ateizm

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
İlk delilim,
İddia ettiğiniz gibi, egosu yüksek, güç arayan siyasetçi ve sözde kadın düşkünü biri,
nasıl oluyorda, 600 sayfada, kendini hiç övmeyip sıradan biri olarak bahsediyor.
Hem siyasete, hemde insan doğasına aykırı.

Evrenin başlangıcı, genişlediği ve bir sonunun olduğu ayetleri, ikinci delilim.
Güneşin hareket ettiği, ve ayın ışık yansıttığı ayetleri......
7nci yyda sıradan bir insan tarafından bilinemez.
Sato'nun dediği gibi de, sümerbank'tan falan alınamaz.
Internet yok, TV yok, medya yok.

Hep örnek veriyorum, 20-25 sene önce, yaz dönemi,
GS'ımızın bilmemne Avusturya kampında yaptığı maçın sonucuna ulaşamazdım.
Almadığım spor gazetesi kalmazdı.
Mekke, üniversiteler veya bilgi/kütüphaneler şehri değil....
7 yy da bilgiye nasıl ulaşılacak.

Üçüncü delilim,
Kuran'daki sayısal dizilim iddiası.
Bu hem Kuran'ın korunmuşluğunun kanıtı, hemde Allah'ın varlığının kanıtı.
İddiayı, Arapça bilen herkes kolaylıkla denetleyebildiği için, aksi söylenemiyor.
Eğer vahyin bazı bölümleri tahrif olsaydı, bugün bu sayısal örgü bulunamazdı.
Bulunduğu içinde Kuran değişmemiştir. Bence Allah'ın imzasıdır.

Bunu ortaya çıkaranın kim olduğu, kendini ne ilan ettiği umrumda değil.
Delilim, bulduğu kanıtıdır.
Evet haklısın, dünyanın düz olduğunu söyleyen Kuran tam bir bilim kitabı ;)
Kuran'daki arapçayı nasıl olsa kimse doğru düzgün anlamıyor, sündürebilidğiniz kadar sündürün anlamları. Her yeni bir bilimsel gelişmeden sonra "aa evet bu Kuran'da yazıyor" falan demeye devam

benim tanrim zeus, dolayisiyla fitne kalmamasi icin allah'in dinini yok etmek gerekir, teorik olarak

caprazlama kesip bicme hususunu unutmus eleman

Allah’a ve Resûlüne karşı harbetmeye kalkışan ve yeryüzünde fesat çıkarmaya çalışanların cezası; ancak öldürülmeleri, yahut asılmaları veya ellerinin ve ayaklarının çaprazlama kesilmesi, yahut o yerden sürülmeleridir. Bu cezalar onlar için dünyadaki bir rezilliktir. Ahirette de onlara büyük bir azap vardır.

..............

Evet haklısın, dünyanın düz olduğunu söyleyen Kuran tam bir bilim kitabı ;)
Kuran'daki arapçayı nasıl olsa kimse doğru düzgün anlamıyor, sündürebilidğiniz kadar sündürün anlamları. Her yeni bir bilimsel gelişmeden sonra "aa evet bu Kuran'da yazıyor" falan demeye devam

kuran mı dünyanın düz oldugunu söylüyor emin misin ?

okuyan da bunlar hic tartisilmadi falan sanacak, 50 satir argumanla yanitladim hepsini, geri dahi donmedin :) arka sayfalarda mevcut. demagoji durustlugun zittidir lad, kendini kandirinca ne olacak ki?

bu da yanitlandi, soz konusu ayetin nasil kasten yanlis tercume edildigi belgelendi, gerideki sayfalarda mevcud. sanki onlari yanitladin, ortaya konan argumanlari curuttun de, kaldigin yerden devam ediyorsun gibi hava yaratmissin.

demagojiye devam,

bunlara da cevap verildi, 7.yy degil, milattan once 15.000 yilina tarih edilen, hatta kozmolojisi modern kozmoloji ile bagdasan vedik kaynaklar verildi. kuran'daki gunes hareketinin ise, gunesin dunyanin etrafinda dondugu temelinde oldugu yine cesitli argumanlarla ortaya kondu.

isiniz gucunuz laf salatasi, demagoji

muhammed'den 2000 yil once, antik yunan metinleri afrikaya nasil ulasti, senin mantigina gore?

buna da cevap verildi, cebrail ile gorustugunu iddia eden resat halifenin safsatalari ortaya kondu, tevbe suresinin son 2 ayetinin eksiltilmesi gerektigi kaynaklariynan gosterildi. ebced aciklandi, ibrani teolojisinde nasil kullandigi hususunda kaynak verildi.

bos sozler, laf salatasi.

sonuc itibariyle, delil melil yok, mantik yok, durustluk yok

hikaye, demagoji, kor inanc var :-)
Serhan ile tartışmak sıkıntılı biraz Emir. Nedeni ise senin gösterdiğin somut argümanların onun için bir değeri yok. O 1 ay sonra tekrar aynı yere geri dönecek ve hiç bir somut/bilimsel dayanağı olmayan sebeplerini aynen yazacak. Adama neredeyse kusursuz arapça konuşanların bile Kuran'ı tam olarak tercüme edemediklerini (dilin evrimi), bu yüzden herkesin kafasına göre tercüme ortaya attığını söylüyorum. Ama adam ısrarla çıkıyor "Kuran'da evrenin genişlediği yazıyor diyor" :D Adamlar dünyanın yuvarlak olduğu ortaya çıkınca tüm tercümeleri değiştirdi.. Ben de 2 sene önceye kadar Serhan gibiydim, körü körüne bir bilimsel dayanağı olmayan argümanlar ortaya koyar dururdum, karşımdakini dinlemezdim vs... Anlayabiliyorum kendisini.

bakalım ayetlerde dünyanın yuvarlaklığı nasıl anlatılıyor görelim ...

KURAN BOŞUNA ARAPÇA İNDİRİLMEDİ......

Hayir bak karanlik yaratilmadi isigin olmamasi karanlik olmasina neden oldu.

karanlik yaratilmadi diyorsun

isigin olmamasi - karanligin olmasina neden oldu diyorsun

ne diyorsun yani?

Karanlik diye birsey yok aslinda o durum sadece isigin olmamasi baslibasina karanlik olamaz.

basli basina karanlik da olamaz, isik da olamaz. ikisi de birbiri sayesinde algilanir olabilir.

Soruyu anlamadigindan o ornegi gosterdigini tahmin ediyorum. Ben senden turler arasi degisime ornek istiyorum. Turlerin kendi icinde olan degisimlerine degil kus gagalarinin farkliliklarini ya da baliklarda diken olusmasindan bahsetmiyorum. Adaptasyonlari varyasyonlari ornek olarak gostermeyin evrimin temelinde bakterilerin evrimleserek insan oldugunu soyler ben bu degisime ornek istiyorum.

turlere gelene kadar en azindan biyolojik siniflandirmayi ogrenmen gerekir, ben sana evrimi tek bir postta nasil aciklayayim ki?

karanlik yaratilmadi diyorsun

isigin olmamasi - karanligin olmasina neden oldu diyorsun

ne diyorsun yani?

basli basina karanlik da olamaz, isik da olamaz. ikisi de birbiri sayesinde algilanir olabilir.

turlere gelene kadar en azindan biyolojik siniflandirmayi ogrenmen gerekir, ben sana evrimi tek bir postta nasil aciklayayim ki?

Ayni seyi diyoruz zaten karanlik ve isik konusunda iyilik ve kötülük de oyle sen iyiligi yaratirsin sonunda kötülükte oluşmuş olur cunku evren denge icinde yaratilmistir.

Sen bana tek bir postta bisey aciklama turler arasi evrime gozlemlenebilir tek bir ornek ver yeterli olur

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ayni seyi diyoruz zaten karanlik ve isik konusunda iyilik ve kötülük de oyle sen iyiligi yaratirsin sonunda kötülükte oluşmuş olur cunku evren denge icinde yaratilmistir.

Sen bana tek bir postta bisey aciklama turler arasi evrime gozlemlenebilir tek bir ornek ver yeterli olur

Homo naledi: İnsanın Evrim Ağacı'na Eklenen Yeni Kuzenimiz! – Evrim Ağacı

Gerçi her müslüman gibi buna da kulp bulursun şimdi :D

Adamlar bilimsel, somut veri sunuyoruz kabul etmiyor. Yapacak bir şey yok..
İşte islamiyetin yoğunlukta olduğu ülkelerin neden çamur içinde bulunduğunun net kanıtı.. Bu kafa yapısıyla zor.

Kulp bulunmayacak gibi degil ki ama :D
Kemikler insan kemigine cok benziyor adaptasyon surecindeki bir insan olamaz mi ?
O maymunumsu surati bilgisayarla cizip bu kemiklere sahip canli budur demek dogru mu :)

Dostum bol bol oku ;)

evren yaratilmamistir, yaratilamaz, yok edilemez, fekad nitelikleri form degistirir.

denge maddenin diyalektigidir

turler arasi evrim olmaz, turler ortak atadan evrilir.

Arapçanın gramerinden kök ve kelime dizilişinden içten kırılan yapısından habersiz olan adamların komik videosunu koyma istersen ..kuru inkar daha anlamlıydı..
osmanlıca biliyorum ve bahsettikleri şeyler resmen gülünç şeyler...
bak sana bu işin ehli olan iki adamın ayet tefsirini vermişim yukarda ...
yeri yayıp döşemek cümlesini resmen katliam derecesinde yanlış lanse etmişler.

bak sana doğrusunu vereyim...

yetmediyse bir ayet tefsiri daha sunuyorum ..

Tefsir yapma tercüme yap. Yanımda anadili Arapça olan biri var. Senin dediklerinle alakası yok.Netten işine geleni kopyala, üstüne bir de yorumla.. Arapça bilmeyen adma gelmiş bana tefisr dersi veriyor.. Komik :D

Son düzenleme:
Adamlar bilimsel, somut veri sunuyoruz kabul etmiyor. Yapacak bir şey yok..
İşte islamiyetin yoğunlukta olduğu ülkelerin neden çamur içinde bulunduğunun net kanıtı.. Bu kafa yapısıyla zor.

arapçadan osmanlıcadan gram çakmayan yabancıların sallamalarına inanıyorsan mesele yok :) unutma araplar arasında da kafir olanlar var. onlar bu kelimelerin tefsirine zerre karşı çıkmıyor zira böyle olduklarını o ecnebi adamlardan çok çok daha iyi biliyorlar...
buyur inkara devam et ...
ama bu videoyu arapçaya osmanlıcaya semantik ve morfolojiye hakim insanlara sunma sana ağızlarıyla bile gülmezler...

edit : ben çıkıyorum sonra görüşürüz kafirler :)

Allah:Musa aç kapıyııı PATTT Sen benim Oğlumdun KÜTTTT Muhammed:MUSAAAAAA

rofl.gif

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt