Cevap: Behzat Ç. / Bir Ankara Polisiyesi | Pazar | 22.00 | Star TV

İyi güzel de ben ilk sezonu 10 günde falan toptan izledim, şimdi hafta hafta izleyince çoğu ismi unutuyorsun. Dünkü bölümde de Behzat bir isim söyledi 10 dk düşündüm kimdi la bu diye..

Geçen sezon şu ana kadar gelmiş geçmiş en komplikle Türk dizi senaryosuydu Behzat Ç. İşte bu nedenle "kesik parmak cinayetlerinin" kalkıp Suna yakalanınca kapanacak bir mevzu olmadığına yüzde yüz eminiz. Ercüment Çözer'de diziye zengin, şımarık bir katil olarak girdi ancak neler oldu hepimiz biliyoruz.

Emrah Serbes ve Mehmet Ercan Güven (umarım yanlış yazmadım ismini) kalemi çok kuvvetli insanlar. Emrah Serbes harika bir roman yazarı, Mehmet Ercan Güven ise diyalog konusunda aşmış bir kişi. Bunlardan kalkıp, klişe bir final, Suna yakalanınca bitecek bir hikaye, cart curt beklemeyin... Unutmayın, "Abi"nin öldürüldüğü 2-3 önceki bölüm bile aslında resmen sezon finali şokunda bir bölümdü.

Suna ve Aziz ilişkisi.

Çiçek?

Suna'nın kardeşi?

Evlere gönderilen kısa filmler?

Parmaklar?

Larissa'nın evine katilin girip, Larissa'yı yakalayıp, öldürmeden gitmesi?

Memduh'un adamı Funda'yı Behzat'ın abisine ayarlayan, patron Reşat.

Şule Ç. ve Behzat ilişkisi?

Vs. vs.

İlk sezonda da böyle çok soru işareti vardı ve fakat öyle bir final yaptılar ki, ayakta alkışlamak kaldı bize sadece. O nedenle, herkes bu tip soru işaretlerini unutmayıp, sezonun sonlarını beklesin diyorum. Özellikle sezon finali, nasıl olacak merak konusu.

Çok güzel yazmışsın,gerçekten çok fazla detay var ve söylediğin gibi kalemi bu denli kuvvetli 2 insan sıradan bir yakalama olayıyla bu işi bitirmezler. :) Yazdığın mesajda gözüme çarpan tek bir yanlış var. O da ; Larissa'nın evine katilin girip, Larissa'yı yakalayıp, öldürmeden gitmesi ?

Larissa'yı yakalayıp öldürmeyenler,Larissa'nın Harun'un peşini bırakıp başka yolunacak kaz bulmasını söyleyen adamın ta kendisi :) Dünkü bölümde de bunu söyledi zaten :)

Şu bölümlük çözülen cinayetlere biraz özen göstersinler çok basit kalmaya başladı, Kanal d de olan ''kanıt'' mesela bu konuda çok daha iyi.İlk sezonki kadar tat vermiyor dizi.

Eğer Behzat Ç. ile önce kitaplarıyla tanıştıysanız, bu sezon sıkmayacağı gibi aksine daha çok gerçek Behzat Ç. tadı verir izleyene.

Çünkü ilk sezondaki Behzat Ç, her ne kadar gene sert olsada, kitaba göre daha naif idi. Orjinal Behzat Ç. "Son Hafriyat" kitabında olduğu gibi, alsında ikinci sezonun ilk bölümlerindeki o bunalım, konuşmayan, aşırı serttir. Yaz ayında senaristlerin dediği gibi "bu sezon kitaba daha yakın olacağız, bizi daha sert bir sezon bekliyor. Bu yüzden Behzat Ç.'den sıkılanlar olabilir". Ve nitekim oldu da, ancak aslında ilk sezondan hiç farklı değil. Aksine, şu an cevaplanması gereken daha çok konu ve cevaplandığı gün ekran başında "vay a... koyim!" nidaları yükselicek, geçen sezonun finalinden daha felaket bir final bekliyor bizi, buna eminim. Çünkü şimdilik tek mesele Behzat'ın katili kim ve Ercüment Ç. nolacak? Mevzusu değil. Suna, Şule Ç, kesik parmaklar nereyle ilgili, Memduh Başgan'ın adamları (Funda, patron Reşat vs.) vs. vs...

[video=youtube;dW1VR-YuhIc]https://www.youtube.com/watch?v=dW1VR-YuhIc&feature=share[/video]

Bu bölüm iyiydi bence. Karakterlerin iç yaşantılarına girdikleri bölümler güzel oluyor zaten genelde.

Diğer yandan o adamın paraları Şevket'e götürmesi, Memduh Başgan - Reşat - Funda üçgeni arasındaki bağlantı için ek bir ipucu olabilir. Behzat'ın Şule'ye, Harun'un da Larisa'ya ne yapacağını çok merak ediyorum.

Bu arada Hayalet'in mektubu :tiphat: ;

biz cok normal adamlar degiliz, sizinde cok normal oldugunuz soylenemez. dunyada herkes anormal sanki, belkide hepimiz normaliz. yanli$ zamanda yanli$ yerde. ya kusura bakma, insan eline kalem alinca degi$ik $eyler yazmak istiyo. ben pek anlamam bu i$lerden. sana o kadar cok mektup yazmayi denedim ki. bi yerden sonra… yirttim. bu sefer u$eniyorum. herhalde sana gonderemeyecegim icin, ya daha dogrusu bira icerek yazdigim icin utandim herhalde.

kimbilir orda hava nasi, kimbilir neleri ozledin. biraz salakca olacak ama burasida cok boktan. sanki herkes katil yada herkes yanliz, burdan cok fazla farkimiz yok. aslinda var, biz daha geni$ alanlarda yuruyup daha fazla goru$me hakkina sahibiz. en buyuk fark bu herhalde. beni burda ayakta tutan dostlarim, seni de umarim bi$eyler ayakta tutuyodur. ama eminim benden daha fazla sevenin var. ben mucadele etmeyi senin kadar bilmiorum, biz mucadele edenlerin pe$indeyiz kimi zaman.

ben senden ho$landim, ben cok iyi vakit gecirdim seninle, cok guzelsin. sana hislerimi nedense hep en kotu cumlelerle anlatiyorum hep ya. ya gercekten sevmeyi bilmiorum ben, yada ne biliiim… bi tuhaf oluyorum. di$ari ciktiginda bu mektubu sana vermek isterim ama biliorum utanicam ve veremicem. olsun… sana yazmasaydim icimde kalirdi. sen icerde ben di$arda… siz icerde biz di$arda… ya oyle i$te. yine yazamadim!

İkinci sezonda sadece 2 veya 3 bölüm izledim. Nasıl ilk sezonun havasını yakalayabildi mi hala Behzat ve depresyonları tadında mı?

Abi bölümleri üst üste izlemekle ara ara izlemek çok farklı öncelikle, 38 bölümü ardı ardına izlemiştim ve o süreçte biraz da Ercüment Ç. odaklı gidiyordu işler şimdi o olmayınca arada Memduh Başganla falan giriyorlar o mevzulara anca. Bu sezon biraz daha farklı ama ara ara bu akşamki gibi iyi bölümler geliyor şu kesik parmak cinayeti sürecinin bu kadar uzamasının sebebini anlayamadım ama cidden.

Ben de yazın izledim 38 bölümü de..Hafta sonu dizi olmuyor yahu, maç saatleri ile çakışıyor. Maç bitince yorumlar, maraton, telegol falan..saati ters :D

Dün akşamki bölümü gerçekten iyiydi. Behzat' ı bilmiyorum ama Harun olayı örtbas etmeye çalışacaktır eminim. Çünkü beyin yok onda :) Başı belaya girecekler listesinde artık Harun' un da adı var. Paranın Şevket' e gelmesi gerçekten benimde kafamda soru işaretleri oluşturmaya başladı. Neyse ileriki haftalarda göreceğiz neler olacağını.

Geçen sezona göre yorumlarsak aynı havayı taşımadığını söyleyebiliriz. Bu sezon kesik parmak olaylarıyla biter ama seneye daha büyük bir olay serisi ve daha büyük bir rakip bulmak zorundalar izleyici sayısını arttırabilmek için. Şu anda Harun tek başına götürüyor diziyi ne yazıkki.

son bölüm superb idi.

Bir de 15 yıl önce işlenen cinayetlerle şimdiki cinayetlerin bir bağlantısı var mı o da ayrı bir merak konusu oldu iyice. Suna'nın cinayetleri neden işlediği ortada ancak neden bu yöntemle? Geçmişte işlenen cinayetlerin sebebi de taciz yahut tecavüz ama onları işleyen kişinin Suna ile bağlantısı olacağını sanmıyorum, bir ihtimal Suna cinayetlerin sebebini çözmüş ve o animasyon filmiyle de mesaj yollamak istemiş, kendi intikamını da diğer katilin yoluyla almak istemiş olabilir.

[video=youtube;PdKk3e2OHLc]https://www.youtube.com/watch?v=PdKk3e2OHLc[/video]

[video=youtube;75isJLRA8BQ]https://www.youtube.com/watch?v=75isJLRA8BQ[/video]

Behzat-%C3%87.-Seni-Kalbime-G%C3%B6md%C3%BCm-DVD.jpg

Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm DVD ve VCD 05.04.2012 tarihinde satışa sunuluyor.

Tiglon Film tarafından piyasa sürülecek Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm DVD fiyatı 20.00 TL ve VCD fiyatı 11.00 TL olarak belirlendi.

Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm | magazin , magazin hattı , müzik haber , medya

Son bölüm de fena değildi. Absinth içtikleri sahne ile Orhan amcamızın olduğu kısımlar çok iyiydi ek olarak her zamanki gibi Şule'nin günlüğünün okunması ve Esra'nın siteminin olduğu sahneler gibi insanı dağıtan sahneler de vardı. Son bölümde Behzat'ın "Şule benim kızım" dedikten sonra "Berna'nın da katili" demesini bekledim ama yine söylemedi, söyleyemedi.

Bir de Suna'yı Aziz yakın zamanda çözecek gibi duruyor, devamında neler olur orası da ayrı bir muamma, zaten bu kesik parmak olayının altından hiç ummadığımız şeyler çıkacak gibi başka türlü bu kadar uzamasının mantıklı bir izahı olamaz. 15 yıl önce o cinayeti işleyen kişi hiç ummadığımız birisi olabilir.

[video=youtube;IsPyXjhndd4]https://www.youtube.com/watch?v=IsPyXjhndd4[/video]

Vay vay vay Behzat evleniyor. :D Ama Behzat evlenmez gibi geliyor bana, son anda bir b.kluk cikacaktir bence.

Harun & Eda sahnesi de güzeldi, Harun fena saydirdi kizcagiza. :asd:

Harun, Eda'yla konuştuğu sahnede çok iyi bir oyunculuk çıkartmış.

Harun'un atarlanması dizinin efsane sahneleri arasında kendine yer bulur.

Sansürsüz bölümleri dvd ile piyasaya süreceklerdi, noldu hiç ses çıkmadı mı o işten..

Geri
Üst Alt