Aysal: ''Bu TBF oldukça, Türkiye'de değil Avrupa'da oynarız''

Tolga Han Özaslan

GalataSarayı Efendileri
GalataSarayı Efendileri

url]

Başkan Ünal Aysal çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Detaylar GSC Portal'da...

FUTBOLDA HOCA 1 HAFTADA NETLEŞİR

Başkanı yakalayınca teknik direktör transferini sormamak olmaz.. Kesin bir isimden bahsetmedi; “1 hafta içinde isim netleşir” demekle yetindi..

Avrupa da nasıl oynayacaz? Basketbol da böyle birşey varmı.? Yoksa ben mi yanlış okudum.?

Çaka çaka gidiyor helal olsun. Başkan resmen g.te g.t diyor artık. Aynı tavrı futbolda da demirören denen yavşağa karşı da bekliyoruz...

alman ligi fena olmaz aslinda hem adamlarin ligine kalite de katariz

Eğer ligden çekilme kararını alırsak, Türkiye Ligi’nde oynamayacağız.. Ama Avrupa’da mücadele etmek için gereken platformlarda çalışmamızı yapacağız.. Tekrar söylüyorum, şube olduğu gibi kalacak ve biz Türkiye’de değil, Avrupa’da oynayacağız..”

Aynı yaklaşımı futbola uygulamamak için bir sebep göremiyorum ben.

Avrupa da nasıl oynayacaz? Basketbol da böyle birşey varmı.? Yoksa ben mi yanlış okudum.?

Evet vardı. Zamanında dağılan Yugoslav ülkelerinin federasyonalrı bir araya gelerek Adriyatik Ligi'ni kurmuşlardı. Hatta bir yıl Mccabi de kendi ülkesindeki lig çok zayıf olduğu için bu lige katılmıştı. Bizde böyle birşey yaparız sanırım.

Evet vardı. Zamanında dağılan Yugoslav ülkelerinin federasyonalrı bir araya gelerek Adriyatik Ligi'ni kurmuşlardı. Hatta bir yıl Mccabi de kendi ülkesindeki lig çok zayıf olduğu için bu lige katılmıştı. Bizde böyle birşey yaparız sanırım.

Beklemeye gerek yok o zaman.

Yunan liginde oynayalım. Hem istanbul'a yakın. Hem de panalarla olylerle falan kapışırız. Taraftarlık dersi de veririz adamlara 10 numara olur.

futboldada aynısını bekliyoruz başkanım. bu adil olmayan, şikenin kol gezdiği, şike hükümlülerinin cirit attığı ortamda futbolda olmaz hatta spor komple olmaz. satın alalım alman liginde bir takımı isminide Galatasaray yapalım o ligde oynayalım artık, nasılsa seyirci sıkıntısıda çekmeyiz.

Acaba futbol takımını kabul edecek bir Avrupa ligi bulabilir miyiz?

Sonuçta bir Kanada takımı Toronto NBA de oynuyorsa, geçmişte bazı zayıf ülkelerin takımları komşu ülkelerin liglerinde oynuyorsa pekala olabilir.

Ama iyi hesaplanmalı. Getirisi götürüsü nedir. Pirinç peşinde koşarken bulgurdan da olmak var...

Ayrıca bizi kabul etmeyecek bir ülke düşünemiyorum. Hatta sıraya girerler. Özellikle Almanya falan . Düşünsenize her maç dolu salona oynarız.

Üstelik orada Türk Milli Takımı havası yaratırız

Başka lige katılmak kolay da bilet, salon gelirleri, sponsorluk bunların hepsinin düşünülmesi gerekli iyice.

Eğer ligden çekilme kararını alırsak, Türkiye Ligi’nde oynamayacağız.. Ama Avrupa’da mücadele etmek için gereken platformlarda çalışmamızı yapacağız.. Tekrar söylüyorum, şube olduğu gibi kalacak ve biz Türkiye’de değil, Avrupa’da oynayacağız..”

Aynı yaklaşımı futbola uygulamamak için bir sebep göremiyorum ben.

Aynen öyle renkdaş! Ben senelerdir böyle bir girişim bekliyorum bizim kulüpten. He olur mu olmaz mı orası ayrı bir konu. Biraz Angut.com tarzı hayalperest bir yazı olarak gelebilir ama bence öyle değil. Daha doğrusu en azından bizim için hayal değil diye düşünüyorum.

Mesela Almanya'da milyonlarca gurbetçimiz yaşıyor ve senelerdir G.Saray'ın avrupa'da kazandığı başarılar ile gururlanıyorlar. Keşke mümkün olsa da Bundes Liga için başvuru da bulunabilsek. Bence o ligde Bayern Münich'e rakip olabilecek bir takım yok dortmund dahil. Bayern Münich'e daha sağlam bir rakip lazım :D Galatasaray neden olmasın? Almanlar böyle birşeyin bundes liga ya renk katacağını düşünemez mi? Neden bir türk takımını kabul etsinler diyebilirsiniz ama G.Saray sıradan bir türk takımı mı? Ve orada yaşayan gurbetçilerin çoğu da G.Saray aşkı ile yanıp tutuşuyorlar.

Şunu biliyorum ki; Ben artık bu şikecilerin ve şerefsizlerin hükmüne girmiş olan sözde ligi izlemek istemiyorum. Şikecilerle ve jimnastikçilerle oynadığımız maçlarda dahi sıkılıyorum. Diğerlerini zaten söylemiyorum. Her Galatasaraylının hayalidir ya; "Keşke her maçımız avrupa maçı olsa" deriz ya işte al sana avrupa :D

Ve bu dediğim şeyi yapsa yapsa Ünal Aysal yapar ve çok az ihtimal versem de umarım yapar...

Ya ben bu adama çok fazla saygı duyuyorum ötesi yok yemin olsun ...yardıradur başkan adamsın

Geri
Üst Alt