ateizm

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Birde affina siginarak bir elestirim olacak renktas, tamam bircogumuz ortadogu halklarini sevmiyoruz ve hakli nedenlerimzde var ama dinlerin ortaya ciktigi cografyayi ve o zamani iyi bilmek gerekir misir mezopotamya ve ortadogu dinler ortaya cikmadanda ortaya ciktigindada ve ciktiktan sonrada zir cahillerden olusmayan gayette guzel medeniyetler bilim ve sanat gelistirmis bir cografyadir, kaldiki dinlerin ortaya ciktigi zamanlarda iskandinavya ve avrupa ust seviyede medeniyet yasamiyordu hatta bunuda iyi arastirmak lazim, birilerini ve birseyleri sevmiyor hatta nefret bile ediyor olabiliriz ama bu bize yanlis bilgilerle elestirme hakki vermez, umarim haddimi asmamisimdir saygilar....

O donemde mekkede politeistler var yahudiler var varaka isimli sahisdanda anlasilacagi uzere hiristiyanlar var , bu durumda peygamber hazirda hiristiyan olan bir topluluk varken ve rahipleri tarafindan egitilmisken bunlarin basina gecmek yerine hepsinin dinlerini devre disi birakarak dusmanliklarini kazanarak zorlu bir yolu yeni bir din yaratmayi secmistir? Basina bir suru is acacagi belliyken kolay olani ve nimetlerindende faydalanabilcegi yolu secmemistir? Elde ettiklerine bakinca bu gun basimizda olan guc sahibi bazi zatlarin yaptigi gibi hanlar hamamlar saraylar ve hatta gemiler sahibi olmamis, diyorsanki kendine har kurmak icin peygamberligini ilan etti o zamanda su soru geliyor zaten o donemde cok kadinla evlilik cariyelik mevcut kadinin toplumdaki yeride cinsel meta olmasindan ibaret, pekala hiristiyan topluluguna liderlik edip guc ve makam sahibi olup dilerse evlenerek dilerse satin alarak harem kurmasi mumkun, herseyin kolay yolu varken zor olani neden secmistir peygamber?

ibrani dilleri, kavramsal yapilari ve teolojisinin tumu, belli bir amac dogrultusunda yapilandirilmis, ve dunyayi, ozellikle ortadogu konjonkturunu sekillendirmede kullanilmistir. tamami politiktir.

pekala hiristiyan topluluguna liderlik edip guc ve makam sahibi olup dilerse evlenerek dilerse satin alarak harem kurmasi mumkun, herseyin kolay yolu varken zor olani neden secmistir peygamber?

Yusuf, hristiyan topluluk niye durup dururken alakasız bir adamın liderliğini kabul etsin.. olabilitesi olsaydı olurdu zaten.. sanki onlar lider bekliyormuş da, muhammed'e altın tepside sunmuşlar da, reddetmiş gibi yazıyorsun..

palazlanıp güçlendikten sonra gelen teklifler önemli değil.. teklif reddedebilecek otoriteye eriştikten sonra zaten "ben bunları avucuma aldım, neden uzlaşayım ki" politikası gütmüştür.. politikacının önde gidenidir..

yukarıda da yazdım.. internet ve medya olmasa şu an son peygamber tayyip olurdu.. arada yandaşlarının ağzıyla nabız da yokladı ama alay konusu olunca o mevzu rafa kalktı.. :) yoksa kendini peygamber seviyesinde gördüğünden şüphem yok..

Birde affina siginarak bir elestirim olacak renktas, tamam bircogumuz ortadogu halklarini sevmiyoruz ve hakli nedenlerimzde var ama dinlerin ortaya ciktigi cografyayi ve o zamani iyi bilmek gerekir misir mezopotamya ve ortadogu dinler ortaya cikmadanda ortaya ciktigindada ve ciktiktan sonrada zir cahillerden olusmayan gayette guzel medeniyetler bilim ve sanat gelistirmis bir cografyadir, kaldiki dinlerin ortaya ciktigi zamanlarda iskandinavya ve avrupa ust seviyede medeniyet yasamiyordu hatta bunuda iyi arastirmak lazim, birilerini ve birseyleri sevmiyor hatta nefret bile ediyor olabiliriz ama bu bize yanlis bilgilerle elestirme hakki vermez, umarim haddimi asmamisimdir saygilar....

ortadoğu derken persler ve sümerler mekke gibi bir cahil yuvasında yaşayan milletler değillerdi.. mekke kayda değer hiç bir uygarlığa ev sahipliği yapmamıştır..

biraz tarihi araştırırsan bununla ilgili hiç bir arkeolojik kanıt olmadığını bulursun.. burada herhangi bir eski uygarlık olduğu ile ilgili din kitaplarından başka kaynak yoktur..

