Başkan Adaylarından Metin Öztürk: "5.1 milyarlık borcu silebilecek varsa biz hemen geri çekiliriz"

Alper Altun

Haber ve Medya Sorumlusu 📺
Yönetici
Administrator
1649239477985.png

Galatasaray'da başkan adaylarından Metin Öztürk, ekibiyle birlikte NEF Stadı'na giderek divan başkanlığına resmi başvurusunu yaptı.

Başvurunun ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Öztürk, "Taraftarlarımız bayrakları hazırlasın. Onlar sahada coşturacak biz de finans işlerine bakacağız. Biz görevimizi yapmak için buradayız. 45 günlük bir hazırlıkla 5.1 milyarlık borcu silebilecek varsa biz hemen geri çekiliriz. Bu iş hazırlıksız olmaz." dedi.

Metin Öztürk'ün açıklamaları şu şekilde:

"Taraftarlarımız bayrakları hazırlasın. Onlar sahada coşturacak biz de finans işlerine bakacağız. Biz görevimizi yapmak için buradayız. Gayet kalabalık bir ekiple hazırız. Cuma günü 14:00'te listelerimizi vereceğiz. Şu an imzalarımızı teslim ettik resmi adaylık sürecimiz başladı. 45 günlük bir hazırlıkla 5.1 milyarlık borcu silebilecek varsa biz hemen geri çekiliriz.

Galatasaray'da her zaman adaylar çıkar. Galatasaray yalnız kalmaz. Galatasaray markasının bizlere ihtiyacı yok. Üstümüze düşen görevi yapmak için buradayız. Listelerde herhangi bir problem olduğunu düşünmüyorum. Bildiğim kadarıyla şimdiye dek ben ve Sayın Hamamcıoğlu adaylığını açıkladı. Zaten 7-8 ay önce bir Seçim sürecinden çıktığımız için liste yapmakta bir sorun yok. Yönetim ve kurulları bitirdik, A.Ş.'leri tamamlamaya çalışıyoruz. A.Ş.'ler bittiğinde onları da açıklayacağız.

2022 bütçesinin olmadığı bir ortama geliyoruz. 45 günlük bir hazırlıkla 5.1 milyarlık borcu silebilecek varsa biz hemen geri çekiliriz. Bu iş hazırlıksız olmaz. Tarih falan bahane, yönetim doğru bir karar almıştır."

VIDEO:

5.1 ne alaka?

Daha gecen hafta kulubun net borcunun 2 milyar 561 milyon lira oldugu aciklandi.

Başka aday çıkmıyacak, hamamcı ile bu adama kaldı koca Galatasaray.

Dernek borcu dahil mi o rakama, sadece sportif AŞ borcu diye biliyorum.
Bilmiyorum aciklama zaten su yondeydi:

"Yönetim olarak hazırlanan denk bütçeye bağlı kalmaya çalıştıklarını aktaran Kanık, kulüp ve bağlı ortaklarının 31 Aralık 2021 itibarıyla bağımsız denetimden geçmiş net borcunun 2 milyar 561 milyon lira olduğunu bildirdi."

Bilmiyorum aciklama zaten su yondeydi:

"Yönetim olarak hazırlanan denk bütçeye bağlı kalmaya çalıştıklarını aktaran Kanık, kulüp ve bağlı ortaklarının 31 Aralık 2021 itibarıyla bağımsız denetimden geçmiş net borcunun 2 milyar 561 milyon lira olduğunu bildirdi."
Alacak verecek olayını da dahil etmiş olabilir. Gerçi alacak verecek toplamı bahsettiği miktarı gösteriyormu bilemiyorjm

Dernekle beraber dediği rakama geliyordu galiba @Alper Altun

sezon başında mı ne bunun muhabbeti olmuştu froumda , hangi konu hatılramıyorum - total borç 4.2 mi diye bulmuştuk. 5.1 'i tam bilemedim ama hep bir ekstra faiz binme durumlarından da bahsettiler.

valla Eşref Bey kazanırsa net 15 kilo verir 2022 sonuna kadar. Metin Öztürk nedense bana filmlerdeki "villian" - yani kötü adam hissiyatı veriyor.

5.1 ne alaka?

Daha gecen hafta kulubun net borcunun 2 milyar 561 milyon lira oldugu aciklandi.
Hep söylüyorum 2.5 milyar borcumuz olsa bu kadar nakit sıkışıklığı olmazki bizim mali tablolarda nerden geldiği belli olmayan alacak kalemleri var bunlarda devasa rakamlar hiç inandırıcı değiller 5.1 doğru bir rakam yaşadığımız sıkıntıyı mantıklı kılan bir rakam inandım şimdi

Hep söylüyorum 2.5 milyar borcumuz olsa bu kadar nakit sıkışıklığı olmazki bizim mali tablolarda nerden geldiği belli olmayan alacak kalemleri var bunlarda devasa rakamlar hiç inandırıcı değiller 5.1 doğru bir rakam yaşadığımız sıkıntıyı mantıklı kılan bir rakam inandım şimdi

Kulupler denetim altinda oyle kafalarina gore rakam aciklayamazlar.

net borcunun 2 milyar 561 milyon lira oldugu zaten net olan birsey, ama diger arkadaslarin dedigi gibi belki Dernek borcu buna dahil olmayabilir. Sadece Sportif AS'nin borcu aciklanmis gibi o zaman. Ya da toplam borcu kastediyor Metin Ozturk.

net borcunun 2 milyar 561 milyon lira oldugu zaten net olan birsey, ama diger arkadaslarin dedigi gibi belki Dernek borcu buna dahil olmayabilir. Sadece Sportif AS'nin borcu aciklanmis gibi o zaman. Ya da toplam borcu kastediyor Metin Ozturk.

kulüp ve bağlı ortaklarının diyor acıklamada dernek de dahil olmuyor mu o zaman

Toplam borç olduğuna eminimde 5.1 mi onu bilemedim.

lol2.png

AA 'nin sitesinde bu haber 10.08.2021 tarihiyle . (haber kelimesi linktir)

Tüm metin şu şekilde :

Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamalara göre 31 Mayıs 2021 itibarıyla 4 kulübün toplam borcu 17,38 milyar liraya ulaştı.

Fenerbahçe 5,96 milyar liralık borçla zirvede​

KAP’ta yer alan bildirimlere göre 5 milyar 960 milyon lirayla en borçlu kulüp Fenerbahçe.

Sarı-Lacivertli kulübün şirket borcu 3 milyar 740 milyon, dernek borcu ise 2 milyar 220 milyon lira.

Beşiktaş'ın borcu 5,47 milyar lira​

Fenerbahçe’yi, 5 milyar 474 milyon liralık borçla Beşiktaş takip ediyor.

Siyah-beyazlıların 3 milyar 868 milyon liralık şirket, 1 milyar 606 milyon liralık da dernek borcu bulunuyor.

Galatasaray'ın 4,51 milyar lira borcu var​

Galatasaray’ın toplam borç miktarı 4,51 milyar lira.

Sarı-Kırmızılı ekibin şirket hanesinde 3 milyar 27 milyon lira, dernek hanesinde ise 1 milyar 484 milyon lira borç mevcut.

Trabzonspor'un toplam yükümlülüğü 1,44 milyar lira​

İstanbul’un üç kulübüne oranla Trabzonspor’un daha az borcu bulunuyor.

Şirket ve bağlı tüm ortakların hesabını tek kalemde paylaşan bordo-mavili kulübün toplam yükümlülüğü 1 milyar 441 milyon lira.

Son düzenleme:
Ekli dosyayı görüntüle 155351

AA 'nin sitesinde bu haber 10.08.2022 tarihiyle . (haber kelimesi linktir)

Tüm metin şu şekilde :

Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamalara göre 31 Mayıs 2021 itibarıyla 4 kulübün toplam borcu 17,38 milyar liraya ulaştı.

KAP’ta yer alan bildirimlere göre 5 milyar 960 milyon lirayla en borçlu kulüp Fenerbahçe.

Sarı-Lacivertli kulübün şirket borcu 3 milyar 740 milyon, dernek borcu ise 2 milyar 220 milyon lira.

Siyah-beyazlıların 3 milyar 868 milyon liralık şirket, 1 milyar 606 milyon liralık da dernek borcu bulunuyor.

Sarı-Kırmızılı ekibin şirket hanesinde 3 milyar 27 milyon lira, dernek hanesinde ise 1 milyar 484 milyon lira borç mevcut.

Şirket ve bağlı tüm ortakların hesabını tek kalemde paylaşan bordo-mavili kulübün toplam yükümlülüğü 1 milyar 441 milyon lira.

Eğer AA rakamı kabaca doğru ise 4.5 + 600 m TL denilen bnakalar birliği ödemeler falan Ağustosa kadar - böyle bir matematikler 5.1 demiş olabilir.

Ekli dosyayı görüntüle 155351

AA 'nin sitesinde bu haber 10.08.2022 tarihiyle . (haber kelimesi linktir)

Tüm metin şu şekilde :

Bunlar eski yav. Ama bundan yola cikarsak Metin Ozturk toplam borcu kastettigini dusunuyorum cunku en mantikli aciklama o olabilir.

Geri
Üst Alt