Ayçiçek Yağına Dev Zam

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Berk Can
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
rusların yag gemilerini salmaması sonrası yaşanmıştır neyse ki olayları ön görüp almıştık

bakalım ne zaman gelecek yaglar

büyük ihtimal bogazları kapadık diye ruslar yollamıyor

yag gelsede fiyat düşmez
Resim

Son düzenleme:
rusların yag gemilerini salmaması sonrası yaşanmıştır neyse ki olayları ön görüp almıştık

bakalım ne zaman gelecek yaglar

büyük ihtimal bogazları kapadık diye ruslar yollamıyor

Resim
öncesindeki zamlarda hangi gemileri salmıyorlardı. bunlar zaten zam yapmaya bahane arıyor. afrikada bi ülkede darbe olsa bizim yağa yine zam gelecek gibi gorünüyor. bu ortamda

öncesindeki zamlarda hangi gemileri salmıyorlardı. bunlar zaten zam yapmaya bahane arıyor. afrikada bi ülkede darbe olsa bizim yağa yine zam gelecek gibi gorünüyor. bu ortamda
gemiler gelse bile bizdeki zamlar geri cekilmez o yüzden gecmis olsun bahane aranıyor zaten

bugun bimde olan yagları stoklayıp satmamış adamlar

Dünyada enerjiden tarıma büyük ekonomik dalgalanmalara zemin hazırlayan Rusya-Ukrayna Savaşı sebebiyle Türkiye'nin, ayçiçeği ticaretinin sekteye uğramaması için alternatif pazar olarak Bulgaristan, Moldova, Romanya ve Arjantin'e yönelmesi bekleniyor.​

Dünyada enerjiden tarıma büyük ekonomik dalgalanmalara zemin hazırlayan Rusya-Ukrayna Savaşı sebebiyle Türkiye'nin, ayçiçeği ticaretinin sekteye uğramaması için alternatif pazar olarak Bulgaristan, Moldova, Romanya ve Arjantin'e yönelmesi bekleniyor.​

Sakın üretmeyelim. Lafa gelince tarım ülkesiyiz. Az buçuk çalışan tarım sisteminin içine 20 yılda göz göre göre edildi.

İnsan kınadığını yaşamadan ölmüyor gerçekten de

20 senedir bunlarin nasil insanlar oldugunu goremeyen Bu halka hersey mustehaktir
Satip Satip yerken buyuksun reis diyenler simdi aycicek yagi zamlanmis elektrik zamlanmis benzin zamlanmis diye agliyor

E biz bunu seneledir gorduk soyledik satiyorlar uretmiyorlar hazira dag dayanmaz diyince vatan haini dediler

Hakediyoruz yag 500 TL motorin 40 TL ekmek 10 TL olsun oy depolari olan fakir kesim ac kalsin acirsam namerdim ben yicek ekmek bir sekilde bulurum simdi onlar dusunsun

Ulan her akşam daha başımıza ne gelebilir ki diye düşünüyorum, 24 saat geçmeden tak tak köklüyorlar bize.

Bugün gittim, iki kilolukları bile üçer beşer alıyordu millet. Resmen yağ yağmalaması vardı. Yarın sabah ben de gidip alacağım, bittiği için.

Böyle bereketli toprakların, tarım hayvancılık zeytinlik o bu olsun bu halde olup ülkenin ithal ürüne muhtaç edilmesi öyle üzücü ki...Yani ne desek boş.

Üretim ekonominin can damarıdır. Giderek ithal eden, tüketen topluma dönüştük. Buna çözüm üretmeyenleri başımızda tutanlar da kabahatli tabii. Adam mazota, benzine zam gelmiş bana ne diyebiliyor misal. Keşke şu kadar aklım olsa, herhalde mutlu mesut her şey toz pembe kıvamında yaşardım. Bu ülkede düşünmek ve sorgulamak hem zor hem yorucu. 😏

Her şey çok güzel her şey yolunda hepimiz çok mutluyuz bu haberler yıpratma için dış güçler yapıyor avrupa da bizi kıskanıyor…..

Benim güzel Ülkem Allah gani gani rahmet eylesin. Toprağın bol olsun!

Savaş burdami ordamı belli değil 70-80 yıllarla dalga geçiyorlardı şimdi daha beter olacağız oldukta o dönem hiç yoksa sınırları folloş olmuş ülke yoktu, mb rezervi zaten eksilerde sonumuz hayrola

MI 8 Lite cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Şu ülkede tarım anlamında dışa bağımlılık tam bir rezalet. Ayrıca ayçiçek yağında nasıl bağımlı olduk tam bir sürecin sonucu. Önceki yıllarda ayçiçek üreticilerin mallarını devlet baya düşük fiyattan almak istedi üretici vermedi sonra şahlanan devletimiz italatta kotayı ve vergiyi sıfırladı. Hal böyle olunca malı elinde kalan üretici başka ürün ekmeye yöneldi ve bingo ayçiçek yağında artık dışa bağımlıyız.

Yukarıdaki olayın aynısı bir çok üründe oldu, bilinçli yapılıyor başka açıklaması yok. Şuan aynı şey zeytin içinde yapılıyor, verimli alanları maden ayağına talan edip ondada dışa bağımlı yapacaklar.

Yağ kuyruğu şuan savaş olan Ukrayna'da yok son sözüm.

Geri
Üst Alt