Bedelli Askerlik

Çıkacağı kesin. Mühim olan ne şartlarda çıkacağı. Yaş 25, bedel 15 olsun şeklinde toplum nazarında ciddi baskı var. İnşallah meclis tatile girmeden evvel bedelli askerlik yasasını makul bir ücret karşılığında çıkarır. Yurt dışında yaşayanlar 1000 Euro verip, askerlik hizmetinden muaf olurken ülkemizde yaşayanlara da benzer kolaylık sağlanmalı.

Yurt disinda yasayan birisi olarak, buradaki erkekler icin bedelli askerligin 1000€ olmasini kesinlikle yanlis buluyorum. Cok büyük haksizlik.

1000€ gibi (bence gayet uygun) bir bedeli ödeyip kurtuluyorsun, Türkiye deki insanlarin bu sansi yok. Cifte standard bu.

Ben askerligi 2027 ye kadar ertelemistim. Aslinda yillardir Alman vatandasligina gecmeyi düsünüyorum ama sirf üsengeclikten yapmiyorum. Bu sene veya en gec önümüzdeki sene artik Alman vatandasligina gecmeyi planliyorum, gecince zaten askerlik olayi da kendiliginden ortadan kalkiyor.

Yurt disinda yasayan birisi olarak, buradaki erkekler icin bedelli askerligin 1000€ olmasini kesinlikle yanlis buluyorum. Cok büyük haksizlik.

1000€ gibi (bence gayet uygun) bir bedeli ödeyip kurtuluyorsun, Türkiye deki insanlarin bu sansi yok. Cifte standard bu.

Ben askerligi 2027 ye kadar ertelemistim. Aslinda yillardir Alman vatandasligina gecmeyi düsünüyorum ama sirf üsengeclikten yapmiyorum. Bu sene veya en gec önümüzdeki sene artik Alman vatandasligina gecmeyi planliyorum, gecince zaten askerlik olayi da kendiliginden ortadan kalkiyor.
Keşke herkes senin gibi sağduyulu yaklaşıp, en azından bu meseleden ötürü fırsat eşitliğini savunsa hocam. 6 ay yapıp askerlik meselesini ortadan kaldırma şansım olmasına rağmen bedelli bekleyenlerden biri de benim. Tez vakitte çıkar umarım bu yasa.

Bedelli askerlik yapanlara kızanları, onları aşağılayanları anlamıyorum. Devlet bir yasa çıkarıyor, insanlar da yasal haklarını kullanıyor. İllegal hiçbir durum yok. Haksızlık var diye kızıyorsanız bu öfkeyi yasayı çıkaranlara yöneltmek daha doğru olacaktır. Askerlik yapmak kimseyi birinci sınıf vatandaş yapmaz. Vatan sevdalısı, milliyetçi vs olmakla alakası yok.

Çıkacağı kesin. Mühim olan ne şartlarda çıkacağı. Yaş 25, bedel 15 olsun şeklinde toplum nazarında ciddi baskı var. İnşallah meclis tatile girmeden evvel bedelli askerlik yasasını makul bir ücret karşılığında çıkarır. Yurt dışında yaşayanlar 1000 Euro verip, askerlik hizmetinden muaf olurken ülkemizde yaşayanlara da benzer kolaylık sağlanmalı.

1000 Euro nedir ya iPhone parası

iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Bedelli askerlik yapanlara kızanları, onları aşağılayanları anlamıyorum. Devlet bir yasa çıkarıyor, insanlar da yasal haklarını kullanıyor. İllegal hiçbir durum yok. Haksızlık var diye kızıyorsanız bu öfkeyi yasayı çıkaranlara yöneltmek daha doğru olacaktır. Askerlik yapmak kimseyi birinci sınıf vatandaş yapmaz. Vatan sevdalısı, milliyetçi vs olmakla alakası yok.

Askerlere ve polislere büyük saygı ve sempati besleyen biriyim, üniforma giymek hayallerimden biriydi ve kesinlikle katılıyorum sana, kimsenin vatan millet sevgisi sorgulanamaz bu olay üzerinden, alakası yok çünkü...

Ha bak 90'lar da yaşasak kesinlikle karşı çıkardım, çünkü o dönem terörle mücadele zorunlu askerlerlik görevini icra eden erler üstünden yürüyordu, ama artık böyle bir durum yok. Terörle mücadelede uzmanlaşma oranı %100.

Askerlere ve polislere büyük saygı ve sempati besleyen biriyim, üniforma giymek hayallerimden biriydi ve kesinlikle katılıyorum sana, kimsenin vatan millet sevgisi sorgulanamaz bu olay üzerinden, alakası yok çünkü...

Ha bak 90'lar da yaşasak kesinlikle karşı çıkardım, çünkü o dönem terörle mücadele zorunlu askerlerlik görevini icra eden erler üstünden yürüyordu, ama artık böyle bir durum yok. Terörle mücadelede uzmanlaşma oranı %100.

Sizin gibi ben de asker ve polise büyük saygı duyan biriydim Hocam. 2005’ten itibaren kademe kademe bitirdiler sağolsunlar.

Tevellütten dolayı 90’ları az çok kitaplardan ve de Kan Uykusu’ndan öğrendik. O zamanlar hem ülkenin iklimi hem de terörün stratejisi farklıymış. Terörle mücadelede uzmanlaşma genelde Uzman Çavuşlar ve kısa süre eğitim almış heyecanlı PÖH’ler üzerinden olsa da ülkenin son zamanlarda yaptığı en doğru işlerden bence de.

en temizi zorunlu askerligin kaldirilmasidir, gitmek isteyen gitsin.
1) İlla bedelli olacaksa her yurttas faydanalabilmeli. Askerliği parayla yapma meselesi piyangoya bağlı olmamali.
2) bedel kisinin gelir durumuna gore belirlenmeli. Asgari ucretle gecinen adamla milyarderin verdigi para ayni olunca ödediği bedel ayni olmuyor. Bunda da alavere dalavere olur ama yapmak isteyen yapar

ub.msji

Araba kredim yeni bitti bide bedelli çıktı arkadaş

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bedelli askerlikte yaş 27, ücret ise 20 bin TL olarak belirlendi.

hayırlı olsun.

Bedelli askerlikte yaş 27, ücret ise 20 bin TL olarak belirlendi.

sanırım kamuoyunu tatmin etmeyecek

Her iki kriter de yüksek degil mi biraz?
Aynen beklediğim gibi çıktı, her bedelli dönemi aynı terane oluyor ama neticesinde yüksek yaştan çıkıyor. Yığılma meselesi falan çok gözde büyütülüyor, eminim daha önceki dönemlerde de benzer rakamlar vardı ortada.

Geri
Üst Alt