Berber Sorunu

Sosyal medyadan berberleri takip ediyorum, en babası bile bazen saç kesimi yaptığında eski hali daha iyi oluyor. Matematiksel kesim falan filan tamam ama her zaman yanlar kısa üstte bırak yakışacak diye bir şey yok.

Saçıma özenmek gibi bir durumum hiç olmadı zaten ama pandemiyle beraber berberle olan ilişkimi kestim. Aldım bir tane Moser kendim kesiyorum. Hatun da enseleri düzeltiyor, mis.

Medeniyetin beşiği Esenyurt'ta 250 liraya camdaki Brad Pitt fotoğrafı gibi çıkıyorsun berberden pahalıymış sizinkiler.

asdadasd.webp

Kel olmak

Burda saç sakal 800 allahın cezaları ya
2 oğlumu da götürüyorum onlarınki 500

1800 TL veriyoruz ya
Ben ayda iki defa gidiyorum onlar 1 er defa

2600 TL berber parası

Burda saç sakal 800 allahın cezaları ya
2 oğlumu da götürüyorum onlarınki 500

1800 TL veriyoruz ya
Ben ayda iki defa gidiyorum onlar 1 er defa

2600 TL berber parası
Berberler odasından açıklama

"aylık 2501 TL yi geçen saç sakal kesimlerinde artık 4000 TL alınacaktır"

Berberler hep aynı traşı yapıyor, yanlar makinayla incelt, üstleri makasla kısalt. Adamlar makas almıyor eline hep makina. Eskiden bu olay yoktu. Makas kullanılırdı. Birde üstelik fiyatları uçurdular.

Şu an en iyi mesleklerden biri kesinlikle. Nerdeyse hiçbir masrafın yok. Günde 10 kişiyi yalnizca saç sakal traş etsen 400 TL'den 4000 TL eder. Yarısı gider olsa -o kadarı imkansız da hadi varsayalım- 2K kar demek günde. Ayda 60K yapar. Isin icine maskeyi, boyayı vs eklemedim, 10 kisi gibi az bir rakamdan kar marjını dusuk tutarak hesaplayinca ortaya bu rakam cikti. Su an iyi is yapan bir berber aylik min 100k atiyordur cebe. Ulke sartlarinda muthis para.

Geri
Üst Alt