Başarı Transfer Değildir, Fener'i Kadıköy'de Yenmek de Değildir

Berkan Yavuz

GalataSarayı Efendileri
GalataSarayı Efendileri
Galatasaray taraftarı için tek başarı şampiyonluktur, Avrupa Kupalarında ilerlemektir.

Elano
Keita

Haldun Abiiii, 007 Halduunn vs vs..
Sonuç: Sonuç açısından tırt bir sezon. Gelen transfer anlam kazandı mı? Tabiki hayır.

Mertens, Seferoviç, Torreria, Oliviera isimler önemli değil. Tabiki de başarı iyi oyuncularla yakalanır, tabiki kadro revizyonu lazımdı, tabiki bu transferler çok zor transferler, büyük emek gerektiriyor. Erden Timur’un da emeğine sağlık ama Torreira’nın piyasa değerinin 25 milyon euro olmasının, Olşviera’nın Porto oyuncusu olmasının hiç bir anlamı yok. Önce bize 25 liralık bir top oynasınlar öyle takdir edelim. Bugün oyuna girdikten sonra oyuna en çok etki eden, sorumluluk alan adamın alt yapıdan çıkan senin gencon.

Kısacası gelen topçunun piyasa değeri, senden önceki kariyeri, futbolculuğu önemli değil, sende ne yapacak önemli olan budur. Transfer tek başına mutlu edecek bir şey olmamalı, o transferin seni hedefine götürmesi seni mutlu etmeli, asıl coşku o zaman yaşanmalı.

Feneri Kadıköyde yendik yıllar sonra ama o sezonun sonunda mutlu muyduk hayır çünkü şampiyon olamadık.

Kısacası esas mutluluk yolunda aracı şeyler gerçekleşince meşale yakma moduna girmekten kurtulmalıyız artık, özellikle transferde.

Takım beraber oynamadan transferleri eleştirmeyi doğru bulmuyorum ligin içinde mağlubiyetler de olacak burdaki sıkıntı transferler değil transferlerin geçikmesi geri kalan transferlerin bir an önce bitirilmesi lazım

Benim için başarı şampiyonluk değil. İyi oyun görmek istiyorum. Rakibini sindirebiliyorsan, onlara oyununu kabul ettirebiliyorsan zaten şampiyonluk da gelir. Öbür türlü anca bütün rakiplerin kötü durumda olursa şampiyon olabiliyorsun. Bu arada 1 maçtan sonra karalar bağlamaya gerek yok. Takım birbirine alıştıkça, taktiğe uyum sağlamaya başladıkça oyunumuz da güzelleşir. En azından öyle umuyorum.

Bir galibiyetle havalara uçup bir mağlubiyetle yaslara bürüneceksek çok işimiz var. Takımın sabra ihtiyacı var.

Hadi beyler biraz daha zorlarsanız "Sezon Bitti Önümüze Bakalım" kıvamına geleceksiniz.
1660426292386.webp

bu takımı yönetecek hoca okan değil

Yenilgi umarım akılları başlara getirir, bir anda gaza gelinerek gene kadro mühendisliğinden uzak saçma sapan isimler ortaya çıkmıştı, yok Alexis Sanchez, yok bilmem ne.. 37'lik Gomis, 35'lik Mertens'in var, hala 33-34'lük başka forvetlerin haberleri servis ediliyordu. Bir an önce akılları başlara devşirmek lazım. Yedeğe sükseli yabancı alacak lüksümüz yok, o yüzden derhal kanat oyuncusu alınmalı, bu Kerem - Yunus ikilisi ile şampiyonluğun Ş'sinden bile bahsedemeyiz. Bunlar olsa olsa birbirlerinin alternatifi olabilir, ama kesinlikle bir adet net kanat oyuncumuz olmalı, mümkünse de ters ayaklı kanat olmamalı.

SM-G970F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Hiç bir değeri olmayan bir yazı çünkü daha 2.maç ve saydığın adamların ilk maçı. Geçiniz.

Yavaş be kardeşim. Antuyu gectik. Bu ne hemen sezonu bitirdiniz

Kapalı defansa karşı oyunu kanatlara, çizgiye, sıfıra yaymak gerekir, ısrarla göbekten delmeye çalışmak veya kanatların içe kat etmesi değil
Bunu bilen bir hoca diliyorum
5 yıldır her kadroya oyuncuya çöp dedik

Hiç bir değeri olmayan bir yazı çünkü daha 2.maç ve saydığın adamların ilk maçı. Geçiniz.

Heriflere sallamadım.

Salladığım şey taraftarın bakış açısı. Bunu daha önce de yaşadık. Brezilya milli takım oyuncusu geldi, Rijkaard da vardı hepimiz UEFA Kupasını alacağız sanıyorduk. Bu sene UEFA’da olsak eminim bir çok genco da öyle sanacaktı. Forumda bile Hakan Keleş’in kazanmak için gidiyoruz başlığına bak: Herkes 3 atacağız, 5 atacağız modundaydı.

Alınan adamların isminin iyi olması gaza getirmesin, sahada futbol varsa gaza gelmek lazım. İyi futbol iyi futbolcuyla oynanır elbet bu doğru ama yeter şart değildir hatta her zaman doğru da değildir. Fleurquinle, Niculescuyla ne takımlara kafa tuttuk. Ne yıldızlarla da ne dandik takımlara kaybedip, ligde ilk 3 ün dışında kaldık.

Benim bu sene alakalı ile değil ezelden beri düşüncem budur: İsmi ne olursa olsun bize gelen topçu önce topunu oynasın, sevgiyi kendisi kazansın, peşinen gösterilen sevgi topçuyu “Ben ne yapsam bunlar bana tapıyor” kafasına sokabilir. (Yeni transferler bu kafadadır demiyorum yanlış anlaşılmasın)

Sadece SALT transfere çılgınlar gibi sevinmek veya feneri yenince inanılmaz sevinmek her zaman garip gelmiştir. Fenervari hareket gelmiştir.

Heriflere sallamadım.

Salladığım şey taraftarın bakış açısı. Bunu daha önce de yaşadık. Brezilya milli takım oyuncusu geldi, Rijkaard da vardı hepimiz UEFA Kupasını alacağız sanıyorduk. Bu sene UEFA’da olsak eminim bir çok genco da öyle sanacaktı. Forumda bile Hakan Keleş’in kazanmak için gidiyoruz başlığına bak: Herkes 3 atacağız, 5 atacağız modundaydı.

Alınan adamların isminin iyi olması gaza getirmesin, sahada futbol varsa gaza gelmek lazım. İyi futbol iyi futbolcuyla oynanır elbet bu doğru ama yeter şart değildir hatta her zaman doğru da değildir. Fleurquinle, Niculescuyla ne takımlara kafa tuttuk. Ne yıldızlarla da ne dandik takımlara kaybedip, ligde ilk 3 ün dışında kaldık.

Benim bu sene alakalı ile değil ezelden beri düşüncem budur: İsmi ne olursa olsun bize gelen topçu önce topunu oynasın, sevgiyi kendisi kazansın, peşinen gösterilen sevgi topçuyu “Ben ne yapsam bunlar bana tapıyor” kafasına sokabilir. (Yeni transferler bu kafadadır demiyorum yanlış anlaşılmasın)

Sadece SALT transfere çılgınlar gibi sevinmek veya feneri yenince inanılmaz sevinmek her zaman garip gelmiştir. Fenervari hareket gelmiştir.
Sevgili Berkan ,

Söylediklerine katılıyorum ancak bu tarz konular neden yenilgi sonrası açılıyor , çünkü psikoloji böyle birşey.
Yoksa hiç bir klübün taraftarı oynamayan yıldız oyuncu istemez futbol görmek ister. Ancak isim yapmış kendini ıspatlamış insanların gelmesinde sevinme , gaza gelme gibi şeyler kadar doğal ve normal birşey yok.

Bizler tarafatarız biz yıldız oyuncu kaliteli futbol izlemek isteriz. Yoksa seyir zevki için olsa Türk takımlarını tutmak akıl tutulması olurdu. İngiltere , Almanya gibi ülkelerin futbol takımlarını tutardık veyahut izlerdik.

Bunları düşünecek kişiler yine bizler değiliz bunların yönetim ve teknik ekibin işi . O yüzden güzel kalbini böyle şeyler için yormaya gerek yok, anın keyfini çıkartmak gerek.Kendine iyi bak :)

Benim icin basari goze hos gelen, iyi futbol oynayarak sampiyon olmaktir. Rakiplerin kotu olmasi sayesinde kazanilan sampiyonluk bana buyuk bir keyif vermiyor acikcasi.

Güzel bir takım kuruluyor. Transferleri Oliveira dışında gayet beğendim. Hele Midtjö ve Torreira bence çok iyi transferler.

Mertens tam formunu bulup oynamaya başladığında galibiyetler serisi gelir. Kimse merak etmesin. Takımımız bu ligin çok üzerinde. Üç iyi yedek transferiyle süper kadromuz olur.

Benim icin basari avrupa’da yol almaktir. Febe galibiyeti falan anlik zevkler. Super lig bizim icin basamak. Avrupa bizim evimiz.

Geri
Üst Alt