Bedelli Askerlik

Abi bırakın yav bu adam bana karşı hep böyle ne benim yaşımla alakası var nede onun anlık reaksiyonuyla .
Şuna bak süre vermiş 1 yıl ver abi kimi neyle tehdit ediyosun Millet burda Ülkeye sövdü Türklüğe sövdü şu tepkinin 1/10 verdin mi ?
Ben anlamadım yani 2012 yılında üye olmuşum hep böyle

Tam olarak hangi olaydan bahsediyorsun bilmiyorum, büyük ihtimalle denk gelmemişimdir çünkü Türklüpe sövülen bir mesaja cevap vermemiş olma ihtimalim yok. Zaten Türklüğe sövülmesine sessiz kalan bir yönetime sahip bir forumda da durmam açıkçası. Büyük ihtimalle yanlış anlaşılma vardır, admin kadrosunda gayet milliyetçi bildiğim iki insan var çünkü, birisi Emrah diğeri de Danyal. Ha keza Keramettin de öyle, siyasi görüşünü bilmiyorum ama Türklüğe veya milli değerlere sövdürmeyecek bir yapısı olduğunu biliyorum.

Şimdi sayfayı güncelleyince gördüm bahsettiğin ismi, olm Rahmi Türkçe yazamıyor ki :) o konuyu da hatırladım, adam zaten siyasal bağlılık anlamında Türk değil. Yabancı memlekette doğmuş büyümüş bizler gibi olmaması çok normal.

Bunları da seni sevdiğim için yazıyorum ha başkası olsa umurumda olmaz. Tatlıya bağlanabilecek bir mevzu bana kalırsa, geçmişten gelen bir sıkıntı varsa bilmem.

Son düzenleme:
Boş bir muhabbet dönüyor. Sakin olun bence...
Bedelli bir haktır. İsteyen yararlanır isteyen yararlanmaz.
Ben askerliği 18 ay yaptım. Ne fazlam oldu ne eksiğim. Hayatımdan aldıkları da vardır kattıklarıda. Ama bu muhabbet çok hatalı yere gidiyor. Kimse askere gittiği için vatan sevdalısı olmaz. Yada gitmediği için vatan haini...
Şunu kafaya yazmak lazım. Belli bir yaşta belli bir mesleki deneyimde olan insan hayatından 5 ayı değil 3 seneyi kaybediyor böyle bir düzende.
İşsizlik almış yürüyor. Askerlik birşey katmıyor. Ve kimse bedelli beklediği için asalak olmaz. Ülkeye bende çok söverim. Hay böyle ülkeye kafamız hiç çalışmıyor diye. Ama bu yada Benzeri serzenişler vatanseverlik ile alakalı değildir. Ki burada böyle bir muhabbet görmedim. Bedelli askerlik yapmak isteyen hatta daha düşük yaşa vursun diyene asalak demem. Çünkü bu ülkede şu anda bir işin ve düzenin varsa askerlik çok büyük bir engel teşkil ediyor. Gelip işsiz kalmak vs gibi...

iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

O Rahmi denen herifle dünyanın tartışmasını yaşadık burda görmezden geldin .
Gerizekalı biri olduğunu düşünmüyorum ama artniyetli davranıyorsun bana karşı .

Sana karşı artniyetli falan davranmadım ama davransam sonuna kadar hakediyordun.

O gece ben olmasam bu forum kapanacaktı, ve öyle bir anda dahi kendi kendine triplere girdin, o dakikadan sonra foruma girme hakkın falan yoktu belki de, kısacası istesem o gün biterdi bu forumdaki varlığın, kendi kararı dedim geçtim.

O ana avrat saydırmaların olana kadar da ağzımı açmadım ceza mevzusunda, bu forumda hiç kimse yönetime ve üyelere söverek başkasına ceza verdiremez.

Tam olarak hangi olaydan bahsediyorsun bilmiyorum, büyük ihtimalle denk gelmemişimdir çünkü Türklüpe sövülen bir mesaja cevap vermemiş olma ihtimalim yok. Zaten Türklüğe sövülmesine sessiz kalan bir yönetime sahip bir forumda da durmam açıkçası. Büyük ihtimalle yanlış anlaşılma vardır, admin kadrosunda gayet milliyetçi bildiğim iki insan var çünkü birisi Emrah diğeri de Danyal. Ha keza Keramettin de öyle, siyasi görüşünü bilmiyorum ama Türklüğe veya milli değerlere sövdürmeyecek bir yapısı olduğunu biliyorum.

Şimdi sayfayı güncelleyince gördüm bahsettiğin ismi, olm Rahmi Türkçe yazamıyor ki :) o konuyu da hatırladım, adam zaten siyasi bağlılık anlamında Türk değil. Yabancı memlekette doğmuş büyümüş bizler gibi olmaması çok normal.

Bunları da seni sevdiğim için yazıyorum ha başkası olsa umurumda olmaz. Tatlıya bağlanabilecek bir mevzu bana kalırsa, geçmişten gelen bir sıkıntı varsa bilmem.
Abi Türkçesinin iyi olmadığını bilmiyorum konuyu özelden kapattık zaten ( ha benim görüşüm değişmedi ama kapattım )Abi bağlılık anlamında Türk değil diyorsun ama ettiği lafı tartıp edecek bende hatırlamıyorum detaylarını zaten .
Ben asalak diyince tüm Bedelli bekleyenler üzerine alınacak ama Bir Türkler şöyle diyince hümanist olacak ....:red:

Evet baktım vermediniz çıkıp gittim bende ?
Nasıl bileyim aklındakileri aranızdaki konuşmaları öyle bir iddiada bulunmadım görmezden geldin benim nezdimde benim göreceğim bir eylem tepki olmadı forum-yönetim tarafında napayım özel mesajlarını mı okuyup ya evet Keramettin tepki vermiş diyim ?

