Aysal: "Etik spor için boykot ettik"

Renkdaşım anlıyorum demek istediğini ama nasıl olacak bu bana söyler misin? Senin en büyük taraftar oluşumun en hafif tabirle "Hükümet Yanlısı, Padişah Yalakası" olarak görülüyorsa nasıl olacak bu iş? Zaten senin bu taraftar oluşumun aylardır Ünal Aysal yönetimine muhalefet ediyor yani bir nevi hükümetin tetikçiliğini yapıyor. Çünkü en başta sözde dünya liderleri, Ünal Aysal ve Yönetimini Galatasaray'ın başında istemiyor ve düşürmeye çalışıyorlar. Bunu yaparken Galatasaray içindeki piyonları da kim olabilir sen söyle??

Boşuna aylardır söylemiyorum bu forumda "Bir Galatasaraylı olarak UltrAKaslan'dan utanıyorum" diye... Hiçbirşey boşuna değildir. Herşeyin bir nedeni vardır!

Tabikide zor ama her yolu denemekte fayda goruyorum.Ozellikle medya ve siyasette.

gsc yönetimi bir toplantı yapıp boykot edilecek ürün ve markaların bir listesini portala koymalıdır,eğer siteyi hukuki bir sıkıntıya sokacaksa biz başlık altında oluşturalım

bence ürün ve markadan çok , taraflı ve şike savunucusu Türk sporunun boykotu söz konusu , yani sadece basketbolla kalmayacak gibi bu olay , başkan savaş baltalarını çekti kelle istiyor ;)

Tabikide zor ama her yolu denemekte fayda goruyorum.Ozellikle medya ve siyasette.

Her yolu denemeye gerek yok renkdaş zaten bir faydası da olmaz. UEFA'da bunların düşürülmesini talep etmezse eğer bu kirli düzeni yıkabilmek için gidilecek tek bir yol yapılacak tek bir hamle var; Özellikle futbol branşında ligden çekilip avrupada uygun olabilecek başka bir lige başvuru yapmak veyahut bu da mı olmuyor şubeyi kapatmak!

Bunu yapıp, bu ülkenin sporunda, medyasında ve siyasetinde bu şikecilere yandaşlık eden kim varsa şikecilerle beraber başbaşa bırakıyorum ne haliniz varsa görün diyeceksin ve çekip gideceksin. Ne şikecilerin düzeni kalacak ne de rüşvetçilerin... Bu dediğim şeyi bu ülkede yapabilecek tek bir kurum var; Galatasaray...

Biz bu şikecilere benzemeyiz! Yaparız dedik mi yaparız... Yaparız ama önce böyle bir karar alınması gerekiyor. Bu forumdaki kimse farkında değil hala işi şakaya vuruyor ama asıl dümenler seneye futbolda dönecek! 4. yıldızı bize taktırmamak için ellerinden geleni yapacaklar. Bu sezona kesinlikle YD federasyonu ile girilmemeli. Ne yapıp edilip bu şikecilerin yancısı YD ve federasyonu düşürülmeli. Eğer düşürülemiyorsa ligden çekildiğimiz açıklanmalı.

Yoksa binbir türlü oyunla 4. yıldız kaybedildikten sonra yani testi kırıldıktan sonra çekilmenin bir faydası olmaz. Eğer bir hamle yapılacaksa şimdi yapılmalı ki ben önümüzdeki günlerde futbol branşı ile alakalı da yeni kararlar bekliyorum yönetimden...

mehmet senol @mehmetsenol · 1 min

31. Ama fırtınalar gelir geçer; ilkesizler değil, güce tapanlar değil, Galatasaray kalır.

Vertaling weergeven

mehmet senol @mehmetsenol · 2 min

30. Galatasaray, konjonktürel olarak çok zorlu günler yaşıyor. Özgür bakış açısının ve bu ülkenin aydınlık yüzü olmasının cezasını çekiyor.

Vertaling weergeven

mehmet senol @mehmetsenol · 3 min

29. Ve bu gelenek, özgür düşünce, biat etmeyen tavır kulübün genetik kodunda var.

Vertaling weergeven

mehmet senol @mehmetsenol · 4 min

28. şimdi uzun uzun anlatmayayım ama gerektiğinde iktiadara "nalet olsun, ben gidiyorum1 diyecek kadar cesur ve prensip sahibi.