Durup dururken diye birsey yokki iletiye yazdim madem varaka denen sahis egitti peygamberi amaci neydi? Bildikleriyle kendine din yaratip taraftar bulabiliyorsa pekala hiristiyan bi rahipten yillarca suren bir egitim aldiktan sonra hiristiyanlardan taraftar bulup onlara liderlik edebilirdi, insanlarin fikirlerden etkilenip bir lider pesinden gittigini inkar edicek halimiz yok bknz. RTE. Kisacasi olma ihtimali daha kolay olan varken zoru secmek neden?
Aslinda anliyorum neden sorusuna cevap vermek insan icin cok zordur.
Birde latife yapiyim bari, senin daha once Serhan arkadasimiza yazdigin gibi: Serdar tam inanicak gibi oluyorum bombayi patlatiyorsun :))

Serdar sen o yazinda dinler diye cogul kullandin ve 500 sene arayla cikmis yazdin dinlerin hepsinin mekkeden ciktiginimi dusunuyorsun? Yahudilik nerede hangi peygamberle baslamis hirustiyanlik nerede hangi peygamberle baslamis?

Durup dururken diye birsey yokki iletiye yazdim madem varaka denen sahis egitti peygamberi amaci neydi? Bildikleriyle kendine din yaratip taraftar bulabiliyorsa pekala hiristiyan bi rahipten yillarca suren bir egitim aldiktan sonra hiristiyanlardan taraftar bulup onlara liderlik edebilirdi, insanlarin fikirlerden etkilenip bir lider pesinden gittigini inkar edicek halimiz yok bknz. RTE. Kisacasi olma ihtimali daha kolay olan varken zoru secmek neden?
Birde latife yapiyim bari, senin daha once Serhan arkadasimiza yazdigin gibi: Serdar tam inanicak gibi oluyorum bombayi patlatiyorsun :))

neden bülent arınç değil de rte? çünkü liderlik karizması onda var.. her ne kadar fikirleri hastalıklı da olsa.. yoksa milli görüş için misal abdullah gül daha oturaklı olurdu ama çapı daha küçüktü.. burada neden rte demediğimize göre neden muhammed de denmez.. o daha uyanıkmış.. daha liderlik karizması varmış.. belki daha yakışıklıydı.. burada derin bir anlam aramaya gerek yok ki.. seçilmiş olmak için peygamber olmaya gerek yok ki.. dünyada bir çok insan çeşitli konularda başarılı olmuş..

diğer mevzu: neden hristiyanlarla birlik olmadı da kendi yolunu seçti
? bir de şöyle sor.. tayyip neden iktidardaki dsp'ye katılmadı da maksimum %20 oy almış refah partisine katıldı ve neden akp diye sıfırdan parti kurdu? chp'ye katılsaydı ya.. senin sorun bu kadar abes..

adamın politik görüşü onlara katılmasının önüne geçiyordu.. adam farklı bir düzen kurmak istiyordu..

yani burada cevabı verilemeyecek bir neden yok ki.. neden öyle yaptı da böyle yapmadı.. çünkü canı öyle istedi :) çünkü kolay yol politik görüşüne tersti.. zor da olsa politik görüşüne uygun yolu seçti.. kendi politik görüşlerini empoze etmek istedi..

politika dün icad edilmedi ya :)

Serdar sen o yazinda dinler diye cogul kullandin ve 500 sene arayla cikmis yazdin dinlerin hepsinin mekkeden ciktiginimi dusunuyorsun? Yahudilik nerede hangi peygamberle baslamis hirustiyanlik nerede hangi peygamberle baslamis?

ben orada ortadoğudaki nispeten birkaç uygarlık görmüş yerleri överken mekke'yi de araya sıkıştırmana karşı çıktım.. hepsi mekke'de doğmadı.. ortadoğu'nun muhtelif yerlerinde doğdu.. ancak islamiyetin doğduğu mekke hiç bir zaman uygarlık yuvası olmadı.. her zaman cahiliyetin beşiği idi.. ha islam öncesi biraz daha iyiydi.. onu da söyleyeyim.. en azından kimin ne yiyip içeceğine veya ne giyeceğine karışılmazdı.. muhammed sonrası cehaletin zirvesine çıkmıştır araplar.. hala da muhammed'in anti-devriminin acılarını yaşıyorlar.. arap kadınları islamiyetten dolayı hala sıkıntı çekiyor..

