İşin esprisiydi o,ABD sermayesi çekilirse Arap ve Uzakdoğu sermayesine geçecektir Premier Lig.
Bence İngiliz zenginler el atacak gibi bu kulüplere. Manchester City'nin başındaki Araplar ve Chelsea'nin başındaki Abramoviç falan satar kulübü herhalde çünkü bu kulüplerin hiçbir çıkar yolu yok Süper Lig haricinde. Bu kadar gelire rağmen zarar etmeleri inanılmaz. Sırf bu yüzden satacaklar kulüpleri zararına ve dönecekler Manhattan'daki gökdelenlerine. O takımları tutan İngiliz iş adamlarının ben girişimde bulunacağını düşünüyorum çünkü yabancı sermayeli kulüplerin böyle saçmalıklara imza atabileceğini artık anladılar. İngiliz Hükümeti ve kraliyet falan da İngiliz iş adamlarını bir daha böyle saçmalıklara imza atılmaması için destekleyeceklerdir kesinlikle. Artık kar etmek için geliri arttırma değil gideri kısma dönemine girdik resmi olarak bence. Madem Süper Lig'e güncel kurumlar izin vermiyor o zaman 10 milyonluk adama 80 milyon verme dönemini bitirip piyasayı normale çekecekler ve kar etmeye başlayacaklar. Başka kurtuluş yok bu mega kulüpler için.

Bence İngiliz zenginler el atacak gibi bu kulüplere. Çünkü Manchester City'nin başındaki Araplar ve Chelsea'nin başındaki Abramoviç falan satar kulübü herhalde çünkü bu kulüplerin hiçbir çıkar yolu yok Süper Lig haricinde. Bu kadar gelire rağmen zarar etmeleri inanılmaz. Sırf bu yüzden satacaklar kulüpleri zararına ve dönecekler Manhattan'daki gökdelenlerine. O takımları tutan İngiliz iş adamlarının ben girişimde bulunacağını düşünüyorum çünkü yabancı sermayeli kulüplerin böyle saçmalıklara imza atabileceğini artık anladılar. İngiliz Hükümeti ve kraliyet falan da İngiliz iş adamlarını bir daha böyle saçmalıklara imza atılmaması için destekleyeceklerdir kesinlikle. Artık kar etmek için geliri arttırma değil gideri kısma dönemine girdik resmi olarak bence. Madem Süper Lig'e güncel kurumlar izin vermiyor o zaman 10 milyonluk adama 80 milyon verme dönemini bitirip piyasayı normale çekecekler ve kar etmeye başlayacaklar. Başka kurtuluş yok bu mega kulüpler için.
Aslında İngiliz siyaseti son Brexit kararı sonucunda daha korumacı bir anlayışa döndü.Heysel faciası sonrası aldıkları gibi radikal bir karar da EPL üzerinde çıkabilir.Sermayenin dışarı çıkmasını istemiyorlar, söylediğin ekonomik kısıtlamalar hatta yabancı sınırı dahil birçok kısıtlama gelebilir.

Mamalak herifler hatayı en başta yaptılar. Kuracaktılar iki grup inmeli çıkmalı sistem geliştirecektiler. Kendisi küçük ama camiaları geniş kulupleri de yanlarına alıp yürüyeceklerdi.
Uefa da bunlarla uzlaşmanın yolunu yapacaktı.
Şu an durum fenerin yazın kupa almak için şeytanlı-kertenkeleli organizasyon yapıp bunu her sene başı sürekli hale getirmesi gibi bir şey oldu.
Ş.liginden de çıkmayacaklardı bunun üstü bir turnuva yerine daha ezik uefa seviyesinde ama büyük kulüplerin boş zaman turnuvası gibi görünen bir turnuva olacaktı sonra kalkışma yapacakardı.

Başlarda biryerlerde yazmıştım, başarılı olması mümkün değil zaten

Ayrıca zengin kulüplerin hep kendileri kazanacağı bir sistem olduğu çok açık belliydi ki perez de zaten açıklamalarında saklamamış

Neymiş “biz kazanırsak herkes kazanır, küçük kulüplerden pahalı oyuncu alırız” diyor

Yani “sizin kazanma hakkınız olmasın, ben kazanayım, biraz size de birşey verirm merak etmeyin” diyor

Neymiş “biz çok zarar ettik diyor”
Yahu gidip 100 milyon tek oyuncuya gömme o zaman sen de, gömüyorsan da karşılığını kazanacağın yatırım yap
Hem kötü yönet, sonra çık ötekilere vermeyin, bana daha fazla verin de

İnsanların elinden futbolu da almak istediler bunlar

Uefa, Fifa da en ağır cezaları vermezse adam değil derim

Bu olayı açıklayabilecek biri var mı? Perez neden böyle bir işe kalkıştı? Maması mı az geldi?

Aynen öyle. Avrupa kapitalizminin Amerikan kapitalizminden farkları aslında bu birazcık. Avrupa'da görece çok daha legalize ve kurallı bir kapitalizm varken Amerikan kapitalizmi maalesef geçmişmiş tarihmiş falan dinlemez vahşidir.

Şimdi ya bu iş olacak ya da önümüzdeki sene yabancı takım sahiplerinin Avrupa futbolundan çıkabileceğini ve "Avrupa hiç bizlik değilmiş ya biz gidip MLS'i yükseltmeye bakalım" diyeceğini düşüneceğini düşünüyorum. Tabii bu durumla birlikte Premier Lig'deki devasa ücretlerin ve bütçelerin ortadan kalkacağı da bariz. Yani eskisi gibi 60-70 milyon euroya biten bir transfere "Vay anasınıııı" diyecek kıvama geliriz. Bu iyi mi kötü mü olur bilemem ama değişik olacağı kesin.
Bence harika olacak

Böylece gereksiz yere şişirilmiş

Epl balonundan da kurtulmuş olacağız

Alakası yok

Kendi taraftarları bile tepki göstermeye başladı

Bunları destekleyen sermaye bu kadar tepkiyi görmemezlikten gelemez

Görürsünüz UEFA bunlara verilen para miktarını yükseltecek orta yol bulunucak

Öbür türlü bu 12 kulüp biter
Ne dediysek o

Çünkü futbolun hem manevi hemde maddi gücü taraftardır

Taraftar ne derse o olur

Bu 12 kulüp kendi taraftarı tarafından protesto edilmeye başlanmıştı bile

Bu durumda projeye devam edebilmelerinin mümkünatı yoktu

Şimdi olacağı şu:

UEFA'da bunlara verilen para miktarını bir miktar yükselticek

Her şey kaldığı yerden devam edecek

Başlarda biryerlerde yazmıştım, başarılı olması mümkün değil zaten

Ayrıca zengin kulüplerin hep kendileri kazanacağı bir sistem olduğu çok açık belliydi ki perez de zaten açıklamalarında saklamamış

Neymiş “biz kazanırsak herkes kazanır, küçük kulüplerden pahalı oyuncu alırız” diyor

Yani “sizin kazanma hakkınız olmasın, ben kazanayım, biraz size de birşey verirm merak etmeyin” diyor

Neymiş “biz çok zarar ettik diyor”
Yahu gidip 100 milyon tek oyuncuya gömme o zaman sen de, gömüyorsan da karşılığını kazanacağın yatırım yap
Hem kötü yönet, sonra çık ötekilere vermeyin, bana daha fazla verin de

İnsanların elinden futbolu da almak istediler bunlar

Uefa, Fifa da en ağır cezaları vermezse adam değil derim

Hakikaten ha. Dünya'nın g....e yılan kaçmış, çıkartacak leylek arıyor, bunlar da üç kuruş paranın peşine düşmüşler. Zamanında yedikleri hurmalar bugün bir yerlerini tırmalıyor. Yok öyle hem ayranım dökülmesin hem de tatsız olaylar yaşanmasın.

Futbol piyasasının içine eden aktörler

Kalkmış daha fazla nasıl sömürebilirimin derdine düşmüş

Ulan andaval bir oyuncuya 100 milyon euro bayılıp kendini düdükletme en başta

Sonra daha fazla nasıl kazanırımın derdine düşersin

Geri
Üst Alt