Aylardir diyorum ben kendi adima.. Skora katkisi olan oyuncu sayimiz bir elin parmagini gecmiyor ve potansiyel olarak gecmez/gecemez (bknz: yetenek ve kalite).
Bekler: Kalitesiz. Boey ideal diyebiliriz ki kisa sure icinde katkisini gorduk ama adam sakat. PVA kariyer olarak iyi gibi olsada bence belirli bir standardin altinda.
Ortasaha: Cica ve Morutsan disinda skorer yok ki bu arkadaslarda hem deneyimsiz (bu seviyeler ve ligimiz icin) hemde bence o kadar da iyi degiller. Morutsan'a biraz daha sans vermek istiyorum yasi geregi. Onun disinda ofansif anlamda yetenegi kisitli ve 3.bolgede topla bulustugunda yana-geriye oynayan, sorumluluk almayan yahu sut dahi cekmeyen isimler dolu. Feghouli de tecrube klasiyla idare ediyor. O da zaten yetmiyor cogu macta.
Forvetler: Yine dusuk kalite. Diagne, daha yazin istemiyorduk dua ettik EPL'den teklif gelsin satalim diye. MO, aralarinda en potansiyelli gordugumuz isim ancak ne olursa olsun kotu bir bitirici. Striker tipinde bir oyuncu ancak bugun dahi kalenin dibinde yaptigi vurus rezalet otesi. Hee, oyuncu gelistirilmedi orasi ayri bir tartisma konusu ki bu da cok onemli ama ben suan sahada/elde olan duruma bakiyorum.
Genel ozet; yani benim bir cok oyuncudan pek umudum kalmadi her gecen gunde azaliyor.. Umudumu hala korudugum isimler; Kerem-Morutsan-Nelsson ve cok azicik Mohammed kalan digerleri icin umudum yok. Cok calismalilar.. Kiraliklari bir kenara koyuyorum.
Gitmesi gerekenler;
Babel - Feghouli - Yedlin -zor ama PVA - Emre Kilinc (kiralik gidebilir) - Omer Bayram - BAY (kiralik) - Taylan - Kalecilerimiz Muslera saygidan bir sezon daha - Berkan'i da koyarim aslidna ama caliskan takima lazim sadece belirtmek icin yazdim yoksa cok eksigi var - Aytac - Luyindama
Bu isimler satilmali/gonderilmeli/kiralanmali. Yerlerine, altyapidan da olmak uzere lig icinden transfer yapilmali. Hicbirinin yerine ilk 11'e isim alinmamali. Klubeye transfer kisacasi. Ilk 11'e ise cok net 4-5 transfer gerekiyor. Nasil olacak bilmiyorum. Yatirimi maliyetli olmasa, Cica'ya da gule gule derdim.
Biraz uzun ve konuyu genisleten yazi oldu ama daha once yazdim simdi guncelleme yapmak istedim.
Bakiniz; bugun rakipteki Vargas ve Inler bizde olsa cok net 7-10 puanimiz daha olurdu. En kotu yenilmezdik bir cok macta..
Kornerler; 200 kornere 1 gol atiyoruz
Frikikler; aklimda en son Aytac'in hazirlik macinda yazin attigi carpa seke giren gol
Duran top organizasyonu; yok.. bayadir yok...
Bu yaziyi uzuntuyle yaziyorum. Uzuluyorum cunku pozisyona giriyorz ama kalite yok abi dogru tercihi yapacak sogukkanli ve cesur oyuncu yok elimizde. Yada bu potansiyel var ama one cikarilamiyor.