yerel federasyonlar bu turnuvaya katılan takımları liglerine almayacağını açıkladı

bence bunu yapmaları çok zor çünkü ilgili liglerdeki gelir pastasının büyük bölümünü bu kulüpler oluşturuyor.

bayern ve psg harici bütün elit takımları toplamışlar. açıkçası eğer organizasyonu hayata geçirirlerse uefa ve yerel federasyonlar direnemez bence.

Bu milyar Euro'luk takımlar harbi gitsin NBA gibi en üst seviyede kendi aralarinda oynasinlar. Futbolun içine ettiler zaten. Biz 3 kuruşa 90'lar futboluna geri dönelim. Oh miss.

Rosenborg
Panathinaikos
Psv
Sturm Graz
Lazio
Celtic
Roma
Feyenoord
Bayer Leverkusen
...

Ünal baskan 2013 de bir toplantida bu avrupa süper ligi fikrini aciklamisti. Adam büyük vizyoner aga. Bizide almalari lazim fikir bizden geldi. Herkes begenmis bi rummenige begenmemis ve uefa tepki göstermis.
Ona da biri üflemiştir bu fikri yaw.

Yanlız bunlar acikladiysa demekki çoktan altyapıyı herşeyi kurmuş gecmisler bile. UEFA almiycam diyo birde yani çoktan olan olmuş diyim bizim gibi kafamı bozmayın havuzdan çekilirim muhabbetine benzemez bu. Çoktan bitmiş iş bence.

midweek competition diyorlar

yani cl gibi maçların hafta içi olacağı bir turnuva

bu durumda bu takımların yerel liglerden çekilmesi gibi bir durum söz konusu değil. ben ilk başta kendi liglerinden çıkacaklar gibi algılamıştım.

eğer böyle ise bence uefa'nın kontrolündeki kulüplerin çoğu buraya geçmek ister. organizasyonu kulüpler yapacağı için gelirler daha yüksek olacaktır.
Yok, EPL/Ligue1/LaLiga/Bundesliga falan nota verdi coktan, olursa sayet ocak disisiniz diye. Ayrica yapilmisi var, CL. Gelirlerini arttirmak istiyorlar tamamen duygusal yani kimsenin umurunda degiliz biz ve genc oyuncular.

Son düzenleme:
Peki bunların geliri gideri ne olacak transfer denetimleri yayın havuzu şampiyonluk primleri felan filan o kadar kolay mı?

UEFA ve FIFA organizasyonlarında bu büyük takımların paylarını biraz daha arttırır olur biter olaysız dağılırlar bence

33878567-1AE2-4949-86A6-4CB90D867945.webp

2-3 alt ligde yapsinlar bari. Düşme yükselme falan olsun.

İnanmıyorum böyle birşeye ama varsayalım ki bizi aldılar. Bizim girmemizin ülke içinde sıkıntılı bir kanunu vs. Varmı girmemize engel olcak ?

Bir gecede uclsiz kaldık

şerefsizler ligi gibi

birincilik için büyük çekişme olacaktır

Geri
Üst Alt