Aylık Harcamalarınız?

Yazmamak daha doğru olur. Son 2 senedir giderler hayvani boyutlara ulaştı.

Forumdaki gurbetçi tayfanın aylık 'eğlence' masrafları can sıktı sabah sabah. 30EU yazan da var 120 yazan da...

İstanbul'da evden çıkmak 100 lira. 100'lük altın serinin raf fiyatı olmuş 230 lira. Yaşıyorsunuz. :-)
Mekana felan gidersen 120-200 felan rahat harcarsin. Disariya oylesine gidersen 30 rahat yeter

Savurgan bir insanım genel olarak. Evlilik + artan enflasyonla birlikte 12 bin TL'nin altında bir giderim olmuyor.

suan sabit gider 175 euro. üste birseyler alirsam 200-250 buluyor. baska bir sey sormayin.

560 Euro ev kredisi
230 Euro evin yan giderleri
200+150 Euro Benzin
200 Euro sigara
150 Euro dışarıda yemek
400 Euro ev/mutfak masrafı
260 Euro sigortalar
285 Euro çocukların kreşi
300 Euro ıvır zıvır
380 Euro izin parası

Her ay bir şekilde en az bu ödemelerim oluyor.
Araya düğün sünnet bayram girince hazırdan takılıyoruz.

İzin için 5000-7000 Euro gidiyor. Senede en az 2-3 kere bir yerlere gidiyorum.
İnternet telefon param yok şirket karşılıyor.

Ne kadar paran varsa o kadar giderin oluyor.

Gscimbom mobil

ülkeden nefret etmek için güzel bir sebep öyle değil mi
başvurduğum 50den fazla iş yeri avm ve marketler. vasıfsız işçilik yani 6-7 aydır tek bir yer dönüş yapmadı. Asgari ücrette bile istihdam sağlayamayan bir devlet benim devletim değildir.

Bana nedense senin iş bulamaman mantıksız geldi. Nerede oturuyorsun? En kötü cafede part-time garson/komi falan olarak çalışsan 1000 TL'nin üzerinde gelirin olurdu. İstanbul Avrupa yakasında yaşıyorsan ben sana bu tarz iş bulabilirim.

Bana nedense senin iş bulamaman mantıksız geldi. Nerede oturuyorsun? En kötü cafede part-time garson/komi falan olarak çalışsan 1000 TL'nin üzerinde gelirin olurdu. İstanbul Avrupa yakasında yaşıyorsan ben sana bu tarz iş bulabilirim.

part timelara da başvuruyorum zaten. Cafe tecrübem hiç olmadı bundan sonra da olmaz gibi. daha çok avm market mağazalara başvuruyoru. tam yarım zaman farketmeden başvuruyorum

yalnız sıkıntı benden kaynaklanan bir şey değil. aynı pozisyonda olan bir sürü genç nüfus var. arladaşlarkmdan bazıları da bu durumda hatta birisi asler gidiyor iş bulamadığı için. şu ilanlardaki başvuru sayılarına bakarsanız bi marlet avm ya da mağazalara girme şansının ne kadar düşük olduğunu görürsünüz. sadece bi ilana binlerce kişi başvuruyor.

kaldı ki başvurduğum çoğu firma çağırmadı bile. sadece bir kez oyuncakçı çağırdı mülakata onlarda tekrar dönüş yapmadı. onun dışında 2018 yazından beri bu mülakat dışında başka bir 2. mülakata daha katılmadım. çünkü işveren firma binlerce ilan arasından herkesle görüşmüyor. işsiz sayısı anormal fazla olduğu için iş ilanlarına başvurularda yığılma var.

20190820_161357.webp

Screenshot_20190820-161647_Chrome.webp

Screenshot_20190820-161656_Chrome.webp

Screenshot_20190820-161701_Chrome.webp

Geri
Üst Alt