Son düzenleme:
Renktas yazdiklarimi okudunmu yoksa niyet okumami yapiyorsun? Dinlerden oncede dinler ciktigindada dinlerden sonrada o bolgeden medeniyetler cikmistir yazdim ovgu bunun neresinde, soyle yaptilar boyle yaptilar bugun bunu yapabilen yok veya acayip medeniyetler yarattilar kimse onlara erisemez felanmi yazdim? Benim taraf oldugumu veya savundugumumu dusunuyorsun acaba? Ya sadece muhalif bir insansam ve dindarlarada dinsizlerede muhalefet ediyorsam? Dindende dindarlardanda haz etmeye bilirsin ve hakkindirda sonucta kimsenin bir baskasinin iradesi uzerinde egemenlik kurma hakki yoktur. Ben sadece dine gommeye calisirken arada tarihsel gercekleri yok saymani elestirdim, tipki 1400 yil once isvecliler cok medeni hir toplummus gibi yazman gibi.

20f9eb9c592f334c2a62b391e4116694_k.jpg

r'daslarimizi cehennem rengindeki ateizm SERBETINDEN bir yudum tadmaya davet ederiz

Renktas yazdiklarimi okudunmu yoksa niyet okumami yapiyorsun? Dinlerden oncede dinler ciktigindada dinlerden sonrada o bolgeden medeniyetler cikmistir yazdim ovgu bunun neresinde, soyle yaptilar boyle yaptilar bugun bunu yapabilen yok veya acayip medeniyetler yarattilar kimse onlara erisemez felanmi yazdim? Benim taraf oldugumu veya savundugumumu dusunuyorsun acaba? Ya sadece muhalif bir insansam ve dindarlarada dinsizlerede muhalefet ediyorsam? Dindende dindarlardanda haz etmeye bilirsin ve hakkindirda sonucta kimsenin bir baskasinin iradesi uzerinde egemenlik kurma hakki yoktur. Ben sadece dine gommeye calisirken arada tarihsel gercekleri yok saymani elestirdim, tipki 1400 yil once isvecliler cok medeni hir toplummus gibi yazman gibi.

ben isveç 1400 yıl önce çok gelişmişti demedim.. yanlış anlaşılmış olabilirim :) tabi ki onların da barbar dönemleri vardı..

ilahi dinlerin hep aynı coğrafyadan türemiş olması ortadoğu için extra bir eksi puan bence..

Son düzenleme:
Yanlis anlatmis olamazsin yani kesin yanlis anlasilmissindir : )
Sadece yazdiklarin karsisinda aklima sorular geldigi icin neden diye sordum, kaldiki bu sorular benim aklima geldiyse bir baskasinin aklinada gelebilir ve peygamber sadece egitilmis kendine politik bir hedef koymus biriyse pekala benim sordugum sorular onunda aklina gelmis olabilir. Belki sadece merakli bir insanim ve en cokta Emir ve sen ara sirada Leo yazdigi icin size soru soruyorum, elestiriye acik degilim ve sorularada gelemem diyorsan yazmam olur biter : ) ama lutfen herseyi cozmus kemale ermis gibi davranmayalamim, bu fikirlerin dogmalasmasina neden olur.

incil-tevrat-zebur bunların hepsi Allah'ın kitapları, Hz. Muhammet'in müslümanlık gelmeden önce bir papazdan eğitim alması son derece normal bir durum olur. Kaldı ki o papaz Hz. Ayşe'nin kuzeni.

Hz. Muhammet sahtekar olsa, papaz ile dümen kuramaz mıydı ?

Dümen sonucunda isleyen carka neden comak soksun ? birileri bir dine inanmıs, cogunlukların gönlünü alacak sekilde bir kitap yazar ve kendisini yüceltirdi.

Padişah gibi yani. Para-Kadın-Güç hersey elinde olur, gününü gün eder di. edemez miydi ?

Baska bir deyisle, bir takım dine inanan insanları 3 kitabın tedavülden kalktıgı ve tek kitabın kuran oldugu yepyeni bir dine inandırmak mı daha kolay yoksa;

hangi dinden olursan ol, bu son din ama bu dinde herkes kazanıyor gibi bir kitap cıkartıp kitleleri sürüklemek mi daha kolay olurdu ?

İnkarcılar icin Kuran'da sürüyle ayetler var, aç oku.

gözleri kör, kalpleri mühürlü artık, göremezler. ne söylersen söyle inanmaz ve muhakkak bir bahane bulurlar.

Mehmet Han , renktas benim sordugum sorulari benzer sekilde sormus ve cevap vermissin eyvallah ama su inkarcilar icin kuranda bircok ayet var ac oku yazini anlamadim, inkarci oldugumumu dusunuyorsun, yoksa sendemi niyet okuyorsun? İnsanlar merak ettigi icinde soru sorabilir baskalarini dusunmeye sevk etmek icinde, baska fikirler ogrenmek icinde, soru sormak guzeldir neden demek nasil demek...

@Mehmet Han , renktas benim sordugum sorulari benzer sekilde sormus ve cevap vermissin eyvallah ama su inkarcilar icin kuranda bircok ayet var ac oku yazini anlamadim, inkarci oldugumumu dusunuyorsun, yoksa sendemi niyet okuyorsun? İnsanlar merak ettigi icinde soru sorabilir baskalarini dusunmeye sevk etmek icinde, baska fikirler ogrenmek icinde, soru sormak guzeldir neden demek nasil demek...

senin inkarcı oldugunu kastetmedim. üzerine alınma lütfen.

Dikkat ettiğim kadarıyla Kur'an dan alıntı yapan arkadaşlar sadece bir ayeti koyup aha burada böyle yazıyor diyorlar. Yalnız unuttukları bir şey var. Ayetin gelme sebebi, önceki ayetler, sonraki ayetler anlam bütünlüğünü oluşturur.

Asla değil ! Kesinlikle yanılıyorsun !
Bir Kuran ayetini, niye inmiş neden inmiş konu neymiş asla bilmek zorunda değilsin.

Bu ilk önce Kuran'a aykırı,
ben eksiksizim diyen bir kitapta bu detaylar yazmıyorsa gereksizdir.

Vahiy, hiçbir zaman kişilerin ve olayların detayına gereksiz inmez.
Çünkü önemli olan mesajdır. Ve mesaj evrenseldir.
Dün bir nedenden dolayı indiyse, bugünde benzer neden oluşacaktır.

Belki sadece merakli bir insanim ve en cokta Emir ve sen ara sirada Leo yazdigi icin size soru soruyorum, elestiriye acik degilim ve sorularada gelemem diyorsan yazmam olur biter : ) ama lutfen herseyi cozmus kemale ermis gibi davranmayalamim, bu fikirlerin dogmalasmasina neden olur.

ogrenmek istedigin nedir r'das?

--

incil-tevrat-zebur bunların hepsi Allah'ın kitapları

is that so

İnkarcılar icin Kuran'da sürüyle ayetler var, aç oku.

gözleri kör, kalpleri mühürlü artık, göremezler. ne söylersen söyle inanmaz ve muhakkak bir bahane bulurlar.

:asd22:

ne gordugunu zannetmeksin aceb m8

ayni seyleri 100 kere yazmamiz mi gerekli?
.............................................................................................
kuran'da yazan her turlu bilginin kaynagi yahudilerdir, masallarin kaynagi ise sumer mitleri

Emir'cim, aynı konudan bende muzdaripim.
Bende 100 kere yazıyorum, Kuran, yahudi ve sümerbank'a Tüm onları Ben öğrettim diyor.
Anlamıyorlar, hala yazıyolar :D

Çünkü önemli olan mesajdır. Ve mesaj evrenseldir.
Dün bir nedenden dolayı indiyse, bugünde benzer neden oluşacaktır.

'evrensel'in ne manaya geldigini bilmeyen birinin boyle absurd ve gulunc bir iddiada bulunagelmesi, elbette ki kuran'i evrensel yapacak degil m8.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt