ateizm

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Evet hepsinin açıklaması uzun yıllardır var. Biraz makale okumayı denersen hepsinin cevabı açıklamalarıyla beraber var. Onu da bizden bekleme artık. Fakat önce bilimsel kavramları öğrenerek başlayabilirsin. (teori nedir, kanun nedir vs..)

bir proteinin olusması icin matematiksel olasılıgı arastırdım.

sonrasında 9 milyon canlı türünün rastlantılardan olusamayacagı kanısına vardım.

evrim teorisinin mantıklı hicbir acıklaması yok.

evrim teorisi varsayımlardan ibaret. 4.54 milyar yıl yahu, bu yıl icinde milyonlarca canlı evrim gecirerek farklı canlılara dönüstü. bu bir yıl degil ki, evrim uzun yıllar alıyor, bundan sonra da bu gerceklesecek ve farklı canlı türleri ortaya cıkacak. tamamiyle hikaye abi bu..

bu evrim, yani mutasyon sonucu hic mi zararlı canlı olusmadı ?

oysaki mutasyonlar büyük oranda zararlı sonuclar doğurur. bunu ben degil bilim dünyası diyor.

inan şu yazdığını ciddiye almak için insanüstü çaba sarfediyorum.. kişisel bir olay değil.. samimi olarak düşüncem bu..

senin bildiğin her şeyi bilim buldu.. bilim olmasaydı hala "dünya düz" diyecektin.. bilim sana sadece dünyanın yuvarlak olduğunu söylemedi ayrıca yaşını verdi.. senden önce dinozorlar gibi nesli tükenmiş canlılar olduğunu öğretti..

hala burada evrim vıdı vıdı yapıyorsun ve bunu yaparken dinsiz gavurun bulduğu cihazı kullanarak internete bağlanıyorsun.. bilim olmasa hala zikirler eşliğinde deveye binecektin..

çok detaya girmeye değecek bir tespitin yok.. kusura bakma..

klasik bir egoist giris gene.

söylediklerinizin %90'ı karsı tarafı alaycı tavırlar ile yıldırmak zaten. baska bir meziyetiniz yok.

ben sana evrim ıspatlandı mı diyorum. sen bana ee bilim olmasaydı dinazorlar falan filan.

ben bilim boş bir sanat mıdır dedim ?

bilim bir çok yararlı insanlığa ışık tutan gercekleri günyüzüne cıkarmıstır ama evrim teorisi üzerinden giden bilim adamlarının söylemleri sadece hayalden ibaret. bilim kurgu dalında senaryo yazıyorlar.

bir proteinin olusması icin matematiksel olasılıgı arastırdım.

sonrasında 9 milyon canlı türünün rastlantılardan olusamayacagı kanısına vardım.

evrim teorisinin mantıklı hicbir acıklaması yok.

evrim teorisi varsayımlardan ibaret. 4.54 milyar yıl yahu, bu yıl icinde milyonlarca canlı evrim gecirerek farklı canlılara dönüstü. bu bir yıl degil ki, evrim uzun yıllar alıyor, bundan sonra da bu gerceklesecek ve farklı canlı türleri ortaya cıkacak. tamamiyle hikaye abi bu..

bu evrim, yani mutasyon sonucu hic mi zararlı canlı olusmadı ?

oysaki mutasyonlar büyük oranda zararlı sonuclar doğurur. bunu ben degil bilim dünyası diyor.
İLk insan, çamur, Havva'nın Adem'den yaratılışı, kardeşler arası cinsel ilişki (yaratıcının bir çift daha yaratamaması) - (adapa efsanesi copy/paste) bunlar müthiş kanıtlı, gerçekler. Ama tonla doğrulanan ve gözlemlenen bilgilere sahip, evrimin nasıl olduğunu açıklayan evrimin teorisi hikaye... Evet cidden bravo :) Yavaş yavaş müslüman hocalar bile başladılar kuran'da aslında evrim var demeye, kafası çalışan kesim bunlar.. Evrim teorisi gerçektir bunu unutma öncelikle. Senin kabul etmemen bir gerçeği değiştirmez maalesef. Ayrıca Evrim teorisi bir yaratıcının varlığına da işaret falan değildir, yine bir yaratıcıya inanabilirsin. Belki de bu şekilde yaratmayı uygun görmüştür hayatı diye düşünebilirsin; zira çocuk hikayelerinden daha mantıklı olacaktır. Fakat diğer yandna evet Evrim Teorisi ile birlikte dinler maalesef toprağa gömülmüştür..
Evrim Mekanizmaları - 8: Mutasyonlar – Evrim Ağacı Al bakalım, mutasyonlarla ilgili bir makale..

