ateizm

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
E yuh.. hristiyanların muhammed'e inanmadığını İngiltere'de büyümüş biri olarak senden öğrenecek değilim.. hristiyanlara göre muhammed onların dinini tedavülden kaldırmış bir kolpacı.. adam muhammed'e inansa müslüman olması gerekir..

Heee o yüzden hristiyanlara kendinizi daha yakın hissediyorsunuz. Ortak noktanız Hz.Muhammede duyulan kin. Şimdi anladım.Thanks.

sana kacamak cevap vermeye muhtac oldugum gibi bir izlenime nereden kapildin merak ettim dogrusu.

insan her seye inanabilir, genetik ve cevresel faktorlere baglidir bu durum. farkindalik ise zihinsel hakimiyete goturur, inanca ihtiyac ortadan kalkar.

kozalite, maddenin hareketi, sebep ve sonuclar.

soruyu sahsima yoneltti isen, bir seye inanma ihtiyacinda degilim. fakat ateizmin manasi bu degil, ateizm, sadece teolojik ve metafiziksel safsatalarin reddidir.

rastlantı diyorsun işte.

rastgele atom olusmus, sonra amino asit zincirleri kurulmus, sonrasında proteinler, sonrasında dna şifrelemesi yapılmıs.

bunların hepsinin rastgele olusmus yani.

bu düzenin olusma ihtimali 4.52 milyar yılda mümkün mü ?

hadi bu düzen gerceklersti ve 1 adet canlı ortaya cıktı, bunun dişisi nasıl ortaya cıktı ?

ya diğer 9 milyon canlı çeşidi ?

klasik ters kacamak cevaplar.

bir insan Allah'a inanmıyorsa neye inanır ?

dünya ve canlılar nasıl var oldu size göre ?

acıklayamıyorsan ters kaçamaklarda yapma. bende neye inandıgımı bilmiyorum de olsun bitsin.

Kardeş evrenin Mehmet Han'a cevap vermek gibi bir zorunluluğu mu var?

Ayrıca şu " Eskiden bende sizin gibiydim, cumalara giderdim, kafamı secdelerden kaldırmazdım" palavralarını bırakın hiç inandırıcı gelmiyor. Aksine sizlerin yedi ceddinizin inançsız insanlar olduğunuzu düşünüyorum.

Kardeş evrenin Mehmet Han'a cevap vermek gibi bir zorunluluğu mu var?

ben evrenden bir cevap beklemiyorum. dünyanın ve insanın oluşumuna akıl ermez. aklının ermediği konularda yorum yapmayacaksınız kardeşş.

''evrim teorisi'' hicbirseye cevap vermiyor. bunu savunanlarda boşa kürek cekiyor.

Ayrıca şu " Eskiden bende sizin gibiydim, cumalara giderdim, kafamı secdelerden kaldırmazdım" palavralarını bırakın hiç inandırıcı gelmiyor. Aksine sizlerin yedi ceddinizin inançsız insanlar olduğunuzu düşünüyorum.

Hadi arkadaşın inançsız olduğunu anladın da 7 ceddine nasıl indin :) :)

ben evrenden bir cevap beklemiyorum. dünyanın ve insanın oluşumuna akıl ermez. aklının ermediği konularda yorum yapmayacaksınız kardeşş.

''evrim teorisi'' hicbirseye cevap vermiyor. bunu savunanlarda boşa kürek cekiyor.

Peygamberin yapmış ama aklının ermediği konulara yorum :)

"cevap yok, aklım ermiyor, o halde Allah yaptı" demiş.. keşke kimse aklının ermediği konulara yorum yapıp cevaba aç insanları "cevabı verdim" diye kandırmasaydı..

Son düzenleme:
rastlantı diyorsun işte.

oyle tahmin ediyorum ki 'rastlanti', senin anlayisinda 'tesaduf' gibi bir manaya geliyor. bilimsel duzlemde ise rastlanti, kozalite cercevesinde gerceklesen etkilesimlere verilen bir tanimdan ibarettir.

rastgele atom olusmus, sonra amino asit zincirleri kurulmus, sonrasında proteinler, sonrasında dna şifrelemesi yapılmıs.

'yapilmis' degil, bir araya gelip, belli vasiflar ile nitelenmis. evren, iradelerden bagimsizdir.

bu düzenin olusma ihtimali 4.52 milyar yılda mümkün mü ?

4.52 milyar yil da nedir?

hadi bu düzen gerceklersti ve 1 adet canlı ortaya cıktı, bunun dişisi nasıl ortaya cıktı ?

ya diğer 9 milyon canlı çeşidi ?

varlik dualite demektir, biyolojik evrim de, yine bu dual duzlemde, dinamik kosullara bagli olarak vucuda gelmektedir.

Zoruna gidiyor dimi gerçek bir müslümanın gözünü açmış olması.. acı ama gerçek kardeş.. acı ama gerçek.. dininiz o kadar muhteşem değil.. kafayı kullanan adamın durabileceği bir din değil.. zaten o yüzden uyanık muhammed soru soranlara hep "aklınızın ermediği yerleri fazla karıştırmayın" demiş..

Biliyor çünkü karıştıran herkes gerçeği görür..

ateizmin en guclu dayanagi ve argumani 'nonkognitivizm'dir

yani; zihinsel inanclar, onerme duzleminde, asli gercek tabanindan bir sey ifade etmez. bu cercevede, insan neye inanirsa inansin, inandigi sey, sadece kosullara bagli turemis zihinsel bir niteliktir, ve soz konusu mental obje, gecicidir. dolayisiyla, inanc, sadece 'inanc'tir, gercek degil. bu vesileyle, inanca dayali hukuk ve sosyal dayatma olmaz/olamaz. filhakika, semavi dinlerin teolojik tabaninin, nesiller uzerindeki getirisi, sosyokulturel duzlemde; cehalet, stres, zulum, cikar amacli siyaset ve adaletsizlikten ibaret olmustur.
O zaman bunu felsefe için de söyleyebiliriz. Dolayısyla nonkognitivizm de bir gerçek değil inançtır. Dolayısıyla söylediklerinin doğruluğu da sadece senin inancına göre doğrudur.

Sonuçta şu anda tartıştığımız konu senin inancın ile benim inancım arasında olan çatışmalar. Aslına bakarsan senin elinde kendi verilerinin bulunduğu bir kitap, benim elimde kendi verilerimin bulunduğu bir kitap var ve sen o kitaba ben bu kitaba inanıyorum. Bu yüzden çok derine inmenin bir manası da yok.

Zoruna gidiyor dimi gerçek bir müslümanın gözünü açmış olması.. acı ama gerçek kardeş.. acı ama gerçek..

bilakis, dusunceye vakit ayirmamis bir inanir acisindan, vahiy gonderen bir tanrinin mevcud olmadiginin kesfi, deruni bir tatliliga, zihinsel de bir ozgurluge tekabul edecektir, imho.

oyle tahmin ediyorum ki 'rastlanti', senin anlayisinda 'tesaduf' gibi bir manaya geliyor. bilimsel duzlemde ise rastlanti, kozalite cercevesinde gerceklesen etkilesimlere verilen bir tanimdan ibarettir.

'yapilmis' degil, bir araya gelip, belli vasiflar ile nitelenmis. evren, iradelerden bagimsizdir.

4.52 milyar yil da nedir?

varlik dualite demektir, biyolojik evrim de, yine bu dual duzlemde, dinamik kosullara bagli olarak vucuda gelmektedir. [/COLOR]

bu bilim kurgulara inanmaktansa Allah'a inanmak daha kolay oysaki.

Peygamberin yapmış ama aklının ermediği konulara yorum :)

"cevap yok, aklım ermiyor, o halde Allah yaptı" demiş.. keşke kimse aklının ermediği konulara yorum yapıp cevaba aç insanları "cevabı verdim" diye kandırmasaydı..
Demek öyle... Peki kim o sorulara cevap vermiş? Onu da bir zahmet söylesene güzelim...

"çok derine inmeyelim"

İşte islamiyetin üzerinde durduğu direkler.. muhammed de kendisine sorulan sorulara bu cevabı verirdi sıkışınca.. "çok derine inme, anlamazsın".. kitaba da koydu bu düşünceyi..

Neden?

Çünkü getirdiği din derin değil.. derine inersen sağlam kalmıyor.. derine inersen hiç bir makul cevabı yok..

Yüzeysel yüzeysel takılın.. hiç sorgulamazsanız bu kafayla 1400 yılı daha devirirsiniz..

"çok derine inmeyelim"

İşte islamiyetin üzerinde durduğu direkler.. muhammed de kendisine sorulan sorulara bu cevabı verirdi sıkışınca.. "çok derine inme, anlamazsın".. kitaba da koydu bu düşünceyi..

Neden?

Çünkü getirdiği din derin değil.. derine inersen sağlam kalmıyor.. derine inersen hiç bir makul cevabı yok..

Yüzeysel yüzeysel takılın.. hiç sorgulamazsanız bu kafayla 1400 yılı daha devirirsiniz..

Bayağı bir sohbet etmişsin anlaşılan... :) Sana direkt olarak mı söyledi bunları... :D

Demek öyle... Peki kim o sorulara cevap vermiş? Onu da bir zahmet söylesene güzelim...

Muhammed kendisinden önceki kaynaklar ile de harmanlayarak bazı cevaplar vermiş.. sümerlerden, yahudilerden alıntı bir çok hikayesi var.. Musa'nın hikayesi gibi.. nuh tufanı gibi.. bunlar kurandan çok daha eski hikayeler..

Takdir edersin ki arap çöllerinde televizyon ve internet yokken hikaye en önemli olaydı.. insanlar hikaye anlatmaya ve dinlemeye bayılırdı.. bunu babana ve dedene söylesen bile anlatır sana tv öncesini.. 1400 yıl geriye gitmeme gerek yok..

10 sene Hira'daki mağaraya giden adamın milyon tane hikaye düşünmesi kadar normal bir olay yok..

10 sene her gün mağaraya gitsem ben de sonunda din çıkarırdım :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt