Avrupa Süper Lig'in Kaderi Belli Oluyor | Süper Lig'in Önünde Engel Kalmadı

Her şey kupa kazanmak değil bana göre. Kaliteli ve adil futbol olsun gerekirse kupa kazanmayalım. Ki burada devamlı mücadele edersek şampiyonlukta kazanırız.

bizim ülkenin pek ilgilendiğini düşünmüyorum ilk çıktığında daha kimse tepki göstermeden kulüpler birliği uefa'nın yanındayız açıklaması yapmıştı

3 senede fikirleri değiştiyse bilmem ama sanmıyorum

Şampiyonlar Ligi'nde mücadele ettiğin takımların maaş bütçeleri en az 5 katımız. Sanki Şampiyonlar Ligi'ni kazanma ihtimalimiz çok yüksekte buna burun kıvırıyoruz.

Sanırım bu yüzden Avrupa Süper ligi ilk açıklandığı gibi olamayacak. Sistemi yeniden yapacaklar bir nevi Uefa organizasyonlarını CL, Avrupa ligi, Konferans vb. gibi Uefa'yı aradan çıkarıp kendileri düzenlemeye çalışacak gibi olacak o zaman.

Şampiyonlar Ligi'nde mücadele ettiğimiz takımların maaş bütçeleri en az 5 katımız. Sanki Şampiyonlar Ligi'ni kazanma ihtimalimiz çok yüksekte buna burun kıvırıyoruz. Para doğru biçimde dağıtılırsa sürpriz şampiyonlar da ortaya çıkabilir.
birde ş.ligi olup olmayacağın belli olmayan yarın bir gün yine eleme oynayarak girebileceğin halde lig. 4 büyük ülke hep zirvede olduğundan giten çıkan yok sabit bir gelir, potansiyel sponsor imkanı. Bizde bu yok ve mecburen yıllık planla hareket etmek zorunda kalıyoruz.
Sırf bu bile üzerimizdeki pranga.
Bir yerin gediklisi olduğunda sponsorun da şekli değişir. İzleneceği belli olmayan bir ligin takımı olarak 3 milyon dolar sponsor geliri mi yoksa devler liginde en az 20 garanti maçın olduğu seyir zevki bakımından level atlayacak bir ligdeki takım olarak alacağın sponsor gelirinde 5 kat fark eder.
6 ş.ligi oynayacaksın diye 40 maç üzerinden planlanan gögüs sponsoruna benzer teklifler alyorsun. Bu bile bazı şeyleri gösteriyor

Sanırım bu yüzden Avrupa Süper ligi ilk açıklandığı gibi olamayacak. Sistemi yeniden yapacaklar bir nevi Uefa organizasyonlarını CL, Avrupa ligi, Konferans vb. gibi Uefa'yı aradan çıkarıp kendileri düzenlemeye çalışacak gibi olacak o zaman.

Bu arada maclar da sifresiz ve beles olacakmis.

Bu arada maclar da sifresiz ve beles olacakmis.
Daha çok su akar bu işin altından gibi. Bir kere asıl kurmayı düşündükleri modele baskette EL modeline belli ki onay çıkmamış ve şimdi herkese açık olacak, ulusal liglerle uyumlu olacak yani liglerin yerini de alamayacak gibi şartlar getirilmiş o yüzden yeni modeli nasıl yapacaklar yeni modelin finansal getirisi ne olacak maçlar şifresiz olacaksa para dağıtım modeli ve gelirler nasıl olacak gibi bir çok soru var?

Mesele bir örnek. Galatasaray'la Barcelona 2022'den önce en son 2002'de karşılaştı. Niye bu kadar bekliyoruz?

Bu lig kurulursa derhal katılmak lazım. Eyyam ve şike dolu tiyatro liginde her sene şampiyon olmaktansa, bu ligde ilk 5'e girmek yeterli.

Geri
Üst Alt