Bayan Hakeme: "Git evinde bulaşık yıka"

Öyle tabiiki. Görüşe laf edilmiyor. Sana da değil. Beğenine cevaben yazdım. Arkadaş ağır saçmalamış sende paralel fikrini dile getirmişsin. Neden kümeliyorsunuz insanları ?

Erkek teniste de başarılı bu arada. Nadal çok daha güzel. Kç, baş açınca mı kadın sporu oluyor ya da olmuyor Gökhan. Futbol erkek sporu değil olamadı da. Şike bulaşmış bir spor en ağırından.

Kaldı ki kadın hakem. Futbol oynamıyor.

1.ben hakemlik hakkinda yorum yapmadim zaten..

2.boldladigim yeri bana yapilmis hakaret sayarim,beni sadece kic bas seyretmek isteyen bir abaza yerine koydun ya helal olsun sana.

3.simdiye kadar yaptigimiz sohbetlerin hatirina susuyorum,cünkü beni nedensiz bir sekilde provoke etmeye calisiyorsun,zaten bu aralar kendi huy ettin..

Tamam da kadınların futbol sevmemesi, hatta kadınlar futbolunun hiç bir zaman ilgi çekmeyeceği gerçeği ayrı, KADINLARIN OYNAMASINI DOĞRU BULMUYORUM demek bambaşka. Çok farklı bir şekilde girip çok farklı bir şekilde çıktın. Herkes ne istiyorsa oynar bunu doğru bulup bulmamak kimsenin haddine değil.

Ama erkek voleybol, kadın basketbol gibi sporlar hiç bir zaman izleyici toplayamayacak bu ayrı. Bu başka bir açı. Ama kadınların basketbol, erkeklerin voleybol oynamasını doğru bulmuyorum dersem Emrah'ın da dediği gibi saçmalamış olurum.

Oha hoca demis. Bende u16'da oynayan cocuk sandim. Ayip bir sey gercekten. Ama böyle bir hükümetle böyle olaylara alismamiz lazim. Ne kadar geri kafali millet oldugmuzu cok iyi kanitliyor bu olay.

1.ben hakemlik hakkinda yorum yapmadim zaten..

2.boldladigim yeri bana yapilmis hakaret sayarim,beni kic bas seyretmek isteyen bir abaza yerine koydun ya helal olsun sana.

3.simdiye kadar yaptigimiz sohbetlerin hatirina susuyorum,cünkü beni nedensiz bir sekilde provoke etmeye calisiyorsun,zaten bu aralar kendi huy ettin..

1- beğenerek yapmış oldun

2-Hakaret yok. Genel yargı. Sana niye olsun sen kadın mısın ? Abaza yerine koymadım Gökhan asıl sen ayıp ediyorsun. Türküye'deki genel yargıyı bildiğim ve gözlemlediğim için söyledim

3-Provoke etme amacım yok. Zaman geçirmek için girdim foruma o da 1 saat kadar zamanım. Öyle düşünüyorsan ayrılacağım hemen dolayısıyla seni provoke de etmemil olurum ?

Tamam da kadınların futbol sevmemesi, hatta kadınlar futbolunun hiç bir zaman ilgi çekmeyeceği gerçeği ayrı, KADINLARIN OYNAMASINI DOĞRU BULMUYORUM demek bambaşka. Çok farklı bir şekilde girip çok farklı bir şekilde çıktın. Herkes ne istiyorsa oynar bunu doğru bulup bulmamak kimsenin haddine değil.

Ama erkek voleybol, kadın basketbol gibi sporlar hiç bir zaman izleyici toplayamayacak bu ayrı. Bu başka bir açı. Ama kadınların basketbol, erkeklerin voleybol oynamasını doğru bulmuyorum dersem Emrah'ın da dediği gibi saçmalamış olurum.

Söylemeye çalıştığım buydu.

Akademik bir çalışma yapıp anketler yapıp (4 kıta 38483475 ülkede) gelip bunu söylesen ve atıfta bulunsan "haklısın" derim. Kişisel mahalleli öğretiden yola çıkarak "bu erkek sporu" dersen hadi ordan derler adama.

Sen karar mecii misin ? Kimsin sen de "değil işte" diyorsun ?

Bunu ben demiyorum sadece. Bütün dünya kabul ediyor. Kadın futbolu çok popüler değil. Nedeni ise çok basit. Kadınların çoğu futbolu sevmez ve futbola ilgi göstermez. Ama erkeklerde durum tam tersi. Hemen hemen bütün erkekler az da olsa futbola ilgi gösterir. O yüzden futbol erkek oyunu. Bu kadar basit...

Bunu ben demiyorum sadece. Bütün dünya kabul ediyor. Kadın futbolu çok popüer değil. Nedeni ise çok basit. Kadınların çoğu futbolu sevmez ve futbola ilgi göstermez. Ama erkeklerde durum tam tersi. Hemen hemen bütün erkekler az da olsa futbola ilgi gösterir. O yüzden futbol erkek oyunu. Bu kadar basit...

Örnek ver ? Kimmiş o dünya ?

Geri kafalı saçma sapan 3-5 ülke mi (biz dahil) yoksa dünya mı ? Madem dünya bu sporu neden kadınlar yapıyor ve yatırım yapıyorlar. Stada gittin mi hiç ? Kadın sayısını gördün mü ? Dünya sizin etrafınızda dönmüyor.

Bunu ben demiyorum sadece. Bütün dünya kabul ediyor. Kadın futbolu çok popüler değil. Nedeni ise çok basit. Kadınların çoğu futbolu sevmez ve futbola ilgi göstermez. Ama erkeklerde durum tam tersi. Hemen hemen bütün erkekler az da olsa futbola ilgi gösterir. O yüzden futbol erkek oyunu. Bu kadar basit...

Tamam da sen böyle bir şey demedin ki şimdi böyle diyorsun. Sen doğru bulmuyorum dedin. Ne demek doğru bulmuyorum, yanlıştır, oynamamalılar. Neden? Yani 100 kişiden 99'u sevmiyorsa 1'i seviyorsa o 1'i neden dışlayalım ki, oynasın sen izleme. Ben de izlemem. Ama ona doğru yapıyorsun, yanlış yapıyorsun diye karışmak bizim ne haddimize, bu saygısızlık. Herkes canı ne istiyorsa onu yapar. Hele ki söz konusu bir sporsa. Bunun yanlışı mı olur?

1- beğenerek yapmış oldun

2-Hakaret yok. Genel yargı. Sana niye olsun sen kadın mısın ? Abaza yerine koymadım Gökhan asıl sen ayıp ediyorsun. Türküye'deki genel yargıyı bildiğim ve gözlemlediğim için söyledim

3-Provoke etme amacım yok. Zaman geçirmek için girdim foruma o da 1 saat kadar zamanım. Öyle düşünüyorsan ayrılacağım hemen dolayısıyla seni provoke de etmemil olurum ?

Valla benim seninlen bir sorunum yok emrah..yanliz bu ararlar biraz sert yapiyorsun..buda sana yakisimiyor diyorum..birde begeniyi kadin futbolu(seviye farki) icin verdim hakemlik konusunda yorum bile yapmadigimi sende biliyorsun...

Futbol kadın oyunu değil işte. Ne zorluyorsun? Öyle olduğunu kendileri de kabul ediyor zaten. 100 kadına sorsan 90'ı futbolla ilgilenmem der. İlgilenenler de sadece izlemeyi sever. Ayrıca agresif yazan sensin. Ne diye "saçma" yazıyorsun yorumuma? Beğenmediysen cevap yazmak zorunda değilsin. Kendi yorumunu istediğin gibi yaz ama başkalarının yorumuna saçma yazmasan iyi olur! En azından bana yazmamanı tavsiye ederim.

Yilin en sacma yorumu. Tebrik ederim kardes.

He ekleyelim; Türkiye'de yasayan insanlarin cogu bi 50 sene geriden geliyor derken hakli oldugum her seferinde ortaya cikiyor heralde.

Valla benim seninlen bir sorunum yok emrah..yanliz bu ararlar biraz sert yapiyorsun..buda sana yakisimiyor diyorum..birde begeniyi kadin futbolu(seviye farki) icin verdim hakemlik konusunda yorum bile yapmadigimi sende biliyorsun...

Kırmak gibi niyetim yok Gökhan, canımsın :D

Doğru bulmamamın sebebi futbolun sert bir oyun olması. Kadınlar zarif olarak yaratılmış. Benim belirtmek istediğim bu, sizin anlamak istediğiniz ise başka. 100 metrelik stad'ta 90 dakika koşma, hava toplarında kafa kafaya çarpışma, ayaklara alınan darbeleri falan göz önünde bulundurarak diyorum. Futbolda bazen erkekler bile zorlanırken, çok ciddi sakatlıklar yaşarken, kadınların da bunu yapması ne derece doğru bilemiyorum. Haa yapanlara da saygı duyarım o ayrı. Ama benim görüşüm bu yönde.

Ee Fatih Hoca hakeme ana avrat sövüyordu. Erkek hakemle kadın hakemin farkı nedir? Hoca küfür etmemiş bir şey yapmamış. Sinirini belli ki bu şekilde ifade etmiş.

Yilin en sacma yorumu. Tebrik ederim kardes.

He ekleyelim; Türkiye'de yasayan insanlarin cogu bi 50 sene geriden geliyor derken hakli oldugum her seferinde ortaya cikiyor heralde.

Aha marjinal bi arkadaş daha geldi. :D

Not: Ben Türkiye'de yaşamıyorum. Buda sana kapak olsun. ;)

Kırmak gibi niyetim yok Gökhan, canımsın :D

bu forumda simdiye kadar on kisiyi sikayet etmissem bunun cogunlugu ya irkci yada engelli vatandaslarimizi kücük görme gibi sebeblerden dolayi yapmisimdir,yani kisisel sebeblerden cok böyle konulara hassasim...kadinlari kücük görme gibi yavsaklik asla yapmam..

Sende cansin emrah:)

Ee Fatih Hoca hakeme ana avrat sövüyordu. Erkek hakemle kadın hakemin farkı nedir? Hoca küfür etmemiş bir şey yapmamış. Sinirini belli ki bu şekilde ifade etmiş.

olm nasıl hukukçusun sen. Küfürle bu farklı kategori. Doğuştan gelen nitelikleri aşağılamak maksatlı kullanmak her türlü nefret suçudur. Türk olduğun için, siyahi olduğun için, kadın olduğun için, bu nitelikler üzerinden aşağılarsan ırkçılık oluyor. Küfür anlık öfke patlaması. O da yanlış tabii bu ama hayvanlık.

Doğru bulmamamın sebebi futbolun sert bir oyun olması. Kadınlar zarif olarak yaratılmış. Benim belirtmek istediğim bu, sizin anlamak istediğiniz ise başka. 100 metrelik stad'ta 90 dakika koşma, hava toplarında kafa kafaya çarpışma, ayaklara alınan darbeleri falan göz önünde bulundurarak diyorum. Futbolda bazen erkekler bile zorlanırken, çok ciddi sakatlıklar yaşarken, kadınların da bunu yapması ne derece doğru bilemiyorum. Haa yapanlara da saygı duyarım o ayrı. Ama benim görüşüm bu yönde.

yahu güzel kardeşim. bayanlarda kendi sertliklerinde oynasınlar, olmaz mı? ne kadar koşabiliyorlarsa o kadar koşsunlar. buna neden karşısın? hava topuna çıkmasın, birbirlerine kaymasınlar sert müdehalede bulunmasınlar.. olmaz mı? sana göre o zaman bayan yarış şoförüde olmamalı, bayan poliste.. bayan atlette. bir bayan atlet erkek atlet kadar koşabilir mi? ya da bayanlar dövüş sporuda yapmasınlar.

düşündüğün kadınlar zarif olarak yaratılmışlar mantığına göre hiçbir iş yapmamaları lazım. çünkü her işte kendine göre kadınların tehlike görmesi > erkeklerin tehlike görmesi. zayıflar ya hani ondan ötürü.

biraz başka farklı bakmak gerek

olm nasıl hukukçusun sen. Küfürle bu farklı kategori. Doğuştan gelen nitelikleri aşağılamak maksatlı kullanmak her türlü nefret suçudur. Türk olduğun için, siyahi olduğun için, kadın olduğun için, bu nitelikler üzerinden aşağılarsan ırkçılık oluyor. Küfür anlık öfke patlaması. O da yanlış tabii bu ama hayvanlık.

Yav anasına sövüyorsun cinsiyetçi oluyorsun, fag diyorsun homofobik oluyorsun, dövüyorsun 1000 yıl ceza alıyorsun. Bulaşık yıka demiş tasvip etmiyorum, hiç olmaması lazım ceza da doğru ama adamı linç etmeye de lüzum yok.

Geri
Üst Alt