Bedelli Askerlik

İllaki ters adama denk gelip piyangoyu vuran olur lakin sanma ki sadece bedellilere yapıyorlar, ne tuhaf adamlar var. Süre kısıtlı olduğundan kişisel gelişime katkı gibi görülebilir diye düşünüyorum, zorlasın anasını satayım maksimum 18 günde ne yapabilir ki ? Yorulursan, eziyet çekersen zaman çabuk geçer askerde rahat olmayı isteyenlere hiçbir zaman anlam verememişimdir aşırı sıkılıyorsun çünkü mal mal oturup duvara bakacağına yorulmak daha iyi bence.
Ona katılıyorum boş kalmayı şahsen tercih etmem bol bol spor olması işime gelir.

İllaki ters adama denk gelip piyangoyu vuran olur lakin sanma ki sadece bedellilere yapıyorlar, ne tuhaf adamlar var. Süre kısıtlı olduğundan kişisel gelişime katkı gibi görülebilir diye düşünüyorum, zorlasın anasını satayım maksimum 18 günde ne yapabilir ki ? Yorulursan, eziyet çekersen zaman çabuk geçer askerde rahat olmayı isteyenlere hiçbir zaman anlam verememişimdir aşırı sıkılıyorsun çünkü mal mal oturup duvara bakacağına yorulmak daha iyi bence.

Kısa dönem yaptım. Askerlik hakkında genel olarak olumlu veya olumsuz bir yorum yapmayacağım ama ne zaman askerleri biraz rahat bıraksalar bir bakıyorsun biri diğerinin kafasına sandalyeyi geçirmiş, öteki diğerinin boğazına yapışmış vs. Hakikaten askeri boş bırakmamakta haklılar. Belki bu oran %10 ama adamlar da sizinle mi uğraşacağız diyor tabi hadi gidin şu otları yolun. Yemekhanede bir adet tulumba tatlısından ötürü kavga çıktığını gördüm, dedim “Aga bu nedir?”

İskenderuna giden arkadaş gayet iyiydi dedi, karışan görüşen olmamış,tuvalet temizlemekten muzdarip olmuş garibim. :confused:
Evet anladığım kadarıyla bazı bölükleri çok zorlamışlar bazılarını ise salmışlar yani iş bölük başındaki herife bağlı olmuş daha çok.

Benim kardeşim bu gece dönüş yoluna çıktı Hatay deniz piyade de yaptı bedelli askerliğini

Çok alelacele hazırlandığını ve askeriyenin hazırlıksız olduğu için çok fazla düzensizlik olduğunu söyledi.

İçtima İçin toplanındığında 1-2 kişi bile geç kaldığı zaman Bölük komutanı ceza veremediği için bazen bir 2 saat beklediklerini anlattı.Aynı şekilde ceza sistemi çalışmadığı için bazı kaypakların Düzeni bozduğunu tuvaletlerin çok kötü durumda olduğunu anlattı.

Şans eseri on kişilik bölümlerde yatmış klima mevcut ama herkes klimadan hasta olmuş revir ve tedavi olayı bildiğiniz gibi zaten

Öyle bedelli falan demeyin herkesin ayaklarında vuru ve mantar Çeşitli sağlık sorunları görülmüş.

Sadece 20 gün olmasına rağmen birkaç ay gibi hissetmişler bunun temel sebebi eğitim ve fiziksel zorlamaları değil askeriyedeki düzensizlik ben disiplinsizlik olduğunu söyledi.

iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Yani var ya tatil yapıyormuşçasına gideceğinizi sanmayın mutlaka hazırlıklı ekipmanlarınızı yanınıza eksiksiz alın.Kamerası olmayan bir adet telefon ve normalde kullandığınız sim kartı da gizli bir şekilde içeri sokun.
Mutlaka ilaç alın ağrı kesici ateş düşürücüı geniş spektrumlu antibiyotik mide ilacı isal kesici gibi hapları yanınızda götürün.Orada komutanlar ilaçları olanlar çıkartıp teslim etsin diyecek bir kısmını önceden hazırlayıp teslim edin diğerlerini saklayın.Montun tabanına jel tabanı ve topu kısmına da vurmaması için eczaneden herhangi bir koruyucu alın.Silikon kulak içi görüntü kesici mutlaka yanınızda götürün elbet horlayan çıkacaktır

Benim kardeşim bu gece dönüş yoluna çıktı Hatay deniz piyade de yaptı bedelli askerliğini

Çok alelacele hazırlandığını ve askeriyenin hazırlıksız olduğu için çok fazla düzensizlik olduğunu söyledi.

İçtima İçin toplanındığında 1-2 kişi bile geç kaldığı zaman Bölük komutanı ceza veremediği için bazen bir 2 saat beklediklerini anlattı.Aynı şekilde ceza sistemi çalışmadığı için bazı kaypakların Düzeni bozduğunu tuvaletlerin çok kötü durumda olduğunu anlattı.

Şans eseri on kişilik bölümlerde yatmış klima mevcut ama herkes klimadan hasta olmuş revir ve tedavi olayı bildiğiniz gibi zaten

Öyle bedelli falan demeyin herkesin ayaklarında vuru ve mantar Çeşitli sağlık sorunları görülmüş.

Sadece 20 gün olmasına rağmen birkaç ay gibi hissetmişler bunun temel sebebi eğitim ve fiziksel zorlamaları değil askeriyedeki düzensizlik ben disiplinsizlik olduğunu söyledi.

@Serhan Girici de döndü onun bölük bayağı rahatmış abi 2-3 bölüğü çok zorlamışlar sanırım kardeşin oraya denk geldi.

Klimalı odadan hasta olmuşlar abi anladığım kadarıyla, koyim öyle hastalığa abi :D

Ben de diyorum acaba niye 21 gündür gayet rahat yatiyorum?? Dr.umun kardesi askerdeymis

ub.msji

Etimesgut'tan arkadaşı aldık bugün. Bütün askerler öksürüyor. 20 günün 15i hep hasta geçmiş. Kimse de istirahat alamamış.

Pis işler ve sıkı eğitim orda da varmış. Ama doğrudan bir ruh hastasına denk gelmemişler. Lakin baya baya acei eğitimini iliklerine kadar hissetmişler.

İskenderun'dan iyi haber verin bari :)

Giderken neler götürelim ilaç filan dışında.

Bu arada Deniz erler de bot giyiyor mu yoksa kundura dedikleri şeyden mi giyiyorlar?

Etimesgut'tan arkadaşı aldık bugün. Bütün askerler öksürüyor. 20 günün 15i hep hasta geçmiş. Kimse de istirahat alamamış.

Pis işler ve sıkı eğitim orda da varmış. Ama doğrudan bir ruh hastasına denk gelmemişler. Lakin baya baya acei eğitimini iliklerine kadar hissetmişler.

İskenderun'dan iyi haber verin bari :)

Giderken neler götürelim ilaç filan dışında.

Bu arada Deniz erler de bot giyiyor mu yoksa kundura dedikleri şeyden mi giyiyorlar?
Yukarıda yazdım 2-3 bölük çok kötüymüş bayağı zorlamışlar onları.

Serhanın bölüğü çok rahatmış koğuş 34 kişiymiş falan odalar full klimalı zaten. Hasta olmayan yokmuş ama sıcak üzerine terli terli klimalı ortama gieince.

Kundura var onlarda.

O değilde 3 bin kişi varmış İskenderun'da

İlk celbin 4te biri direkt

Yukarıda yazdım 2-3 bölük çok kötüymüş bayağı zorlamışlar onları.

Serhanın bölüğü çok rahatmış koğuş 34 kişiymiş falan odalar full klimalı zaten. Hasta olmayan yokmuş ama sıcak üzerine terli terli klimalı ortama gieince.

Kundura var onlarda.

Uzun çorap alıyorlardı bot giyenelr bizim almamıza gerek yok o halde öyle mi? Normal çoraplarla gitsek yeterli olur galiba.

Jiletle hayatım boyunca 4-5 kez traş olmuşumdur, bayarım muhtemelen :D

Kabusum
6 yilda toplamda 2 defa fln kestim.
Biri 6 7 ekim olaylarinda babam sakata gelme dinci sanip belani ***ler diye kes dedi o zaman kestim :D bir avuc sakal vardi.

En son da 16 ay once fln kestim o da makinayla duzgun almadim kufrede kufrede kestim.

Bu sakal olayi benim icin buyuk mesele
Sirf sakal kestiriyorlar diye işten cikmisligim sakal kestiren işyerine basvurmamisligim fln var.
Kolay gelsin adminim

Kabusum
Biri 6 7 ekim olaylarinda babam sakata gelme dinci sanip belani ***ler diye kes dedi o zaman kestim :D bir avuc sakal vardi.

En son da 16 ay once fln kestim o da makinayla duzgun almadim kufrede kufrede kestim.

Sirf sakal kestiriyorlar diye işten cikmisligim sakal kestiren işyerine basvurmamisligim fln var.
Kolay gelsin adminim
İş başvurularına sakallı giderdim ben de

Çok takıntılı değilim ama ne gerek var yani her sabah kesmeye ajsjs

Uzun çorap alıyorlardı bot giyenelr bizim almamıza gerek yok o halde öyle mi? Normal çoraplarla gitsek yeterli olur galiba.
Ona bir şey diyemem ama postal için vatka artı jel taban tavsiye ediyorlardu.

Makosen mi neydi onun için de jel taban alsan iyi olur.

Kabusum

Kolay gelsin adminim
Seninki sakal falan değil faraş gibi bir şey.

5 ekim 2018 tarihi 23:59 bitimi itibari ile 21 günlük bedelli askerlik görevimi tamamladığım alaydır.

resmen sivil olana kadar paylaşmak istememiştim. bu entry bedelli askerlik yapacak arkadaşlara tavsiye niteliğinde olup, anlatacağım şeyler tanıklık görev başındakilere üstlerince sorun yaratabileceğinden ve bazı konuların tsk hassasiyeti sebebi ile gizli kalması gerektiğinden kısmi sansürle belirtilecektir. tanıyan tertiplerim için kod adı: rambo *

sevk tarihi ile katılım tarihi farklı olanların panik yapmaması gerekmektedir. teslim tarihinizde teslim olmanız durumunda aradaki süre farkı askerliğinize eklenmez. eğer teslim tarihinden sonra teslim olursanız, ancak bu durumda eklenir. örneğin; benim sevk tarihim 15.09.2018, katılım tarihim ise 18.09.2018 olarak belirtilmişti. 18'inde saat 11 civarında katıldım. ilk önce 8-9 amfiden geçiyorsunuz, her amfide farklı işlemler yapılıyor. bunlardan bir tanesi mehmetçik sigortası. sizden nakit olarak 30 tl para talep ediliyor. bunun dışında herhangi bir nakit paraya ihtiyacınız kesinlikle olmayacaktır. amfilerde işlerim saat 12:40 gibi bitmişti, öğle arası olduğu için 1 saat civarında bekletilmiştik. sonrasında otobüslerle taburlarımıza gönderildik. saat 14:00'e kadar kıyafetlerimizi dağıtmışlardı. sonrasında ise meslek ve okul bilgileriniz bölüklerinizdeki yazı bürolarda alınmakta, bunun için sıra bekliyorsunuz, bu işlemler de saat 17:00'ye kadar sona eriyor.

levent ismi verilen kıyafetler ile bot dağıtılıyor. detaylandırmak gerekirse; bir pantalon, bir üst, bir palaska (kemer), bir şapka, iki adet koyu yeşil t-shirt ve 1 çift bottan oluşmakta. levent üstünü törene kadar giymiyorsunuz. hava 35 derece ve aşırı nemliydi. hergün ya t-shirt değiştireceksiniz, ya da akşam yıkayacaksınız. bu zorunlu değil ama bunu yapmayanlar felaket kokuyorlardı. gitmeden önce kıyafet almak istediğinizde satıcılar size "bahriyeli beyaz giyer" dese de inanmayın, gün içinde sadece haki tonlarında, açık yeşil t--shirt giyebilirsiniz ama beyaz giyilmez. ben her güne ayrı yetecek kadar çok yeşil t-shirt alıp götürmüştüm ve çok rahat etmiştim. gün içinde bot üstüne levent pantalonu, belinizde palaska, üstünüzde t-shirt olacak sadece. bize her şeyi yeni vermişlerdi, ancak sanırım bizden sonrakilere yıkanıp verilecek. içiniz rahat olsun kıyafetler 180 derecede yıkanıyor, ama botlar yıkanmaz sanırım.

botlar 39 ile 48 numara arasında gördüm. levent kıyafetleri 2, 3 ve 4 numara. t-shirt'ler ise 2 ve 3 numara. şapka tek diye hatırlıyorum.

bunların dışında size malzeme verilmeyecek. yanınıza gece yatarken giymek için pijama alın. iç çamaşırı olarak don/boxer almak zorunda değilsiniz, kimse kontrol etmiyor, ben birçok renk götürmüştüm. çorap renginiz önemli değil çünkü çoraplarınız gözükmüyor, ama size tavsiyem mümkün olduğunca pamuksu ya da ipeksi yapıda alın.

botlarınız için muhakkak tabanlık alın. haricen vatka dedikleri topuk arkasına koyulan pedlerden alın. ben ayrıca bir orkid kesip topuk arkası için hazırlamıştım.

ilaç reçetesiz almıyorlar, ya gizlice sokacaksınız ya da açıklayacaksınız. bana bir ilaç götürmüştüm acil durumlarda kronik hastalığım için ve ses etmemişlerdi.

pudra muhakkak götürün. tuvalet kağıdı kesinlikle götürün. alayda satılıyor ama kantinde birkaç gün sıraya girecek fırsatınız olmayabilir. terlik muhakkak götürün. birkaç sivil t-shirt ve şort götürün çünkü akşam yemeğinden sonra serbest olacaksınız. havlu götürün. şampuan, diş fırçası, tıraş köpüğü, losyon vs. götürün.

her akşam banyo yaptırıyorlardı, ancak yoğunluk olduğunda sıcak su olmuyordu bizde, soğuk suyla yıkanmaya şaşırmayın. tuvaletler hem alaturka hem alafrangaydı.

kapıdan topluca girdiğinizde aynı koğuşa düşme ihtimaliniz yok. kapıdan girdiğinizde celp numaralarınız sıralı oluyor, ama burda önemli olan bölük numaranız. her beş bölük bir tabur oluşturmakta. bizim dönemimizde 2950 bedelli asker 3 taburdaydı. alayda 4 adet tabur var. şöyle ki, birinci tabur bölükleri 1,2,3,4 ve 5 olarak sıralanıyor. dördüncü tabur bölükleri ise 16, 17, 18, 19 ve 20. her bölük kendi içinde takımlara ayrılıyor, yani koğuş da diyebiliriz. örneğin, 1. bölükte 4 koğuş olabilir. koğuşlar celp sırasına göre, bölükler ise rastgele atanıyor. daha basit bir örnek vermek gerekirse, kağıdan giren kişinin celp numarası 3333 ve bu kişi 4. bölüğe gidiyor. hemen arkasından giren kişi 3334 ve 11. koğuşa gidiyor. bunu kestiremezsiniz. en son koğuşlara gidenler listeleniyor ve celp numaralarına göre sıralı olarak koğuşlara yerleştiriliyor. burdaki tavsiyem, üçüncü tabur kısa dönemlerdi hiç görmedim, ama birinci ve ikinci tabur çok şanslıydı, hepsinin ya 10'ar kişilik ya da 22'şer kişilik koğuşları vardı; dördüncü bölük ise en şanssızı, 36'şar kişilik koğuşlar ama her biri bağlantılı, 2 koğuş yan yana arası açık, 72 kişi ile yatıyorsunuz da diyebiliriz abartmak istersek*.

sabah kalk saati 6:30, içtima ise genellikle 6:50'daydı. ben şahsen 5:00'de kalkıyordum, çünkü 5:30'dan sonra hem sıra bekleniyor hem de aşırı ağır bir bok kokusu oluyordu tuvalette. duş alanı bizde binanın altındaydı ve 45 dakikalık aralarda rahatlıkla yapıyorduk. başka bölüklerin sıralarına da kaynıyorduk * ama sabah duş almaya izin verilmiyordu.

kahvaltı saat 07:00'de, akşam yemeği ise 17:00 civarında yeniliyordu. sabahları genellikle bir reçel ya da bal, bir tereyağ veriliyordu, yanında ise börek, sucuk, salam vb. şeyler veriliyordu. bana göre en az doyurucu öğündü. öğle yemekleri daha zengindi, akşam ise idare eder. sıklıkla patates ağırlıklı yemek ve pilav yedik, salata ve yoğurt/cacık yedik. öğle ve akşam yemekleri açıkcası beklediğimden daha iyiydi.

kantinler var, evet, ama bu kantinlerden bir şey almak zor çünkü sıra çok az geliyor. eğitimler yarım saat süreli, sonrasında yarım saat izin veriliyor. herkes sıraya koşunca kantin pek kullanışlı olmuyor. ziraat bankası kartı almanıza gerek yok. kredi kartı işinizi görür. temassız olursa tadından yenmez çünkü içecek makineleri vb. temassız kart ile çok hızlı çalışıyor. aynı temassız kartı kantinlerde reyonlarda kullanabilirsiniz çünkü nakit yasak. kantinler dışında bir adet malzeme dükkanı var, bir fotoğrafhane, bir ptt şubesi ve bir tane de hediyelik eşyacı var. fotoğrafhane'de vesikalıklar set halinde 3.50 tl civarında. anı fotoğrafı isterseniz 20 adet değişik saçma sapan şeyler veriyorlar üstünde canım anam canım babam yazan, içlerinde bir tanesi düz ve kullanılabilir ama maalesef aldınız mı hepsinden almak zorundasınız, bu da 20 tl. tören videosu 8tl, adres yazıyorsunuz tören sonrası postalıyorlar. anı fotoğrafını bahriyeli kıyafeti ile çektiriyorsunuz.

su erikli marka, 0.50 tl, içecek makinelerinde pepsi ya da ice tea ise tanesi 1.80 tl. soğuk su bulmak sıkıntı. sıra da sıkıntı. kantine gittiğinizde 12'li su seti almalısınız. o da ılık maalesef. onun dışında her katta su makinesi ya da sebil var ama hepsi arıtma suyu. yemekhanedekiler de arıtma suyu. dolayısıyla arıtma istemiyorsanız kantinde sırayla su almalısınız. kantinde çikolata, dondurma vb. şeyler de bulabilirsiniz.

alaya ne sokarsanız kapalı sokmak zorundasınız. açık sigara ya da pudra almıyorlar.

deniz kuvvetleri ilk bedelli tecrübesi için çok iyi hazırlanmış. bizler için özel olarak muvazzaf subaylar görevlendirilmiş. bizim başımızda bir teğmen vardı. adam hiç kompleksli değildi, ego şov yapmadı, adam gibi adamdı. biz de eğitimlerine büyük bir sevgi ile katıldık. şınav çekmekten zevk aldık. şakalaştık. o da sağ olsun bizi üzmedi. hiç kaba davranmadı. bütün samimiyetimle söylüyorum, başımızdaki teğmen gibi adamlarla 2 sene askerlik yap deseler seve seve yapardım. sadece fazla cooldu pezevenk biz de aramızda kulaklarını epey çıtlattık *.

iskenderun tsk'nın şu anda aktif olan tek deniz er eğitim alayı. yani bir acemi birliği. yaklaşık 110 kadar uzun dönem asker var ama onlar muhafız. alayı korumak için ve üst araması vb görevler için bulunuyorlar. onun dışında 4 tabur da acemi. bizde 3 tabur bedelli (2950 kişi), 1 tabur ise kısa dönemdi. bedellilerin 2. celp döneminde de hizmet verecek, ancak bildiğim kadarıyla bedellilerin 3. celp döneminde uzun dönemlere denk geldiğinden bedelli almayacak olsa gerek.

alay komutanı ve tabur komutanı bizim gördüğümüz kadarıyla çok iyi ve ilgili insanlar. hatta alay komutanı şınav çeken büyük bir grubun başındaki subaya "evlatlarımı çok yorma, süründürme, başka hareket yaptır" diye takılmıştı. sağ olsun.

eğitim gerçekten çok basit seviyede. yürüyüş ve dönüşlerden ibaret. ikinci hafta silah eğitimi veriliyor, atış yapmayı öğreniyorsunuz, silah söküp takmayı öğreniyorsunuz ve 3 el ateş atma hakkı veriliyor. içiniz rahat olsun son derece güvenli bir ortamda başınızda gözetmen eşliğinde oluyor. şöyle örnek vereyim, bedelli grubundan 3 taburda 1 kişi yaralanmamıştı ama bildiğim kadarıyla kısa dönemlerden 1 tabur olmalarına rağmen 4 kişi yaralanmıştı. kırıcı olmak istemem ama bence sebebi bizim başımızda teğmenlerin olması, onlarda ise talim öğretmenlerinin olması.

son hafta tören hazırlıkları ile geçiyor. bence en zoru buydu çünkü sıcakta yürüyüş çalışması çok yorucuydu. ancak her şeye rağmen yemin edince bütün sıkıntıları unutuyorsunuz.

ben askerlik süresince çok eğlendim, çok güzel arkadaşlıklar edindim. son gecemizde eğitmen teğmenimize üçlü çektirdik, çavuşlarımızı havaya fırlattık öyle diyeyim.

bir sözüm ise milli savunma bakanlığına. tsk'yi size bağladılar diye yıllardır övgü kaynağı olmuş disiplininin içine etmeniz gerekmiyor. şahsım adına söyleyeyim, bilet almak artık bir hastalığa dönüştü. şöyle ki:

ilk önce yemin töreni'nin olduğu cuma günü akşamına hatay-istanbul bilet aldım. sonra askerlik şubesindeki albay "5'i askersin, 6'sı terhis, açık ibare var" dedi. gittim bileti 6'sı sabahı hatay-istanbul'a çevirdim. sonra alay komutanımız 5'inde terhissiniz dedi. bu sefer de 5'ine çevirdik biletleri yine ama yer kalmadığından adana-istanbul akşam 20:30 uçağına bilet aldım. son hafta ise son cuma günü msb'nin bastırması sonucu gelen kesin emir ile terhislerin 6'sı olcağı ve isteyenlerin gece çıkabileceği söylendi, bu sefer de gittim cumartesi sabah 5:40'a değiştirdim biletimi. aradan bir gün daha geçti, çarşamba dediler ki "msb yine fikir değiştirdi, 5'inde yemin töreni sonrası çıkabilirsiniz". sonuç; bu sefer de adana-istanbul akşam 19:05 uçağına bilet aldım. toplamda bu kadar bilet değişikliğine 1,000 tl'den fazla para kaybettik. benim tavsiyem, dönüşünüz için ucuzken iki adet bilet almanız yönünde.

giydiğimiz leventlere çok kızmıştık kışlık oldukları için, ancak son gün alay komutanı bu kıyafetlerin kurtuluş savaşı ve çanakkale şehitlerimizin giydiği üniformalar olduğunu söyleyince çok duygulandım.

cep telefonu konusunda, akıllı telefon kesinlikle yasak. tuşlu telefon sokabilirsiniz, serbest. askercell şartı var ama ben kendi hattımı kullandım, askercell saatlerinde kullandığım için de kimse bir olumsuzluk yaşatmadı.

aileler hafta içi sadece 1 saat öğle vakti ziyarete gelebiliyorlar, hafta sonu ise cumartesi ve pazar günleri saat 10:00 ile 16:20 arasında. ailelerin geldiği alanda onların telefonunu kullanmanız serbest.

ptt kargo ile aileniz size kıyafet vb. gönderebilir, siz de kirlileri yıkamaları için gönderebilirsiniz çok isterseniz. istanbula 2 iş gününde gidiyor.

normalde acemi ve bedelli askerlerin izin kullanmaları imkansız, çok bunalırsanız bir yöntemi var ama sadece yeşillendirenlere anlatabilirim *

şehir merkezinde yeni lokanta isimli eski bir dönerci var, herkes bilir, iyi iskender yapıyorlar. haricen, petek pastanesinde künefe yiyip limonata için. tuvaletleri çok temiz. hatta, yemek sonrası künefeyi şehir merkezi değil de park forbes avm'deki petek pastanesi şubesinde yiyin, muzzam manzara var terasında.

bir tanesi 8 kişilik olmak üzere 3 adet taksi numarası var, ihtiyaç duyanlar yeşillendirirse paylaşabilirim. hatay havalimanı ile iskenderun arası havaş ile 18 tl/kişi, taksi ile ise 100-120 tl. adana havalimanı ise 250 tl (bazıları fazla isteyebilir dikkat edin). şehirdeki bir takım taksiciler çakallık yapıp fazla istiyorlar, baştan anlaşın.

ales, yökdil, kpss vb sınavı olanlara izin aynı şehre aldırırlarsa veriliyor. aksi durumda izin yine veriliyor ama askerlik süresine ekleniyor. örneğin istanbul'a uçakla gelirseniz gün sayısı ilave eklenir.

tören sebebi ile iki gecedir geç yatıp sabah 4:30'da kalkıyordum, aşırı uykusuz olduğumdan burda sonlandırmak zorundayım, yarın kontrol edip editlerim.

herkese şimdiden hayırlı teskereler dilerim.

iskenderun deniz alay komutanlığı

Geri
Üst Alt