Bazıları Daha Eşit | Uğur Meleke

Necati Şanlı

"Şimdi ne desem ırkçılığa girer"
Tek Yumruk
Prandelli, çok değerli bir teknik direktör... Ama bu ligde başarı için harika bir cv, harika bir oyun bilgisi, muazzam liderlik vasıfları yetmiyor maalesef; başka kriterler de devreye giriyor: Bu ülkede hafta içi bir oyuncunuzun menajeri, diğer bir oyuncunuzu beklenmedik bir şekilde suçlayabiliyor mesela... Bir başka oyuncunuz da yakın arkadaşlarına, Anderlecht maçında korktuğu için şutu atamadığını açıklayabiliyor. Ve her nasılsa bu yakın arkadaşlarıyla paylaştığı büyük sır (!) öbür gün gazetelerin spor sayfalarını süsleyebiliyor boy boy.

Prandelli, çok değerli bir teknik direktör... Şüphesiz ki zamana ihtiyacı var, çalıştığı hemen her takıma olduğu gibi Galatasaray’a da zamanla mesafe kat ettirecektir. Ama 1957’de Brescia’da doğmuş, 57 yıllık ömrü boyunca da İtalya dışında hiçbir ülkede çalışmamış olması belli ki bazı arızalar çıkarıyor ona İstanbul’da.

Maç öncesi Olcan’ın kadroda olmaması konusundaki bir soruya, “Bana idmanlarda kendini gösteren oyuncu lazım” demiş Prandelli... Galatasaray’a da “maçlarda kendini gösteren oyuncu lazım” sinyor... Görünen o ki bu takıma idmanlarda değil, maçlarda kendini gösteren oyuncu lazım...

Galatasaray bu sezon 5 resmi maç yaptı, galibiyet sayısı 1... 480 dakikada atabildiği gol sayısı ise yalnızca 3... Yani ortada net bir kriz var.

Kadronun çok önemli bir kısmında düşük form problemi var; dolayısıyla bekleneni veremeyen Olcan-Telles gibilerin İstanbul’da kalması, Veysel gibilerin de kulübede olması doğal. Ama bu kadro tercihlerinin takımdaki adalet duygusunu güçlendirmesi için seçimlerin çok hassas yapılması gerek.

Daha önce de değinmiştim; Veysel kötüyse Veysel, Selçuk kötüyse Selçuk, Burak kötüyse Burak kulübede oturursa, bu oyunculara da formanın değerini anlama ve özleme fırsatı verirsiniz. Şu kadro seçimlerine bakılırsa Galatasaraylı oyuncuların hepsi eşit, ama bazıları daha eşit!

Adalet sağlamak istiyorsanız, bir takımda herkes eşit olmalı, listede daha eşitler olmamalı. Belçika’daki hazırlık maçında sağ bekte göz dolduran Furkan’ın da sırası gelmeli, orta sahada bu kadar kötü varken Umut Gündoğan da şans bulmalı. Selçuk kötüyse Selçuk, Burak kötüyse Burak kenarda oturmalı. Eğer Galatasaray kadrosunda eşitlik samimi biçimde sağlanmazsa, görünen o ki bu “daha eşitler” Prandelli’nin başına iş açmaya devam edecekler.

Skorer | Milliyet Spor | Galeri

Bu adamı beğeniyorum ben satılmış medya içinde objektif olan nadir adamlardan biri.

I am the one who knocks!

Müthiş bir yazi yazmiş. Bundan daha iyisi yazilamazdi. Tebrik ediyorum:k19:

Burak ve Selçuk'a laf sokan tek spor yazarı. Ayrıca tüm spor kanallarında herkes taraftara suç atarken, bu adam taraftarın yanlış bir şey yapmadığını, küfür etmeyerek, fiziki müdahalede bulunmayarak medeni şekilde sadece ıslıklayarak protesto hakkını kullandığını söylemişti.

Spor basını içerisinde; Çöldeki vaha = Uğur Meleke

Selcuk ve Burak'a sallayan tek yazar diyebiliriz.

Bu ülkede teknik direktörler en son suçlanacak kişilerdir.

“Bana idmanlarda kendini gösteren oyuncu lazım” demiş Prandelli...

kendini kandırma hocaaaaaa selçuk'u kes yoksa senin biletin kesilecek...:38573:

bi insanı geçmişiyle yargılamayın şuan yaptıklarıyla yargılayın. olaya bu pencereden bakarsanız prandelli ptt 1.ligde takım yönetemeyecek kadar rezil bi performans gösteriyor bizde. bu takım 3 ayda ne yaptı ne çalıştı bilim adamlarının bu durumu incelemesi lazım. bukadar rezil bi futbol oynatmayı herkes başaramaz

Prandelli ligi ve bizi tanımıyor olabilir, bunu anlarım. Anlayamadıgım ise;

Hazırlık döneminden bu yana en büyük sorunu hücumda etkisiz kalmak olan bir takımda, Olcan'ı kesip 7 defansif karakterli futbolcu ile maca cıkmasıdır. Sonrasında ise hücumda etkisisiz, cünkü takım ağır diyor. ee 7 defansif oyuncu hocam, takımkın hızlı olmasını nasıl bekleyebiliyorsunuz ?

Diğer spor yazarlari burak ile selcuku nasıl kazaniriz diyorlar ama hiç biri bunlar ilk 11i hak etmiyor demiyor ya burak kim selçuk kim dünya yildizimi bunlar biz bunlarsizda şampiyon oluruz

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Burak ve selçuk ikilisi kadar medyada korunan futbolcular görmedim özellikle burak.Bunu yapan kesinlikle fener medyası.Adamların en çok eleştridiği futbolcular melo,özellikle geçen sene sneijder,drogba,bruma..Hiç eleştirmedikleri ise selçuk,burak,sabrİ,yekta gibi yerliler.

Mesela sow 2 maçtır kötü oynadı fenerbahçe'de gürkan kubilay gibi fener li yazarlar hemen sow yedek kalmalı mı diye konuşmaya başladılar ama onlara sorsan burak her maç oynamalı.Adamlar saha içinde bizi algı yönetimi yaparak o kadar sinsice köşeye sıkıştırdılar ki helal olsun.

Burak ve selçuk ikilisi kadar medyada korunan futbolcular görmedim özellikle burak.Bunu yapan kesinlikle fener medyası.Adamların en çok eleştridiği futbolcular melo,özellikle geçen sene sneijder,drogba,bruma..Hiç eleştirmedikleri ise selçuk,burak,sabrİ,yekta gibi yerliler.

Mesela sow 2 maçtır kötü oynadı fenerbahçe'de gürkan kubilay gibi fener li yazarlar hemen sow yedek kalmalı mı diye konuşmaya başladılar ama onlara sorsan burak her maç oynamalı.Adamlar saha içinde bizi algı yönetimi yaparak o kadar sinsice köşeye sıkıştırdılar ki helal olsun.

:k19: bunu defalarca dile getirdim forumda itibar eden olmadı bana

Burak ve Selçuk, Türkiye'deki profesyonellik anlayışının baş temsilcileri olsa gerek.

Geri
Üst Alt