Şu an bir tartışma çıksın ve raporla, benden başka raporlara bakan çıkmaz belki de, neden çünkü adam yok. O günkü tartışma da çok sonra görülmüştü, ben gördüğümde bayağı herkese saydırmaya başlamıştın.

Kimseye o tarz ikili tartışmalarda ceza verme taraftarı olmadığım çok bariz, Rahmi gerizekalısına da senin dediğinden daha ağır lafları ben dedim. O günden sonra o tarz bir şey yazabildi mi, yazamadı. Bunu yapmamış olsam senin ceza yediğini görüp daha da yazardı.

Boşa tartışıyorsunuz gençler :) muhabbeti uzatmayın. Geçmişte doğru yada yanlış birşeyler olmuş ve belki açık açık belki geri planda birşeyler yaşanmış olabilir. Birbirinizi kırdığınıza değmez

Sana karşı artniyetli falan davranmadım ama davransam sonuna kadar hakediyordun.

O gece ben olmasam bu forum kapanacaktı, ve öyle bir anda dahi kendi kendine triplere girdin, o dakikadan sonra foruma girme hakkın falan yoktu belki de, kısacası istesem o gün biterdi bu forumdaki varlığın, kendi kararı dedim geçtim.

O ana avrat saydırmaların olana kadar da ağzımı açmadım ceza mevzusunda, bu forumda hiç kimse yönetime ve üyelere söverek başkasına ceza verdiremez.
Neyse sinirlenip sinirlenip ceza yemek istemiyorum , şuana kadar ki olan tartışmaya ceza vereceksen ver dahada forumun huzurunu bozmayım konuyu uzatarak.

Bir hesabın varsa bunu başka yerlerde dile getirme, birine laf ediyorsan da açık açık et kafi.

O değilde bedelli muhabbeti ben askere 2. Gidişimde bitmeye yakın çıkmıştı. 2 ayım falan var. Tabur komutanı oğlum bedelli çıksa ve yararlanma hakkın olsa ne yaparsın dedi.
Komutanım askerlikten nefret etmiyorum. Hem kısa dönem hem uzun dönem yaptım. Toplamda 1.5 kat yapmış olacağım. Lafım Yok. Ama yararlanma hakkım olsa 2 ay kalması önemli değil parası neyse verir giderdim dedim.
Birde sana maaş veriyor bu ülke dedi.
Sustum :))

Şu anda askerdeyim, şafağım da 44.
Ben bile çıksın diyorum bedelli, yazıktır insanlara şu ortamı yaşatmanın hiç bir anlamı da yok faydası da. Pamukkale de Jandarma Karakol’unda yapılabilecek en rahat askerliği yapıyorum ama ben bile çıksın diyorum, en ufak bir gocunmam olmaz kaçırdığım için. Yazıktır bizden sonrakiler kurtarsın bari kendini.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

bu sicakta kasarli sucukli tost mideme cok oturuyor yav
ikinci kez ayni sey oldu
bir daha yemicem

Ben bile çıksın diyorum bedelli, yazıktır insanlara şu ortamı yaşatmanın hiç bir anlamı da yok faydası da. Pamukkale de Jandarma Karakol’unda yapılabilecek en rahat askerliği yapıyorum ama ben bile çıksın diyorum, en ufak bir gocunmam olmaz kaçırdığım için. Yazıktır bizden sonrakiler kurtarsın bari kendini.

O nasil safak be kskli ahbabım adam mı öldürdün?

Ne güzel bir duruş

Şafak demiş coni moni. Devrecilik yapıyor musun Hocam ?

Askere gidilen ilk ayda yeni askerlerin '' bu çağda devrecilik mi olur abi, komutan mı zannediyor bunlar kendini, ezdirmem ben öyle kendimi komutana gidip şikayet edeceğim'' deyişleri...Komutandan ''daha sıçtığın bok alayın dışına çıkmadı ne şikayeti lan'' cümleleri eşliğinde yenilen ayarlar...

Yalnız bu ayarı yiyen kişinin üst devre olunca '' bu alt devrelerin g.t. kalktı, z.kicen bunları hacım'' şeklinde muhteşem dönüşümü de takdire şayandır.

Mantığın bittiği yerde askerlik başlar.

Basına düşen yaş ve bedel miktarıyla toplumun nabzı tutuluyor bence. Yaş 27 bedel 20 bin lira olursa şayet hali hazırda bu sorunla cebelleşen 5,5 milyon kişinin yine cüzi bir miktarı eritilmiş olur sadece. Yurt dışında sadece 1000 Euro'ya yapılan bu olay ülkemizde neden 20 bin TL oluyor? Avrupa'da yaşayanlara kıyasla yaşam standardımız, gelir düzeyimiz daha iyi de benim mi haberim yok? Başından beri ısrarla vurgulandığı üzere #Yaş25Bedel15 olmalı.

Geri
Üst Alt