Uğur Karakullukçu yazmış.
Matias Oliviera hakkında şunu önce söyleyeyim, bence gerçekten ilgilenilen ve gelme ihtimali kuvvetli bir oyuncu.
Adamı yalnızca U-20 DK'da izlediğim için birkaç ufak izlenimimi paylaşacağım, Güney Amerika'yla yakından ilgilenenler detaylandırırlar.
Öncelikle "2. Lig oyuncusunun ne işi var" yanlış bir yaklaşım... Menajeriyle Nacional sorun yaşayınca bonservisini alıp Atenas'a vermiş.
Nacional forumlarında da yönetime baya tepki göstermişler Matias'ı kaptırdıkları için... Aslında transferi mümkün kılan da galiba bu durum.
Oyuncuyla ilgili izlenimim şu: Sertliğiyle Süper Lig'i kaldırır ama potansiyeli çok yüksek değil. Uçan kaçan bir bek olacağını sanmıyorum.
Fiziği, boyu, sertliği tamam, basit pasa da gayet yatkın ama gördüğüm kadarıyla ortaları pek iyi değil... Carole ile rekabete girer, zorlar.
Telles tipi bir transfer olarak düşünmemek gerekiyor yani. Dediğim gibi, bunlar benim birkaç maçlık gözlemim, iddialı bir analiz yapmıyorum.
Eğer maliyeti şişik değilse -şu an bilgim yok- bu tarz denemelerin mutlaka yapılması taraftarım. Yabancı serbestliğinin esprisi bu zaten.
Galatasaray'a seviye atlatacak bir oyuncu olacağını sanmıyorum ama esas bütçenin orta sahaya kalacak olması bana mantıklı geliyor. Görelim.
Son detay: Uruguay 2.Ligi'nde bir kulüpte kağıt üstünde gözükme sebebi kulüpsüz oyuncuların U-20 Dünya Kupası'na alınmaması. Kağıt üstü...
Eskiler hatırlar; Juan Figer Alex'e, Lugano'ya 2.Lig takımına imza attırıp imza parası alıyordu sonra... Menajer işi yani, U-20 DK için.