Cevap: Beşiktaş Bebe'yi kiraladı
Kardeş biraz bilmeden sallamış , etraftan topladığın bilgileri karıştırmışsın gibi geldi bana. 1. Bebe'yi ingiltereye jorge mendes değil carlos quieroz getirmiştir. Senin saydığın 5liden bir tek simaoyu beğenen beşiktaşlı çıksın ve beni ikna etsin bir tek simao'nun iyi olduguna ben beşiktaşı bırakacam bu kadar açık konuşuyorum
Carlos Quiroz tavsiye etmiş olabilir, bu benim için bir önem teşkil etmiyor. Bu adam Estrela Amadora denen 2. lig takımında 26 macta oynayıp 4 gol attıgı sezondan sonra bedavaya Vitoria Guimaraes'e transfer olur, burada mac dahi yapmadan Carlos Quiroz'un tavsiyesiyle Manchester United'a yaklasık 9 milyon Euro karsiligi satılır. Bu transferin karsılıgında Gestifute, yani Mendes'in menajerlik firmalarından bir tanesi, tam 3.5 milyon Euro indiriverir. Bunlar isiginda Quiroz'un Manchester United'a neden Bebe'yi tavsiye ettigini tahmin edebiliyorum. Jorge Mendes sana Ricardo Carvalho'yu 2 sene evvel getirseydi, sana Fabio Coentrao'yu ya da Sidnei yerine Geromel'i gonderseydi eyvallah da derdim, ama kazın ayagı oyle degil.
Sabaha kadar Quaresma'nın uber bir futbolcu olduguna ınanabilirsin, neden boyle oldugunu da anlayabiliyorum haliyle. Yıllarca sag kanatta vasıfsız, ileri geri tepinmekten baska birsey yapamayan adamları hatırladıkca Quaresma muhtemelen bir nimet gibi geliyor sana ve digerlerine, eyvallah. Ancak ben sana neden faydalı olmadıgını soyleyeyim: feci top kaybı yapar, topla oynama suresine gore skora yaptıgı katkı minimaldir, takım savunmasına katkısı minimaldir, takım oyuncusu olmaktan cok takımı kurtaran oyuncu olmayı sevdiginden gereginden fazla sahsi ve duzen bozucudur. Guti filan, bunlar hikaye işler, gercekten. Uzun uzadıya ikna olmayacak bir adamı ikna etmek icin de ugrasmak istemiyorum, yalnızca gecen sene ki performansınız yeter bence. 'Muthis' hucumcular olmasına ragmen Besiktas'ın elinde Fenerbahce'den 31, Trabzonspor'dan 16 gol az atmıssınız. Ve surekli hucum oynamaya calismaniza ragmen.
Ben yanılayım da Besiktas da zevk katsın lige, tum Demiroren antipatime ragmen bir taraftan da ligin saglıgı acısından sevinirim. Bana gore cok zor. Gaziantepspor ve Kayserispor daha dengeli ve guclu takımlar bana kalırsa, Galatasaray da eger ilk iki transferin ardından yanlıs isimlere yonelmezse kuvvetlenecektir. Besiktas'ın Fenerbahce'nin de dahil oldugu, Senol Gunes ve Ertugrul Saglam'ın altında zorlayacakları dortlunun icine girmesi gercekten benim icin surpriz olacaktır. Neyse, hepimiz burdayız zaten, hep beraber goruruz neler otup bitecegini.