berat kardesimiz , *bugun kupa macinda tabzonspor karsisinda
oyuna sonradan 78. dk da girip mactaki *uzatmalarla beraber( 90+7) -ilk maci- olmasina ragmen , cok zorlu bir rakibe karsi kanimca verimli ve kayda deger sure almis oldu .
ilk izledigim donemler den -berat- tarafim adina kendi jeneresin de en cok beklenti yaptigim 3 isim arasinda idi.dolayisiyla * kiralik gitmesini bile istemiyordum. kendisine guveniyorum. beklentim cok buyuk .
tipoloji ozellikleri baglaminda ^klas bir tarzi var . skalasi genis, kumasi cok iyi , ozellikle fundamental baglamda oyun gorusu ve oyun akli bu yaslarinda bile izlerken dikkati cekiveriyor . gelisimini heyecan , keyifle ve merakla takip etmeye devam edecegim .
<- kendisine nazaran , acikcasi , a takiim genis kadrosu babinda -henuz yeterli gormedigim- *efe nin
kiraya gitmesini bekliyordum . *kanimca bu denklem de hata yapildi .
yine de , kiraya gittigi iskenderunspor -top oynamak isteyen bir takim ve seyircisi olan- bir camia oldugundan , gorece bu secimi mantikli bulabilirim-gelisimi sekteye ugramayacaksa . bundan mutevvellit surecin sonunda sayet beklenen sureleri verirlerse bu donemeci pozitif hatirlayabilirim . bence samimi olarak sure verecekler. < - bunun ilk *belirtisi - >
asagida , berat kardesimizin son anadolu ajansina yaptigi aciklamalari ekliyorum. vidyo giris de idman dan berat goruntuleri ile basliyor, 1.dakika da roportaj basliyor. breat'in aciklamalarinda heyecani ,istegi vs net belli oluyor.
belirttigi , sevdigi yabanci oyuncular da dikkat cekisi elit isimler .<-> kdb ,reijnders ,yaya toure vs fundamental yonleri ile begendigim isimlerdir. tarz olarak reijnders'i ozellikle one cikarmasi da dikkat cekici olmus.
. 2.39 da iskenderunspor yetkilisi nin *aciklamalari kayda deger bir done -*sure verecekleri ve kendisine kumasina potansiyeline guvendiklerine dair .
berat , maclar bazli izlediklerim baglaminda, mevcut fizigi , genel oyun gorusu , genis oyun gorusu, saha tutumu , sorumluluk almasi , kisa ve dar alandaki tercihleri, pas tercihlerin de , dikine ve yatay tercihlerde kollektif , sade ve takim yararina yonelik geliskenlerde bulunmasi dikkate deger saha ici oyun hissiyati idi . saha da devamli kendini gosteren pas isteyen, oyunu takip eden, cevre radari olan ,
modern futbola baglantili *hibrid *ozellikleri baglaminda mac ici imkanlar dahilinde gerektiginde 1.bolgeye defansina yardima gelen, ~ kendi cs yay onunde blok ve prese katilan , top calma/kesmeyi deneyen, hizli dusunen,
2.bolgeden 3.bolgeye etkili deplase olup gerek derinden gerek kenarlara ic li disli invertli toplu topsuz geliskenleri dusunme becerisi , ~ gecis de bolgesel verkaclara vs girmesi ,rakibini topla gecebilmesi , driplingli veya duz araya efektiif verimli ve one paslarda beklenmedik paslari cepte bulundurmasi ,
tam da kendisi skalasi kumasindaki bir yetenek den bekledigim progresive goruntulerdi.
< - tum bu ucu acik isik veren pzotifi yonlerini zamanla a seviye duzeyinde gelistirecektir elbet .
eksikleri elbette mevcut . ki , bunlari da tecrube ederek,gelistirerek, uzerine ekleyerek duzeltmesi cok mumkun.
toplaminda gelisimi adina kilit kelimeler ; calisma ve hedefsel konsantrasyon mutlak oncelik olmali .
sozun ozu ; baslangic dan bugune nazarimda altyapimizda wonderkid tabiri yapabilecegim 3 oyuncu dan biridir. bundan sonrasi icin ; umarim gelisimi sekteye ugramaz. sekteye ugrarsa uzuldugum yeteneklerimiz den biri olacak .
mevcut kiralik donemini istekle sevkle azimle dolu dolu verimli yasayip -akabinde- yuvaya donup fomayi kapmak icin meydan okumayi yapacagina yurekden inaniyorum.temenni ediyorum,bekliyorum .
ortaya karisik bir yorum oldu. okudugunuz icin tesekkur ediyorum .
tum bunlar goreceli elbette .
@Aras Şimşek ,
@Onur Adıbelli ,
@Sergen Zeren ,
@Hayri Cund ,
@Keramettin TANRIVERDİ ,,
@Murat Durmaz ,
@Hüsnü Ayabakan ,
@Ozan Puki ,
@Ali Bektaş ,
@Can Guzelırmak ,
@Halim Kırıkçı ,