atesitleri imana getiren origami

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
din ile bilimin çeliştiğine inanmıyorum. Hz. Muhammed (SAV) e gelen ilk ayet. OKU ayetidir. o ayette insanın nasıl ve niçin yaratıldığı sadece 1 ayette açıklanarak okuması emrediliyor. peygamberimizin ilim çin dede olsa gidin alın hadisi var. bunun gibi daha pek çok hadis ve ayet var. Kur-an gerçekten biraz araştırlırsa bilimle hiçbir çekişkisi görülmez aksine bilimi ve okumayı teşvik eder. burada forumda dini cahil yobaz gibi gösterenler ve görenler ya kasıtlı yapıyorlar yada gerçekten bu konularda çok az bilgileri var. insanların beşerlerin dindar bile olsa yaptıkları islamı bağlamaz, onlar örnek gösterilerek islam böyle geri bir dindir denemez, herkes hata yapabilir. isterse tarikat şeyhi olsun. düzgün, sade yaşayan ve bilinçli müslümanlar örnek alınmalı. Peygamberimiz hakkında atıp tutmadan önce doğrusunu öğrenmek lazım. her sözede inanmamak lazım. Kur-an da ayetlerle onaylanıyorsa o konuda tartışmak mümkün gerisi hurafedir. Ben fazla cevap yazabilen yada foruma sürekli vakit ayıran biri değilim sadece Kısaca içimden bir şeyler yazmak geldi o kadar.

Dini hayatın en önemli parçası olarak görmek beyne takılmış prangadır bence. Tuhaf tuhaf benzetmeler ile yapılan yorumlara bile tekbir getirebilirsiniz böyle olunca. Adam kağıt katlayarak tekbir getirtiyor arkadaş komedi filmine konu olması gereken bir sahne bu tam recep ivediklik.

Evet görüyorum dinini sorgulayan dinimizce kafirdir bunu ben degil dinim söylüyor allahin emrettigi bir seyi biz aciz kullar nasil sorgulariz biz kimiz ki?
Ben gerçekten korkuyorum senden ve seninle bu düsünceyi paylasanlardan. Sorgulamayi, düsünmeyi reddeten kisi herseyi yapabilir. Zaten bu düsünce yüzünden millet karisini dövüp tecavuz etmiyormu bir Malezya mütfüsü bunu dedigi için. Farkinda degilsin ama bir grup sana yaklasip seni asilarsa seni adamda öldürtürler, kadin da taslatirlar.

Biz ülkeden her ne kadar şikayetçi olsakta bakmayın yani en iyisi biziz yinede. Bunu eleştiriyoruz diye gelip kafamızı kesmiyorlar bu da bir gelişme.

Hz. Muhammed (SAV) e gelen ilk ayet. OKU ayetidir.

yani sana soylenileni oku, itaat et manasinda. oku da ilim irfan sahibi adam ol manasinda degil.

o ayette insanın nasıl ve niçin yaratıldığı sadece 1 ayette açıklanarak okuması emrediliyor.

tabi ki de hyr.

peygamberimizin ilim çin dede olsa gidin alın hadisi var.

sahih degil. soz konusu 'ilim'den kasit da inanc ilmidir, gelisim temelli entellektuel ilim degil.

Kur-an gerçekten biraz araştırlırsa bilimle hiçbir çekişkisi görülmez aksine bilimi ve okumayı teşvik eder.

teoloji, tarih, cografik sosyoloji, sosyopsikolojik unsurlar, dialektler, ontoloji/epistemoloji vb bunlara dair herhangi bir arastirmada bulunmamis birinden cikabilecek sozler at most

burada forumda dini cahil yobaz gibi gösterenler ve görenler ya kasıtlı yapıyorlar yada gerçekten bu konularda çok az bilgileri var.

:asd22: life's ironic huh

insanların beşerlerin dindar bile olsa yaptıkları islamı bağlamaz, onlar örnek gösterilerek islam böyle geri bir dindir denemez, herkes hata yapabilir.

islam geri ya da ileri bir din degil, kaideleri ve inanc ogeleri bolgelere gore dejenere olan bir zihinsel somuru kult'u.

isterse tarikat şeyhi olsun. düzgün, sade yaşayan ve bilinçli müslümanlar örnek alınmalı.

'bilincli musluman' diye bir ifade gerceklik ile bagdasan bir ifade degil

Peygamberimiz hakkında atıp tutmadan önce doğrusunu öğrenmek lazım.

dogrulari ogrenenler bu dogrulari ogrenmeden once sirayla dogru sorulari sormayi ogrenirler, genel olarak

Kur-an da ayetlerle onaylanıyorsa o konuda tartışmak mümkün gerisi hurafedir.

Kuran'in kendisi hurafedir

Ben fazla cevap yazabilen yada foruma sürekli vakit ayıran biri değilim sadece Kısaca içimden bir şeyler yazmak geldi o kadar.

aight

Son düzenleme:
Ben gerçekten korkuyorum senden ve seninle bu düsünceyi paylasanlardan. Sorgulamayi, düsünmeyi reddeten kisi herseyi yapabilir. Zaten bu düsünce yüzünden millet karisini dövüp tecavuz etmiyormu bir Malezya mütfüsü bunu dedigi için. Farkinda degilsin ama bir grup sana yaklasip seni asilarsa seni adamda öldürtürler, kadin da taslatirlar.

Aptal ithamlarda bulunmayalim lütfen, ben dinimi seviyorum ve dini vecibelerimi yerine getiriyorum yapabildigim kadari ile, gerisi beni ilgilendirmez.
Islamin Sarti, Imanin Sarti, gerisi Hikaye. Isidci serefsizlerin dinimiz ile alakasi yoktur! Konuyu öyle biryere getirmek istedigin gayet acik!
Adam gibi dindarim demek bile artik kimi kesimde Terör düsüncesini yaratiyor, ulan namaz kiliyorum benden ne zarar gelir? Asil ben senin gibilerden
korkuyorum acaba yine namaz kildigim icin asilcakmiyiz diye... Bana bu konuda müsaade insanin asabini bozuyo bazi kendini bilmezler.

Aptal ithamlarda bulunmayalim lütfen, ben dinimi seviyorum ve dini vecibelerimi yerine getiriyorum yapabildigim kadari ile, gerisi beni ilgilendirmez.
Islamin Sarti, Imanin Sarti, gerisi Hikaye. Isidci serefsizlerin dinimiz ile alakasi yoktur! Konuyu öyle biryere getirmek istedigin gayet acik!
Adam gibi dindarim demek bile artik kimi kesimde Terör düsüncesini yaratiyor, ulan namaz kiliyorum benden ne zarar gelir? Asil ben senin gibilerden
korkuyorum acaba yine namaz kildigim icin asilcakmiyiz diye... Bana bu konuda müsaade insanin asabini bozuyo bazi kendini bilmezler.

Namaz kılanlar nerede asılıyor?

Dinini seviyorsan o zaman düsün, arastir. Neden yaptigimi yapiyorum diye sorgula kendini. Senin dindarligin bir anlami yok benim gördügüm kadiriyla. Cehenneme gitme göt korkusundan inaniyorsun gibi geliyor imo. Ayrica namaz kilmayanlarin kafasi kesildigini gördüm ama namaz kiliyor diye asilan birini hic görmedim. yeah yeah gerçek islam bu degil biliyorum.

Dinini seviyorsan o zaman düsün, arastir. Neden yaptigimi yapiyorum diye sorgula kendini. Senin dindarligin bir anlami yok benim gördügüm kadiriyla. Cehenneme gitme göt korkusundan inaniyorsun gibi geliyor imo. Ayrica namaz kilmayanlarin kafasi kesildigini gördüm ama namaz kiliyor diye asilan birini hic görmedim. yeah yeah gerçek islam bu degil biliyorum.

Benim inancim seni irgalamaz arkadas!

Ayrica Namaz kilanlara zulm edildigini, gecmisi arastirisan cok basit bir sekilde bulursun, bana müsaade.
Dini konu beni burada baydi ben futbola yöneliyorum, ne demisler tanimadigin insanlar ile ne din nede Politika konusma.

Şuan bu kafadayım

Envoyé de mon GT-N7100 en utilisant Tapatalk

Allahüekber Allahüekber, lailahe illallahü vallahüekber, Allahüekber velillahil hamd...

Nasıl, tatmin edici buldun mu?!:)...

sanmıyorum 2 bin mesajlı birinin beni tatmin edebileceğini..

11356902_995623803782661_226718072_n.jpg

Burda bazıları var din konusu açıldığında sürekli bir alaycı tavır sürekli bir aşağılama içersindeler..

İnanmayabilirsin saçma da gelebilir ama inanan insanların dini duygularıyla dalga geçme hakkını sana kimse vermiyor..

İnsanın dini duygularıyla dalga geçmek yasal bir suçtur..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt