Ayçiçek Yağına Dev Zam

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Berk Can
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ne anılar birikti bugün yağ kuyruğunda...
Ah be. İlerde torunlara anlatırız.
Her köşe başında 'allah sonumuzu hayır etsin' temennileri duyulurken bir dayı ile göz göze geldik.
Ve dedi ki;
'Bunlarda din, iman arama yeğenim. Din, iman arama !'

Kasiyeri felan kastetti herhalde. Neyse...

Konuya uzak kaldım. Bu yag fiyatlari durduk yere neden patladı boyle Turkiyede. Ne oldu şimdi? Savaş sebebiyle deniliyor, ama Avrupada bu ayni etki gorunmuyor sanki
Bizde yağ pahalanmiyor bizde benzin fiyatları ve gaz fiyatları zamlandi. Aylik 117 euro veriyorum şu an 2 ay sonra sözleşmem bitiyor en az 300 euro öderiz aylık. Sözde savaş rusya ukrayna da bizlere geciriyorlar. Allah sonumuzu hayır etsin.

Fethiyede 209tlden satılan yağ falan yok taştaş geçmişler

Konuya uzak kaldım. Bu yag fiyatlari durduk yere neden patladı boyle Turkiyede. Ne oldu şimdi? Savaş sebebiyle deniliyor, ama Avrupada bu ayni etki gorunmuyor sanki
Cuma gününden itibaren bazı Aldi bayileri max 4 litre yağ veriyordu.
Fiyatlara dikkat edemedim ama haftaya burada da pahalanır.

Geçici olanlara değil kalıcı olanlara odaklanın.

Hükümete bahane oluyor yoksa bu tip şeyler.

Yağ 130dan 200e çıkmadı

70ten önce 130a sonra 200e çıktı

70ten 130a çıkış hükümetin ekonomi politikaları sayesinde oldu zira TLyi pul ettiler.

Ülkeyi komşudaki fakir ülkelerin yağması haline getirdiler.

Sonra savaş ve lojistik yüzünden arz azaldı fiyat arttı, bu düzelebilir ama diğeri düzelmez.

Avrupa'dakilerin ağladığı %5-10luk enflasyonlar buradakinin 10da 20de birini falan temsil ediyor o yüzden algıyı doğru yönetmek lazım
Yoks yarın çıkarlar savaş var 200 oldu o yüzden derler, 70ten 130 niye olduyu açıklamazlar.

Yıllarca yağ kuyruğu diye anlatanlara da bunların yaşanması müstehaktır.

1 tenekeden fazla aldırtmıyorlar burada. Bir akıllı 6 farklı kasadan, kasa başı 1 teneke geçirmeye çalışıyordu sonuncuda birisi patladı kadına. Fiyatı asıl arttıran böyle stok yapma derdine düşenler. Marketlerin de işine geliyor. Reyonları boşaltıyorlar, belirli aralıklarla fiyatları güncelleyerek koyuyorlar. O da iyice panik yaratıyor, insanlar saldırıyor.

Gün içinde can sıkıntısı 4 market gezdim. Toplu şekilde hükümetin bu kadar eleştirildiği bir yer görmedim uzun süredir.

Ve @Keramettin TANRIVERDİ 'nin de dediği gibi önemli olan noktayı gözden kaçırmamak gerekiyor. Bugün 1 olan yarın 2 oluyor. 2 olan 5 gün sonra 4 oluyor, ardından da 3'e 2'ye düşünce millete bir memnuniyetlik geliyor ama sen 2 hafta önce bunu 1'e alıyordun ama onu sorgulamıyorsun. Bu kabullenmişlik ya da boş vermişlik çok büyük bir sıkıntı.

Geçici olanlara değil kalıcı olanlara odaklanın.

Hükümete bahane oluyor yoksa bu tip şeyler.

Yağ 130dan 200e çıkmadı

70ten önce 130a sonra 200e çıktı

70ten 130a çıkış hükümetin ekonomi politikaları sayesinde oldu zira TLyi pul ettiler.

Ülkeyi komşudaki fakir ülkelerin yağması haline getirdiler.

Sonra savaş ve lojistik yüzünden arz azaldı fiyat arttı, bu düzelebilir ama diğeri düzelmez.

Avrupa'dakilerin ağladığı %5-10luk enflasyonlar buradakinin 10da 20de birini falan temsil ediyor o yüzden algıyı doğru yönetmek lazım
Yoks yarın çıkarlar savaş var 200 oldu o yüzden derler, 70ten 130 niye olduyu açıklamazlar.

Yıllarca yağ kuyruğu diye anlatanlara da bunların yaşanması müstehaktır.
İnsanların bu nüansı kaçırmaması lazım işte. Bi düzeltme yapayım, 70 den değil çok kısa süre içinde 40 dan 50den 130 çıktı diyebiliriz adminim.

Bugday'in, yani un mamüllerinin yaza kadar fiyat katlamasi da kaçınılmaz maalesef. Ayrıca geriye kalan bütün ürünlerde hiperenflasyon kaçınılmaz. Gelecek 10 yıl krizlerle boğuşacak dünya.

marketlerde yag kalmamis yalniz

Geri
Üst Alt