atesitleri imana getiren origami

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Meksika'da dogsaydin bir hristiyan olarak katolik inancini da benimle tartismak istemeyecektin. Hintli bir aileden dogsaydin ya Sikhism ya da Hindu inancini da sorgulamayacaktin. Senin gibi ornek dunya uzerinde milyarlarca var zaten. Hic biri inancini sorgulamiyor. Onlarda dogru bildigine inaniyorlar.

tipki usan senin yaptigin gibie

Bu Dünya´da bilim ile yasarsin, ancak Bilim insanin duyulari ile sinirlidir. Görme duyusu olmayan varliklar vardir, ve onlar hic bir zaman bilemezler, göremezler, gözlemleyemezler. Yani onlar icin bilim diye birsey olma ihtimali yoktur. Hic bir zaman göremeyeceklerdir, bir görüntünün ne oldugunu bilemeyecektir... Insan da biraz öyledir, duyularinin sinirlari ile yasar, duyularinin ulasamadigi yerlere asla ulasamazlar.
Bu tabiki bilimin gereksiz oldugu anlamina gelmez, hatta yalanlamaz bile. Ancak bilimin siniri oldugu, da bir gercektir. Din spirituell bir duygu, hatta bir cok insan icin ihtiyactir. Ne bunu bilim ile savunabilirsin, ne de cürütebilirsin. Bilim ve Din´in ayri alan oldugunu, hem Atesit kardeslerimiz, hemde Dindar kardeslerimiz anlamalidir.

Son cumlen ile alakli

gayet alakasiz. Ben su an dinsizsem bazi dogru bildiklerimi sorgulayarak dinsiz hale geldim. Senin inancin ise birak dinden cikmayi, dini sorgulamani bile gunah sayiyor. Kisaca beynini kullanman yasak. Simdi ne gibi benim durumumla ayni bu?

gayet alakasiz. Ben su an dinsizsem bazi dogru bildiklerimi sorgulayarak dinsiz hale geldim. Senin inancin ise birak dinden cikmayi, dini sorgulamani bile gunah sayiyor. Kisaca beynini kullanman yasak. Simdi ne gibi benim durumumla ayni bu?
senin icin her hangi bir inanca sahip birisi akli kullanmiyor¿
kes at o beyin dedigin seyi bence.

Bu Dünya´da bilim ile yasarsin, ancak Bilim insanin duyulari ile sinirlidir. Görme duyusu olmayan varliklar vardir, ve onlar hic bir zaman bilemezler, göremezler, gözlemleyemezler. Yani onlar icin bilim diye birsey olma ihtimali yoktur. Hic bir zaman göremeyeceklerdir, bir görüntünün ne oldugunu bilemeyecektir... Insan da biraz öyledir, duyularinin sinirlari ile yasar, duyularinin ulasamadigi yerlere asla ulasamazlar.
Bu tabiki bilimin gereksiz oldugu anlamina gelmez, hatta yalanlamaz bile. Ancak bilimin siniri oldugu, da bir gercektir. Din spirituell bir duygu, hatta bir cok insan icin ihtiyactir. Ne bunu bilim ile savunabilirsin, ne de cürütebilirsin. Bilim ve Din´in ayri alan oldugunu, hem Atesit kardeslerimiz, hemde Dindar kardeslerimiz anlamalidir.

Bilim aslında sınırlar üstüdür, din ile alakalı söylemiyorum ama mesela hiç bir duyumuzla alakası olmayan dünya nın ağırlığı , Güneş e uzaklığı veya ne biliyim gözün görebileceğinden yüzbinlerce kat küçük pozitronları görmemize yarar bilim aksine duyularımızla algılayamadığımız durumları aydınlatmak için vardır. Hatta bilim ve felsefenin amacı aslında Dünya nın nereden gelip nereye gittiği sırrını çözmek içindir aslında. İnanç tabi ki farklı bir olgu insanlarla inandıkları dinden dolayı ile alay etmek benim için kabul edilemez bir durumdur. Gerçek bir demokrat bütün dinlere ve görüşlere saygı duymak zorundadır.

Bilim aslında sınırlar üstüdür, din ile alakalı söylemiyorum ama mesela hiç bir duyumuzla alakası olmayan dünya nın ağırlığı , Güneş e uzaklığı veya ne biliyim gözün görebileceğinden yüzbinlerce kat küçük pozitronları görmemize yarar bilim aksine duyularımızla algılayamadığımız durumları aydınlatmak için vardır. Hatta bilim ve felsefenin amacı aslında Dünya nın nereden gelip nereye gittiği sırrını çözmek içindir aslında. İnanç tabi ki farklı bir olgu insanlarla inandıkları dinden dolayı ile alay etmek benim için kabul edilemez bir durumdur. Gerçek bir demokrat bütün dinlere ve görüşlere saygı duymak zorundadır.

Dedigin seyler dogru, ancak bu saydigin konulari hep duyularin ile kapsiyabildigin olaylardir. Dünya´nin agirligini hesapliyabiliyorsun, cünkü rakamlari görüp, ölcebiliyorsun. Ancak göremedigin, yada duyamadigin bir sey ile ilgili bilim yapamazsin. Cünkü bilimin olmaz ise olmazi gözlemlemektir. Duyular olmadan, bilim de olamaz.
Bilim tabiki dünyanin nasil olsutugunu arastirir, ve onun icin de vardir. Ancak metodlari din ile tamami ile farklidir. Ikisi ayri bir yoldur, bir biri ile kesimezler.

senin icin her hangi bir inanca sahip birisi akli kullanmiyor¿
kes at o beyin dedigin seyi bence.

Sacmalamissin. "inanmak" demek birseyin dogru oldugunu pesinen kabullenmek. yani baskasinin "dusunme" fiilini gerceklestirip, sana "al buyur, bunan inan" demesi ve senin bunu kabullenmen.
Mesela cebimde akrep var desem, ve senin buna inanman gibi. benim cebimde akrep olmadigini dusunursen ensendeki yilanda seni sokacak diyerek senin beyninin dusunme fonksiyonunuda ele geciriyorum.
Dogru bildigin dusunce tarzin bundan ibaret. Inanan insan dusunmez. Dusunmeyen insansa dogruyu veya yanlisi kendi iradesini kullanarak bulamaz.

Arkadasim sen dinini sorgulayabiliyor musun? Sorgularsan zaten kafirsin. bunu senin dinin soyluyor. Sorgulamazsanda bunun adi literaturde "beynini kullanmamaktir".

Dedigin seyler dogru, ancak bu saydigin konulari hep duyularin ile kapsiyabildigin olaylardir. Dünya´nin agirligini hesapliyabiliyorsun, cünkü rakamlari görüp, ölcebiliyorsun. Ancak göremedigin, yada duyamadigin bir sey ile ilgili bilim yapamazsin. Cünkü bilimin olmaz ise olmazi gözlemlemektir. Duyular olmadan, bilim de olamaz.
Bilim tabiki dünyanin nasil olsutugunu arastirir, ve onun icin de vardir. Ancak metodlari din ile tamami ile farklidir. Ikisi ayri bir yoldur, bir biri ile kesimezler.

Çok tartışmayı saptırmak istemiyorum ama senin açık görüşlü ve tartışma kültürünü bilen birisi olduğunu bildiğimden devam etmek istiyorum açıkçası. Senin söylediğin mantık da doğru ancak o mantıkla din de bir nevi duyulara hitap eden kısmı ile inanılan bir olgu değil mi ? Mesela Allah Hazreti Muhammed e Kuran ı gönderiyor. Ve biz İslam dinine Kuran sayesinde inanıyoruz yani nasıl okuyarak . Sadece İslam değil tüm tek tanrılı dinlerde bir kutsal kitap ve dinin dünyaya aktarılmasını sağlayan bir aracı yok mu? Kutsal kitaplar olmasa sadece 6. his ile dinler olur muydu?

İşte burada hiç okumadığın yada araştımadığın ortaya çıkıyor. Aç Rahman suresini oku ? Mealinde neler diyor bir anla,öyle kafadan ben ateist oldum islam beynini kullanmanı yasaklıyor diye bir ifade tamamen iftiradır.
Kur'an-ı Kerim de bir çok kez neden düşünmez yada niçin düşünmezsiniz diye ayet üstüne ayet vardır. Bilip bilmeden caka satmayı adet haline getirmişsiniz.Ayrıca Ateist oldum diye direk İslam'a saldırmayı ve dalga geçmeye başlıyor,sizin düşmanınız yada karşıt olduğunuz tüm dinlerdi ne oldu.? Her neyse iftira atmadan önce bir araştırmanı tavsiye ederim.

Arkadasim bilmedigin deryada yanlis kayikla yuzuyorsun

Velhasili kelam sana soyleyecegim bu gittigin yolda tek sen yoktun.

Yani aklini kullanan tek birey sen deģilsin,ortada ibrahim peygamber gibi gezme

Çok tartışmayı saptırmak istemiyorum ama senin açık görüşlü ve tartışma kültürünü bilen birisi olduğunu bildiğimden devam etmek istiyorum açıkçası. Senin söylediğin mantık da doğru ancak o mantıkla din de bir nevi duyulara hitap eden kısmı ile inanılan bir olgu değil mi ? Mesela Allah Hazreti Muhammed e Kuran ı gönderiyor. Ve biz İslam dinine Kuran sayesinde inanıyoruz yani nasıl okuyarak . Sadece İslam değil tüm tek tanrılı dinlerde bir kutsal kitap ve dinin dünyaya aktarılmasını sağlayan bir aracı yok mu? Kutsal kitaplar olmasa sadece 6. his ile dinler olur muydu?

Sagolasin güzel kardesim, aynisini senin ile ilgili de diyebilirim.
Duyulara hitap ediyor tabiki, zaten insanlar duyulari disinda birseyi algilayamaz... Benim demek istedigim bu...

- Bilim duyularin sinirlari icerisinde, dünyayi aciklamaya calisir.
- Dinler, duyularin sinirlari disinda, dünyayi aciklamaya calisirlar.

Benim cizdigim kirmizi cizgi bu. Bir tanesi sorgulamak, bir tanesi inanmaktir. Birtanesi duyularin siniri icerisinde olanlari aciklari, digeri o sinirin disinda olanlari bildigini iddia eder. Yani bana göre ikisi farkli araclardir.

Daha önce izlemiştim videoyu. Hayvanat bahçesine Dinozor getirilsin diyenlerle aynı işte.

Din konusunda benim beynimi kullanmaya ihtiyacim yoktur, cenabi hak öyle bir Din vermiski bizlere o dine harfiyen uyarsan Hicbir sorunun kalmaz!

Din konusunda benim beynimi kullanmaya ihtiyacim yoktur, cenabi hak öyle bir Din vermiski bizlere o dine harfiyen uyarsan Hicbir sorunun kalmaz!

Bu nasıl bir cümle arkadaş. Kulaktan dolma bilgiyle konuşuyorsan bile beynini kullanıyorsun gerek. Bir yerlerden görüyorsan, okuyorsan bile beyin denen organı kullanırsın.

Demek istedigim inanan insanin sorgulama ihtiyaci yoktur yanlis anlamayin lütfen. Zaten mantikli düsünen bir insan bunca seylerin evrim yahut tesadüfi oldugunu söylemez!

Demek istedigim inanan insanin sorgulama ihtiyaci yoktur yanlis anlamayin lütfen. Zaten mantikli düsünen bir insan bunca seylerin evrim yahut tesadüfi oldugunu söylemez!

Farklı konulara dalıyorsun. Misal ateist değilde Deist olan birine ne tür cevap vermen gerekecek. Adamlar Allah var, uzayı zamanı canlıları yaratmış ama din-kitap-peygamber yok diyor. Müslümanlardan bile çok büyük bir kitle bu inanca kayıyor. Bu insanlara ne tür cevap vereceksin sorgulama yapmadan beyni kullanmadan.

Ayrıca güncel olarak araştırma yapmanı tavsiye ederim ayetlerle evrim kuranda yazıyorducular bile türedi. Süleyman Ateş mesela bunu diyen insanlardan birisi ki bu adam müslümanlar tarafından gayet sevilen el üstünde tutulan birisi. Bu adam bunu dedi diye ateistmi oldu hayır olmadı adam islam profesörü.

sorgulama ihtiyaci duymayanlar ile sorgulama ihtiyaci duyup ilerlemeyi secenler arasinda bir fark goruyon mu peki?

sorgulama ihtiyaci duymayanlar ile sorgulama ihtiyaci duyup ilerlemeyi secenler arasinda bir fark goruyon mu peki?

Evet görüyorum dinini sorgulayan dinimizce kafirdir bunu ben degil dinim söylüyor allahin emrettigi bir seyi biz aciz kullar nasil sorgulariz biz kimiz ki?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt