Bedelli Askerlik

Bedelliye hayır diyenler layk butonunda konsensus olusturalım.

mustfaaa_16_9_1526763360_16_9_1526806049.jpg

29 a kadar aöf sayesinde gitmiyosun. yüksek lisans yaparsan +2 sene daha veriyorlar diye biliyorum. 31 yasında yan basıyosun kısaca. tecili bozmadan da basvurursun diye düşünüyorum.
yas 29 da okul biterse 2 yil dogrudan tecil aliyorsun. 2 yil sonunda yuksek lisansa baslarsan bir daha aliyorsun tezli yada tezsiz duruma gore degisiyor tecil hakkin. yuksek lisansi bitirmeden baska bir yuksek lisans programina kaydolursan tekrar tecil alabiliyorsun yas 35e kadar. ayrica diger arkadas icinde belirteyim bedelliden yararlanmak icin okulu birakmasi gerekmiyo. yasi tutuyorsa yapabilir.

SM-A520F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ben de yararlanıyorum ,28 günü de yaparız o kadar 5 ay kardayız

İyi bir fırsat, imkânı olan bedelli yapsın, kendim bu fırsatı yakalayamadım işimi de eşimi de bırakıp geldim askere, 39 gün kaldı allaha şükür bitiyor. Kendim de gelmeden önce çok bekledim ama olmadı, gerçekten sivil hayatını bırakıp da gidemeyecek çok insan var.

iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Ben verdim 1000 euromu.
Vatanıma ve askerime gidecekse param helâli hoş olsun.
Eğer bir godoman yiyecekse boğazında kalsın ağır hastalıkla boğuşup acı dolu bir ölüm yaşasın amin.

Gscimbom Mobile

Yine iyisin yırttınız olan bizim irlanda masasına, italyan çukuruna oldu ...

Moderatör tarafında düzenlendi:
2014 de ki gibi siyasinin birinin aklına gelip tasarıyı 1 ocak olarak revize ettirmezse mıçtım :D 1 günle 5.5 ay girecek :D

Yaprağı yemişsiniz gençler

iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Haklılar...

Çözümü basit 3 ay herkes istisnasız askerlik yapacak...Dövizli askerlik, bedelli askerlik, kısa dönem, uzun dönem tarihe karışacak...Tahsilli, paralı ayrımı olmayacak...Bakın sorun oluyor mu...

Bir nevi uzatılmış acemilik...Silah eğitimi alacaklar, askeri pentatlon koşacaklar, mıntıka temizliği yapacaklar, tuvalet temizleyecekler, nöbet tutacaklar, içtima ve en azından 1 kez disko...Hususi her askere en az bir disiplin cezası vereceksin ki erkek olsunlar...

Ne analar ağlar ne millet işinden gücünden olur ne gereksiz yere tahsilini uzatır ne bu tartışmalar olur ne de ordu millet özümüzden koparız...Hürmetler...

Geri
Üst Alt