Başıma Gelen İlginç Olay

Emre Karaca

10 Numara!
Arkadaslar benjamin geçecekler yazmazsa sevinirim. Öncelikle kesinlikle rüya görmedigimi ve uyuyor olmadıgımı belirteyim. Uyumadan önce koltukta yatıyordum orada uyuyacaktım yani. İyice mayışmışken elimi bir şeyin tuttugunu ve kulaklarıma inanılmaz bir basınç hissettim. Kalkmak istedim kalkamadım uyanık olduguma emindim elimi sıktıkca sıkıyordu. En sonunda kalkabildim ve şoka ugramıstım. Böyle korkutugmu hatırlamıyorum. Yatmadan önce her zaman dua ederim,inanclı bir insanım. Bu ne olabilir, nedir? Var mı bir fikri olan, yanlıs bir şey mi yapmısımdır?

valla çok batıl inançlı bir insan değilim,tabii Allah inancım ve korkum hep vardır o ayrı konu..arkadaşım sanırım halk arasında al basması diye tabir edilen şey gelmiş başına,çogu insanın hayatta yaşadıgı bişey sanırım.çok yazmayayım da google da bi araştır istersen..

uyku felci geçirmişsin, geçmiş olsun, olur böyle şeyler, karabasan, saban vs... inanma öyle şeylere ;)

cereyanda kalmışsın büyük bir ihtimal

al basması hamile kadınlara olmuyormuydu ya

Muhakkak kafana taktıgın şeyler var, stresli zamanlar gecirmissindir. Sinirsel bir olay oldugunu düsünüyorum,

halk arasında karabasan olarak bilinir

Sıkıntılı halde yattıysan olabilir , rabbimizin bir uyarısı olabilir :D

veya bunlar sebep olabilir:

• Sırtüstü yatmak
  • Düzensiz uyuma saatleri; şekerlemeler, çok veya az uyumak
  • Fazla stres
  • Ani çevre/yaşam tarzı değişiklikleri
  • Olaydan hemen önce görülen berrak rüya. Ayrıca berrak rüya durumuna girebilmek için kullanılan bilinçli indüksiyon yaygın bir yöntemdir.WILD olarak da bilinir.
  • Yapay uyku yardımcıları ve antihistaminler.
  • Uyku öncesi açlık.

Sıkıntılı halde yattıysan olabilir , rabbimizin bir uyarısı olabilir :D

veya bunlar sebep olabilir:

• Sırtüstü yatmak
  • Düzensiz uyuma saatleri; şekerlemeler, çok veya az uyumak
  • Fazla stres
  • Ani çevre/yaşam tarzı değişiklikleri
  • Olaydan hemen önce görülen berrak rüya. Ayrıca berrak rüya durumuna girebilmek için kullanılan bilinçli indüksiyon yaygın bir yöntemdir.WILD olarak da bilinir.
  • Yapay uyku yardımcıları ve antihistaminler.
  • Uyku öncesi açlık.

Yok abdestliydim :D Boldladıklarımın hepsi mevcut

Ak sakallı dede gelmiş :D

Uyku felci karabasan aynı şey

Geçmiş olsun

Elini sıktığı iyi olmuş sıkmasa camı çerçeveyi indirmiştin

Halk arasında Karabasan, albasması, alkarısı tıpta uyku felci tabiki. Fazla kafana takma 10 kişiden 8 inde olur bunlar. Bende farklı versiyonlarını yaşadım.:)

GT-I9300 cihazımdan gönderildi

Geri
Üst Alt