Aydın Karabulut'un Rotası Ya Florya Ya Kadıköy

Yok katılmıyorum. Salih gerçekten yeteneksiz bir futbolcu bu gelmeden de belliydi. Ancak Aydın öyle değil kalitesini belli ediyor. Bu sezon Sivas maçlarını takip etsen bana hak verirdin.

Arada ki fark Sivas'in rakipleri de ofansif oynamasi ve bizim rakiplerimizin kapanmasi.Bu sekilde iki takim da cok bos alanlar buluyor. Bu yüzden Amrabat gibi odun Kayseri'de basarili olabildi. Aydin ise ayni sekilde yeteneksiz.

Yalnız bu adam sahiden iyi.Veysel'e kıyaslarsak daha çok katkı verir.

Amrabat la kıyaslamak hata olur, bu adam solbek olarakta iyi maçlar çıkardı, daha dengeli bir oyuncu...Amrabat ın bek oynadığını bir tahayyül edin isterseniz, penaltısız ve kırmızı kartsız maç bitirme ihtimalini filan!...

Yeni cöp almadan önce eldeki cöpleri temizlemek lazim.

Arada ki fark Sivas'in rakipleri de ofansif oynamasi ve bizim rakiplerimizin kapanmasi.Bu sekilde iki takim da cok bos alanlar buluyor. Bu yüzden Amrabat gibi odun Kayseri'de basarili olabildi. Aydin ise ayni sekilde yeteneksiz.

Kardeşim oyuncuyu izlemeden yorum yapıyorsun. Aydın ligin en rahat çalım atabilen oyunculardan biri ilk 10'da kesinlikle. Beşiktaş yok yere harcadı bu adamı. Aynı şeyi Erkan Zengin'e de yaptılar. Aydın Genç Milli Takımlarda oynamış bir isim zaten.

Besiktas'tayken Aydın kendini harcadı,gece alemlere akan bir topcuydu,zamanın Besiktas yönetici Sinan Vardar cokca elestiriyordu bu yüzden Aydın'ı,hatta Burak ile de baya samimiydi birlikte akıyorlardı gecelere,akıllanmıstır artık umarım,ikinci liglerde süründü durdu,25 yasına gelmis adam olacaksa buyursun gelsin,sol bek-acık olarak gayet iyi alternatif.

Kardeşim oyuncuyu izlemeden yorum yapıyorsun. Aydın ligin en rahat çalım atabilen oyunculardan biri ilk 10'da kesinlikle. Beşiktaş yok yere harcadı bu adamı. Aynı şeyi Erkan Zengin'e de yaptılar. Aydın Genç Milli Takımlarda oynamış bir isim zaten.

1. Izledim, 2. Anlamiyorsun.

Bos alanda teke tek yakaladigi adamlari calimlamak zor degil. Bunun icin ekstra bir özellige gerek yok zaten.

Neyse, Amrabat dedikodusu ciktiginda da bunu anlatmayi calismistik. Anlayan varmiydi, hemen hemen hic yoktu tabi ki.

bedava, Turk, kanat kitligindan ve az biraz yetenegi (en azindan top ayigina gelince o nedir diye dusunmuyor) oldugundan alinmali.

yoksa yabanci siniri olmasa konusu bile acilmamali.

Bos alanda teke tek yakaladigi adamlari calimlamak zor degil. Bunun icin ekstra bir özellige gerek yok zaten.

Neyse, Amrabat dedikodusu ciktiginda da bunu anlatmayi calismistik. Anlayan varmiydi, hemen hemen hic yoktu tabi ki.

Senin mantığa göre anadoludan oyuncu alınmaz. Alper kötü oyuncu, Emenike Karabük'ten geldi. Selçuk Manisa'da oynadı. Senin dediğin mantık aynen bu. Oyuncunun nerden geldiği pek önemli değil. Kaliteli olan oyuncu kapalı savunmayada açık savunmaya karsida oynar bunu neden anlamak istemiyorsun ?

sol bek sol açık oynayabiliyor,ayagına hakim ve hızlı bir adam,tek hoşuma gitmeyen tarafı çok çalıma kaçması amöa beğendiğim bir oyuncu takıma cuk oturur,

Amrabat örneğinde bu kadar ısrar niye?...Zamanında çok kişi Amrabat ın yanlış tercih olduğunu söylemişti ki en olumsuz bakanlardan biri de benimdir, yerli olsa yine de tutulurdu takımda...Bu yıl izlediğim maçlarda Aydın, Amrabat tan çok daha dengeli bir görüntü verdi...

Birde bu çalım becerisi niye bu kadar aşağılanır da, gereksiz ve hatta kötü bir özellik olduğunu söylemek futboldan anlamanın ilk kuralı olarak kabul ettirilmeye çalışılırsa?!...Rakibi teke tekte yakalasa çalım atabilecek tek bir oyuncumuzun olmamasından çok mutlusundur bu durumda!...

Benim bildiğim hemen tüm iyi pasörler iyi seviyede çalım yeteneğine sahip futbolculardır, Alex de dahil olmak üzere...Topu aldığında tüm arkadaşların markaj altındadır, topu ayağında biraz tutup atacağın bir çalımla birden çok pas opsiyonu elde edebilirsin, bu meziyetin yoksa rakibin temasını kollayıp yere yığılır, hakemden faul dilenirsin, yerse! (Bkz İnan)...

Senin mantığa göre anadoludan oyuncu alınmaz. Alper kötü oyuncu, Emenike Karabük'ten geldi. Selçuk Manisa'da oynadı. Senin dediğin mantık aynen bu. Oyuncunun nerden geldiği pek önemli değil. Kaliteli olan oyuncu kapalı savunmayada açık savunmaya karsida oynar bunu neden anlamak istemiyorsun ?

Istedigin gibi anliyorsun yazdiklarimi. Verdigin örnekler anlamsiz.

Örnek Selcuk'un zaten en büyük özelligi pas yaparak takimi yönlendirmektir, takimi rahatlatmaktir. Bunun kapanan veya acik oynayan bir takim ile alakasi yok. Ama özellikle kanat oyunculari icin bir takimin kapanmasi ve rakip ceza sahasini kalabilik tutmasi bir dezavantajdir cünkü bu sekilde bir kanat oyuncusun en büyük özelligini baltaliyorsun, dribbling özelligi. Ve yanilmiyorsam sen kenin dedin bu cocugun en büyük özelligi dirbbling özelligi diye.

Bu yüzden zaten Amrabat örnegini verdim. Yoksa bende anadolu dan gelen ve basarisiz olan her hangi X ve kanat olmayan oyuncularin ismini kullanarak tezimi güclendirirdim. Ama gerek duymadim cünkü sacmalik.

He bana sorarsan dedigin gibi anadolu dan hic oyuncu almayalim. Cünkü Türkiye'de oynanan cogu maclarda taktik dedigin birsey yoktur. Tamamen kalitesiz bir ve gazl oynatilan bir lig. Birde oyuncularin yeterince egitim görmedigi gercegi var. Bu yüen zaten oyuncularimiz üst düzey oynayamiyor. Yerli oyuncular konusunda önyargili oldugumu zaten acik acik yazmistim daha önce.

Geri
Üst Alt