Ayhan Akman, Evladı Hamza ve Efe'nin Geleceği Hakkında Açıklık Getirdi

Yusuf hamzadan 6 ay küçükken Barcelona görmüş herif, roma bile transfer önceliği aldı bizden. Bu piyasada gelişim gösterebilen yetenekli oyuncu sınıfında. Hamza hiç bir zaman o sınıfa çıkmadı.
İki oyuncu da farklı sınıflarda futbolcular, efe bunların içinden ayrılır abisinden daha üst sınıfın oyuncusu ki prof sözleşme imzalamak atla deve değil ayarlanır bir sözleşme babasının eline sıkıştırılır imzalar zaten. 18 yaşına gelmesi bekleniyor muhtemelen.
Halilin ise alt yapısı Avrupa, yetenek konusunda Hamza’nın fersah fersah üstündedir belki de Türkiye liginin mevcut en yeteneklisi ama azim yok, tembel, kafası da çalışmıyor.
Var öyle tipler hayatta.
Alt kategorilerin en yetenek fışkıranı, rakiplerini ezen bir beknaz vardı prof sözleşme imzaladık ve Türki cumhuriyetler kontenjanını işgal ediyor, altyapıda bile oynayamıyor.
Bunu tartışalım önce, sözleşme imzaladıklarımız kendini gösteremiyorken imzalamadıklarımızı tartışmak gereksiz,
Haklısın ama elma ile armutu karıştırıyoruz ve bu şekilde aynı kefeye koymaya kalkıyoruz .Hamza ve Efe bedava. Bak tekrar söylüyorum bedava. diğerleri tonla parayla getiriliyor ya tutarsa diye.Benim dememdeki ana fikir şu ; sen zaten biliyorsun;yüksek fiyatlı genç getimeyelim yada getiriyorsak düşük fiyatlı getirelim buna mukabil hamza ile efede profesyonel sözleşme yaptıktan sonra düşük ücretlerle ne kaybederiz ki halbuki deli gibi çalıştırıp para kazanma oranımız okadar yüksekki.Barselona vs görmemiş olabilirler ama bak Arda 30 milyona real gördü sen yusuf demirle ne göreceksin bu saatten sonra , Baseli bile göremiyorken?

Başlıkta "Evlat" kelimesinin doğru kullanımı için tebrikler...

Neyin peşindeyiz biliyormusun elin oğlu Angelino Roma'da oynarsa ne paralara gider bunu düşünenler ,Efe yarın Romaya bedavaya gidip 30-40 Eurolara başka takıma giderse ozaman ne düşünecekler onu ben çok merak ediyorum.Bu çocuklar şuan bedava oynuyor dikkatinizi çekerim bedava.
Vallahi Efe o seviyeye gelip 40 milyon edebilecek oyuncu olacaksa hiç zaman kaybetmeyelim bavulunu toplasın yarın gitsin. Bize de sonraki satıştan kardan %40 versinler olumlu.
Geçen sene U19 milli takım turnuvasında göze batan İtalyan pasaportlu yetenekli çocuk daha bu sene o kadar lig maçı oynamışken 10 milyona Romaya gitti.

Vallahi Efe o seviyeye gelip 40 milyon edebilecek oyuncu olacaksa hiç zaman kaybetmeyelim bavulunu toplasın yarın gitsin. Bize de sonraki satıştan kardan %40 versinler olumlu.
Geçen sene U19 milli takım turnuvasında göze batan İtalyan pasaportlu yetenekli çocuk daha bu sene o kadar lig maçı oynamışken 10 milyona Romaya gitti.
Arda yarım yamalak oynama ile , şampiyon olmayan bir takımda yer almak ile bu meblağları gördüyse bizimkilerde şöyle böyle 11 oyuncusu olabilseler ben onlarında 10 üzeri gideceklerine inanıyorum .İşte mantalite burada çıkıyor , Ndombeleye Berkana Demirbay'a verdiğin süreçlerin birazını bu çocuklara ayırıyor olabilsen herşey mümkündür.

bu çocuklarda görülmeyip ndombele gibi adamlarda görülen özellik ne acaba? isimlerin geçmişine sine çok takılıyoruz bana kalırsa. maçlarda efe de hamza da değerlendirilmeli. oynamayan oyuncudan kendisini geliştirmesini beklememiz bizim kusurumuz. evet 11 e atılacak adamlar değil tecrubelerinden dolayı ama her maç 10dk süre vermek zor da değil. hataysa abdül de yapıyor, berkan'da yeri geldiğinde muslera da. tek bir oyuncunun oyundaki rolü oyunun bütününü etkilemeli. en azından içerdeki 10dk süre verilecek bu isimlerden. hocalar değişiyor sistem değişiyor yönetimler gidip geliyor ama bu sorunsalımız hiç gelişmedi bizim. madem inancınız yok altyapınıza kapatın gitsin. 10 yılda bir ozan kabak gibi adam çıkacak diye gereksiz masraf yapılan bir alan. oda bak çok ekstra oynayan bir adam değildi. idare ediyordu yaşı gençti satabildik.

boey gibi adam çıkarmadığın sürece altyapı için verimli diyemeyiz. oyuncu sahada heyecanla, hatasıyla, sevabıyla o atmosferi yaşayamadıktan sonra gelişemez. istediğin kadar kadroya al, antrenmanları a takımla yaptır. oyuncunun psikolojik ve fiziksel olarak kendini zorladığı yer maçtır. oynayamadığı sürece bende yerlerinde olsam giderim. bu zamanlarda gelişmeleri bu adamları büyük topçu yapar. 8. opsiyonken kenarda niye kalsınlar ki??

di bizim. madem inancınız yok altyapınıza kapatın gitsin. 10 yılda bir ozan kabak gibi
bu çocuklarda görülmeyip ndombele gibi adamlarda görülen özellik ne acaba? isimlerin geçmişine sine çok takılıyoruz bana kalırsa. maçlarda efe de hamza da değerlendirilmeli. oynamayan oyuncudan kendisini geliştirmesini beklememiz bizim kusurumuz. evet 11 e atılacak adamlar değil tecrubelerinden dolayı ama her maç 10dk süre vermek zor da değil. hataysa abdül de yapıyor, berkan'da yeri geldiğinde muslera da. tek bir oyuncunun oyundaki rolü oyunun bütününü etkilemeli. en azından içerdeki 10dk süre verilecek bu isimlerden. hocalar değişiyor sistem değişiyor yönetimler gidip geliyor ama bu sorunsalımız hiç gelişmedi bizim. madem inancınız yok altyapınıza kapatın gitsin. 10 yılda bir ozan kabak gibi adam çıkacak diye gereksiz masraf yapılan bir alan. oda bak çok ekstra oynayan bir adam değildi. idare ediyordu yaşı gençti satabildik.

boey gibi adam çıkarmadığın sürece altyapı için verimli diyemeyiz. oyuncu sahada heyecanla, hatasıyla, sevabıyla o atmosferi yaşayamadıktan sonra gelişemez. istediğin kadar kadroya al, antrenmanları a takımla yaptır. oyuncunun psikolojik ve fiziksel olarak kendini zorladığı yer maçtır. oynayamadığı sürece bende yerlerinde olsam giderim. bu zamanlarda gelişmeleri bu adamları büyük topçu yapar. 8. opsiyonken kenarda niye kalsınlar ki??
Ağzına sağlık aynen katılıyorum.

Haklısın ama elma ile armutu karıştırıyoruz ve bu şekilde aynı kefeye koymaya kalkıyoruz .Hamza ve Efe bedava. Bak tekrar söylüyorum bedava. diğerleri tonla parayla getiriliyor ya tutarsa diye.Benim dememdeki ana fikir şu ; sen zaten biliyorsun;yüksek fiyatlı genç getimeyelim yada getiriyorsak düşük fiyatlı getirelim buna mukabil hamza ile efede profesyonel sözleşme yaptıktan sonra düşük ücretlerle ne kaybederiz ki halbuki deli gibi çalıştırıp para kazanma oranımız okadar yüksekki.Barselona vs görmemiş olabilirler ama bak Arda 30 milyona real gördü sen yusuf demirle ne göreceksin bu saatten sonra , Baseli bile göremiyorken?
Yusuf bize geldiğinde 19 yaşındaydı Avrupa eğitimini almış barcelonada maça çıkmış oyuncu diyorum. Geçen sene arda kadar kendini gösterseydi 20+ satılırdı.
Ndombele sendromu var Halil ve Yusuf ikilisinde.
Yusuf Barcelona sonrası düşüşü kaldıramadı.
Yusuf risk transferiydi olmadı. Sanki altyapımızdan yetişen oyunculara sözleşme imzalamıyoruz hepsi gitsin diye bekliyormuşuz sonucuna çıkıyor bu davranış.
23 yaşına kadar prof maç görmemiş oyuncularımız vardı yav.
Vallahi altyapı oyuncusuna ah vah etmeyi ben bıraktım. En parlak jenerasyon 2000 jenerasyonuydu oradaki en yeteneklilerden yunus bile kendini göstermemek için can atıyordu.
Oyuncu da biraz konfor alanından çıkacak, çıkmak isteyecek, kendini gösterecek floryaya gidip frikik çalışacak, özel eğitmen isteyecek. Babası Ayhan yav imkan mı sağlamayacak.
Gitsin kerem abi frikik çalışalım desin, afedersin mertebesin götünden ayrılmasın. Bu çocuklar as takımla antrenman yapıyor. Maç yapıyor, Efe bunu yapabiliyor bütün florya fotoğraflarında fotoğrafı var da hamzanın niye yok bunu sorgulasın.
Dediğim gibi Efe ile sözleşme uzatılacak 18 yaşının doldurulması muhtemelen bekleniyor. Sonra sözleşmesi bittiğinde Ayhan kulübe gelip bunlar ne olacak diye sorduğunda ölü rolü yaparız başka kulüplere gider o zaman bunu tartışalım derim.
Birinin 18 olmasına 1,5 ay diğerinin sözleşmesinin bitmesine 5 ay var.

Yusuf bize geldiğinde 19 yaşındaydı Avrupa eğitimini almış barcelonada maça çıkmış oyuncu diyorum. Geçen sene arda kadar kendini gösterseydi 20+ satılırdı.
Ndombele sendromu var Halil ve Yusuf ikilisinde.
Yusuf Barcelona sonrası düşüşü kaldıramadı.
Yusuf risk transferiydi olmadı. Sanki altyapımızdan yetişen oyunculara sözleşme imzalamıyoruz hepsi gitsin diye bekliyormuşuz sonucuna çıkıyor bu davranış.
23 yaşına kadar prof maç görmemiş oyuncularımız vardı yav.
Vallahi altyapı oyuncusuna ah vah etmeyi ben bıraktım. En parlak jenerasyon 2000 jenerasyonuydu oradaki en yeteneklilerden yunus bile kendini göstermemek için can atıyordu.
Oyuncu da biraz konfor alanından çıkacak, çıkmak isteyecek, kendini gösterecek floryaya gidip frikik çalışacak, özel eğitmen isteyecek. Babası Ayhan yav imkan mı sağlamayacak.
Gitsin kerem abi frikik çalışalım desin, afedersin mertebesin götünden ayrılmasın. Bu çocuklar as takımla antrenman yapıyor. Maç yapıyor, Efe bunu yapabiliyor bütün florya fotoğraflarında fotoğrafı var da hamzanın niye yok bunu sorgulasın.
Dediğim gibi Efe ile sözleşme uzatılacak 18 yaşının doldurulması muhtemelen bekleniyor. Sonra sözleşmesi bittiğinde Ayhan kulübe gelip bunlar ne olacak diye sorduğunda ölü rolü yaparız başka kulüplere gider o zaman bunu tartışalım derim.
Birinin 18 olmasına 1,5 ay diğerinin sözleşmesinin bitmesine 5 ay var.
Ndombele sendromu:))))))bayıldım bu tabirine kayıtlara geçmeli. Icardi'dede başlangıç düzeyinde oluştumu sence?Ndombele Sendromu

Abi bu işleri ne kadar kötü yönetiyoruz ya gerekirse beleş ver bu çocukları ama şunu bari yap, sonraki satışta satın alma önceliği iste 5 veren var sen veriyon mu evet dersek alabilelim birde satış yüzdesi koydursak sırtımız yere gelmez ya geri alırız ya da havadan para kazanırız çok zor işler değil bence istenilse yapılır, millete bedavaya topçu dağıtıyoruz saçmalık.

Hamza malesef bizde ilk 11 oynayacak kadar iyi degil gibi.
Cafercan aksu vardi, alt takimlarin stari idi o da oynayamadi.
ya müthis teknik olacaksin yada müthis fizigin olacak bizde oynamak icin.
Hamza da ikiside yok

Arda yarım yamalak oynama ile , şampiyon olmayan bir takımda yer almak ile bu meblağları gördüyse bizimkilerde şöyle böyle 11 oyuncusu olabilseler ben onlarında 10 üzeri gideceklerine inanıyorum .İşte mantalite burada çıkıyor , Ndombeleye Berkana Demirbay'a verdiğin süreçlerin birazını bu çocuklara ayırıyor olabilsen herşey mümkündür.
Arda’ya yapılan pr’ın haddi hesabı yok. Kendisi ile anlaşacak bir kulüp bir maçı sakat geçirmesini sağlasa bugün 5 milyona gitmişti.
O transfer tamamen reklam seven madrid‘in hikayesi. Bu transfer ile belki de ne sponsorluklar dönmüştür araştıran çıksa da okusak.
İlk 11 oyuncusu olmak isteyen ÇALIŞACAK-ÇALIŞACAK-ÇALIŞACAK

Bunun şöyle olsaydı, böyle kadroya girseler gibi şeyleri yok. Ne yapalım sahada ndombele gibi yürüyüp nbombelenin bile verdiği katkıyı veremeyecek bir herifse kulüp, hoca, taraftar ne yapsın ya.

Abi geçen sene sırıtmayan Berkan, Kazımcana, hatta Kereme taraftar olarak yapılanlar ortada. Şu ortamda bir futbolcunun yapacağı formayı kazanmak isteyecek.
Kulüp sizde ışık göremeyip almanyadan gurbetçi getiriyorsa bunu dert edecek olan biz değiliz.
Aynı muhabbetleri yaptığımız diğer oyuncular şunlar,
15 yaşında forma verdiğimiz Mustafa kapı
18 yaşına gelip götü kalkan marsilyaya koşan Bartuğ
19 yaşında kas yığını olan şans bulamayan Ali Yavuz
15 yaşında a takımla idmana çıkan beknaz daha var da var.
içlerinde bir tek brokoli kafalı çocuk çıktı onu da zaten 200 bin Euro’ya satmıştık alan kulüp 3 senedir çabalıyor 3 milyona falan transfer olur.

Dünya futbolunda vücut artık çok önemli cılız adamsan içinde ya iniesta-xavi-messi yeteneği olacak yada futbol senin tercih etmediğin alan olacak.
19 yaşındaki Eyüp ile 19 yaşındaki Hamza’yı yan yana koyunca biri hafif sıklet kalıyorsa burda problemi oyuncu kendinde arasın.
Altyapı eğitimlerini taşrada almış Kerem, Barış nasıl ben buradayım diye bağırıyorsa Florya’da imkanlar içinde doğan sen de bağıracaksın, bağırmıyorsn alttan gelen aynı bölgede 40 tane daha oyuncu var içlerinden 2 tanesi çıkar bağırır.

Beşiktaştan örnek 2 yetenekli oyuncu kendini gösterdi komik parya gitti şimdi geri gelmenin hesaplarını yapıyorlar.

Akman kardeşlere torpilli diyen altyapı topçularına pek hakim değil demektir.

Zira ikisi de yaş gruplarının en iyilerindendi yıllardır. Fakat takdir edersiniz ki her altyapı bir fabrika değil. 10 yılda 1 bir tane topçu tutarsa sevinmek durumundayız.
Geçen de Sergen yalçın'ın hikayesinde altyapı kısmına denk geldim. Ev Kilyos ortaokul Sarıyer, antremanlar Beşiktaş. Altyapı hocaları lise de Şişli'ye aldırmış.

Okan hoca mesela Büyükçekmece'den Florya yaparmış o yıllarda. Oradan geçen bir tek eski Silivri Birlik otobüsleri, Küçükçekmece'de inersin eski istasyon şimdiki gibi Çevre Yoluna yakın da değildi bir hayli içerde karda buzda bile istasyona yürüyeceksin, oradan trenle Florya. Şimdi baksan ulaşım şartları çok daha iyileşti.

10 sene de 1 futbolcuya sevinmek yerine o zaman neden daha iyiydi durumlar bunlar ele alınmalı ama kimse almaz. O yüzden dediğin gibi 10 sene de 1 sevineceğiz.

Keyfiniz bilir. Ayhan orda burda kulüp çalışanı değilmişçesine konuşmayı da bıraksın bunları içerde konuşsun.

Bu konularda Ünal karamanın bi konuşması vardı hep o geliyor aklıma
Bizim Türkiye'de kriz ortamında çoğunlukla kullandığımız bir söz vardır, kriz ortamlarının kendi içinde fırsat sağladığını söyleriz. Genç oyuncular, böyle önemli müsabakada kendilerini göstererek geleceğin yıldız adayları arasında yerlerini alacaklardır. Uzun zamandır bu oyunculardan yararlanamadığımız için üzülüyoruz. Bununla beraber genç arkadaşlarımız inanıyoruz ki armalarını en iyi şekilde temsil edeceklerdir." şeklinde konuştu.

Ayhan’ın bir şeyler hoşuna gitmemiş olacak ki medyaya böyle açıklama yapsın. Bu çocuklar çok şanslı Ayhan babaları olduğu için. Ayhan oğullarının gelişimi daha iyi yönetebilirdi. Personal training, kiraya verilmeleri gibi konularda ön ayak olabilirdi.

Geri
Üst Alt