Vertaling weergeven

mehmet senol @mehmetsenol · 5 min

27. Tevfik Fikret, bir asi. Düzenle uyuşamayan bir idealist, bir romantik. Aydınlanma felsefesinden almış gücünü.

Vertaling weergeven

mehmet senol @mehmetsenol · 6 min

26. Atatürk olmasa, Tevfik Fikret bugünkü anlayışla bir "1hain" olarak anılırdı. Onun Fikret sevgisi T.Fikret'i taşıdı Türkiye'ye bugün.

Vertaling weergeven

mehmet senol @mehmetsenol · 7 min

25. Bu davranış, Galatasaray'ın köklerinde ve genlerinde var. Biraz geç ve sabırlı hep ama var. Tevfik Fikret bu konuda müthiş bir örnek.

Vertaling weergeven

mehmet senol @mehmetsenol · 8 min

24. Galatasaray devlete, "Bak baskette bu noktaya geldi, ama esas futbolda da bu noktaya gelecek, eğer tarafsızlığı seçmezsen" diyor

Vertaling weergeven

mehmet senol @mehmetsenol · 10 min

23. Yani Mesaj, bence esasen devletin ta kendisine: Takım tutma, eşit ve kapsayıcı ol artık. Renk uğruna ülke futbolunu da batırıyorsun..

Vertaling weergeven

mehmet senol @mehmetsenol · 11 min

22. Dolayısıyla Galatasaray, artık tekrar kendi duvarlarının dışına çıkabilir, çıkacak gibi de görünüyor.

Vertaling weergeven

mehmet senol @mehmetsenol · 13 min

21. Ama burası bizim ülkemiz. Türkiye'nin futboldaki ve birçok spor dalındaki öncüsüyüz. Burayı, konjonktürel barbarlığa bırakmayız.

Vertaling weergeven

mehmet senol @mehmetsenol · 14 min

20. Dolayısıyla Batı, Galatasaray'ı istiyor ve tercih ediyor.

Vertaling weergeven

mehmet senol @mehmetsenol · 15 min

19. Dahası büyük ve coşkulu taraftarı ve yapısıyla o liglerin en büyük rengi..

Vertaling weergeven

mehmet senol @mehmetsenol · 16 min

18. Galatasaray gerek UEFA ve gerekse FIBA/ULEB nezdinde çok itibarlı bir marka ve onların eşit ve adil liglerinde saygıyla anılıyor.

Vertaling weergeven

mehmet senol @mehmetsenol · 16 min

17. En büyük destek-şimdilik devletten gelemeyeceğine göre- Batı'dan gelecek...

Vertaling weergeven

mehmet senol @mehmetsenol · 18 min

16. Bilemiyorum; elbette güçlü bir kurum ama bu konuda Galatasaray'a daha güçlü destekler de lazım.

Vertaling weergeven

mehmet senol @mehmetsenol · 18 min

15. Galatasaray'ın topa girmesi, başıboş bir biçimde devletin kafasına göre biçimlediği sporun gisişatını belirler mi?

Vertaling weergeven

mehmet senol @mehmetsenol · 19 min

14. Şimdi Galatasaray, bu ülkenin çok ciddi ve önemli bir kurumu olarak, topa girme kararı aldı.

Vertaling weergeven

mehmet senol @mehmetsenol · 20 min

13. Bursaspor, rahmetli İbrahim Kızıl'ın inisyatifiyle, tamamen ahlaki bir noktada yola çıkarak bağımsız duruşu ve adalet cephesini seçti.

Vertaling weergeven

mehmet senol @mehmetsenol · 21 min

12. Anadolu kulüpleri, palazlanmış yeni AKP burjuvazisinin üyeleri olarak, devletin işaretine baktı sadece..

Vertaling weergeven

mehmet senol @mehmetsenol · 23 min

11. Benim en çok güvendiğim "solcu" Beşiktaş, tamamen devletin kucağında olduğu için, kapı arkasına saklandı...

Vertaling weergeven

mehmet senol @mehmetsenol · 24 min

10. Trabzonspor, bu süreci başlattı ama doğrusu yapayanlız kaldı, bizim gibi taraftarlar dışında kimse destek olmadı.

Vertaling weergeven

mehmet senol @mehmetsenol · 25 min

9. FB, devleti yanına alıp arsızlaştıkça, ceza görmeyip aksine ödüllendirildikçe eşitlk ve adalet yanlıları bir süre sonra siner ve pes eder

Vertaling weergeven

mehmet senol @mehmetsenol · 26 min

8. Bu sürecin sonu, eski Bulgaristan'da, eski SSCB'de olduğu gibi bir takımın "devletin takımı" olarak spora tamamen hükmetmesidir.

Vertaling weergeven

mehmet senol @mehmetsenol · 27 min

7. Biz bunu 3 yıldır söylüyoruz ama nihayet Galatasaray da bunun gelecekte yol açacağı inanılmaz noktanın farkına varmış görünüyor.

Vertaling weergeven

mehmet senol @mehmetsenol · 27 min

7. Biz bunu 3 yıldır söylüyoruz ama nihayet Galatasaray da bunun gelecekte yol açacağı inanılmaz noktanın farkına varmış görünüyor.

Vertaling weergeven

mehmet senol @mehmetsenol · 28 min

6. Şike yapıyor, cezalandırılmıyor. İstediği maçına istediği hakemi atayabiliyor. Hapis cezası alıyor, hapse girmiyor vd. vd.

Vertaling weergeven

mehmet senol @mehmetsenol · 29 min

5. Oysaki ortada ciddi bir problem var. Herkes gözünü kapatsa, yok saysa da FB esir aldığı bu kurumlarla ülke sporunun tek hakimi oldu...

Vertaling weergeven

mehmet senol @mehmetsenol · 30 min

4. Sporun bu 3 ayağı da FB'nin esiri durumda ve sporun en büyük düşmanı olan ahlaksızlık ve adaletsizlik adeta doğallaştırıldı.

Vertaling weergeven

mehmet senol @mehmetsenol · 33 min

3. Açıklamada FB'nin 3 ana gözdeyi etkileyerek, sporu ve rekabeti iyice batırdığını vurgulanıyor: Devlet, Medya ve taraftarlar...

Vertaling weergeven

mehmet senol @mehmetsenol · 34 min

2. Yeni bir tanımlama getirmişler; "boykot"... Buradan bir maçlık bir durum olmayabileceğini anlıyoruz.

Vertaling weergeven

mehmet senol @mehmetsenol · 35 min

1. Galatasaray'ın açıklaması, basketboldaki kararın arka planında yatan düşünceyi ve yola çıkış mantığını ortaya daha açık ortaya koyuyor.

İBRAHİM KIZIL MI HAHAHAHAHA

Her yolu denemeye gerek yok renkdaş zaten bir faydası da olmaz. UEFA'da bunların düşürülmesini talep etmezse eğer bu kirli düzeni yıkabilmek için gidilecek tek bir yol yapılacak tek bir hamle var; Özellikle futbol branşında ligden çekilip avrupada uygun olabilecek başka bir lige başvuru yapmak veyahut bu da mı olmuyor şubeyi kapatmak!

Bunu yapıp, bu ülkenin sporunda, medyasında ve siyasetinde bu şikecilere yandaşlık eden kim varsa şikecilerle beraber başbaşa bırakıyorum ne haliniz varsa görün diyeceksin ve çekip gideceksin. Ne şikecilerin düzeni kalacak ne de rüşvetçilerin... Bu dediğim şeyi bu ülkede yapabilecek tek bir kurum var; Galatasaray...

Biz bu şikecilere benzemeyiz! Yaparız dedik mi yaparız... Yaparız ama önce böyle bir karar alınması gerekiyor. Bu forumdaki kimse farkında değil hala işi şakaya vuruyor ama asıl dümenler seneye futbolda dönecek! 4. yıldızı bize taktırmamak için ellerinden geleni yapacaklar. Bu sezona kesinlikle YD federasyonu ile girilmemeli. Ne yapıp edilip bu şikecilerin yancısı YD ve federasyonu düşürülmeli. Eğer düşürülemiyorsa ligden çekildiğimiz açıklanmalı.

