Okan Sezer
Parçalı Üye
- 14 Haziran 2012
- 2.759
- 2.515
- 1.773
Ben de aynı şekilde düşünüyorum. Hani "en çok Galatasaray şampiyonluğu gören fb başkanı" diyorlar ya, zaten Galatasaray'ın vizyonu nedeniyle ve o konjonktürdeki yapılanmasından dolayı kim olsa görürdü bu şampiyonlukları, hatta senin de ifade ettiğin gibi daha da çok görürdü. Aziz Yıldırım Türkiye'de liderlik yapısının en önemli göstergelerinden biridir. Despot, kibirli,rakibinin ayağını kaydırmak için herşeyi mübah olarak gören,kinci,tehditkar,kavgacı,gürültücü,sahtekarlığı bir araç olarak gören liderlerden. Türkiye'de de çeşitli arenalarda böyle kişiler genelde başarılı oluyor. Çünkü biz 3. dünya ülkesiyiz,hukuk tanımayız ve kendi yağımızla kavrulmayı seviyoruz...Türkiye'de kavga etmeyi bilmezsen,medeni olmaya çalışırsan kaybetme olasılığın çok kuvvetli....
fb, Play Off'a karşı bize kaybettiğini saymıyorum, 2 şampiyonluğu son hafta kaçırdı,şikeli düzenbazlıklarla birsürü şampiyonluklar aldı ve devamlı ilk 2'de...Aziz Yıldırım her ne kadar kendisiyle dalga geçilse de Türk futbolunun gestapo çavuşu,çoğu kişi sözünde çıkmıyor. TFF başkan ve yönetimlerini siyaseti de çok iyi kullanarak kendine bağladı.Haluk Ulusoy Aziz Yıldırım'ın isteğiyle hükümet tarafından istifa ettirtildikten sonra gelen tüm TFF yönetimleri Fenerbahçe'nin arka bahçesi gibi çalıştı. Herhalde yeni nesil bilmiyor Fenerbahçe'nin 96-2000 arası rezilliğini ? Bu dönemde bize tek rakip Bjk idi. 2000-2001 sezonunda şikeli şampiyonlukla başlayan ve hemen hemen 12 yıl devam eden Fenerbahçe despotluğunun en önemli figürüdür Aziz Yıldırım. Türkiye'de hangi tip adamların sözünün geçtiğinin yegane tanımlamasıdır.Bu dönemde biz dip yaptık,yaptırtıldık,figüran konumuna geçirilmeye çalışıldık,büyük zarara uğradık...
fb'yi imkb 30'a bile sokmuştur fb'li para babalarını kulübe destek olması için ikna ederek,birçok fb'li işadamını kulübe üye yaptırtmıştır ki şimdi meyvelerini topluyorlar. Medya patronları ve yorumcuları kendine bağlamıştır yine...Stadı Kadıköy'ün ortasında yenilemiştir kaçak imar olmasına rağmen...Şike paralarıyla Topuk Yaylası'nı kazandırmıştır fb'ye...Ülker birleşmesiyle, esamesi okunmayan fb basketbol branşına miras yedirmiştir ve bugün o basketbol takımı için Ülker telaffuzu 2. plandadır. Ataşehir'de karşılıksız devlet arazisiyle basketbol salonu kazandırmıştır yine illegal şekilde fb'ye...TBF'yi de kendine bağlamış,sponsorlarla kadın basketbol takımı 8 yıl üstüste şampiyon olmuştur.Voleybolda Acıbadem ile zira şampiyonluklar elde etmiştir. Nitekim Acıbadem şu an basketbol sponsorudur Türkiye Voleybol Ligi'nin.
Böyle alengirli yollarla Türkiye'de gemisini yüzdüren ve Galatasaray'ın birçok defa önünü kesen/hızını azaltan bu adamın Fenerbahçe'nin başında kalmasını istemek çok mantıklı mı ?
ben hiçbir zaman a.yıldırımın kalmasını istemedim istemem.sevmem ama doğruya doğru diğer spor dallarında her sene takımları dünya veya avrupa karması gibi.a.yıldırım başkanlıktan gitsin her spor dalında gs hegemonyası başlar.futbolda da fb düşüşe geçer net.zaten diğer dallarda da (kadın voleybol hariç gsnin daha fazla kupası var )