal bile edemeyeceksin

Son düzenleme:
Ah be güzelim.. kadınların adet görmediği durumlardan bahsedilmiyor orada.. :D

Eğer bir mücahit olmasaydın "henüz adet görmemiş" cümlesindeki "henüz" kelimesinin anlamını kavrardın..

Bekar mısın diyor herif ya :)
Henüz lafından mı çıkardın bunu? Gebelikten 3 ay sonra adet görmeyen bir kadın henüz adet görmedim der. Süregelen bir durumda henüz lafı kullanılır. Benim ki mücahitlik değil... Kendi yaptığın mücahitlik...

henüzü silmiyorlar..henüzün yanlış çevirisinden bahsediyorlar..yanlış manayı da düzenlemişler.
çünkü senin gibilerin yanlış manalar yüklediğini gördüler.

eksik bilgi insanı dinden çıkarır

mervece.com denen bu mukaddes kaynağa teşekkür ediyoruz o zaman bizi dinden çıkmaktan kurtardığı için..

diyanet falan, atayiz kaynaklar bunlar.. öyle ayetler olduğu gibi yazılır mıymış.. hiç..

nereden ulastin bu bilgiye?

google ve wiki'ye gore 7 milyar nufuslu dunyadaki ortalama teist sayisi 2012 itibariyle 3.7 milyardir, bunlarin da 1.6'si allah c.c inanmaktadir.

insan acizdir evet şiddetli bir yağmurda bir karın ağrısında bir sivrisineğin ısırmnasında çocuğunun ölmesinde tuttuğu takımın yenilmesine engel olamayışında

insan aciz degildir seklinde bir soylemde bulunan oldu mu.

insanin aciz olmasi evreni allah diye birinin yarattigi manasina mi gelir? dedik, el-cevab: elbed hayir

yerin 7 kat oldugu rahatca anlasılabilir yani.

dünyanın yuvarlak oldugu kaç yılında ortaya cıktı ?

evrenin genişlemesini nasıl akıl etmisler ? evrenin genislediği gerceği kaç yıl sonra ortaya cıktı ?

ayın sürekli dönerek hareket ettigini anlamıs ya adamlar, ee basit tabi senin sıfır bilgin olsa aya baksan sende anlardın degil mi ?

dağların yüksekliklerinin dışında yerin altına doğru adeta bir kazık gibi uzantıları vardır. Hatta bu uzantılar dağın normal boyunun 15 katı kadar olabilmektedir. örneğin yaklaşık 9 kilometre yüksekliğindeki everest’in 125 km kadar bir kökü mevcuttur. bunu yıllar önce kafadan sallamıslar tutmus öyle mi.

akdeniz’in suyu ile atlas okyanus’un suyu birbiriyle bu boğazda karşılaşmasına rağmen, iki taraf birbirine karışmamaktadır. aynı şekilde bir çok yerde benzer durum gözlemlenmektedir.
İki denizin birbiriyle sınır olmasına rağmen karışmamasının sebebi, yüzey gerilimidir. o zaman kesif yapıp bu olayıda cözmüsler heralde.

görmek isteyen icin mucize var.

Tamam mehmet han.. bu forumda bilenler bilir biz başka konularda detayları ile o ayetlerin bilimsel olmadığını defalarca açıklayarak yazdık.. tekrar tekrar uğraşamam.. uyanmak isteyen kendi okusun.. ne haliniz varsa görün.. ateizm başlığına gelip operasyon düzenleyen ben değilim :)

Varsa dine hakaret raporlayın değerlendirip işlem yapalım. Ben kaç yıldır bu forumdayım. Bu konu 1 yıldır burada daha girip bakmışlığım yok şimdi girdim oda senin ismini görünce ne oluyor acaba diye.:D

İnanmayan insan din çok doğru diye gezecek hali yok ya, elbet yanlışlarını ya da yanlış gördüğü noktalardan bahsedecek bu konuda o yüzden bu konuyu teğet geç en iyisi burada gelip sayfalarca ayet yazmanın pek bir mantığı yok bence :)

Bazen sizin sırf bu tür konulara girip yorumları tek tek okuyup "bak burada da dine hakaret var" diye dolaştığınızı düşünüyorum.

https://www.gscimbom.com/forum/f79-gsc-sozluk/ateizm-97353/index62.html

mervece.com denen bu mukaddes kaynağa teşekkür ediyoruz o zaman bizi dinden çıkmaktan kurtardığı için..

diyanet falan, atayiz kaynaklar bunlar.. öyle ayetler olduğu gibi yazılır mıymış.. hiç..

henüz kelimesinden o manayı çıkardıgınızı görselerdi eminim ki ona göre şerh koyarlardı ..zira ümmetin arasına fitne girecek şeyler olmamalı..

email gonderirken allah cc yapmak gerekior mu yoksa allah her yerde oldugundan otomatikman cc oluyormu

degerli din kardeslerim cvp verirse memnuniyet duyarim

orda beynimizle yazacaktım neyse

bunların bir başlangıcı ve sonu var karnının ağrıması nasıl başlıyor neden başlıyor.çok yersin yada zehirlenmişsindir vs. sonra ileç alırsın doktora gidersin yan yatarsın geçer veya geçmez.ama bir başlangıç var nasıl çok yedin kim sen çok yedin başlatan sensin. yani bir kişi var arkasında somut.bu koca kainatı başlatan yaratan sen ben değiliz.bununda bir yaratıcısı var başlatanı var.eğer ben Allah c.c. inanmakda yanlışsamki değilim benim kaybadecek birşeyim yok sonuçda sana göre toprak olup yok olcağız eğer varsaki var. sen neler kaybedeciğini hayal bile edemeyeceksin

Yanlış bilgi.

Hiç bir şeyden haberiniz yok.. :)

1- ben ateist değilim
2- sizin inanç anlayışınızın mantığı şu: "bunlar rastgele olmuş olamaz, dolayısıyla arap çöllerindeki muhammed denen adamın anlattığı masallar kesin doğru.."

Yahu bunlar rastgele olmadı diye muhammed'in anlattığı masala inanmak zorunda mıyım? :) farkında mısın saplandığın bataklığın derinliğine?

Tamam kabul edelim, rastgele değil.. ama neden "ne olduğunu bilmiyorum" demek yerine, elinde senet varmış gibi "Allah yaptı, çünkü bir çöl bedevisi öyle diyor" demeyi tercih ediyorsunuz?

Çünkü zayıfsınız.. benim söylediklerimin gerçek olma ihtimali o kadar ağır geliyor ki 1400 yıl önce yaşamış adamın lafını %100 doğru kabul ediyorsunuz.. halbuki tarihi araştırınca mucize falan da göstermediği kesin olan sıradan bir adam.. inanmak için hiç bir somut kanıt yok..

Milyonlarca insanın peygamberinden bahsederken uslubüne dikkat etmiyorsun. Sonra sana burda ana bacı birisi düz gittimi o adama yazık olur. Onlar yobaz oluyor sen medeni.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt