BBL Play Off Final 1.Maç | Fenerbahçe Ülker 89-70 Galatasaray LH | MS | 3 Haziran

Kızıyoruz falan bazen ama Ergin Ataman iyi coach. Tam bir winner. Kıymetini bilmek lazım....Bu arada bizim eski coach ne oldu ? Adı geçmiyor hiç bir yerde.

Muhtemel saha içi senaryosu şu olur; Fenerbahce çember savunma zaafiyetini minimuma indirmek ve Arroyo'yu kontrolden cıkarmak için bolca topa baskı ve yüksek show up yapar. Berbat oyun zekası ve top hakimiyetinden dolayı Bonsu'nun oyuna girdiği bölümde sürekli ikili sıkıstırma getirirler. Bizde muhtemelen karsı tarafın son zamanlarda sıkca P&R hücumuna basvurmasından dolayı gömülü savunma yapıp dış atısları riske ederiz. Oğuz'un oyunda olduğu bölümde onun rahatça topu cembere göndermesini engellemek için sıkca ikili sıkıstırma getiririz. Belki Bojan'ın oyunda olmadığı bölümlerde alan savunması deneyebiliriz.

Savunma konusunda her ne kadar bir kac sey yazmıs olsamda teknik ekip dersini en iyi sekilde calısacaktır bundan hiç şüphem yok. Zaten 2 senedir savunmada yaptıklarımız ortada. Bizim kaderimizi asıl belirleyecek olan hücum performansımız. Umarım yüksek yüzdeli atabiliriz bu seride.

İlk 2 maçta ülker o kadar stresli ve baskı altında olacak ki bunu tahmin etmek zor değil.Zaten sürekli bize kupa ağacı olmuş bir kulüpler.Üstelik de bizim inancımız,bizim Ergin Ataman gibi bir Winner hocamız var.Pota altları sorunlu,savunmaları sorunlu..İlk 2 maçtan gelecek bir galibiyet bizi gene şampiyonluğa götürecek.Ve ben çok eminim 2-0 ile dönmeyeceğiz evimize..

Özellikle açık alanda Bo ve Bojan'a imkan vermemek önemli,top kayıpları ve hücumda doğru yerleşim bizim için anahtar olacak.Takım iki senedir sete sette iyi savunuyor mutlaka bazı fiziksel kaynaklı eşleşme problemleri olacak ama çok etkilemez diye düşünüyorum.Sıkıntımız hücumda çok durağan ve tek tip oynuyoruz.Bunda kadroda oyuna yön veren akıl koyan oyuncu sayısının 2 ile sınırlı kalması da büyük etken.

Arroyo,Marko tamam Erceg,Sinan,Furkan ve Ersin'de bir şekil idare ediyor ama yetmez.Domercant'ta dahil diğer üç yabancıdan tüm sezon neredeyse sıfır katkı aldık.Daha başka maç yok,oynayacaksanız burası artık.

Finallerin takımı Galatasaray diye boşuna demiyorlar.

Daha önce 6 kez final oynamışız 5 şampiyonluk. Tek kaybettiğimiz final 3 sene önce Oktay Mahmudi ile Fenerbahçe'ye ki.

Oktay Hoca'yı çok sevsem de maalesef kendisini finallerde biraz kaybeden bir hoca. :(

Kadro olarak da çok kısıtlı bir kadro ile mücadele etmişti o sezon.

Daha önce 6 kez final oynamışız 5 şampiyonluk. Tek kaybettiğimiz final 3 sene önce Oktay Mahmudi ile Fenerbahçe'ye ki.

Oktay Hoca'yı çok sevsem de maalesef kendisini finallerde biraz kaybeden bir hoca. :(

Finallerde kaybeden hoca derken şu ana kadar hangi finalleri kaybetmiş ? (O sezon hariç ?)

O sezon 4 numaramız yoktu 3 den bozma Shumpert finallerde sakat sakat birde 4 numara oynadı zıplayamadan. Haluk ve Caner 4 numaramızdı düşün Lavrinovici savunuyorlardı. Rancik sakatlanmasaydı şampiyon olabilirdik o yıl.

Karşıyaka'yada finalde kaybettik

Bu arada finale Murat Biricik denen zat atanmış yine. Şimdiden geçmiş olsun ilk maç için.

Ayiptir yahu bari ilk macta dogru durust bir hakem verselerdi.

Tapatalk

Sertlikten taviz vermemek lazım iyi başlarsak devamı gelir ,bonsu ve cenkten ekstra katkı almak lazım

Tapatalk

[attachment=10516:upload_2014-6-2_21-56-8.png]

Koyarsak çıngar çıkar.

Ekli dosyalar

• upload_2014-6-2_21-56-8.webp
    upload_2014-6-2_21-56-8.webp
    50,9 KB · Görüntüleme: 164
dengesizligimiz olmasa net şampiyonuz derdim. bir devre 9 öbür devre 29 atabiliyoruz. ilginç bir durumumuz var. önemli olan şey savunmamiz. bu seriyi savunmamizla geçebiliriz

Yine hakem faciası yaşanır, mahkum olan ama dışarda gezen birileri hakemleri tehdit eder fln alıştık artık.

Cimbom yüzümüzü güldür yine bu sene.

İlk 2 maçta mutlaka 1 galibiyet çıkaracağımıza inanıyorum! bjk ve Banvit maçlarında bence finale çok iyi hazırlandık. Özellikle içerideki 2 Banvit maçına da gittim, takım harikaydı! Pazar günü Abdi İpekçi'deki ilk fb maçına da gidiyorum inşallah. Harika bir maç olacak, şimdiden sabırsızlanıyorum...

Kendi sahamıza en kötü 1-1 ile dönmeliyiz, yoksa iş biter. Ben umutluyum takımdan, gerekeni yapacağız inşallah.

Geri
Üst Alt