Bedelli Askerlik

Bir arkadaşa komutanı, 2023'te profesyonel askerliğe geçiş planı olduğunu söylemişti tabii sonrasında biraz sular aktı ülkeden. Son bir bedelli çıkacak da demişti hatta.

Kalan süreyi de baz alırsak 4-5 yıllık bir süreç var ve 4 yılda bir bedelli çıkıyor, dolayısıyla sonraki hamle bu olabilir.

Bir arkadaşa komutanı, 2023'te profesyonel askerliğe geçiş planı olduğunu söylemişti tabii sonrasında biraz sular aktı ülkeden. Son bir bedelli çıkacak da demişti hatta.

Kalan süreyi de baz alırsak 4-5 yıllık bir süreç var ve 4 yılda bir bedelli çıkıyor, dolayısıyla sonraki hamle bu olabilir.
Olması gereken de bu yav. Kalıcı çözüm lazım. Yoksa birkac sene sonra yine aynı bugünkü gibi yığılma olacak.

Ama bizim ülkede profesyonel askerlik konusunun hiçbir zaman gerçekleşeceğine inanmıyorum.

25 gun mevzusunu muhtemelen yapmayacaklar.

Olur da 25 gunu zorunlu kilarlarsa bedelli alayı olarak bilinen Burdur, soguguyla, les duslariyla, olmayan olanaklariyla net cektirir adama. Gerci ne 168 gune benzer ne de 365 gune.

Simdiden hayirli tezkereler.

Askerliğini yapmamış adamla muhattap olmam şahsen.

Pardon adam demişim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Kaç yaşındasın, çalışıyor musun?

Abi yaş 27 oldu. Askerlik için 1 ay önce işten ayrıldım.

Hesap çok basit. İşin var ve çalışıyorsan 6 ayda o parayı rahat çıkarıyorsan, maddi olarak zorlanmıyorsan yap bedelli işine bak. Ama işin yoksa, işsizsen ya da işe girmediysen henüz ve karakter olarak her şeyi kafana takan biri değilsen, bana koymaz diyorsan git.

Ben gittiğim zaman bedellinin lafı bile geçmiyordu. Muallaktaydı. Önümde engeldi gittim. Şimdiki patronum askerliğini yap gel demişti öylece yaptım.

Askerlik benim içinde hep engel oluyordu. Bazen sağlam işler geliyordu ama askerlik şartı aranıyordu bazı fırsatlar kaçtı.

Yüksek lisanstan dolayı tecilim vardı 2 yıl ama işte hep engel olunca gittim tecili bozdurup askerliği aradan çıkarmak istedim.

Muhtemelen ekim-kasım gibi açıklanacak bedelli. Sen o zamana kadar 3 aylık asker oluyorsun 3 ayın kalıyor. Çalışma ve aile hayatın yönünden değerlendirmen gerek.

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

O kadar geç çıkacaksa gitmek en iyisi gibi. Zaten işten yeni ayrıldım, yeni iş bulup karar vermek baya zaman alır.

Bir de Türkiye'nin ekonomi durumu ortada. Hiç sanmasam da belki askere gidip dönene kadar piyasalar kendini toparlayabilir.

6 ay askerlik yaptım. Kısa dönem ve havacı olarak. Çok rahattım. Ancak seçim şansım olsa bedelli yapardım. Yerinde olsam direk bedelli yaparım. Hiç düşünme derim maddi imkanın varsa.

Yani maddi açıdan sıkıntı yok gibi. Bedelli parasını karşılayabilirim ama geride bana fazla para kalmaz :)

3-5 yıldır zor bela yaptığım birikim tamamı olmasa da çoğu gidecek. 6 ay için değer mi be? diye de düşünmüyor değilim.

Askerliğini yapmamış adamla muhattap olmam şahsen.

Pardon adam demişim.

https%3A%2F%2Fimages.genius.com%2Fb4faec0c692c31eea6ddd28baad0e382.1000x1000x1.jpg

İşten çıkarken tazminatını aldın mı? Sanki erken çıkmışsın gibi.

25 gün olayı önemli, cidden varsa ve kendini hazırlamışsan gitmen iyi olur. @Serhan Girici de seninle aynı durumda 3 güne açıklanacak ve 10 gün içinde teslim olunacak, hızlı karar vermeyi gerektiriyor bu da.

İşten çıkarken tazminatını aldın mı? Sanki erken çıkmışsın gibi.

25 gün olayı önemli, cidden varsa ve kendini hazırlamışsan gitmen iyi olur. @Serhan Girici de seninle aynı durumda 3 güne açıklanacak ve 10 gün içinde teslim olunacak, hızlı karar vermeyi gerektiriyor bu da.

Abi tazminat falan onları hallettik ama işte dediğin gibi erken oldu.

Bedelli söylentiydi o dönem bende dedim biraz erken çıkayım da ailemle tatile gidip vakit geçiririm askerlik öncesi dedim...

Dediğin gibi hızlı karar vermek gerekiyor. 25 gün işi olanlar için sıkıntı ama benim için sorun olmaz heralde.

Askerliği 15 ay yapmış biri olarak zorunlu askerlik kalkmalı artık askerlik meslek haline gelmeli zaten operasyonlara normal terhisini bekleyen er bile gitmiyor çimleri biçme tuvalet mıntıka temizleme ve yeni mezun olmuş ergen rütbelilerin yada askeri köle gibi gören emekliliğe gelmiş başçavuşların kahrını çekiyorlar üstüne birde cebimden para gidiyor işindende oluyorsun

ASUS_Z00AD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Keko bir uzman çavuştan duymuştur arkadaşın. Fazla ciddiye alınabilecek bir şey değil.

25 gün 28'e çıktı HO

Nope rütbesini hatırlamıyorum da çavuş değildi.

Böyle boş hikaye anlatacak bir çocuk değildir.

Doğru komando birlikleri Uzman Çavuşlar ve rütbelilerden oluşuyor artık. Arada ayak işi için asker tertip ediyorlar. Yalnız zorunlu askerlik kalkmaz kalkmamalı devletin zararı kadar belli yerlerden kazancıda oluyor.

Yakın gelecekte tek tip kısa süreli askerlik olacağı hemen hemen kesin sayılır, süre de zaman içinde azalır 5-6 aydan başlar zaman içinde 2-3 aya kadar iner büyük ihtimalle. Eninde sonunda bütün dünya orduları tam profesyonel orduya geçecek teknik sebeplerden ötürü ama buna en az 30 yıl falan var. Tam profesyonel orduyu dünyada layıkıyla uygulayan topu topu 1 devlet var o da ABD. O gün gelene kadar bugün tam profesyonelliği benimsemiş ülkelerin zorunluya yanlayacağını da göreceğiz. (ABD hariç)

Geri
Üst Alt