Beş Para Etmez Spor Medyasının Ocak 2021 Transfer Dönemi Rezilliği

Tahir Mahir Koç

Fenerbahçe bir his takımıdır
GalataSarayı Efendileri
İki senedir böyle bir çalışma yapmayı düşünüyordum. Ama hiçbir zaman fırsatım olmadı. Ama açıkçası iki gündür dönen birbirinden farklı Boupendza haberleri ve her haber sonrası başka duygulara kapılan arkadaşları görünce tüm öğleden sonramı bu işe ayırdım.

Bu başlıkta yaz dönemi transfer sezonunun bittiği günün ertesi gün olan 6 Ekim 2020 tarihinden ocak ayı transfer sezonunun bitiş tarihi olan 1 Şubat 2021 tarihine kadar sadece GSCimbom forumda haberlerde adı geçen isimleri paylaşacağım. Çok daha fazla zaman ayırıp çok daha ayrıntılar vermek isterdim ama vereceğim bir iki ayrıntı bile asıl anlatmak istediğimi anlatabileceğime yardımcı olacaktır.

1) O tarihler arasında forumumuzda toplam 106 haber yayınlandı. Bu sayı sadece Galatasaray'a gelecek isimleri ilgilendiren haberler. Galatasaray'dan gideceklerle ilgili ya da diğer takımlarla ilgili transfer haberleri yok. Bu arada gözden kaçan varsa bu sayı biraz daha artabilir.

2) Adı bizimle anılan futbolcu sayısı 71. İnanabiliyor musunuz 71! Bu ocak ayı sezonu. Yaz sezonunu siz düşünün. Tabi aynı oyuncunun farklı haberleri çok. Mesajın sonunda o isimlerin hepsini yazacağım.

3) Bu oyuncuların hepsinin gelme ihtimali zaten yok. Gelen oyuncu sayısı kaç 4.

4) Peki bu gelen oyuncular kaç defa haber yapılmış. Gedson Fernandes 1, Yedlin 2, Mustafa Mohammed 3, Halil Dervişoğlu 0. Gözümden kaçan olabilir arkadaşlar. En çok Onyekuru haberi yapıldı. Bayağı vardı onu saymadım. Resmi transfer gerçekleşti haberi dışında tabi bunlar

5) Transfer olmayan alakasız isimler çok daha fazla haberleştirildi. Ahmed Musa, Youssouf Ndayishimiye, Roman Yaremchuk, hele İrfan Can Kahveci haberi dolu.

Evet arkadaşlar. Durum böyle. Yanlış bir şey değil bu. Burası futbol forumu. Elbette transfer haberleri paylaşılacak. Sorun forumda paylaşılması değil; haberlerin yapılışı. Spor medyasında reyting için insanların yapmayacağı şey yok.

Ama biz taraftarların da yanlışı var. Yapılan her haber gerçekmiş gibi tepki veriyoruz. Başlıklarda yazılanları görseniz dönüp bakınca. . . Transfer gerçekleşmiş gibi karalar bağlayan, sevinen arkadaşlar kaynıyor. Tabi hassiktir diyen arkadaşlar da. Hatta bir tanesi Yaremchuk iddiası için Yaremchükünü alırız bile yazmış :D

Ben GSCimbom'a üye olana dek tek bir transfer haberi okumazdım. Galatasaray'ın resmi twitter hesabını takip ediyorum. Orada KAP falan paylaşınca transferlerden haberim olurdu. Bir de spor gazetelerinin manşetleri dikkatimi çekerdi. Deco her sene Galatasaray için manşete çıkardı mesela :) İşte basılı medya yaygınken bu kadar saçmalamaya cesaret edemiyorlardı ve bu sayı bu kadar fazla olmazdı. Ama şimdi internet olunca aklına gelen futbolcu haberi yapıyor.

Evet Arkadaşlar işte o 71 muazzam isim.

