Bayern Başkanı Uli Hoeneß'e Hapis Cezası!

Karışıklıktan istifade Ribery ile Javi Martinez 'e şansımızı denesek.

Ne zaman böyle yöneticiler olacak bu ülkede ? Ne zaman ?

Bilmeyenerl icin... ceza "Offener Vollzug"

bu demek olyior ki günleri normal serbest dolasabiliyor...gecerli icin ama hapisaneye gitmesi gerekiyor.

hafta sonlari bazen komple serbest kalabiliyor.

yani aksam-sabah hapisane, gündüz vakti serbst.

başımız sağolsun türkçe katledildi

Valla bizde de var bir kulub başkanı. Hapis cezası kesinleştiği halde atamıyorlar içeriye.

Cidden benim gibi Almanya'da yasayanlar cok sansli.

Hoeneß'i ayakta alkislamak gerek. Büyük bir hata yapti. Ama en önemlisi kabullendi ve itiraz bile istemedi. Hoeneß'in diger hapis cezasi alan insanlardan ne gibi farki vardir? Bunu kendisi de böyle düsünmüstür.

Aslinda bu sürec cok dogal birsey, ama bunu Türkiye'de göremediginiz icin sasiriyorsunuz.

Arada ki farka bak. Semih Kaya futbol macinda korner'i kabullendi diye haftalardir kutlaniyor. Almanya'da ise futbolun en önünde gelen baskanlarindan biri hapis cezasini kabullendi diye kutlaniyor.

Yanlis anlasilmasin, Semih'in yaptigi cok güzel bir olay. Ama ne yazikki Türkiye'de bundan daha fazlasini veya daha önemlisini göremiyoruz!
Fark burdan kaynaklaniyor.

Cok sansliyim cok. Iyiki Türkiye gibi bir ülke'de yasamiyorum. En fazla 6 hafta, fazla yapamam.

Bunun sistemin yaptırım (cebri icra) gücüyle alakası var. Başta sisteme bir güven var, sonra onun gücüne karşı bir boyun eğme var. Bizde ise daha sisteme güven yok, dolayısıyla insanlar bu güvensizliği değerlendirmek istiyorlar. Ben işlemedim, hakim kötü niyetli, yok efendim paralel yapılanma var vs. Ben var-yok demiyorum, bu tartışmalı bir konu ama en azından insanlar bunu bahane ediyor bunu belirtmek istiyorum.

Adidas patronu Herbert Hainer, Bayern Münih'in yeni başkanı seçildi.

Yazdiklarin dogru ama cok onemli degil bizim icin.

Bak mesela [media]https://www.youtube.com/watch?v=3iZ-sUYKBuI[/media] Arsenal taraftari Munih'in ortasinda Bayern Munih urunleri yakiyor (2:54) ne bir kavga var ne de tartisma. Munih ki milliyetci, muhafazakar bir sehir Almanya'nin geneline gore.

Biz olsak Arsenal taraftari surda toplanacak diye erkekligimizi gostermeye, Arsenal taraftarindan once ortamda biter, sesleri cikinca umuklerini sikardik.

Bin, ikibin taraftara tahamulumuz bu kadarken birkac milyonu gunluk hayatimiza girse bunlarin sokak ortasinda bicaklayip, beraat edip, yine kendimizi hakli gorur, ama bir gedik buldugumuz Almanya adaletine laf sokardik herhalde.

Saçmalamışsın ,,

elin bilmem kim yabancısı gelecek takımımın ürününü yakacak belki bayrağıma hakaret edecek bende bakacağım ve bunun adı hoşgörü olacak medeniyet olacak ,,

kimseyi öldürelim yaralayalım anlamını çıkartmayın ama medeniyet dediğiniz hoşgörü dediğinizde bu değil ,

Ayrıca konu bayern başkanının cezasından Türkiyeye hakaretlere gelmiş ,

arkadaş beğenmiyorsanız beğenmeyin ama yok şöyle yok böyle biryerden sonra insanı sıkıyor sadece bu konuda değil hemen her fırsatta her konuda ,,

Türkiyedeki bazı durumlardan herkes şikayetçi keşke dünya standartlarını yakalayabilsek ama bugün var yarın yok bir siyaset için ülkeyi bu kadar itin götüne sokmaya gerek yok ,,

ne derseniz diyin dünyanın en güzel ülkesi Türkiyedir ,

almanyaya gitmedim yaşamadım ama görüyorumki almandan çok almanya hayranı arkadaşlardan daha fazla bilgim var bu " medeni " yer hakkında , günümüzde dahi insanlığı en son ağzına alacak memleket medeniyet havarisi olduya ona yanarım .

Adam suç işlemiş, aftan yararlanmak adına kendini ihbar etmiş. İstediğiniz cidden böyle yöneticiler mi?

Ariza biraz baskanlari yalniz. Davada su kadar vergi kacirildi deniyordu adam daha fazla vergi kacirdim dedi.

Yazdiklarin dogru ama cok onemli degil bizim icin.

Bak mesela [media]https://www.youtube.com/watch?v=3iZ-sUYKBuI[/media] Arsenal taraftari Munih'in ortasinda Bayern Munih urunleri yakiyor (2:54) ne bir kavga var ne de tartisma. Munih ki milliyetci, muhafazakar bir sehir Almanya'nin geneline gore.

Biz olsak Arsenal taraftari surda toplanacak diye erkekligimizi gostermeye, Arsenal taraftarindan once ortamda biter, sesleri cikinca umuklerini sikardik.

Bin, ikibin taraftara tahamulumuz bu kadarken birkac milyonu gunluk hayatimiza girse bunlarin sokak ortasinda bicaklayip, beraat edip, yine kendimizi hakli gorur, ama bir gedik buldugumuz Almanya adaletine laf sokardik herhalde.

Bayern tarafı kadar kendiyle barışık toplum yokdur almanyada galiba.

Ordaki halk çok değişik. Hem konuşma tarslarını zar zor anlıyorum hemde lightlıklarını anlaya biliyorum.

Alman değil onlar zaten , bayernlı onlar ki kendileride kendilerini farklı görmektedirler diğer almanya bölgeleri ile.

Geri
Üst Alt