Hakemlerin kendi insiyatiflerinde bilerek GS aleyhine kararlar verdiğine inanmıyorum. Oluşan algı atmosferinden korkuyorlar.
Bir hakem basit bir gri pozisyonda bile GS lehine karar verse, 1 ay o hakem konuşuluyor. Uzun süre Süper Lig'den maç alamıyor. Aile kökenlerine kadar araştırılıp, hangi akrabası GS'liymis vs şeklinde sayfa sayfa haberler yapılıyor, troll spor programlarında saatlerce konuşuluyor. Kale arkasindan ofsayt değil diye görüntü paylaşıp ortalığı karıştırıyorlar vs vs.
Dolayısıyla hakemler gri pozisyonlarda bile çoğu zaman korkudan karar veremiyorlar.
Bu hatalar FB ve BJK lehine olduğu zaman, pek yaygara çıkmıyor, ancak GS lehine olduğu zaman, hatta bırak lehi, ortada bir pozisyon dahi olsa, FB, BJK ve GS'in o haftaki rakip Anadolu takımınin yöneticileri ortalığı yangın yerine çeviriyor.
Örneğin, İNANİLMAZ bir FB-Başak maçı yaşandı. Cılız bir iki konuşuldu gibi sonra üstü kapandı. Hakemi 1-2 hafta nadasa çektiler, sonra yine süper ligde maç verdiler.
Aynı tarz bir maçı, bir hakem GS lehine yönetseydi ne olurdu? Tahmin bile edemiyorum.
Başak yönetimi bile gayet olgunlukla demeçler verdi maçtan sonra. Oysa ki Rize-GS maçında, Onyekuru'nun %100 penaltısını verdi diye, Rizespor başkanı 'silahım olsa hakemi vururdum' dedi, yılın spor yöneticisi ödülünü aldı ve ayrıca o hakemin de hakemligini bitirdiler.
Şimdi siz hakem olsanız GS maçlarına nasil çıkarsınız?
Burada en büyük görev yöneticilere düşüyor. Örneğin geçen haftaki Alanya faciasında ortalığı ayağa kaldırmaları gerekiyordu.