• Dorukhan Toköz
  • Denizhan Taşkan
  • İsmail Çokçalış
  • Garry Rodriguez
  • Sergio Oliveira
  • Henry Onyekuru
  • Ahmed Musa
  • Yunus Mallı
  • Michael Seri
  • Stefan Johansen
  • Adil Demirağ
  • Alexander Sörloth
  • Kwadwo Asamoah
  • Adolfo Gaich
  • Kenan Karaman
  • Xherdan Shaqiri
  • İsmaila Cheick Coulibaly
  • Max Meyer
  • Djibril Sow
  • Nabil Fekir
  • Roman Yaremchuk
  • Agustin Urzi
  • Ali Akman
  • Hulk Parabia
  • Maxime Leverbe
  • Javier Pastore
  • Luis Abram
  • Musa Uçan
  • Bahuhan Kör
  • Umut Meraş
  • Anderson Niangbo
  • Philip Zinckernagel
  • Diego Costa
  • Berat Özdemir
  • Roberto Leonard Malaele
  • Divock Origi
  • Abdulkadir Parmak
  • Hüseyin Türkmen
  • Ignacio Laquintana
  • Aytaç Kara
  • Salih Uçan
  • Bakasetas
  • Krzystof Piatek
  • Kenny Tete
  • Medhi Benatia
  • Simone Zaza
  • Trezeguet
  • Mert Çetin
  • Kasper Junker
  • Youssouf Ndayishimiye
  • Pablo Sabbag
  • Kenny Lala
  • Emmanuel Toku
  • İrfan Can Kahveci
  • Uche Agbo
  • Youssouf Nyange Ndayishimiye
  • Mehmet Ekici
  • Quincy Anton Promes
  • Mostafa Mohammed
  • Ali Sowe
  • Halil Dervişoğlu
  • Tiquinho
  • Salih Uçan
  • Fatih Kurucuk
  • Aaron Boupendza
  • Ferro
  • Nicolai Jörgensen
  • Gedson Fernandes
  • Kaan Ayhan
  • Deandre Yedlin
  • Mehmet Özcan

eskiden gazeteler paso yalan yazardı iş dijitale dönünce yalanlar da buraya göçtü

İki senedir böyle bir çalışma yapmayı düşünüyordum. Ama hiçbir zaman fırsatım olmadı. Ama açıkçası iki gündür dönen birbirinden farklı Boupendza haberleri ve her haber sonrası başka duygulara kapılan arkadaşları görünce tüm öğleden sonramı bu işe ayırdım.

Bu başlıkta yaz dönemi transfer sezonunun bittiği günün ertesi gün olan 6 Ekim 2020 tarihinden ocak ayı transfer sezonunun bitiş tarihi olan 1 Şubat 2021 tarihine kadar sadece GSCimbom forumda haberlerde adı geçen isimleri paylaşacağım. Çok daha fazla zaman ayırıp çok daha ayrıntılar vermek isterdim ama vereceğim bir iki ayrıntı bile asıl anlatmak istediğimi anlatabileceğime yardımcı olacaktır.

1) O tarihler arasında forumumuzda toplam 106 haber yayınlandı. Bu sayı sadece Galatasaray'a gelecek isimleri ilgilendiren haberler. Galatasaray'dan gideceklerle ilgili ya da diğer takımlarla ilgili transfer haberleri yok. Bu arada gözden kaçan varsa bu sayı biraz daha artabilir.

2) Adı bizimle anılan futbolcu sayısı 71. İnanabiliyor musunuz 71! Bu ocak ayı sezonu. Yaz sezonunu siz düşünün. Tabi aynı oyuncunun farklı haberleri çok. Mesajın sonunda o isimlerin hepsini yazacağım.

3) Bu oyuncuların hepsinin gelme ihtimali zaten yok. Gelen oyuncu sayısı kaç 4.

4) Peki bu gelen oyuncular kaç defa haber yapılmış. Gedson Fernandes 1, Yedlin 2, Mustafa Mohammed 3, Halil Dervişoğlu 0. Gözümden kaçan olabilir arkadaşlar. En çok Onyekuru haberi yapıldı. Bayağı vardı onu saymadım. Resmi transfer gerçekleşti haberi dışında tabi bunlar

5) Transfer olmayan alakasız isimler çok daha fazla haberleştirildi. Ahmed Musa, Youssouf Ndayishimiye, Roman Yaremchuk, hele İrfan Can Kahveci haberi dolu.

Evet arkadaşlar. Durum böyle. Yanlış bir şey değil bu. Burası futbol forumu. Elbette transfer haberleri paylaşılacak. Sorun forumda paylaşılması değil; haberlerin yapılışı. Spor medyasında reyting için insanların yapmayacağı şey yok.

Ama biz taraftarların da yanlışı var. Yapılan her haber gerçekmiş gibi tepki veriyoruz. Başlıklarda yazılanları görseniz dönüp bakınca. . . Transfer gerçekleşmiş gibi karalar bağlayan, sevinen arkadaşlar kaynıyor. Tabi hassiktir diyen arkadaşlar da. Hatta bir tanesi Yaremchuk iddiası için Yaremchükünü alırız bile yazmış :D

Ben GSCimbom'a üye olana dek tek bir transfer haberi okumazdım. Galatasaray'ın resmi twitter hesabını takip ediyorum. Orada KAP falan paylaşınca transferlerden haberim olurdu. Bir de spor gazetelerinin manşetleri dikkatimi çekerdi. Deco her sene Galatasaray için manşete çıkardı mesela :) İşte basılı medya yaygınken bu kadar saçmalamaya cesaret edemiyorlardı ve bu sayı bu kadar fazla olmazdı. Ama şimdi internet olunca aklına gelen futbolcu haberi yapıyor.

Evet Arkadaşlar işte o 71 muazzam isim.

• Dorukhan Toköz
  • Denizhan Taşkan
  • İsmail Çokçalış
  • Garry Rodriguez
  • Sergio Oliveira
  • Henry Onyekuru
  • Ahmed Musa
  • Yunus Mallı
  • Michael Seri
  • Stefan Johansen
  • Adil Demirağ
  • Alexander Sörloth
  • Kwadwo Asamoah
  • Adolfo Gaich
  • Kenan Karaman
  • Xherdan Shaqiri
  • İsmaila Cheick Coulibaly
  • Max Meyer
  • Djibril Sow
  • Nabil Fekir
  • Roman Yaremchuk
  • Agustin Urzi
  • Ali Akman
  • Hulk Parabia
  • Maxime Leverbe
  • Javier Pastore
  • Luis Abram
  • Musa Uçan
  • Bahuhan Kör
  • Umut Meraş
  • Anderson Niangbo
  • Philip Zinckernagel
  • Diego Costa
  • Berat Özdemir
  • Roberto Leonard Malaele
  • Divock Origi
  • Abdulkadir Parmak
  • Hüseyin Türkmen
  • Ignacio Laquintana
  • Aytaç Kara
  • Salih Uçan
  • Bakasetas
  • Krzystof Piatek
  • Kenny Tete
  • Medhi Benatia
  • Simone Zaza
  • Trezeguet
  • Mert Çetin
  • Kasper Junker
  • Youssouf Ndayishimiye
  • Pablo Sabbag
  • Kenny Lala
  • Emmanuel Toku
  • İrfan Can Kahveci
  • Uche Agbo
  • Youssouf Nyange Ndayishimiye
  • Mehmet Ekici
  • Quincy Anton Promes
  • Mostafa Mohammed
  • Ali Sowe
  • Halil Dervişoğlu
  • Tiquinho
  • Salih Uçan
  • Fatih Kurucuk
  • Aaron Boupendza
  • Ferro
  • Nicolai Jörgensen
  • Gedson Fernandes
  • Kaan Ayhan
  • Deandre Yedlin
  • Mehmet Özcan

@Hayri Cund heis helal et

Türk futbolunun ekonomik ve siyasi nedenlerle Fener şampiyon olsun diye dizayn edildiğini, pek çok kulüp başkanının Ali'yle arsa, tesis ve sponsorluk vaadiyle iş ilişkisine girdiğini ve en taze örnek olarak Hatay'ın da bu kervana katılıp Galatasaraylı bir zengine bugün vermek yerine 2 kuruş fazlasına yarın için oyuncusunu Fener'e peşkeş çektiğini düşünürsek boşa bir aklama çabası olarak görünüyor. Bir takımın zaten yeri gelir 30 kişilik alternatifli transfer listesi olur. Bu alınan oyuncuların kimi 1. tercihtir, kimi 3., 4. Boupendza transferin son günlerinde Galatasaray'ın 1. tercihiydi, bonservis + oyuncu teklifine hedefsiz Hatay olumsuz yanıt verdi. 2 ekle 1 çıkar yakın teklif Krasnodar'dan gelince kabul edildi ama Krasnodar'ın 2. başkanı Galatasaraylı bir milyoner olduğu için Alo Boupendza ben Fetöcü abin mantığıyla Fenerbahçe yeniden potaya sokuldu transferde. Boupendza'yı isteyen Krasnodar değil Rubin Kazan olsaydı oyuncu bugün iklim değişiminden gardrop yeniliyordu. Adı geçen Krasnodar olunca Hatay hayatında görmediği para için transferi yokuşa sürdü. Hatay'ın bu yaptığıyla Vedat transferinde Fener kadrajda yokken zorla teklif getirten Hasan Kartal şerefsizinin yaptığı arasında bir fark yoktur, sapla samanı karıştırmayalım.

Farklı isimler gündeme gelebilir ki sene sonu da var o haberlerde. Menajerler her gün farklı bir ismi öneriyor.

Burada asıl mevzu oyuncusunu çıkar uğruna peşkeş çekenler, İrfan transferinde de Boupendza transferinde de Hatay ve Başak'ın ne kadar teşvik primi aldığı, hangi vaatler verildiği açıklanmalıdır.

Hataya yüklenmeyelim diye gündemi mi degistirmeye calisiyorsun? Hatay kümeye.

başlığı kaymaklı künefe mi peynirli künefe mi olarak revize edelim diyenler

EvFwE7MWQAIMuM_

Geri
Üst Alt