Avrupa Süper Lig'in Kaderi Belli Oluyor | Süper Lig'in Önünde Engel Kalmadı

Yabancı sınırından kurtuluruz diye düşünüyordum... Oda olmayacak ulusal ligle uyumlu olursa😑

bu kurulmaya çalışılan ligde sadece katılımcı olup yönetimde söz sahibi olmayacaksak katılmak salaklık olur.

Bize teklif geldi mi acaba? Teklif gelirse bunu Genel Kurula getirirler. Eğer her sene 3. lig olsa bile 15-20 milyon euro geliri ayak bastı olarak garanti ediyorlarsa kabul edilir. Lig yükseldikçe ayak bastıda artar. En azından her sene belirli bir gelir olur. Lakin neye göre alacaklar lige? Çok fazla belirsizlik var.

Bize teklif geldi mi acaba? Teklif gelirse bunu Genel Kurula getirirler. Eğer her sene 3. lig olsa bile 15-20 milyon euro geliri ayak bastı olarak garanti ediyorlarsa kabul edilir. Lig yükseldikçe ayak bastıda artar. En azından her sene belirli bir gelir olur. Lakin neye göre alacaklar lige? Çok fazla belirsizlik var.
Tamam da buna karsilik olarak UEFA da gelirleri arttirirsa Ligimizden UEFA turnuvasina gidecek takımlar da büyük paralar alabilir.

Çok dikkatli hareket etmeliyiz öyle bir şey olursa

davet gelse de siyasi engele takılacağımız için bizi ilgilendirmeyen hadisedir.

Tamam da buna karsilik olarak UEFA da gelirleri arttirirsa Ligimizden UEFA turnuvasina gidecek takımlar da büyük paralar alabilir.

Çok dikkatli hareket etmeliyiz öyle bir şey olursa
Gelirleri arttırmak icin sponsor gerekir. Uefa bu paraları cebinden vermiyor. Real, barca, diger büyük kulüpler ALye kayarsa sponsorlar da oraya kayar. CLnin tv gelirleri de düşer vs.

Süper Lig formatı;

20231221_124053.jpg

The Super League format:

👉 2 teams bottom of the 2 groups in Star League get relegated, and are replaced by the 2 finalists of Gold League.

👉 2 teams bottom of Gold League are relegated, replaced by the 2 finalists of Blue League.

👉 20 out of 32 teams in Blue League exit the competition, and are replaced by 20 NEW teams based on the performances in their Domestic League.

👉 The competition will be played mid-week, compatible with Domestic Leagues.

👉 League will last from September to April.

👉 Play-offs will be played April - May.

Her sene 20 takım çıkıp düşecekmiş. Fener bir sene düşer bir sene çıkar eğlenceli olmaz mı.

Uc sene once boyle bir sey kabul edilemez diyen herkesin agzinin suyu akmakta

Bahsettikleri düzende Real gibi Münih gibi devlerle maç yapma şansın bile kalmıyor.

Ben bu işten bizim gibi orta halli takımlara bir fayda geleceğini düşünmüyorum.

Yerel liglerle beraber olur. Bu bok liginden gene kurtulamicaz.
Böyle olacaksa çok bir anlamı yok. Bütün sene boyunca hem avrupa kupalarının hem yerel liglerin yerini tutacak bir lig olacak diye konuşuluyordu. Yoksa ha Ali Veli ha Veli Ali.

Ben hala daha fbjk oluşumu ile muhatap olup bu oluşumun hezeyanlarına maruz kalacaksam ne anladım o işten.

Geri
Üst Alt