arkadaslar bu ligin kurulma amaci nedir? neden böyle birseye gerek duyuldu?

arkadaslar bu ligin kurulma amaci nedir? neden böyle birseye gerek duyuldu?
Takımlar kendi ülkelerinin lig maçlarında da oynamaya devam edecek, kurucu kulüpler ön ödeme olarak yaklaşık 3,5 milyar euro (4,19 milyar dolar) net hibe alacak.

Takımlar kendi ülkelerinin lig maçlarında da oynamaya devam edecek, kurucu kulüpler ön ödeme olarak yaklaşık 3,5 milyar euro (4,19 milyar dolar) net hibe alacak.
is sadece para ise neden UEFA ile anlasma yoluna gitmiyorlar? veya UEFA neden az veriyor?
bu 3,5 milyar euro kimden gelecek?

is sadece para ise neden UEFA ile anlasma yoluna gitmiyorlar? veya UEFA neden az veriyor?
bu 3,5 milyar euro kimden gelecek?
J.P. Morgan finansman sağlayacakmış. UEFA neden fazla versin ki bunlara verirse diğer kulüpler kaos çıkarır?

Bunu destekleyenler gerizekalıdır, 12 kulüp daha da zengin olsun diye tamamen onların çıkarları baz alınarak oluşturulan bir organizasyon.

Şampiyonlar liginden istedikleri parayı alamayan şımarık zengin çocukları hepsi.

Agnelli ve Perez gibi şeref yoksunlarından da farklı bir zihniyet beklemek zor zaten.

Bunu destekleyenler gerizekalıdır, 12 kulüp daha da zengin olsun diye tamamen onların çıkarları baz alınarak oluşturulan bir organizasyon.

Şampiyonlar liginden istedikleri parayı alamayan şımarık zengin çocukları hepsi.

Agnelli ve Perez gibi şeref yoksunlarından da farklı bir zihniyet beklemek zor zaten.

@Mehmet Eroğlu :asd:

Liglerin omurgasi varsa, bu takimlari liglerinden atsinlar.

Orda tonca mac yapan ligi zaten bir yerine takmaz. Hele hepsinin Euroleague'de ki gibi lig'de ne kadar kötü olsan bile katilma hakki olursa.

J.P. Morgan finansman sağlayacakmış. UEFA neden fazla versin ki bunlara verirse diğer kulüpler kaos çıkarır?
anliyorum.

Allah askina CL de grup maclarini kim takiyor dandik dandik takimlar katiliyor. iyiler cogu zaman 13+ puan yapip cikiyor anca ceyrek finalde mac izler hale geliyoruz. avrupanin elit takimlarinin yaristigi bir lig muhtesem olur. umarim buraya katiliriz ve kokusmus türk ligini terkederiz bi sekilde :)

Kulüpler derhal kapatılmalıdır, kayyum atanmalıdır.

Ben bizim davet edileceğimizi düşünmesem de , davet edilmemiz halinde avantajlarından çok dezavantajlarının daha ağır bastığını düşünüyorum. Mesela aynı anda kendi ligimizde futbol oynayamayız. UEFA , yerel liglere böyle bir talimatta bulunabilir. Ki yerel liglerin çoğu bu organizasyona karşı. Mesela bu lige katılsak , ayak bastı parasını da alsak Türkiye Ligi'nde bununla rekabet edebilecek bir takım kalmaz. Kurulacak kadro Türkiye Ligi'nin çok üstünde olur bunu da hiçbir takım istemez. Dolayısıyla ulusal ligde oynamamıza izin asla verilmez.

Ayrıca bu ligin herhangi bir geleceği yok. İlerde teker teker geri adım attıklarını açıklayan kulüplerin olabilmesi durumu da var. Bununla birlikte bu durum futbolcu piyasasını da darmaduman edecek. UEFA , burada oynayan futbolcuların Dünya Kupası gibi turnuvalarda oynamalarına izin vermezse cazibesini kaybeder. Her ne kadar kendi Dünya kupamızı yaparız deseler de aynı şey asla olmaz. Bu sebeple futbolcuların bu ligde oynayan takımlara gelmesi de zorlaşacak.

Bununla birlikte her takımın parası olacak. Bu da iyi bir futbolcunun talibinin çok olmasından dolayı işin para savaşına dönmesine yol açacak ve ödenecek maaşlar çok fazla yüksek olacak . Geleceği olmayan bir ligte futbolculara bu tarzda paraların verilmesi , gelecekte en ufak bir çatırdamada tüm takımların çok büyük mali yükün altına gireceğini gösteriyor. Pandemi sürecinde dünyanın en büyük kulüpleri bile zorluklar yaşarken böyle bir durumda çoğu kulüp büyük zarar görebilir.

Evet katılmak özellikle bizim gibi takımlar için büyük imaj olur. Özellike artık Türkiye liginde oynanan futbolun hem kalitesinin hem de adaletinin yok olduğu bir dönemde . Ayak bastı parası bile Türkiye Ligi'nde bilmem kaç yıl şampiyon olsak elde edeceğimiz gelir kadar olacak . Fakat henüz geleceği olmayan bir organizasyona girmek çok riskli bir durum. Ama dediğim gibi bizi davet edeceklerini düşünmüyorum. Ufak bir sıkıntıda girdiğimiz mali yük asla karşılayamayacağımız derecede olur. Ayrıca arkamızda çok sağlam bir sponsor desteğinin de olmasının zorunlu olduğunu düşünüyorum . ( THY gibi hem uluslararasında tanınan hem de maddi anlamda güçlü olan , TERRA Pizza gibi değil ... Bu pandemide böyle bir sponsorun bulunması da çok zor )

Bununla birlikte tabiki de VİZYONER BAŞKAN VE EVLATCILIĞIN OLMADIĞI BİR TEKNİK HEYET gerekli. Takımızda baştan sona bir DEVRİM gerekli. Bunu yapmak çok zor . Daha biz koltuğunu bırakmak istemeyen başarısız başkanlarla uğraşıyoruz. !

Dipnot:

Toplamda 4 milyar euro'luk gelir hedefleyen Avrupa Süper Ligi, diğer 5 takıma ise 100 milyon euro ödemeyi planlıyor.

Geri
Üst Alt