ateizm

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
zeus, firavun gibilerinin bir dini ve yazmıs oldugu evrensel bir kitabımı vardı ki bugüne kadar gelmesinden bahsediyorsun ?

daha doğrusu bunlar gibi sapık düsüncelilerden nasıl evrensel, hakkı gözeten bir kitap yazmasını bekliyorsun.

bu da enteresan bir girdi olmus

kuran'a hakaret gelince delleniyorsunuz, ama kendinizde diger insanlarin inancina "sapik dusunceli" deme hakkini buluyorsunuz.

kaldi ki, gerek tanrilarin krali zeus, gerek matematik ve astronomi ustalari firavunlar olsun, kuranik karakterler ile kiyaslandiklarinda cok daha sofistike ve kalite tiplerdir.

aklinin cok oldugunu dusunenin akli azdir, aklinin az oldugunu dusunenin akli coktur

bu gercekten bihaber idin probz.

akıllı cevaplar veremiyorsun. basma kalıp ve kelime oyunu gecistirici cevaplar. zeka seviyesi sınırlı insanlar bu sözde süslü gözüken cevaplarını birsey sanıp bu cocuk harbiden birseyler biliyor der ama malesef birsey bildigin yok. beynini kim yıkadı bilmiyorum ama akıllı bir adam olsan zaten verdigin cevapları birgün düsünüp hata yaptıgını anlarsın.

alimce din yasayan mi var, alim dini ne edecek m8?

sana gore insanliktan nasip dinle aliniyor gerci, bir sey diyemeyiz

dinini tam anlamı ile bilen ve uygulayan bir insandan topluma zarar gelemez.

akilsiz her ortamda kendini cabucak belli eder

geçiştirici kelime oyunu usulü cevapların. sana söyledigim ile hicbir alaka tasımayan, son derece manasız bir cevap. diğer cevaplarında büyük oranda böyle.

not-sure-if-i-should-laugh-or-cry.jpg

bu da enteresan bir girdi olmus

kuran'a hakaret gelince delleniyorsunuz, ama kendinizde diger insanlarin inancina "sapik dusunceli" deme hakkini buluyorsunuz.

kaldi ki, gerek tanrilarin krali zeus, gerek matematik ve astronomi ustalari firavunlar olsun, kuranik karakterler ile kiyaslandiklarinda cok daha sofistike ve kalite tiplerdir.

kur'an sapık düsünceler ile yaşamak isteyen insanlara hitap etmiyor.

müslüman olupta sapık düsünceler ile yasayan ve çevresine zulüm olan insanlar yok mu ? çokca var. hatta bu tarzda hocalarda var. demekki müslümanım demek yetmiyor, bazen ilahiyat fakültesi mezunu olmakta yetmeyebiliyor.

kur'an-ı kerim'i tam anlamı ile anlayan ve uygulayan insandan topluma zarar gelmez. insan gibi yaşar, insan gibi ölür.

kur'an sapık düsünceler ile yaşamak isteyen insanlara hitap etmiyor.

bazen ilahiyat fakültesi mezunu olmakta yetmeyebiliyor.

bir ilahiyad fakultesi mezununa, -ki kendileri toplumun onderleri, alimleri, ornek bireyleridir- dahi sallamaktan geri durmadigina gore

ben sana hic bir sey demem artik

sen yoldan cikmissin, m8

zeus islah etsin

bir ilahiyad fakultesi mezununa, -ki kendileri toplumun onderleri, alimleri, ornek bireyleridir- dahi sallamaktan geri durmadigina gore

ben sana hic bir sey demem artik

sen yoldan cikmissin, m8

zeus islah etsin

Önce okuyup arastıracaksın,

Bilgi sahibi olmadıgın bir konuda sürekli birilerini dinlemek tehlikelidir. Her konuda.

Bir yanlışı düzeltmek gerek. İster Doğu'nun zenginliği diyin ister başka bir şey, İslam eski zamanlarda gerilemenin değil ilerlemenin dini olarak görülüyordu. Zira Avrupa'da millet cadı avı yaparken İslam ülkeleri Matematik'te, Tıp'ta zamanına göre büyük ilerlemeler yapmıştır. Mesela 1400'lü yıllarda (II. Bayezid zamanı) Avrupa'da zihinsel hastalıklı birisi bunun için şeytan girmiş diye yakılırken Edirne'de bu tip kişiler müzikle, akan su sesiyle vs tedavi edilmeye çalışılırmış. Günümüzdeki Tıp'ın ve Matematik'in temellerini atanlar ve geliştirenler zaten çoğunlukla Müslüman bilim adamları olmuştur, bu bilinen bir gerçek.

Şu anda durum tam tersi evet. Avrupa'nın özellikle demokrasi, düşünce özgürlüğü ve insan hakları olarak örnek alınması gereken çok yönü var. Bunu herhalde inkar eden yoktur. Ama şu an bu Coğrafya'daki gerilemeyi İslamiyet'i keyfi yaşayan ve diktatörlerin kölesi olmuş yapıları ya da bizdeki gibi hala Osmanlı etkisinden tam olarak çıkamamış kitleleri göz ardı ederek tamamen İslam'a bağlamak için art niyetli olmak gerek.

Yıllardır Orta Doğu'yu yönetenler halklarının geri kalmasını, araştırmamasını istiyorlar beyler. Araştırmasınlar, geri kalsınlar ki şerefsizler daha rahat yönetebilsin. Bunun için de dini kullanıyorlar maalesef.

Tüm dinlerin doğru ve yanlışları tartışılır irdelenir hatta sorgulanır ama BENCE bu koca devran kendiliğinden oluşmuş olamaz ancak herkes istediğini düşünür ve saygı duyarım.

Bir yanlışı düzeltmek gerek. İster Doğu'nun zenginliği diyin ister başka bir şey, İslam eski zamanlarda gerilemenin değil ilerlemenin dini olarak görülüyordu. Zira Avrupa'da millet cadı avı yaparken İslam ülkeleri Matematik'te, Tıp'ta zamanına göre büyük ilerlemeler yapmıştır. Mesela 1400'lü yıllarda (II. Bayezid zamanı) Avrupa'da zihinsel hastalıklı birisi bunun için şeytan girmiş diye yakılırken Edirne'de bu tip kişiler müzikle, akan su sesiyle vs tedavi edilmeye çalışılırmış. Günümüzdeki Tıp'ın ve Matematik'in temellerini atanlar ve geliştirenler zaten çoğunlukla Müslüman bilim adamları olmuştur, bu bilinen bir gerçek.

Şu anda durum tam tersi evet. Avrupa'nın özellikle demokrasi, düşünce özgürlüğü ve insan hakları olarak örnek alınması gereken çok yönü var. Bunu herhalde inkar eden yoktur. Ama şu an bu Coğrafya'daki gerilemeyi İslamiyet'i keyfi yaşayan ve diktatörlerin kölesi olmuş yapıları ya da bizdeki gibi hala Osmanlı etkisinden tam olarak çıkamamış kitleleri göz ardı ederek tamamen İslam'a bağlamak için art niyetli olmak gerek.

Yıllardır Orta Doğu'yu yönetenler halklarının geri kalmasını, araştırmamasını istiyorlar beyler. Araştırmasınlar, geri kalsınlar ki şerefsizler daha rahat yönetebilsin. Bunun için de dini kullanıyorlar maalesef.

Cocuklugunda iyi bir müslüman olup din adamları yüzünden dinden soğuyan insanlarda var. Ortadoğu gibi ülkelerdeki diktatörlük ve geri kalmıslıgı görüp soguyanlarda bununla aynı kefede bana göre.

Mesela Camilerdeki eğitim. Cocuklugunuzda bir cogunuz gitmissiniz ve azar yemissinizdir. Akıllı bir cocuk sorgular. Bu adam herkesin önünde beni azarlıyor sonrada bana müslümanlıkta hoşgörü vardır deyip dine soğuyabilir.

Bu örnek çokca artırılabilir.

Burda akıllı olmak gerekiyor. Önce sen dinini bilecen ve peygamberinin hayatını okuyacan. Bu tarzda kendini sözde müslüman sananlarada yeri geldimi cevabı yapıstıracan.

Bilmeyen adam daima ezilmeye mahkumdur. Cünkü 2-3 kelimeyi bir araya getiripte cevap verme kabiliyeti yoktur. Ezildim ama bunu hakettim der, yeri gelipte fırsatını buldugu zaman bu kez o ezmeye başlar.

Okulda, İş yerinde, Askerde veya toplumun başka bir yerinde. Üstün altı ezmesi iste bu yüzdendir.

Kur'an-ı tam anlamı ile anlayıp uygulayandan topluma zarar gelmez. Bizdeki sorunda bundan kaynaklanıyor, mesela ne yaparsan yap müslümansan cennete gidersin anlayısıda bu toplumu tetikleyen bir başka unsur.

-Kul Hakkı yemissen nasıl cennete gidecen ?

Hak yemeyi birinin parasını gasp etmek olarak bilir cogunluk ama hak yemenin binlerce çeşiti var, maddi veya manevi.

Adı: Mehmet Han

Yaşı: 22

Herşeyi çözmüş.. dini çok doğru yaşıyor..

Ayrıca çok hoşgörülü.. aynı islamdaki gibi.. hiç sinirlenmeden böyle ortamlarda medenice din tartışabiliyor..

Zeus gibi eski yunan'da milyonların binlerce yıl boyunca inandığı bir tanrıya da saygısı var.. asla islam dışındaki inananlara sapık demiyor..

Başka hiç bir inanca sapıkça demediği için de saygıyı hakediyor..

Asla ve asla işine gelmeyen düşünceleri olan insanları zeka geriliği ile de itham etmiyor..

22 yaşında.. hayatı çözmüş.. biz giderken o dönüyormuş..

Allah kelimesinin kökeni, Hacerül esved taşını, şeytan taşlamayı kökenleriyle araştırırsanız karşınıza çok değişik bilgiler çıkacak.

İslam öncesi arap paganlarda oruç tutup şeytan taşlayıp hacerül esvede salat yapıyorlardı. Bu bilgileri öğrenmek için kurana bakarsanız bulamazsınız. Başka kaynaklardan araştırılmalı.

Hala, kendin açıklamaya çalışıyorsun,
reşit olmadan evliliğe izin yok.

Serhan'cım.. açıklamama gerek yok aslında.. orada yazan o.. ama siz din gözlükleri taktığınız için görmüyorsunuz.. yorum katan sizsiniz yani..

Atatürk'ün dinine inanıp onu gerçek islam olarak bellemişsiniz.. sizinki gibi bir islam dünyada yok.. arap islamı gerçek islamdır..

Adamların dinini değiştirip (Atatürk) ondan sonra da araplara "siz yanlış yaşıyorsunuz, arapçamız olmasa da en iyi biz Türkler biliriz" demek trajik bir olay..

Muhammed'in hayatı da o ayette bahsedilenin ergen eş olduğunu doğruluyor zaten..

Yaşı: 22

Herşeyi çözmüş.. dini çok doğru yaşıyor..

Ayrıca çok hoşgörülü.. aynı islamdaki gibi.. hiç sinirlenmeden böyle ortamlarda medenice din tartışabiliyor..

Zeus gibi eski yunan'da milyonların binlerce yıl boyunca inandığı bir tanrıya da saygısı var.. asla islam dışındaki inananlara sapık demiyor..

Başka hiç bir inanca sapıkça demediği için de saygıyı hakediyor..

Asla ve asla işine gelmeyen düşünceleri olan insanları zeka geriliği ile de itham etmiyor..

22 yaşında.. hayatı çözmüş.. biz giderken o dönüyormuş..

Ne gibi hakarete ugradın ? Söyle bizde ögrenelim.

Kimseyi durduk yere akılsızlıkla suclamadım, farkında isen önce senin tarafından birisi inananlara akılsız deme cürretinde bulundu.

Biz giderken demissin, senin gittigin yoldan gitmedim ki aynı yoldan geri döneyim.

Bir insanın inancı ne olursa olsun kimsenin kalbini kırmayı benimsemedim, bundan sonrada benimsemem. Tabi Allah'ını ve Peygamberini inkar eden bir insana sapık düsüncelerin kurbanı demekte abes kaçmamalı.

İslamiyet dısındaki hangi kesime sapık dedim ? Hristiyanlara birsey dedim mi mesela ?

Atatürk'ün dinine inanıp onu gerçek islam olarak bellemişsiniz
............................................................
sizinki gibi bir islam dünyada yok.. arap islamı gerçek islamdır..
................................................................................
arapçamız olmasa da en iyi biz Türkler biliriz"

Düşüncelerim ;
Atatürk, en doğrusunu yaptı.
Gerçek İslam, Kuran İslam'ıdır.
Olay sadece Arapça gramerini bilmek olsaydı, bugün dünyadaki 300 milyon arap, alim ulema olurdu.

Tolga Açıkgöz , renkdas islamiyet oncesi araplar oruc tutuyor seytan tasliyordu demisinde ( hatta kabeyide tavaf ediyorlardi ) kurana bakarsan tanri mekkedeki araplari inanmanakla suclamiyorki kendisine es kosmalarindan oturu yanlis yolda olduklarini soyluyor. Dinler tarihine bakarsan kabeyi hangi peygamberin kurdugunu ve ne tur ibadetler yaptigini gorursun ve araplarinda dinlerinde nasil bir degisime gittiginide gorebilirsin. Kisacasi araplar tanriyi inkar etmiyordu aksine ona ortaklar kosmuslardi...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt