Savaş Akman
10 Numara!
- 26 Ocak 2013
- 16.596
- 3.590
- 1.198
Aynen öyle renkdaş! Ben senelerdir böyle bir girişim bekliyorum bizim kulüpten. He olur mu olmaz mı orası ayrı bir konu. Biraz Angut.com tarzı hayalperest bir yazı olarak gelebilir ama bence öyle değil. Daha doğrusu en azından bizim için hayal değil diye düşünüyorum.
Mesela Almanya'da milyonlarca gurbetçimiz yaşıyor ve senelerdir G.Saray'ın avrupa'da kazandığı başarılar ile gururlanıyorlar. Keşke mümkün olsa da Bundes Liga için başvuru da bulunabilsek. Bence o ligde Bayern Münich'e rakip olabilecek bir takım yok dortmund dahil. Bayern Münich'e daha sağlam bir rakip lazımGalatasaray neden olmasın? Almanlar böyle birşeyin bundes liga ya renk katacağını düşünemez mi? Neden bir türk takımını kabul etsinler diyebilirsiniz ama G.Saray sıradan bir türk takımı mı? Ve orada yaşayan gurbetçilerin çoğu da G.Saray aşkı ile yanıp tutuşuyorlar.
Şunu biliyorum ki; Ben artık bu şikecilerin ve şerefsizlerin hükmüne girmiş olan sözde ligi izlemek istemiyorum. Şikecilerle ve jimnastikçilerle oynadığımız maçlarda dahi sıkılıyorum. Diğerlerini zaten söylemiyorum. Her Galatasaraylının hayalidir ya; "Keşke her maçımız avrupa maçı olsa" deriz ya işte al sana avrupa
Ve bu dediğim şeyi yapsa yapsa Ünal Aysal yapar ve çok az ihtimal versem de umarım yapar...
Bana da Almanya veya Hollanda mantıklı geliyor gurbetçilerden dolayı. Belçika da olabilir aynı şekilde ama bir de şöyle düşünmek lazım. Gurbetçi faktöründen dolayı bizim bu liglerde oynamamıza soğuk da bakabilirler. Reading bizi satın alın diyip duruyordu yaklaşık son bir senedir eğer yanlış hatırlamıyorsam. Stadı yurt dışına yapacaksak kuzey liglerinden biri de olabilir. Deplasmana buraya geleceklerse o zaman çok uzağa gitmemiz mümkün olmayabilir. Sonuç itibariyle oynanacak ligin belirlenmesinde bir çok faktör var. Çok kapsamlı bir çalışmanın ardından gerçekleşebilecek bir olay. Şikenin kirlettiği bir ligde olmaktansa Avrupa'da en güçlü takımlarla mücadele edebilmemizi sağlayacak bir ligde oynamayı tercih ederim. TV'den izlemeye de razıyım, yeter ki takım dünya takımı olma yolunda ilerlesin.