- 29 Haziran 2015
- 34.736
- 28.299
- 2.083
kac para bir mermi ahbab... verdigimiz paraynan mermi alsinlar da bolca sikalim derim
2 lira
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
kac para bir mermi ahbab... verdigimiz paraynan mermi alsinlar da bolca sikalim derim
Sen kimsin ?Abi yanlışın var. Bu bir bedelli. Öyle ya da böyle askerden kaçmayı başarabilmiş hanzolar da olacak. O yüzden kültür şoku olayı olmamış. Bir de çarşı izni vs. de kontrolü zor olur onu da vermezler.
Sen kimsin ?
Dövizli askerlikte öyle oluyormuş geçmişte ben kuzenimin yalancısıyım, adamda felaket bir asker olma fobisi var onun dediği doğrudur senin dediğin yanlıştır,.
15 bin verip 21 gün gitmezsin diye düşünüyorum.Mantıksız olduğunu geçtik mantık aramaya başladık herhalde.
21 gün olayı saçmalık, bitt.
TSK yaklaşık 10-15 yıldır eğitimli kişilerden yeterince faydalanamadığını söylüyor ve bu kişilerden daha fazla faydalanmak istiyor, hatta bir kaç kere tek tip 9 ay askerliği yokladılar İlker Başbuğ döneminde ama kabul görmedi yakın gelecekte nasıl bir sistem gelir bilinmez lakin uzun dönem gidenlerin lehine, kısa dönem gidenlerin aleyhine olacak şekilde bir sistem değişikliği olması gayet olası. Bu sebeple askerliği aradan çıkarmak isteyip yaşı tutanlar ve parası olanlar mutlaka bu bedelliden yararlansın derim, sonra çok pişman olma ihtimalleri var.15 bin verip 21 gün gitmezsin diye düşünüyorum.
TSK yaklaşık 10-15 yıldır eğitimli kişilerden yeterince faydalanamadığını söylüyor ve bu kişilerden daha fazla faydalanmak istiyor, hatta bir kaç kere tek tip 9 ay askerliği yokladılar İlker Başbuğ döneminde ama kabul görmedi yakın gelecekte nasıl bir sistem gelir bilinmez lakin uzun dönem gidenlerin lehine, kısa dönem gidenlerin aleyhine olacak şekilde bir sistem değişikliği olması gayet olası. Bu sebeple askerliği aradan çıkarmak isteyip yaşı tutanlar ve parası olanlar mutlaka bu bedelliden yararlansın derim, sonra çok pişman olma ihtimalleri var.
Birliğe girdiğimiz an G3 talep edip sıkarak ilerleyelim
TSK yaklaşık 10-15 yıldır eğitimli kişilerden yeterince faydalanamadığını söylüyor ve bu kişilerden daha fazla faydalanmak istiyor, hatta bir kaç kere tek tip 9 ay askerliği yokladılar İlker Başbuğ döneminde ama kabul görmedi yakın gelecekte nasıl bir sistem gelir bilinmez lakin uzun dönem gidenlerin lehine, kısa dönem gidenlerin aleyhine olacak şekilde bir sistem değişikliği olması gayet olası. Bu sebeple askerliği aradan çıkarmak isteyip yaşı tutanlar ve parası olanlar mutlaka bu bedelliden yararlansın derim, sonra çok pişman olma ihtimalleri var.
Birliğe göre değişiyor. HK33,G3 veya Keleş oluyor.
GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Evet şimdi okudum mesajını gördükten sonra. 3 ay + 10 bin küsür liraya geliyor. İlginçmiş.Şimdi yedek subaylık ve kısa dönemin kaldırılıp tek tip 9 ay olma haberleri çıkmaya başladı yine. Ama bu sefer 3.aydan sonraki 6 aylık dönem için bedelli kullanılabilecek haberleri var.
Bu habere en çok açıköğretim fakülteleri sevinecektir.Şimdi yedek subaylık ve kısa dönemin kaldırılıp tek tip 9 ay olma haberleri çıkmaya başladı yine. Ama bu sefer 3.aydan sonraki 6 aylık dönem için bedelli kullanılabilecek haberleri var.
Önerin nedir 10 verip 40 mı gideyim15 bin verip 21 gün gitmezsin diye düşünüyorum.
o ne ya yeni paket mi geldiÖnerin nedir 10 verip 40 mı gideyim
%99 öyle olacak Keramettin, zibilyon tane çalışma yapıldı hepsinde neredeyse tek öne çıkan nokta o. Şimdi burada sizlere çok mantıksız geliyor bazı şeyler ama asker alma mantığı ve ülkelerin güvenlik konseptinde dikkate aldığı şeyler çok farklı. Mantıksız görünen her şeyin aslında bir mantığı var. Ha bizde ne yazık ki ciddi dejenerasyon var, normal şartlarda bedelli diye bir uygulamanın hiç olmaması lazımdı, sistem 5.5 milyon yükümlü yaratmadan önlem alınmalıydı ama yapamadılar.Kısa ile uzuna aynı tarife olayı olmaz, mantıklı da değil.
Abi tamam da bedelli zaten nüfusun getirdiği bir gereklilik, herkesi alacak kapasite de yok.%99 öyle olacak Keramettin, zibilyon tane çalışma yapıldı hepsinde neredeyse tek öne çıkan nokta o. Şimdi burada sizlere çok mantıksız geliyor bazı şeyler ama asker alma mantığı ve ülkelerin güvenlik konseptinde dikkate aldığı şeyler çok farklı. Mantıksız görünen her şeyin aslında bir mantığı var. Ha bizde ne yazık ki ciddi dejenerasyon var, normal şartlarda bedelli diye bir uygulamanın hiç olmaması lazımdı, sistem 5.5 milyon yükümlü yaratmadan önlem alınmalıydı ama yapamadılar.
Mesela soğuk savaş sonrası batı ülkelerinin orduları çok ciddi değişime uğradı yeni gerçekliğe adapte oldu, biz çok geç kaldık bazı konularda... Yunanistan falan da aynı şekilde. Tabi burada kastettiğim tam profesyonel orduya geçiş değil, bizim için zaten uygulanabilir bir sistem değil. Başka teknik detaylardan bahsediyorum.
Caydırıcılık ve ordu konseptleri yalnızca hard power unsurlardan oluşmaz, teknoloji askeri gücü belirlemede enstrümanlardan yalnızca biridir hatta en önemlisi de değildir.Teknolojik seviyeye bakarsak artık askeri güç diye bir kavram kalmadı genel olarak robotlaşma çağına giriyoruz insansız araçlar ve uçaklar yapılıyor çoğu da uzaktan komutlarla görevini tamamlıyorlar yakın gelecekte belki de tamamen askeri robotlar üretilmeye başlayacak hatta kendi kendilerini de yönetebilecek düzeyde olacaklar bu yüzden yatırım yapılacaksa teknolojik konulara yatırım yapmalıyız hatta mümkün olduğunca geliştirmeliyiz. Askerlik süresinin uzatılmasının ekstra bir getirisi olacağını düşünmüyorum hatta mümkün olduğunca eşit şartlarda azalmalıdır bundan belki 15-20 sene önce olsa askeri güç noktasında önemli diyebilirdik ama şu an öyle bir noktaya geldi ki teknolojiyi durdurmak mümkün olmuyor.