Başkan Ünal Aysal Basın Toplantısı

Ben izliyorum telefondan ama anlaşılmadı bir şey, millet ayağa kalktı, başkan reklama girin dedi, reklama girdi GSTV.

Gitti birisi..

Ünal Aysal: Bugün en ciddi sorunumuz, futbolun ülkemizde VASIFSIZ kişilerin elinde olması

Şu sağlık problemini bile Galatasaray da Şok diye veren medya malları var ülkede ne yazık ki

Esas kısmı atlamayın ,
Adnan Polat yönetiminin bıraktığı mirası atlamayın ,
hani Yalman diyorya miras kötü diye , 2011 Mayıs'ı için ne diyor acaba ?

Başkan ağlamaklı konuşmuş.

Bir de çok önemli bir şey dedi "gitme sebebim takımda bazı eksiklikler gördük bunlar çözümler ürettik fakat onay alamadık"

Bu durumda calısmak mümkün değil kaçmıyorum dedi.

cozmeyı onerdıgı sey rıva arazısını degerlendırmektı bu yetkı zaten dıvan kurulunca ona gecen sene verılmıstı..istedıgı gıbı satabılır yada baska bı proje yapabılırdı.bunu bahane etmeye gerek yok ınandırıcı olmuyor cunku.hala buna ınanan varmıdır bılmem de asıl ıstedıgı ve verılmeyen sey sırketın yonetım kurulunu da belırleyen hısselerı olan a hısselerının satısı ıcın onay ıstedı unal bey dıvan kurulu ne oluyor dıyınce hemen planını devreye koydu..ılk geldıgınde bıraktıgımde 100m dolardan asagıda bırakıcam zamanlada sıfırlanacak borclar dedı 818 mılyon tl borcla bırakıyor..arkasından yas tutacak aglayacak degılız..Allah onunu acık etsın ne dıyelım

cozmeyı onerdıgı sey rıva arazısını degerlendırmektı bu yetkı zaten dıvan kurulunca ona gecen sene verılmıstı..istedıgı gıbı satabılır yada baska bı proje yapabılırdı.bunu bahane etmeye gerek yok ınandırıcı olmuyor cunku.hala buna ınanan varmıdır bılmem de asıl ıstedıgı ve verılmeyen sey sırketın yonetım kurulunu da belırleyen hısselerı olan a hısselerının satısı ıcın onay ıstedı unal bey dıvan kurulu ne oluyor dıyınce hemen planını devreye koydu..ılk geldıgınde bıraktıgımde 100m dolardan asagıda bırakıcam zamanlada sıfırlanacak borclar dedı 818 mılyon tl borcla bırakıyor..arkasından yas tutacak aglayacak degılız..Allah onunu acık etsın ne dıyelım

bence senin yüzünden bıraktı bektaş... bu zihniyet yüzünden :)
adam rakamlarıyla ne kadar açıklarsa açıklasın sizin için asıl geçerli kaynak belli...

Polat veya rahmetli Canaydin arasinda daglar kadar fark var, Aysal onlardan kaç kat daha iyi bir başkandi, bizi çok iyi yerlere getirebildi, neredeyse o 96-01 günlere geri dönecek Galatasaray hale gelmistik, ancak Terim'i kovduktan sonraki tüm planlama herşeyi mahvetti.

Herkesin kafası basacak;

Bu Galatasaray tarihinde, çoğumuzun yaşını 15-40 olarak algılıyorum ve Faruk Süren-Ünal Aysal, bu iki adamdan gerisi yalandır bizler için.

gidiş sebebi siyasidir, bunda kendi hataları da olmuştur ama en önemlisi içerdeki akpliler.

Baskan kötü bir miras devraldi. kulübün gelirleri epey düsük seviyelerdeydi. Gelirler yükselince Aysal giderleride yükseltti. Ama yaptigi fazladan giderler takimi güçlendirmek yerine zayiflatti. Sonuç olarak giderler bu kadar yükselince borçtan kurtulamadik. Ve bundan sonra gelirlerin düsecegi ortada, ama Aysalin yarattigi gider tablosu ayni duruyor. Hangi gelirlerle bu oyuncular ödenecek merak ediyorum. Bu takimdan basari beklemek hayal. Hal böyleyken yüksel gelir beklemekte hayal. fb cezali olmasa SL'den bu sezon para gelmeyecekti.

Giderlerin yükselmesi kabul edilebilir, ama takim güçlenirse. Aysal'in biraktigi miras ne kadar kötüdür, bu sonra ortaya çikar nasilsa. Istedigi kadar durum kötü degil desin. Hajrovic yabanci sayilsa bile almaya deger diyip bize 8 milyon kazik attiran adama nasil güvenelim? Söylediklerinin yüzde 80'i bos laflar oldu.

Başkanın basın toplantısını izledim. Bu aralar basın yoluylada saldırıya uğradığımız borç konusuna da değindi başkan. Dünyada borcu olmayan bir klüp zaten nadir bulunur. Bugün Barcelona gibi bir devin bile 500.000 Milyon € dan fazla borcu var. Hatta 2015 den itibaren transfer yasağı getirildi. Tabi onlar global bir çerçeveye hitap ettikleri için para akışları çok olacaktır. Borç olabilir, gayette doğal yalnız önemli olan gelir gider dengesidir. Giderin kadar gelirin olursa borcu minimuma indirebilirsek borcumuzuda yıllara yayarak azaltmış oluruz. Bu böyle 6 aylık ya da 1 senelik yönetimlerlede olmaz zaten. Yeni gelen yönetim herşeyi sil baştan yapıp kendisine yeni bir ekonomik yol çiziyor.

Aysal yönetiminde borç fazilerini minimuma indirdik, gelir-gider dengesini belirli bir şablona oturttuk. Umarım yeni yönetim borcu azaltmak için bu politikayı takip eder. Alp YALMAN yönetiminin ucuz transfer yapmak gibi klasik borç azaltma yöntemine gideceğini düşünüyorum. Bununda ne takıma bir faydası olacağına ne de borcu azaltacağına dair bir katkısı olmaz. Aysal yönetiminin düşünce ve yol haritasını benimseyen bir yönetimin gelmesi çok önemli bence.

Geri
Üst Alt