başakşehir trabzonspor maçında gösterilen kırmızı kart

Berkan Yavuz

GalataSarayı Efendileri
GalataSarayı Efendileri
Özetini şimdi izledim, maçı izleyememiştim. Forumda başka bir yerde de konuşulmuştur belki, bakmadım. Visca'ya geçmiş olsun öncelikle.

Fakat pozisyonları sonucuna göre mi yoksa kurallar, pozisyonun maç içindeki gelişimi ve futbolcunun niyetine göre mi yorumlayacağız. Tabiki ikincisine göre. Pozisyonda bence faul bile yok. Adam sol ayağıyla topa kayarak geliyor ve topa dokunuyor. Ayağı yukarıda değil, sağ ayağı da yerde. Tamamen şanssız bir şekilde Visca'nın ayağı adamın dizinin altına giriyor ve o durum oluşuyor. En ufak şekilde kötü niyet de yok. VAR hakemi Visca'nın ayağını görüp tamamen o yüzden çağırıyor. Gerçekten bu VAR hakemlerini hayatında tek sefer top tepmemiş, tek maç izlememiş adamlardan mı seçiyorlar anlamadım. Hakem de izlediğinde kararını değiştirmek zorunda değil bu arada. O niye kırmızıya çevirmiş anlamadım.

Bilmiyorum ben mi yanlış düşünüyorum?

Özetini şimdi izledim, maçı izleyememiştim. Forumda başka bir yerde de konuşulmuştur belki, bakmadım. Visca'ya geçmiş olsun öncelikle.

Fakat pozisyonları sonucuna göre mi yoksa kurallar, pozisyonun maç içindeki gelişimi ve futbolcunun niyetine göre mi yorumlayacağız. Tabiki ikincisine göre. Pozisyonda bence faul bile yok. Adam sol ayağıyla topa kayarak geliyor ve topa dokunuyor. Ayağı yukarıda değil, sağ ayağı da yerde. Tamamen şanssız bir şekilde Visca'nın ayağı adamın dizinin altına giriyor ve o durum oluşuyor. En ufak şekilde kötü niyet de yok. VAR hakemi Visca'nın ayağını görüp tamamen o yüzden çağırıyor. Gerçekten bu VAR hakemlerini hayatında tek sefer top tepmemiş, tek maç izlememiş adamlardan mı seçiyorlar anlamadım. Hakem de izlediğinde kararını değiştirmek zorunda değil bu arada. O niye kırmızıya çevirmiş anlamadım.

Bilmiyorum ben mi yanlış düşünüyorum?
Kirmizi pozisyon niye diyeceksiniz bizim ulkemizdeki futbol kurallarina gore Galatasarayin ligde yalniz kalmamasi amaclaniyor ligin ilk haftasi haric penalti yasak bize kirmizi kart verilmez bizim lehimize dolayisiyla bizim verilmeyen kirmizilar rakiplerimiz icin kullanilir

Emre aynı şekil baroşun ayağı kırmıştı Selçuk da elmanderinkini çatlatmıştı.ikisinde de faul bile çalınmadı yanılmıyorsam

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Rize maçında Emre Akbaba'nın ayağının kırıldığı pozisyonu da benzer şekilde örnek teşkil edebiliriz. (Samudio kırmızı görmüştü).

Kural ne diyor tam emin değilim ama, sanırım sonuçta kırılma olduğu için, niyete bakmıyorlar sonuca bakıyorlar sanırım bu tarz pozisyonlarda.

Asla kirmizi kart degil

Savunma oyuncusu topa müdahale ediyor,kayarak geliyor ve ayagi da yerde

Visca’nin sansizligi ise ayaginin rakibin dizinin altinda kalmasi

Her macta oluyor bu tarz pozisyonlar bu kez sakatlikla sonuclanmasi bir sansizlik ama kirmizi kart alakasiz olmus

Bi kaç dk sonra trabzonlu başaklıya yaptı kart görmedi

Penaltılar fln da yanlıştı

Doğru karar verilmedi gibi bi şey maçda

Rizede andonenin bacağına atlamıştı kaleci herifin kariyerini bitirdi

Y. k u. denen iblis o maç bizi öldürüp şamplığımızı yemişti

dogru kart

bu tür müdahelelerde (kayarak) risk alan taraf savunmacidir ve diziyle Visca'ya agir faul yapmistir, istemeden olsa da.

Daha önce de çok konuşuldu bence kırılmalarda hakem de yüksek tansiyonun etkisiyle böyle kırmızılar veriyor ki en güzel örneği Emre akbaba Rize pozisyonu

kayarak müdahele futbolun doğasında olan bir hareket değil neden? nedeni çok basit kaydığın zaman kendini kontrol edemezsin zemine göre ne zaman duracağın hızlanacağın ne kadar kuvvet uygulayacağın belli değil. Riskin tamamı kayan topçuda tehlikeli hareket yapmadan kayması lazım o nedenle net kırmızı kart.

kayarak müdahele futbolun doğasında olan bir hareket değil neden? nedeni çok basit kaydığın zaman kendini kontrol edemezsin zemine göre ne zaman duracağın hızlanacağın ne kadar kuvvet uygulayacağın belli değil. Riskin tamamı kayan topçuda tehlikeli hareket yapmadan kayması lazım o nedenle net kırmızı kart.
Topa dokunamazsan cezasına katlanırsın, orada sorun yok; oyuncu o riski alıyor; duruma göre sarı kart veya kırmızı kart görme riskini de alıyor. Ama adam bu pozisyonda topu uzaklaştırıyor mu uzaklaştırıyor. Akabinde gerçekleşen şanssızlık için adamı cezalandıramazsın. Futbol iyice baleye döndü bizim ligde. Herşeye faul, sarı kart, kırmızı kart, penaltı; her ele değme penaltı. İstiyorlarki herkes hazırolda yükselsin topa. Stoper zaten hücum oyuncusuna göre daha ağırdır mesela, sen o adamı bir de birebirde kaldığı anda ceza sahası içinde topa ellerini arkada bağlayarak koşmak zorudna bırakıyorsun. Oldu olacak çekilsin direkt adamlar.

Kayarak müdahale kontrolsüz bir hareket buna katiliyorum savunma oyuncusu bir risk aliyor

Ama bu pozisyon da topa müdahale ediyor

Topa müdahalesi olmasa zaten top visca’nin kontrolünde kalir ve farkli bir pozisyon olur ama tam aksine savunma oyuncusu topa temiz bir sekilde müdahale ettigi icin top taca cikiyor

Visca’nin ayagi rakibin dizinin altinda kaliyor tamamen sanssizlik

Geri
Üst Alt