klasik bir egoist giris gene.

söylediklerinizin %90'ı karsı tarafı alaycı tavırlar ile yıldırmak zaten. baska bir meziyetiniz yok.

ben sana evrim ıspatlandı mı diyorum. sen bana ee bilim olmasaydı dinazorlar falan filan.

ben bilim boş bir sanat mıdır dedim ?

bilim bir çok yararlı insanlığa ışık tutan gercekleri günyüzüne cıkarmıstır ama evrim teorisi üzerinden giden bilim adamlarının söylemleri sadece hayalden ibaret. bilim kurgu dalında senaryo yazıyorlar.

ben dalga geçmiyorum ki.. sen kendi kendinle dalga geçiyorsun.. bu nasıl cümle Allah aşkına:

"bir proteinin olusması icin matematiksel olasılıgı arastırdım. sonrasında 9 milyon canlı türünün rastlantılardan olusamayacagı kanısına vardım."

proteinin oluşma olasılığı kaçmış
? milyonda sıfır mı? :)

Mehmet Han

Evrim Teorisi dediğin bilimsel araştırmalar henüz emekleme evresinde. Bu evresinde bile bir çok kanıtı var ama hala Teori. Bilim her zaman Evrimi Teori olarak kabul etmeye devam edecek çünkü her zaman araştırmaya ve dahada geliştirmeye devam etmek isteyecek. Her şeyi Allah, Baba, Zeus, Odin yarattı deseydi mesela en basitinden kediler familyasını hiç bir zaman öğrenemeyecektik. Köpek Balığının 360 çeşiti olduğunu öğrenemeyecektik. Allahın Yaratma Sanatı deyip geçecektik.

Allah'a olan inancının yanında Evrim Teorisine de inanıp destek vermen seni kafir yapmaz. Darwin bir peygamber değil ateistlerde onun müridleri değil.

ben dalga geçmiyorum ki.. sen kendi kendinle dalga geçiyorsun.. bu nasıl cümle Allah aşkına:

"bir proteinin olusması icin matematiksel olasılıgı arastırdım. sonrasında 9 milyon canlı türünün rastlantılardan olusamayacagı kanısına vardım."

proteinin oluşma olasılığı kaçmış
? milyonda sıfır mı? :)

psikolojik cevaplar ile nereye kadar ??

proteinin ne oldugundan dahi haberin yoksa sırf cevap vermek icin cevap yazma.

oku arastır cahil kalma.

@Mehmet Han

Evrim Teorisi dediğin bilimsel araştırmalar henüz emekleme evresinde. Bu evresinde bile bir çok kanıtı var ama hala Teori. Bilim her zaman Evrimi Teori olarak kabul etmeye devam edecek çünkü her zaman araştırmaya ve dahada geliştirmeye devam etmek isteyecek. Her şeyi Allah, Baba, Zeus, Odin yarattı deseydi mesela en basitinden kediler familyasını hiç bir zaman öğrenemeyecektik. Köpek Balığının 360 çeşiti olduğunu öğrenemeyecektik. Allahın Yaratma Sanatı deyip geçecektik.

Allah'a olan inancının yanında Evrim Teorisine de inanıp destek vermen seni kafir yapmaz. Darwin bir peygamber değil ateistlerde onun müridleri değil.
Teori kavramını öğrenmeni öneririm. İlla bir sıralama yapılacaksa Teori kanunlardan daha önde gelir bilimde. Teoriler gerçekliği bilinen olayların/kanunların nasıl çalıştığını açıklar.

Son düzenleme:
Yavaş yavaş müslüman hocalar bile başladılar kuran'da aslında evrim var demeye, kafası çalışan kesim bunlar..

noktayı koymuşsun.. birkaç sene sonra bütün müslümanlar "evrim aslında kuranda vardı" demeye başlayacak ve "vay vay vay bilim mucizesi kuran" diye ortalıkta gezecekler.. hele bir evrime göre bükebilecekleri 3-5 ayet bulsunlar.. :D

mehmet han'ın ataları yüzlerce yıl önce "dünya yuvarlak" diye ortaya çıkanları zındık deyip asıyorlardı.. şimdi çıkmışlar "kuranda zaten dünyanın yuvarlak olduğu yazıyordu" diyorlar..

Serdar abi ne can çekiştin be bırak hayatı yaşa şurda zaten az bi ömrümüz var bu tarz şeylerle uğraşmaya değmez

taş atıp kolumuz yorulmuyor ki ünsal'cım :)

Allaha şükür(!) halim vaktim yerinde.. vaktim de bol.. sabah akşam işe gidip haftada 80 saatimi başkaları para kazansın diye harcamak zorunda olan bir insan da değilim.. başkalarının mesai yapmak zorunda olduğu 3-5 dakikada girip 3-5 cümle yazıyoruz..

Şair orada kanun ve Teori arasındaki farkı anlatmak istemiyor. Lütfen Tefsirciler gibi cımbızlama yapmayalım cümle bükücülüğü yapmayalım :38573:
Hayır demek istediğim o değil; edit yaptım okumadın sanırım. Teori'yi yanlış anlamda kullanıyorsun.

taş atıp kolumuz yorulmuyor ki ünsal'cım :)

Allaha şükür(!) halim vaktim yerinde.. vaktim de bol.. sabah akşam işe gidip haftada 80 saatimi başkaları para kazansın diye harcamak zorunda olan bir insan da değilim.. başkalarının mesai yapmak zorunda olduğu 3-5 dakikada girip 3-5 cümle yazıyoruz..

abi bende sınıfta sohbet ediyorum Müslüman arkadaşlarla aralarında 1 kişi sadece 1 kişi adam gibi sohbet edebildi tartışabildi, (kavga etmeden) kitap okumadan, araştırmadan evrime yalan diyorlar, ama aynı şey kuran da geçerli değil. Okumamalarına rağmen inanıyorlar. Sen böyle davranırsan konu ne olursa olsun araştırmazsan yanlışa yanlış demeyi bilmezsen ülkenin böyle durumda olması normal. Sonra derler ülke neden böyle bide üzerine hayırlısı derler neyse..

Hayır demek istediğim o değil; edit yaptım okumadın sanırım. Teori'yi yanlış anlamda kullanıyorsun.

Ya her neyse işte demek istediğim "dindar olup evrime inanmak ters bir şey değil" demek istiyorum ben kısaca. Evrim Teorisi Ateistleri haklı çıkaracak diye kaide yok ortada. Bilimi haklı çıkaracak.

noktayı koymuşsun.. birkaç sene sonra bütün müslümanlar "evrim aslında kuranda vardı" demeye başlayacak ve "vay vay vay bilim mucizesi kuran" diye ortalıkta gezecekler.. hele bir evrime göre bükebilecekleri 3-5 ayet bulsunlar.. :D

mehmet han'ın ataları yüzlerce yıl önce "dünya yuvarlak" diye ortaya çıkanları zındık deyip asıyorlardı.. şimdi çıkmışlar "kuranda zaten dünyanın yuvarlak olduğu yazıyordu" diyorlar..
Ya aslında ben Kuran'ı falan eleştirmeyeceğim; sırf bu insanlar yüzünden eleştirir moda giriyorum. Hepsini geçtim adamın önüne somut bir şeyler koyuyorsun açıklamalarıyla birlikte, ama sırat köprüsüne, adem havva'ya, nuh'a falan inanan adam koyduğun somut örneklere hikaye diyor :D
Neyse bırakalım az da onlar kanıt sunsunlar.. Evet gençler Adem-Havva, Sırat köprüsü, Şeytan, Melek vs benzeri tüm olaylar için küçücük bir somut kanıt bekliyoruz :D

evrime inanan bu tayfayı kaçırmayın sakın :) okuyup okuyup gülüyorum ...
tek bir proteinin tek bir amino asitin rastgele oluşması matematiksel olarak imkansızken adamlar koca evreni insanları hayvanları serseri tesadüflere kör tabiata bağlıyorlar :D

evrime inanan bu tayfayı kaçırmayın sakın :) okuyup okuyup gülüyorum ...
tek bir proteinin tek bir amino asitin rastgele oluşması matematiksel olarak imkansızken adamlar koca evreni insanları hayvanları serseri tesadüflere kör tabiata bağlıyorlar :D

Mehmet Han

hesabini degistirmeyi unutmussun bubba

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt