ateizm

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Milyonlarca insanın peygamberinden bahsederken uslubüne dikkat etmiyorsun. Sonra sana burda ana bacı birisi düz gittimi o adama yazık olur. Onlar yobaz oluyor sen medeni.

Emir'in yukarıda yazdığı gibi 7 milyar insanın 1.6'sı inanıyor.. 5.4'ü inanmıyor..

Ne yapalım önümüzü mü ilikleyelim.. inanmıyorum adama kardeşim.. inanmıyorum demek ne zamandır hakaret..

Milyonlarca insanın peygamberinden bahsederken uslubüne dikkat etmiyorsun. Sonra sana burda ana bacı birisi düz gittimi o adama yazık olur. Onlar yobaz oluyor sen medeni.

zihnini belli bir ideolojiye teslim edip sosyallesen insanin bu turev usluplari da goze almasi gerekir diye dusunuyorum, cunku dedigin uzre, 'ana-avrat duz gitme' zorunlulugu hissiyati, dunyanin bizim subjektif inanclarimiza gore donmesi gerektigi sanisindan ileri gelmektedir. bu cercevede ateizm, bu durumun bilincine varmis, ve sekuler, bilimsel dusunceyi on plana cikarmis bir akim olarak onumuze serilir.

Son düzenleme:
iftira atma her şey meydanda ...

süper moderatörümüz Güray Ataman Allah'a ettiğin hakarete nasıl işlem yapacak merakla bekliyorum ..

Süper moderatorün okuma yazma bilen bir insan.. :) orada normal bir akıl yürütmeden başka bir şey yok..

zeki olan herşey yaratılmıştır diyen sensin.. Allah yaratılmadığına göre zeki değildir sonucu çıkarmamız gerekir o halde.. al bir daha yazdım.. senin mantığına göre Allah aptal olur..

zihnini belli bir ideolojiye teslim edip sosyallesen insanin bu turev usluplari da goze almasi gerekir diye dusunuyorum, cunku dedigin uzre, 'ana-avrat duz gitme' zorunlulugu hissiyati, dunyanin bizim subjektif inanclarimiza gore donmesi gerektigi sanisindan ileri gelmektedir. bu cercevede ateizm, bu durumun bilincine varmis, ve sekuler, bilimsel dusunceyi on plana cikarmis bir akim olarak onumuze serilir.

bir insan dünyanın bir yaratıcı tarafından kurulduguna inanmıyorsa rastlantılara inanıyor demektir. bundan hemfikir miyiz ?

Yalnız bu dinci kardeşler şundan rahatsız.. kendileri kafalarının dikine inanıyor olsalar da bu forumu şüphe içinde olan zeki gençler de okuyorlar ve zamanla bize katılacaklar.. asıl endişe bu.. çünkü ben de eskiden onlardandım..

Cuma kaçırmayan bir müslümanken saadete erdim :)
Reis birsey merak ettim geçmişinde isteyerek mi kılardin namazlarini yoksa sana bir yükmüydü bu durum? peki bu değişime nasıl uğradın hayatında ne degisti? şu anda ne kadar mutlusun geçmişine kiyasla cevap için teşekkürler.

SM-A500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Emir'in yukarıda yazdığı gibi 7 milyar insanın 1.6'sı inanıyor.. 5.4'ü inanmıyor..

Ne yapalım önümüzü mü ilikleyelim.. inanmıyorum adama kardeşim.. inanmıyorum demek ne zamandır hakaret..

5.4 milyarın nekadarı hristiyan ne kadarı yahudi. Bu insanlardamı inanmıyor peygamberlerin var olduğuna. Hristiyan bir adam Hz. Muhammed in varlığına inanıyor. İnanmayan senin gibi azınlıklar kalır geriye.Yada budacılar filan. Yani burda karmaşık kelimeler yazarak ne kadar zeki olduğunuzumu ispatlamaya çalışyorsunuz?

Süper moderatorün okuma yazma bilen bir insan.. :) orada normal bir akıl yürütmeden başka bir şey yok..

zeki olan herşey yaratılmıştır diyen sensin.. Allah yaratılmadığına göre zeki değildir sonucu çıkarmamız gerekir o halde.. al bir daha yazdım.. senin mantığına göre Allah aptal olur..

zeki olmayan bir şeyden nasıl zeki şeyler meydana çıkıyor ? şeytan size akıl yürütmesini de öğretmiş...

sitede bir iki tane dinsiz admin var sana o ettiğin hakaret için ceza vermeyebilirler ama kalbinde hiç Allah korkusu adam yok mu şu sitede senin o ettiğin lafı ağzına tıksın ..

Son düzenleme:
tipine gore yargiladigimdan bahsetmissin de, fotografini verdigim adamin kim oldugunu biliyorsun herhalde?

islamin soylediklerinin yanlis olup olmadigi hususuna gelince - kuran icinde dogru seyler de var (orn, sems 13), yanlis seyler de var (tevbe 29), fakat tanri-vahyi olusu iddiasi sebebiyle (yani politik yalan oldugu icin) ontolojik bazda doktrinal olarak toptan reddedilmesi gerekir.
İlk fotoyu görmedim. Ancak insan olgusunu hiçe sayıyorsun. Beynimin algılayabildiği veya algılayamadığı şeyler var. Çoğu zaman da yanlış algıladığı. Sen daha iyi bilirsin ki insan algılayamadığı şeyleri, nedenini saptayamadığı şeyleri yanlış olarak kabul eder. Bu da öyle bir durum olabilir. Bak öyle bir durumdur demiyorum olabilir diyorum. Çünkü verdiğin örneğin ne olduğunu bilmiyorum.

Sayın mücahitler.. ben ceza alırsam siz haklı olmayacaksınız..

Galileo'nun dediği gibi "dünya yine de dönüyor" :)
Mehmet Han a verilebilecek onlarca cevaptan sadece biri: kuran dünyanın yuvarlak olduğunu yazıyordu da araplar kendi dillerinde yazılan kitapta bunu anlayamadılar ve dünyanın yuvarlak olduğunu söylemesi için 1000 sene Galileo'yu beklediler :D

Sonra Galileo uyandırınca din kıvırmacıları uygun bir ayet bulup zorlama şekilde uydurdular..

Bütün sözde bilimsel ayetlerin açıklaması bu kadar basitti.. yoksa araplar mars'a gitmeliydi o kadar bilgiyle :)

Haklısın kardeşim siz de benim içimden geçen uslüpları göze alırsınız inancınız gereği ama ben içimde tutuyım.

5.4 milyarın nekadarı hristiyan ne kadarı yahudi. Bu insanlardamı inanmıyor peygamberlerin var olduğuna. Hristiyan bir adam Hz. Muhammed in varlığına inanıyor. İnanmayan senin gibi azınlıklar kalır geriye.Yada budacılar filan. Yani burda karmaşık kelimeler yazarak ne kadar zeki olduğunuzumu ispatlamaya çalışyorsunuz?

E yuh.. hristiyanların muhammed'e inanmadığını İngiltere'de büyümüş biri olarak senden öğrenecek değilim.. hristiyanlara göre muhammed onların dinini tedavülden kaldırmış bir kolpacı.. adam muhammed'e inansa müslüman olması gerekir..

Çok şükür okuduğumuzu algılayabiliyoruz @Doğukan Tuna beni alıntıladın şikayet ettin bende rahatsız olduğun mesajı raporladım. Yönetim olarak onu değerlendiririz ancak burada gelip üst üste ismimi geçirip şikayet ettim bak görürsün sen, bakalım ne yapacak yöneticimiz diye baskı kurma çabalarını anlamayacak kadar da aptal değiliz çok şükür.

Aptal demişken Aptal:"zeka yoksunu" demektir yani Zeki'nin zıttı olarak kullanılabilir. Orada verilen mesajda senden çıkardığı sonuca göre bu mesajı yazmış ve "zekinin zıttı" olarak kullanmış doğrudan "Aptal" dememiş senin mantığına göre böyle oluyor demiş.

Yine de rahatsız olunası bir mesajdır, o yüzden üyelerimiz kullandıkları ifadelere biraz daha dikkat ederlerse hem bizim işimizi kolaylaştırırlar hemde bu tür yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermezler.

Son düzenleme:
tabi ki degiliz

neden bahsettiginin dahi bilincinde degilsin

klasik ters kacamak cevaplar.

bir insan Allah'a inanmıyorsa neye inanır ?

dünya ve canlılar nasıl var oldu size göre ?

acıklayamıyorsan ters kaçamaklarda yapma. bende neye inandıgımı bilmiyorum de olsun bitsin.

İlk fotoyu görmedim. Ancak insan olgusunu hiçe sayıyorsun. Beynimin algılayabildiği veya algılayamadığı şeyler var. Çoğu zaman da yanlış algıladığı. Sen daha iyi bilirsin ki insan algılayamadığı şeyleri, nedenini saptayamadığı şeyleri yanlış olarak kabul eder. Bu da öyle bir durum olabilir. Bak öyle bir durumdur demiyorum olabilir diyorum. Çünkü verdiğin örneğin ne olduğunu bilmiyorum.

ateizmin en guclu dayanagi ve argumani 'nonkognitivizm'dir

yani; zihinsel inanclar, onerme duzleminde, asli gercek tabanindan bir sey ifade etmez. bu cercevede, insan neye inanirsa inansin, inandigi sey, sadece kosullara bagli turemis zihinsel bir niteliktir, ve soz konusu mental obje, gecicidir. dolayisiyla, inanc, sadece 'inanc'tir, gercek degil. bu vesileyle, inanca dayali hukuk ve sosyal dayatma olmaz/olamaz. filhakika, semavi dinlerin teolojik tabaninin, nesiller uzerindeki getirisi, sosyokulturel duzlemde; cehalet, stres, zulum, cikar amacli siyaset ve adaletsizlikten ibaret olmustur.

Çok şükür okuduğumuzu algılayabiliyoruz @Doğukan Tuna beni alıntıladın şikayet ettin bende rahatsız olduğun mesajı raporladım. Yönetim olarak onu değerlendiririz ancak burada gelip üst üste ismimi geçirip şikayet ettim bak görürsün sen, bakalım ne yapacak yöneticimiz diye baskı kurma çabalarını anlamayacak kadar da aptal değiliz çok şükür.

Aptal demişken Aptal:"zeka yoksunu" demektir yani Zeki'nin zıttı olarak kullanılabilir. Orada verilen mesajda senden çıkardığı sonuca göre bu mesajı yazmış ve "zekinin zıttı" olarak kullanmış doğrudan "Aptal" dememiş senin mantığına göre böyle oluyor demiş.

Yine de rahatsız olunası bir mesajdır, o yüzden üyelerimiz kullandıkları ifadelere biraz daha dikkat ederlerse hem bizim işimizi kolaylaştırırlar hemde bu tür yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermezler.

adam kafasına göre yorum çıkartıyor sen böyle demek istedin diyor sonra da bunun arkasına sığınıp Allah'a hakaret ediyor ve hem suçlu hem güçlü hem torpilli oluyor. yazıklar olsun diyorum başka da demiyorum ..

klasik ters kacamak cevaplar.

sana kacamak cevap vermeye muhtac oldugum gibi bir izlenime nereden kapildin merak ettim dogrusu.

bir insan Allah'a inanmıyorsa neye inanır ?

insan her seye inanabilir, genetik ve cevresel faktorlere baglidir bu durum. farkindalik ise zihinsel hakimiyete goturur, inanca ihtiyac ortadan kalkar.

dünya ve canlılar nasıl var oldu size göre ?

kozalite, maddenin hareketi, sebep ve sonuclar.

acıklayamıyorsan ters kaçamaklarda yapma. bende neye inandıgımı bilmiyorum de olsun bitsin.

soruyu sahsima yoneltti isen, bir seye inanma ihtiyacinda degilim. fakat ateizmin manasi bu degil, ateizm, sadece teolojik ve metafiziksel safsatalarin reddidir.

Reis birsey merak ettim geçmişinde isteyerek mi kılardin namazlarini yoksa sana bir yükmüydü bu durum? peki bu değişime nasıl uğradın hayatında ne degisti? şu anda ne kadar mutlusun geçmişine kiyasla cevap için teşekkürler.

SM-A500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kardeşim bu yazdıklarım %100 samimidir..

1- isteyerek kılardım.. bana sorsan en has müslümandan daha müslümandım.. annem babam hala kılar..
2- mutluluk olarak ne artış var ne azalma.. hayatımda dramatik bir olay yada değişiklik olmadı..
3- sadece madem ki müslümanım şu dinimi cahiller gibi kulaktan dolma değil de bilerek ve haz duyarak yaşamak için her şeyiyle araştırmak istedim.. gerisi geldi.. okuyup araştırınca düşüncem değişti.. keşke hak olaydı da günde 5 değil, 10 vakit kılaydım.. gerçekten hak olsa 5 vakit namaz nedir ki? Sonunda cennet varsa :)
4- dini eskiden gerçek kabul ederdim ve gerçeği iliklerime kadar hissedip emin olmak için okudum.. Sonuç beklediğim gibi olmasa da sonuçta kendimce gerçeğe ulaştım.. en azından hak olmadığını öğrendiğimi düşünüyorum.. darısı herkesin başına.. başta huzursuz oluyorsun bir süre.. sonuçta aile müslüman ve seni inançlı yetiştirmiş.. ama zamanla ailenin öğrettiğinin sadece "bana öğretilen bir hikaye olduğundan" emin oldukça yerini gerçeğe ulaşmanın verdiği huzur aldı.. gerçekten huzurluyum yani.. en azından bir yalana inanmayı bırakmanın huzuru var..

zeki olmayan bir şeyden nasıl zeki şeyler meydana çıkıyor ? şeytan size akıl yürütmesini de öğretmiş...

sitede bir iki tane dinsiz admin var sana o ettiğin hakaret için ceza vermeyebilirler ama kalbinde hiç Allah korkusu adam yok mu şu sitede senin o ettiğin lafı ağzına tıksın ..

Lafı ağzına tıkma hakaretini rapor etme gereği duymuyorum.. bunlar tipik saldırgan dinci hareketleri..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt