GSCimbom
Batacaksak Ünal Aysal İle Batalım!
B

Batacaksak Ünal Aysal İle Batalım! Sayfa 6

Boğaç Bozkurt ·

Cevap
116
Okunma
7K
Sayfa
6/6
%100 yanlış bilgi..10 lira kazanıp tabiiki 15 lira harcayamazsın ama 20 lirra kazanıp 15 lira harcayabilirsin.
Aysal bunun önlemini tabiiki almaya çalıştı..
1-Sermaye arttırımından yaklaşık 70-80 milyon dolar gelir gelecekti ama bu gelir geldi mi?Gelmedi ve üstüne 173 milyon lira ödemek zorunda kaldık
2-Riva değerlendirilmek istendi ama camia izin verdi mi?
3-Banka borçlarını ve faizlerini bitirmeden bu borç asla asla asla asla bitmez.Öyle 20-30 milyonluk kadrolar romantikliğiyle filan bitmez.Bu kulübün kasasına 100 milyon dolar civarı para girmesi lazım ve banka borçlarının bitmesi lazım.

Neresi yanlis bilgi ? Senin mali yapin bu durumda oldugu sürece, sen 40 Milyon avro kemiksiz yillik gideri olan bir takim kurdugun vakit, gereginden fazla zarar üretiyorsun. Bunun romantizim ile alakasi yok, bu bir gercek.
Mesele sadece borc degil, isterse 1 Milyar olsun. Tamami ile bagimsiz olmasa da, kulübün borcu, ve FFP kriterlerine uymasi ayri konular.

Ünal Aysal degerlendirseydi, bastan itibaren gayrimenkuller icin gerekli yetki verildi, ama kullanmadi. Yaptiklarindan sonra, genel kurulun güven kaybetmesi dogal. Ki birde altin hisse olayini anlatamadi zaten. Havadan, sudan nedenlerden dolayi sonrada baskanligi birakti.

Aysal bunun önlemini nasil aldi ? Yillik toplam 4 Milyon kazanan kemsiz Pandev ile Xhmaili ile mi ? Tarik ve Olcan icin ödenen toplam 10 milyon avro bonservis ile mi ? Kadrodaki malum oyunculara zam yaparak mi ? Galatasaray o anlasmayi imzaladigi an, önlemler alinmasi gerekiyordu radikal seviyede.

adamın hakkını vermek zorundayız son beş senede Galatasaray için yaptığı iyi şeyler ortada. Tek eksiği külübe para saçacak gerektiğinde forma,bileklik vs. alarak para verebilecek bir birisini bulamaması.

Neresi yanlis bilgi ? Senin mali yapin bu durumda oldugu sürece, sen 40 Milyon avro kemiksiz yillik gideri olan bir takim kurdugun vakit, gereginden fazla zarar üretiyorsun. Bunun romantizim ile alakasi yok, bu bir gercek.
Mesele sadece borc degil, isterse 1 Milyar olsun. Tamami ile bagimsiz olmasa da, kulübün borcu, ve FFP kriterlerine uymasi ayri konular.

Ünal Aysal degerlendirseydi, bastan itibaren gayrimenkuller icin gerekli yetki verildi, ama kullanmadi. Yaptiklarindan sonra, genel kurulun güven kaybetmesi dogal. Ki birde altin hisse olayini anlatamadi zaten. Havadan, sudan nedenlerden dolayi sonrada baskanligi birakti.

Aysal bunun önlemini nasil aldi ? Yillik toplam 4 Milyon kazanan kemsiz Pandev ile Xhmaili ile mi ? Tarik ve Olcan icin ödenen toplam 10 milyon avro bonservis ile mi ? Kadrodaki malum oyunculara zam yaparak mi ? Galatasaray o anlasmayi imzaladigi an, önlemler alinmasi gerekiyordu radikal seviyede.
Adem,3 yıl 20 milyonluk takım kursan ve devre arası 20 milyonluk o transferleri yapmazsan borcun ancak sıfırlanıyor ama 20 milyonluk takımla aynı gelirleri elde etmek şartıyla.O 20-30 milyonluk takıma da Terim asla gelmezdi :)
Önlemi sermaye arttırımı ve Riva projesiyle almak istedi ama izin vermediler ve nedense Dursuna izin verdiler :)
Herşeye rağmen pahalı transfer filan doğru demiyorum.20-30 milyonluk takımlar hayali ama o devre arası transfer-Cemali-Pandev olmasa bile zarar 160 milyon değil de 130 milyon olacaktı ve o ceza gelecekti.
Bak,bizim gelirimiz futbol takımının giderinden fazla ama yine zarar yine zarar.Sebebi belli,geçmiş yönetimlerden kalan banka borçları ve faizleri.

Adem,3 yıl 20 milyonluk takım kursan ve devre arası 20 milyonluk o transferleri yapmazsan borcun ancak sıfırlanıyor ama 20 milyonluk takımla aynı gelirleri elde etmek şartıyla.O 20-30 milyonluk takıma da Terim asla gelmezdi :)
Önlemi sermaye arttırımı ve Riva projesiyle almak istedi ama izin vermediler ve nedense Dursuna izin verdiler :)
Herşeye rağmen pahalı transfer filan doğru demiyorum.20-30 milyonluk takımlar hayali ama o devre arası transfer-Cemali-Pandev olmasa bile zarar 160 milyon değil de 130 milyon olacaktı ve o ceza gelecekti.
Bak,bizim gelirimiz futbol takımının giderinden fazla ama yine zarar yine zarar.Sebebi belli,geçmiş yönetimlerden kalan banka borçları ve faizleri.

Niye illaki Terim´e getiriyorsunuz konuyu, ve neden gelmesin :D Daha önceki dönemlerinde, harcanan paralar cok daha düsüktü ama bu ayri bir konu.

Ilk senede takimin en cok kazanan oyuncusu yollanmadi mi ? Transferler bir nevi Onun ayrilmasindan olusan, gelirler dogrultusunda yapilmadi mi ? Gayet makul ücretler ile hareket edilen ilk sezonda, performans acisindan, en tatli futbolu izlemedik mi ?
Simdi sana altin soru. 2011/2012 daha devre arasinda, takim hava yakalamisken. Takimin yarisindan memnun degilim diyen kimdir ?

Bütce azaltilmasi gerekiyordu o seneden itibaren. O seneki makul seviyesinde kalacakti. Zarar belki toplam 80 Milyon - 90 Milyon avro civari olurdu, FFP ile daha makul anlasma yapabilirdin. Paranin cogu ziyan edildigi icin, basaridan ödünc verilecegini de sanmiyorum. 2013/2014 senesinde, hangi nedenler ile bu kadar gaza basildi, anlam veremez burda hic kimse. Biz ne icin harcadik o paralari ? Profesyonellere ödenen fais ücretler o sene ayri bir konu.

Takimda artik paranin cogu, zaten futbolculara yillik ücreti olarak gidiyor. Bir ara 50 Milyon üstünde kemiksiz para ödüyorduk her sene. Ki hala 40 civari veriyoruz. Sence bu kemikleri ile kac lira ediyor ? Bunun bazi oyuncularda komisyonu, Primleri, vergisi, fasa fisosu da var.

Son düzenleme:
Niye illaki Terim´e getiriyorsunuz konuyu, ve neden gelmesin :D Daha önceki dönemlerinde, harcanan paralar cok daha düsüktü ama bu ayri bir konu.

Ilk senede takimin en cok kazanan oyuncusu yollanmadi mi ? Transferler bir nevi Onun ayrilmasindan olusan, gelirler dogrultusunda yapilmadi mi ? Gayet makul ücretler ile hareket edilen ilk sezonda, performans acisindan, en tatli futbolu izlemedik mi ?
Simdi sana altin soru. 2011/2012 daha devre arasinda, takim hava yakalamisken. Takimin yarisindan memnun degilim diyen kimdir ?

Bütce azaltilmasi gerekiyordu o seneden itibaren. O seneki makul seviyesinde kalacakti. Zarar belki toplam 80 Milyon - 90 Milyon avro civari olurdu, FFP ile daha makul anlasma yapabilirdin. Paranin cogu ziyan edildigi icin, basaridan ödünc verilecegini de sanmiyorum. 2013/2014 senesinde, hangi nedenler ile bu kadar gaza basildi, anlam veremez burda hic kimse. Biz ne icin harcadik o paralari ? Profesyonellere ödenen fais ücretler o sene ayri bir konu.

Takimda artik paranin cogu, zaten futbolculara yillik ücreti olarak gidiyor. Bir ara 50 Milyon üstünde kemiksiz para ödüyorduk her sene. Ki hala 40 civari veriyoruz. Sence bu kemikleri ile kac lira ediyor ? Bunun bazi oyuncularda komisyonu, Primleri, vergisi, fasa fisosu da var.
Terim işin şakası ama 2003 20 milyonla 2012 20 milyon aynı değil.Piyasa her zaman artıyor.Mesela Faruk Süren'in 90 milyon borç bırakması en az Polatın 400 milyon borç bırakması kadar felaket.
Ayrıca o iyi giden takım tek kelime ile Burak-Umut transferleriyle başladı.
Herneyse,çözüm yolu senin yöntemin olamaz.Kimse cesaret edemez.Tek çözüm,toplu para bulup tüm banka borçlarını kapatmak.Borç ödenikten sonra da kazandığının fazlasını harcayamama kuralı getirilmeli.Bütçe aşımında mutlaka ceza yöntemi getirilmeli vs vs...Benim dediğimin olması da imkansız ama başka seçenek yok.

Omer Hayyam'ın dizilerini hatirlayalim siyaset yasak olmasa benzetme yapacaktim ama yasak maalesef

Celladına aşık olmuşsa bir millet
ister ezan ister çan dinlet
itiraz etmiyorsa sürü gibi illet
müstehaktır ona her türlü zillet.

Omer Hayyam'ın dizilerini hatirlayalim siyaset yasak olmasa benzetme yapacaktim ama yasak maalesef

Celladına aşık olmuşsa bir millet
ister ezan ister çan dinlet
itiraz etmiyorsa sürü gibi illet
müstehaktır ona her türlü zillet.
Renktas Adem kardesimiz benim marketime ugradi.Bende onu hos karsiladim.Ademe 2 adet ananas ismarladim.İsmarlarken Ananasin parasini da aldim Ademden.Hem ciro yapmis oldum marketime hemde Ademe Ananasin tadina baktirdim.Ondan sonra marketimden kovdum Ademi.

Terim işin şakası ama 2003 20 milyonla 2012 20 milyon aynı değil.Piyasa her zaman artıyor.Mesela Faruk Süren'in 90 milyon borç bırakması en az Polatın 400 milyon borç bırakması kadar felaket.
Ayrıca o iyi giden takım tek kelime ile Burak-Umut transferleriyle başladı.
Herneyse,çözüm yolu senin yöntemin olamaz.Kimse cesaret edemez.Tek çözüm,toplu para bulup tüm banka borçlarını kapatmak.Borç ödenikten sonra da kazandığının fazlasını harcayamama kuralı getirilmeli.Bütçe aşımında mutlaka ceza yöntemi getirilmeli vs vs...Benim dediğimin olması da imkansız ama başka seçenek yok.

Daha dogrusu dünya´da piyasa bayagi bir artti, yoksa o dönemlerde cok "garip" bonservisler ödeniyordu Türkiye´de. Bizde de yükseldi bir cita Digitürk, Devlet mevlet hesabina, ama okadar da degil kanimca. Fiyatlar özellik ile dünya futbolunda firladi. 10 Milyon, 15 milyonun degeri kalmadi.

Neyseki... Benim dedigim sadece bir cözüm degil. Senin dedigine ben katiliyorum, yapilsin diyorum, ama onu yapmayacak olanlar genel kurul üyeleri. Neden ? cünkü kendileri ile alakali, böyle bir karar almazlar. Yönetici bulunamaz, bulunursa riske girip, bocaladigi vakitte, adami rezil rüsva ederler.

Ama benim dedigim olay sadece bir cözüm degil, artik bir zorunluluk. Benim dedigimi yapmazsan, gidemezsin avrupaya bir daha. Bir secenek yok...

Gayri menkül satisi kisa vadeli bir cözüm olur, ama oda gerekli gözüküyor. Bizi biraz rahatlatir... Dursun dikecegi oteli, satsin iste direk. En azindan faizden kurtulamassak, cile ve cefa yillar bitmek bilmez.

Dortmund modeli var. Adamlar yaklasik 3 sene, nerdeyse hic transfere para harcamadilar bile. Sonra sadece genc ve yetenekli oyunculara, ve alt yapiya yöneldiler. 6-7 senede toparlandilar. Ki bu takim sab beklere 15 Milyon, forvetlere 30 Milyonlar veren bir takimdi ondan önce, ama adamlar battilar ve ciktilar sabirla. Türkiye´de olmaz, taraftar dayanamaz deniliyor. Ne edecekler bilader ? Hic de birsey yapamazlar, ama tribüne oynamaktan, zor kararlari alacak kalcaya sahip yönetici yok. Bunlar bizim Ülke´de genel anlamda Aziz Yildirim gibi piskopat insanlar oluyor, cikarsa da.

Türkiye´de insanlar relasyon ne oldugunu bilmiyor. Besiktas´a herkes gülüyor 3. oluyorlar diye, ama adamlarin bütcesi direk rakiplerine nazaran 1/3 boyutunda. Aynisi 2000 ortalarinda bizim icinde gecerliydi. Bizim bugünlerde yaptigimiz transferleri, Fenerbahce ozamanlar yapiyordu bile. Adamlar ile bir guerilla taktigi edasi ile mücadele verdik. Tanklarina toplarina, taslar ile, tüfekler ile ve yürek ile cevap verdik.

Son düzenleme:
beyler ünal aysal ile birlikte battık zaten... Daha bir ay oldu olmadı fahiş fiyattan sözleşme bağladığı Burak Yılmaz yeni gitti... Yine de benim söyleyeceğim şudur: Ünal Aysal'ın ilk 1.5 yılı ise sergileyeceği tavır gelsin... Elmander'i bulacak adam koyacaksa takımın başına gelsin... Ali Dürüst ve Abdurrahim Albayrak ile bir sinerji yakalayarak yine "başarı, başarı, başarı" diyecekse gelsin...

Son 1.5 yılı gibi olacaksa, bizi prandelli'ye döndürecekse gelmesin... bir transfere 12 milyon euro'dan fazla, sezon arasında toplamda 40 milyon euro para harcayacaksa gelmesin...

Batacaksak Ünal Aysal ile batmayalım... Batmayalım, niye batıyoruz ki? Ayağı yere basarak adım adım Galatasaray'ı geliştirecek bir adam varsa onu destekleyelim...

Bu manada Başkan'ın adına bakmıyorum artık ben... Kadrosunda asbaşkanı Ali Dürüst, Florya'daki temsilcisi Albayrak olan kazanır benim gözümde...

Son düzenleme: