Aysal: ''Bu TBF oldukça, Türkiye'de değil Avrupa'da oynarız''

Aynen öyle renkdaş! Ben senelerdir böyle bir girişim bekliyorum bizim kulüpten. He olur mu olmaz mı orası ayrı bir konu. Biraz Angut.com tarzı hayalperest bir yazı olarak gelebilir ama bence öyle değil. Daha doğrusu en azından bizim için hayal değil diye düşünüyorum.

Mesela Almanya'da milyonlarca gurbetçimiz yaşıyor ve senelerdir G.Saray'ın avrupa'da kazandığı başarılar ile gururlanıyorlar. Keşke mümkün olsa da Bundes Liga için başvuru da bulunabilsek. Bence o ligde Bayern Münich'e rakip olabilecek bir takım yok dortmund dahil. Bayern Münich'e daha sağlam bir rakip lazım :D Galatasaray neden olmasın? Almanlar böyle birşeyin bundes liga ya renk katacağını düşünemez mi? Neden bir türk takımını kabul etsinler diyebilirsiniz ama G.Saray sıradan bir türk takımı mı? Ve orada yaşayan gurbetçilerin çoğu da G.Saray aşkı ile yanıp tutuşuyorlar.

Şunu biliyorum ki; Ben artık bu şikecilerin ve şerefsizlerin hükmüne girmiş olan sözde ligi izlemek istemiyorum. Şikecilerle ve jimnastikçilerle oynadığımız maçlarda dahi sıkılıyorum. Diğerlerini zaten söylemiyorum. Her Galatasaraylının hayalidir ya; "Keşke her maçımız avrupa maçı olsa" deriz ya işte al sana avrupa :D

Ve bu dediğim şeyi yapsa yapsa Ünal Aysal yapar ve çok az ihtimal versem de umarım yapar...

Bana da Almanya veya Hollanda mantıklı geliyor gurbetçilerden dolayı. Belçika da olabilir aynı şekilde ama bir de şöyle düşünmek lazım. Gurbetçi faktöründen dolayı bizim bu liglerde oynamamıza soğuk da bakabilirler. Reading bizi satın alın diyip duruyordu yaklaşık son bir senedir eğer yanlış hatırlamıyorsam. Stadı yurt dışına yapacaksak kuzey liglerinden biri de olabilir. Deplasmana buraya geleceklerse o zaman çok uzağa gitmemiz mümkün olmayabilir. Sonuç itibariyle oynanacak ligin belirlenmesinde bir çok faktör var. Çok kapsamlı bir çalışmanın ardından gerçekleşebilecek bir olay. Şikenin kirlettiği bir ligde olmaktansa Avrupa'da en güçlü takımlarla mücadele edebilmemizi sağlayacak bir ligde oynamayı tercih ederim. TV'den izlemeye de razıyım, yeter ki takım dünya takımı olma yolunda ilerlesin.

muhteşem bir karar.. darısı futbola.. esas şike düzeninin alası orda kurulu.. en kısa sürede bekliyoruz başkanım

efes pilsenin adı değiştirilip kapatılmak istendiginde boyle bişe demişlerdi yapmamışlardı biz yapak 1 sene iyidir

Başka lige katılınır. Basketbolda karşılaşabileceğimiz şeyler. Yalnız ülke liglerine dahil olamayız. Adriyatik ligi , gibi bir lige girebiliriz. Ki oranın takımları da İstanbul'a gereğinden fazla uzak gibi. Bunun dışında sponsor gibi olaylar da değişebilir.

Umarım olur ama emek isteyen bir iş. Maccabi daha önce yapmış dediler üstte haberim yoktu. Onların nasıl yaptığına bakmak lazım.

Not: Futbolda olmaz böyle bir şey saçmalayın yahu. :disgust:

Baskan takımı kuzey Avrupa ya tası bundan 100 sene sonra yeni ırk ortaya çıkartırız şerefsizim . Sarı sac beyaz ten renkli gözlü türkler

IPHONE 5S cihazımdan gönderildi

Yunan Ligi'ne geçmek mantıklı.Mesafe açısından uygun, gelir bizim salonda da oynarlar.Ama bu öneriye Yunan'lar nasıl yaklaşacak.

Futbol da Yunan Ligi fena olmaz.Olympiakos'la rekabet ederiz.Onlarda da şike var ama en azından namuslu adamlar.

başkanım yalvarıyorum Galatasarayımızı komple avrupaya taşı. bizi ali samiyenden kopartan o şeref yoksunlarına ver stadı müsait bi yerlerine monte etsinler

Vallahi bu avrupada oynarız lafları başta saçma geliyor ama VTB falan imkanı varsa acayip güzel iş olur.

Futbolda basketteki gibi Adriyatik Ligi gibi bir lig yok ama istersek biz önayak olabilirz bu işe. Avrupa'dan katılacak takımlarda olur bence.

Basketboldaki gibi Adriyatik veya Baltık ligi gibi ligler yok. Ülkelerin liglerine de kimse bizi almaz ki almamalı zaten. Saçma.

Yabancı bir takımı satın almak suretiyle yapılabilir belki diye düşünüyorum. Ama ismini, renklerini değiştirme olayı nasıl olur o konuda soru işaretleri var. Futbol takımının başka bir lige dahil olması UEFA nezdinde nasıl karşılanır, kabul görür mü; bu soruların da net bir cevabı yok elimizde. İlk aşamada bakıldığında zor görünüyor. Fakat alternatif bir yöntem bulunup bu düşünceyi hayata geçirmeyi deneyebiliriz.

Son satırda da bu var ama ?

" Gündemdeki soru şu: “G.Saray basketbol şubesini kapatacak mı? Yoksa mali küçülmeye gitmek için bu olayları bir fırsat olarak mı kullanıyor?”

Aysal bu soruya şöyle yanıt verdi:

“Biz para için böyle bir tiyatro oynar mıyız? Kafamızdan geçen şudur: Bu zihniyet temizlenmediği sürece gelecek sezon profesyonel basketbol liglerinde yer almayı düşünmüyoruz.. Ancak kesin kararımızı vermedik.. Bu kararı vermek yönetim kurulunun yetkisi dahilinde.. Ancak bu kararı tek başımıza almayız; camianın konsensusla bu kararı desteklemesi lazım..” "

Futbolda basketteki gibi Adriyatik Ligi gibi bir lig yok ama istersek biz önayak olabilirz bu işe. Avrupa'dan katılacak takımlarda olur bence.

Böyle bir lige sence hangi takımlar katılmak ister. Ayrıca UEFA ve FIFA'nın yaklaşımı nasıl olur? Böyle bir ligde mücadele ederken UEFA'nın düzenlediği turnuvalara katılabilir miyiz mesela?

ULEB'den "Galaasaray maca cikmazsa Euroleague'e gidemez aciklamasi" isteyen TBF red cevabi aldi. (via: @bellcisnero)

Tapatalk ile gönderildi.

Yabancı bir takımı satın almak suretiyle yapılabilir belki diye düşünüyorum. Ama ismini, renklerini değiştirme olayı nasıl olur o konuda soru işaretleri var. Futbol takımının başka bir lige dahil olması UEFA nezdinde nasıl karşılanır, kabul görür mü; bu soruların da net bir cevabı yok elimizde. İlk aşamada bakıldığında zor görünüyor. Fakat alternatif bir yöntem bulunup bu düşünceyi hayata geçirmeyi deneyebiliriz.

UEFA nezdinde baya bir engelle karşılaşırız. Çünkü bu başka takımlara da emsal teşkil edebilir. (En başta Celtic,Rangers)

Basketbolda isterim ama futbolda istemem böyle bir şeyi. Zira futbolda olursa böyle bir şey geri dönüşü çok zor olabilir.

Böyle bir lige sence hangi takımlar katılmak ister. Ayrıca UEFA ve FIFA'nın yaklaşımı nasıl olur? Böyle bir ligde mücadele ederken UEFA'nın düzenlediği turnuvalara katılabilir miyiz mesela?

Ülkelerinde bizim gibi haksızlığa uğrayan takımlar ya da ülkelindeki ligleri yetersiz bulan takımlar katılabilirler. Ama bu proje uzun planda ancak hayata geçebilir. Çünkü bu ligin geliri ne düzeyde olacak, sponsorları kimler olacak? Bunların belirlenmesi falan epey zaman alır. Lige katılan takımların düzeylerine bakılarak UEFA karar verir. Üst düzey takımlar yer almazsa o ligden katılmana izin vereceklerini sanmıyorum. Şuan bu yazdıklarım ancak ütopya olur. Baskette böyle lig var ama futbolda bunun gerçekleşmesi oldukça zor gibi.

Futbolda kısa vadede imkansız gibi bu durum , ama basketbolda bilemiyorum ,

bir diğer noktada başkan bu lafları gerçekten söyledimi yoksa hayal mahsulümü ?

Geri
Üst Alt