Yoksa binbir türlü oyunla 4. yıldız kaybedildikten sonra yani testi kırıldıktan sonra çekilmenin bir faydası olmaz. Eğer bir hamle yapılacaksa şimdi yapılmalı ki ben önümüzdeki günlerde futbol branşı ile alakalı da yeni kararlar bekliyorum yönetimden...

Futbolda cekilmek keske kolay olsa renktas.Bu cok zor bi olay.Amator bi sube degilsin ki.Bunun sponsoru var.Calisani bol keseden var.Gelecege donuk yatirim yapmissin.Uzatilabilir daha bu yazdiklarim.Ligden cekilme degilde su olabilir.Ama burasida oyle bi ulkeki yanina kimseyi cekemezsin.Yanina ts,bursa gibi kuluplerle toplu karar alinabilir.Veyahit tff organizasyonu bitirelebilir.Bununda tek mumkun yolu yayin gelirlerini kulupler birliginin dagitmasi.

"

“17 Haziran Duruşu”muz; Fenerbahçe kulübünün, maalesef halen sürmekte olan yönetim anlayışının Türk sporunda yarattığı ağır hasar konusunda farkındalık yaratmak ve yetkili mercileri göreve davet etmek maksatlıdır. Özellikle şike sürecinden bu yana; Fenerbahçe yönetiminin gerek devlet mekanizması, gerek kitle iletişim araçları, gerekse Türk spor kamuoyu üzerinde üretmeye çalıştığı baskı ve terör ortamı , sportif rekabet alanına ciddi bir kirlilik ve yozlaşma olarak yansımaktadır. Spor arenaları Fenerbahçe yönetimi tarafından üretilen yeni ve etik dışı rekabet değerleri üzerinden gerilmekte ve spor olmaktan uzaklaşarak bir kavga atmosferine sokulmaktadır. İçinde bulundukları bataklıktan kurtulmak için, mesnetsiz suçlamalarla, Galatasaray; bir spor kulübü olarak, hiçbir zaman tarafı olmadığı siyasi tartışmaların içine çekilmeye çalışılmaktadır. Geldiğimiz aşama kabul edilemez ve neredeyse geri dönülemez bir noktadadır"

değdirmediği yer kalmamış heralde

:005:

Maalesef anlayamayacakları kadar klas cümleler kuruyoruz. :(

Futbolda cekilmek keske kolay olsa renktas.Bu cok zor bi olay.Amator bi sube degilsin ki.Bunun sponsoru var.Calisani bol keseden var.Gelecege donuk yatirim yapmissin.Uzatilabilir daha bu yazdiklarim.Ligden cekilme degilde su olabilir.Ama burasida oyle bi ulkeki yanina kimseyi cekemezsin.Yanina ts,bursa gibi kuluplerle toplu karar alinabilir.Veyahit tff organizasyonu bitirelebilir.Bununda tek mumkun yolu yayin gelirlerini kulupler birliginin dagitmasi.

Vallahi renkdaş zor mor bilmem yapacaksın çünkü yapmalısın çünkü bu ülkenin spor camiası artık bunu hakediyor. İşin sponsoruydu tazminatıydı bilmem nesiydi halledeceksin başka çaresi yok. Böylesine büyük bir kulübü kabul edecek bir lig bulunur elbet. Ama senin dediğin sebeplerden dolayı biz bu lige bağlıyız mecburuz imajı verirsek zaten bu işin altından kalkamayız. Görmüyor musun haysiyet yoksunu federasyonlar, siyaset eli ile bizi bu ligin bu düzenin figüranı görmeye veya o hale getirmeye çalışıyorlar. Siyaset lobisi, medya lobisi ve işbirlikçi federasyonları ile beraber biz izin verirsek yaparlar da... Bir Galatasaraylı olarak bunu içine sindirebiliyor musun? Ben sindiremiyorum.

Velhasıl kelam "ASALET MECBUR KILAR" dedik mi? Dedik! Bu yola girdik mi? Girdik! O zaman yapacaksın başka yolu yok.

Helal basgan yanindayiz yolundan sapma sakin allah yolunu acik basarilarini daim etsin

Bu olay umarım futbolda da devam eder.

Açıklama gelsin, bütün Galatasaray'lılar olarak lig tv'leri iptal edelim.

Geri
Üst Alt